Tochitura de peste

Retete Culinare Tochitura De Peste Reteta


Tochitura de peste reteta,

Un preparat din peste deosebit de gustos si simplu de preparat este tochitura de peste. Reteta se prepara foarte usor, iar pentru preparare avem nevoie de urmatoarele ingrediente: bucati de peste (crap, fitofag), 1 morcov, 1 ceapa, ¼ telina radacina, 4 catei de usturoi, 3 linguri de ulei, ½ lingurita faina, 2 linguri otet, 1 lingura vin alb, 1 ceasca apa, ½ lingurita sare, ½ lingurita piper boabe, ½ lingurita cimbru macinat, 1 frunza de dafin. Mancarea de peste se prepara in aproximativ 30-40 minute, iar in functie de cantitatea de peste pe care o punem la mancare atatea portii ne ies. Reteta de tochitura se aseamana putin la gust din cauza otetului cu reteta de peste marinat, sau ostropel. 

Vom folosi un peste mai mare (eu am folosit crap si fitofag), care se curata, se spala si se portioneaza in bucati potrivit de mari, apoi se sareaza si se lasa 10 minute la rece sa prinda gust. Cat timp pestele sta la rece curatam legumele si le spalam, usturoiul il taiem feliute iar celelalte legume le lasam intregi. Din ceapa, telina si morcov vom face un piure. Intr-o craticioara punem ceapa, telina si morcovul sa fiarba in putina apa, iar cand legumele sunt fierte le scurgem de zeama si le pasam. Intr-o tigaie incingem putin ulei si prajim pestele, iar cand pestele este frumos rumenit il scoatem pe o farfurie. 

Cum facem tochitura? Foarte simplu, avem toate ingredientele alaturi, pestele prajit, legumele pasate si multe condimente care vor da un gust si o aroma speciala atat carnii de peste cat si sosului. Intr-un vas incapator sau intr-un ceaun incingem 2-3 linguri de ulei (ulei in care am prajit pestele) si calim foarte putin usturoiul taiat feliute, adaugam faina si stingem cu otet. Trebuie sa ne miscam repede, amestecam bine compozitia, adaugam apa, vin si piureul de legume, trebuie sa iasa un sos bine legat, la final condimentam dupa gust cu sare, piper boabe, cimbru si dafin, mai adaugam otet si apa daca este cazul, punem bucatile de peste prajit si continuam fierberea 5-10 minute la foc potrivit. Mancarea se serveste fierbinte dar este la fel de buna si rece. 

Tochitura de peste, o reteta de peste mai speciala cu un gust deosebit, o tochitura gustoasa cu carne de peste, usturoi, otet si legume, o combinatie savuroasa care te incanta si te rasfata placut. Merge foarte bine alaturi de o mamaliguta calda si un vin bun. Alte retete de tochituri aici, retete de peste si preparate din peste aici
Pofta Buna!   
Peste tochitura retete,

Mancare de peste reteta,

Bors de peste

Ciorba De Peste - Retete De Peste - Preparate Din Peste


peste, retete de peste, preparate din peste, ciorba de peste, bors de peste reteta, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu peste, ciorbe, borsuri, retete ciorba, reteta ciorba, retete traditionale din bucataria romaneasca, retete, retete peste,

     Cum facem o ciorba de peste gustoasa? O reteta simpla si rapida de ciorba de peste este urmatoarea. Pentru preparare avem nevoie de: 1 cap de peste mare (crap, fitofag), 1 ardei kapia mare, 1 ceapa mare, 1 morcov mare, 2 l de bors acru de casa, 1 lingura de orez, 1 lingurita de sare, verdeata proaspata (leustean, marar, patrunjel). Reteta se prepara foarte repede in maxim 30 de minute si este pentru 4 persoane. 
     Cum procedam ca sa ne reuseasca un bors de peste preparat acasa la noi in bucatarie. In primul rand si cel mai important este carnea de peste care trebuie sarata si lasata sa prinda gust. Capul de peste se spala si se portioneaza, apoi se sareaza si se pastreaza la rece sa prinda gust cat timp ne ocupam de legume. Legumele se curata si se spala, apoi ceapa se taie marunt, ardeiul si morcovul se taie cubulete, iar verdeata se toaca mic. 
     Intr-o craticioara punem borsul sa fiarba separat. Intr-o oala de ciorba punem zarzavatul si apa cat sa-l acopere foarte putin, il lasam sa fiarba la foc mic pana cand este gata, apoi adaugam bucatile de peste si continuam fierberea tot la foc mic. Carnea de peste o sa fiarba imediat, nu trebuie lasat sa se farame. Cand pestele este fiert se adauga borsul fierbinte, orezul, se amesteca usor si se mai dau doua clocote, dupa care se opreste focul. Se adauga verdeata tocata marunt si se potriveste gustul de sare, se bate un ou si se adauga in ciorba de peste daca ciorba nu o facem in timpul postului, apoi se poate servi fierbinte fiind deosebit de gustoasa. 
     Bors de peste, un preparat din peste nelipsit de la o masa de peste, gustos si aromat cu un gust placut acrisor de bors de casa si peste proaspat. O mancare gustoasa si sanatoasa careia nu-i poti rezista nicioadata! 
Pofta Buna! 
peste, retete de peste, preparate din peste, ciorba de peste reteta, bors de peste, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu peste, ciorbe, borsuri, retete ciorba, reteta ciorba, retete traditionale din bucataria romaneasca, retete, retete peste,