2 noiembrie 2018

Oua umplute cu avocado

Retete Aperitive Reteta Oua Umplute Cu Guacamole



Oua umplute cu avocado retete culinare,

Reteta de oua umplute cu pasta de avocado, un aperitiv cu avocado foarte bun si sanatos, o mancare usoara si dietetica foarte simplu si usor de preparat. Umplutura se poate face simpla doar din avocado pasat cu putina sare, sau facuta guacamole care este mult mai gustoasa. 
Pentru o portie dintr-un avocado avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 
-4 oua de gaina proaspete 
-1 avocado bine copt 
-2 catei de usturoi 
-1 lingurita ulei de masline 
-2 lingurite zeama de lamaie 
-sare si piper macinat dupa gust 
-frunze de patrunjel verde pentru ornat 

Mod de preparare
Ouale se spala si se fierb timp de 5 minute, adica se fierb tari apoi se lasa sa se raceasca in apa rece. Cat timp fierb ouale si sunt la racit se prepara rapid un guacamole simplu doar din avocado si usturoi (crema de avocado), o reteta simpla este si aici. Se curata miezul de avocado de pe coaja si se paseaza cu o furculita, se stropeste cu zeama de lamaie si se amesteca bine. Separat se curata usturoiul si se zdrobeste, se adauga un praf de sare si putin ulei de masline si se freaca bine pana devine pasta, apoi se amesteca usturoiul cu avocado si se da deoparte. 

Ouale bine racite se curata de coaja, se taie pe jumatate si li se indeparteaza galbenusurile care se paseaza bine intr-un castronel cu ajutorul unei furculite. Se adauga galbenusurile pasate in crema de avocado si se amesteca bine. Se adauga sare si piper dupa gust, apoi cu crema obtinuta se umplu albusurile de ou care se asaza pe un platou si se orneaza cu frunze de patrunjel proaspat. Ouale umplute cu crema de avocado se pastreaza la rece pana cand sunt servite, sunt un aperitiv rece foarte gustos si aspectuos, se mananca usor si sunt de senzatie datorita coloritului viu. Alte retete cu avocado si aici sau retete de aperitive aici.  
Pofta Buna!
Oua umplute cu pasta de avocado retete culinare,

Oua umplute cu guacamole retete culinare,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu