6 martie 2013

Tocanita de ceapa

Tocanita De Ceapa Cu Carne De Pui Reteta De Casa


Tocanita de ceapa reteta,
Ingrediente tocanita de ceapa
  • 500g carne de pui
  • 8 cepe mari
  • 2 linguri bulion
  • ½ lingurita piper macinat
  • ½ lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita sare
  • 2 foi de dafin
  • 4 linguri ulei
  • ½ legatura marar verde

Mod de preparare tocanita de pui
Carnea de pui se curata, se spala si se portioneaza. Se fierbe timp de zece minute in apa cu putina sare, se spumeaza, se scurge si apoi se prajeste intr-o tigaie cu ulei. Ceapa se curata, se spala si se taie dupa preferinta marunt sau fideluta. 
Se caleste ceapa intr-un ceaun cu putin ulei in care a fost prajita carnea, un strop de apa si putina sare. Cand aceasta devine sticloasa se adauga pasta de tomate, se amesteca si se adauga din supa in care a fiert carnea de pui, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se adauga carnea si se continua fierberea pana cand tocanita de ceapa cu carne de pui este gata si se formeaza un sos consistent. 
Tocanita de ceapa, o mancare romaneasca delicioasa, iar reteta cu carne de pui este cea mai gustoasa. Se serveste calda cu paine proaspata sau mamaliguta, cu muraturi, gogosari sau castraveti in otet. Pofta Buna!
Carne de pui fiarta reteta,

Ceapa pentru tocanita reteta,

Carne de pui prajita reteta,

Tocanita de ceapa preparare reteta,

Tocanita de ceapa cu pui la ceaun reteta,

Tocanita de ceapa cu carne de pui reteta,

Tocanita de pui reteta,

5 martie 2013

Ficatei de pui prajiti

Retete Cu Pui Reteta Ficatei De Pui Prajiti Rapid La Tigaie



Ingrediente ficat de pui prajit
  • ½ kg ficatei de pui
  • 5 cartofi pentru garnitura
  • 1 lingurita sare
  • piper macinat dupa gust
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare ficatei de pui prajiti
Bucatile de ficat de pui se spala bine cu apa rece, se curata de pielite, se lasa sa se scurga bine si apoi se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins pana se rumenesc frumos pe ambele parti. Ficateii se pot face mai in sange sau mai rumeniti dupa gustul fiecaruia. Cand sunt gata se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. 
Ficatei de pui prajiti, un mic dejun apetisant, o gustare delicioasa, o masa principala simplu si usor de preparat. Ficateii prajiti se pot servii foarte bine cu o garnitura de cartofi prajiti si oua ochiuri. Pofta Buna! 
Ficatei de pui reteta,

Cartofi prajiti reteta,

Ficatei de pui prajiti reteta,

Ficatei de pui prajiti reteta,

4 martie 2013

Placinta Poale-n Brau

Placinte Poale In Brau Reteta Pentru Lasata Secului


Placinta reteta,
Ingrediente placinte poale-n brau
  • 750g faina alba
  • 4 oua
  • 500g branza dulce
  • 150g zahar tos
  • 1 pahar lapte
  • 1 ceasca ulei
  • 25g drojdie de bere
  • 100g stafide
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingurita rasa sare
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare placinte poale in brau
Intr-un vas se cerne faina, se adauga drojdia topita cu putin zahar sau apa calduta, uleiul, sarea, 100g zahar tos dizolvat in lapte, 2 oua si jumatate din coaja de lamaie rasa. Se amesteca bine si se mai adauga faina daca mai trebuie pana cand se obtine un aluat elastic. Aluatul trebuie framantat bine cateva minute, apoi se pune intr-un loc calduros la crescut pana cand isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut se presara blatul cu faina sau ulei si se intinde aluatul pana se obtine o foaie de grosimea unui deget, apoi se taie foaia de aluat in bucati patrate de 15 cm. 
Pentru compozitie se pun intr-un vas si se amesteca, branza de vaci dulce, un ou, 50g zahar si restul de coaja rasa de lamaie. Stafidele se pun intr-o ceasca cu putina apa si esenta de rom. Se pune cate o lingura de umplutura pe fiecare patrat de aluat, se adauga cateva stafide scurse, apoi se impatureste fiecare colt ca pe un plic apasand usor cu degetul usor fiecare colt. Se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu spatiu de 1cm intre ele si se mai lasa la crescut in tava inca zece minute. Se ung placintele deasupra cu ou batut, se incinge cuptorul si se coc la foc mediu timp de jumatate de ora. Dupa ce s-au rumenit se pudreaza cu zahar pudra. Placinte poale-n brau, o reteta de placinta cu branza dulce si stafide delicioasa. Pofta Buna! 
Aluat placinte poale-n brau reteta,

Placinta poale in brau umplutura reteta,

Placinte poale in brau preparare reteta,

Placinte poale-n brau preparare reteta,

Placinta poale-n brau preparare reteta,

Poale-n brau preparare reteta,

Placinte poale-n brau reteta,

Placinte poale in brau reteta,

Placinta de casa reteta,

Placinte cu branza si stafide reteta,

Placinte poale-n brau de casa reteta,

3 martie 2013

Ceafa si mici de porc la gratar

Retete Friptura De Porc La Gratar Reteta Simpla De Casa


Friptura de porc la gratar reteta,
Ingrediente friptura de porc la gratar
  • 1kg ceafa de porc 
  • 1kg pasta de mici (mici) 
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1 lingurita sare grunjoasa

Mod de preparare carne si mici de porc la gratar
Ceafa de porc se taie in felii de 1,5cm grosime, se bat putin pentru fragezire cu ciocanul de batut snitele, se sareaza si se condimenteaza dupa gust cu piper, cimbru si boia, apoi se lasa la rece pentru jumatate de ora. Micii se modeleaza la dimensiunea dorita, o reteta pentru mici este si aici. Tigaia grill sau gratarul bine incins se unge cu o bucata de sunca sau grasime. Se asaza carnea, se frige intoarcand fiecare bucata pe ambele parti pana este gata dupa preferinta fiecaruia, mai in sange sau mai rumenita. La fel se preoceaza si cu micii. Se servesc cu orice fel de garnitura dorim, dar sa nu uitam de mustarul pentru mici si de berea sau vinul rece. Pofta Buna! 
Ceafa de porc pentru gratar reteta,

Friptura de porc reteta,

Ceafa si mici de porc la gratar reteta,

Carne de mici

Cum Pregatim Carnea Pentru Mititei Reteta Carne De Mici Sau Pasta De Mici


Carne de mici reteta,
Ingrediente pasta de mici
  • 1kg carne de vita
  • 1kg carne de oaie
  • 1kg carne de porc
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ceasca apa calduta sau supa de carne
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 lingura piper negru macinat
  • 1 lingura boia de ardei iute
  • 1 lingura sare grunjoasa
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare pasta de mici de casa
Pentru mici se poate folosi un singur sortiment de carne, sau un amestec de sortimente de carne tocata care este mult mai gustos, iar condimentele se pun dupa gustul fiecaruia. Carnea proaspata se curata, se taie bucatele si se toaca prin masina de tocat carne. Usturoiul se curata, se piseaza si se freaca cu sare si putin ulei pana se obtine pasta de usturoi. Se amesteca bine carnea tocata cu pasta de usturoi si condimente dupa gust, se adauga putina apa sau supa de carne calduta, se amesteca bine si se pune la rece intr-un vas acoperit pana a doua zi. 
A doua zi se modeleaza micii cu palmele umede ca sa nu se lipeasca carnea de maini, sau mai merg modelati si prin masina de facut carnati, apoi se gatesc imediat sau se congeleaza pentru mai tarziu. Carne de mici de casa sau pasta de mici de casa, un preparat pentru gratar mult mai sanatos si mai gustos pregatit de mainile noastre acasa. Mici sau mititei, un deliciu culinar pentru diverse ocazii sarbatorite la iarba verde sau la grill acasa. Pofta Buna! 

Fleica de porc reteta,

Carne tocata pentru mici reteta,

Mici de casa reteta,

Pasta de mici reteta,

Mici reteta,

Mici la gratar cu mustar reteta,

2 martie 2013

Cremsnit

Reteta Prajitura Cremsnit Cu Vanilie De Casa


Prajitura cremsnit reteta,
Ingrediente prajitura cremsit
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 litru lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 2 foi cremsnit
  • 2 linguri zahar pudra vanilat

Mod de preparare cremsnit de casa
Crema pentru cremsnit se prepara astfel: laptele se pune la fiert, se separa ouale galbenusuri de albusuri, galbenusurile se bat bine cu un praf de sare si cantitatea de zahar, apoi se adauga faina si se mixeaza bine, se toarna compozitia in laptele care fierbe si se amesteca continuu. Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand se formeaza o crema consistenta. Se ia de pe foc si se lasa putin sa se raceasca apoi se adauga albusurile batute spuma. O reteta de crema pentru cremsnit este si aici. Se lasa sa se raceasca putin, se toarna compozitia pe prima foaie cremsnit si se asaza deasupra a doua foaie. Se pudreaza cu zahar pudra si se pune la rece. Pofta Buna! 
Crema cremsnit reteta,

Foi cremsnit reteta,

Cremsnit preparare reteta,

Cremsnit reteta,

Cremsnit de casa reteta,

Creier Pane Preparate Culinare

Retete Culinare Creier De Porc Pane Reteta De Casa


Creier pane reteta,
Ingrediente creier pane
  • 1kg creier de porc 
  • ½ ceasca lapte 
  • 3 linguri faina 
  • 1 lingura otet 
  • 2 oua 
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita piper boabe
  • ½ lingurita piper macinat
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare creier de porc pane
Creierul se pune in apa rece pentru 15 minute ca sa iasa sangele si cheagurile care se innegresc la fiert. Dupa acest timp se scoate din apa, se curata pielita de deasupra usor ca sa nu se farame si se mai spala o data. Se pune o oala cu apa si putina sare la fiert, piper boabe si otet. Se fierbe creierul la foc mic timp de 10 minute, apoi se scoate si se scurge, se lasa sa se raceasca, se taie in felii de 2cm si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper macinat. Intr-un castronel se amesteca ouale batute spuma cu lapte si faina si se face o compozitie pane. Se iau bucatile de creier de porc, se dau prin faina, se inmoaie in aluat pane, apoi se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins pe ambele parti. Creier pane, un aperitiv delicios de care nu te mai saturi mancand. Pofta Buna!
Creier reteta,

Creier de porc preparare reteta,

Compozitie pane reteta,

Creier fiert reteta,

Creier de porc fiert reteta,

Creier prajit preparare reteta,

Creier prajit pane reteta,

Creier de porc pane reteta,

Creier pane reteta,

Sote de ciuperci Retete Culinare Cu Ciuperci

Retete Culinare Ciuperci Sote Reteta De Casa


Ciuperci sote reteta,
Ingrediente:
  • ½ kg ciuperci
  • 2 linguri unt
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita piper macinat

Mod de preparare:
Se curata ciupercile si se spala cu apa rece, apoi se taie in 2-4 bucati in functie de marimea lor. Se pun intr-o tigaie sa se inabuse cu unt, sare si piper dupa gust, amestecand din cand in cand pana cand zeama pe care au lasat-o a mai scazut. Se mai condimenteaza cu sare si piper daca mai este nevoie si se servesc calde simple sau ca un aperitiv ori ca o garnitura. Pofta Buna!
Sote de ciuperci reteta,

1 martie 2013

Friptura din cotlet de porc la cuptor

Reteta Friptura De Pui Si Porc Cu Cartofi La Cuptor 


Cotlet de porc cu cartofi la cuptor reteta,
Ingrediente friptura la cuptor
  • 4 cotlete de porc cu os
  • 4 copane de pui 
  • 5 catei de usturoi 
  • 250ml vin alb demisec
  • 4 cartofi normali
  • 1 lingurita cimbru 
  • 2 linguri ulei 
  • 1 lingurita sare 
  • 1 lingurita piper 

Mod de preparare friptura de porc si pui la cuptor
Cotletele de porc se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru si se asaza intr-o tava unsa cu ulei. Copanele de pui se spala, se condimenteaza dupa gust cu sare, cimbru si piper si se asaza in tava langa cotletele de porc. Cartofii se curata, se spala, se taie in 2-4 bucati, se condimenteaza cu sare, piper si cimbru si se asaza printre bucatile de carne. Se stropesc cu jumatate din cantitatea de vin, se pun cateva boabe de piper si se adauga usturoiul taiat felii. Se introduce tava in cuptorul incins pentru 20 de minute la 220 grade celsius. Apoi se scoate tava, se intoarce carnea, se adauga restul de vin si se introduce din nou in cuptor pentru 20-30 minute pana cand carnea este frumos rumenita. Friptura de porc si de pui la cuptor, o reteta de mancare gustoasa si aromata pe care o mananci oricand cu placere si satisfactie. Pofta Buna! 
Friptura de pui si porc cu cartofi la cuptor reteta,

Friptura de porc cu cartofi la cuptor reteta,