1 decembrie 2013

Macrou la cuptor in hartie de copt

Retete Peste La Cuptor - Cum Facem Macrou La Cuptor Cu Legume



Ingrediente:

  • 2 pesti - macrou
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita piper
  • ½ lingurita cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 lamaie
  • hartie de copt

Mod de preparare:

     Curatam pestii de intestine si urechi, ii spalam bine si ii presaram cu sare in interior si in exterior, dupa care ii lasam 15-30 minute sa-si ia gustul de sare. Curatam ceapa, usturoiul si morcovul dupa care le taiem rondele. Taiem lamaia feliute. Pregatim cate o hartie de copt pentru fiecare peste, o intindem si asezam un strat de ceapa, morcovi, felii de lamaie si usturoi peste care asezam macroul. In burta macroului asezam feliute de ceapa, usturoi, rondele de morcov, feliute de lamaie si o frunza de dafin. Condimentam cu sare, piper, cimbru si ulei de masline. Deasupra pestelui mai punem cateva feliute de lamaie, ceapa si morcov dupa care impachetam bine pestele in hartia de copt. Asezam pestii in tava si ii dam la cuptor timp de 50-60 minute.  Cand sunt gata, se lasa putin sa se raceasca dupa care se scot din hartie si se asaza in farfurie. Sunt foarte buni fierbinti alaturi de un vin alb rece. 
POFTA BUNA!  
ALTE RETETE:  Macrou marinat  Macrou la gratar  Macrou prajit  Macrou la cuptor in folie de aluminiu  Macrou la cuptor cu rosii si usturoi  Macrou la cuptor  Crap la cuptor cu legume  Peste novac prajit cu mujdei 

peste macrou, retete de peste, preparate din peste, peste fara oase, retete culinare,

peste, peste macrou, retete de peste, preparate din peste, peste fara oase, retete culinare,

legume si condimente pentru peste la cuptor, retete culinare,


peste, peste la cuptor, retete de peste, preparate din peste, peste cu legume la cuptor in hartie de copt, retete culinare,



peste, macrou, retete de peste, preparate din peste, retete culinare,

peste, retete de peste, preparate din peste, retete culinare, peste in hartie de copt,

peste, retete de peste, preparate din peste, macrou in hartie de copt, retete culinare,

peste, mancaruri cu peste, retete de peste, preparate din peste, retete culinare, peste cu legume in hartie de copt,

peste, macrou in hartie de copt, retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, peste gatit, retete culinare,

30 noiembrie 2013

Tort de biscuiti Retete Tort de biscuiti de post

Retete Culinare - Retete De Post - Retete De Prajituri



Ingrediente:

  • ½ kg de biscuiti populari
  • 1 pachet de margarina
  • 150 g de zahar pudra
  • 150 g de nuca macinata
  • 3 linguri de cacao
  • 2 lingurite de esenta de rom
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 2 linguri de apa
  • 1 ciocolata (de menaj sau neagra de post)

Mod de preparare:

     Lasam putin margarina sa se topeasca la temperatura camerei. Se prepara pe foc o esenta de cacao din 2 linguri de apa si 3 linguri de cacao, cand s-a legat compozitia se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se mixeaza margarina impreuna cu zaharul pudra pana se obtine o crema. Se adauga esenta de cacao, nucile macinate, zaharul vanilat, esenta de rom si se amesteca bine. 
     Pe un platou se aseaza un strat de biscuiti, se acopera cu un strat de crema si se continua la fel pana obtinem un tort de biscuiti format din cinci straturi de biscuiti si patru straturi de crema. Se toarna deasupra o glazura obtinuta din ciocolata topita amestecata cu o lingurita de unt sau margarina. Se decoreaza cu bucati de ciocolata, nuci sau frisca. Reteta de tort de biscuiti este un delicios desert de post, este o reteta simpla, o reteta usoara, o reteta rapida, la indemana oricui.
POFTA BUNA!