29 decembrie 2015

Friptura de porc la ceaun

Reteta Friptura De Porc La Ceaun Pentru Masa De Craciun Si Revelion



fripturi, carne prajita la ceaun, tochitura, pomana porcului, preparate de craciun, preparate de porc, retete de porc, retete de craciun, retete culinare, friptura de porc, carnati prajiti, mancaruri cu carne, retete de mancare, mancaruri traditionale romanesti, retete traditionale romanesti, meniu de revelion si craciun, un fel de mancare, porc la ceaun, carne de porc fripta la ceaun,

      O friptura simpla de porc special pregatita pentru masa de Craciun sau Revelion este friptura de porc preparata la ceaun, din mai multe feluri de carne de porc fripte si inabusite la ceaun, in special carne mai grasa de porc si carnati de porc facuti de noi in bucatarie, toate amestecate si prajite la un loc in ceaun, la final rezultand o mancare traditionala romaneasca foarte gustoasa si sanatoasa pe care numai la noi in Romania o gasesti.  Reteta de mancare cu carne prajita la ceaun se serveste obligatoriu fierbinte deoarece avand untura se sleieste imediat, cu o mamaliguta calda si o salata de varza murata alaturi, cu usturoi intreg sau facut mujdei si cu un pahar de vin bun. 
     Pentru preparare avem nevoie de carne de porc mai grasa, putem folosi si fleica de porc cu carne mai multa, carnati de porc, cateva bucati de sunca de porc, 50 ml vin rosu sau alb, sare dupa gust. Carnea de porc cu grasime se taie dupa preferinta bucati mai mari de aproximativ 3-4 degete, sunca se taie bucati potrivite, iar carnatii se taie la lungimea dorita si se cresteaza pe alocuri sau se inteapa cu varful unui cutit sa nu plesneasca in ceaun. Carnea si sunca portionata se sareaza, se amesteca bine intr-un castron si se lasa 15 minute sa prinda gust. 
     Intr-un ceaun se pune o cana de apa si se adauga sunca la inceput iar dupa 5 minute se pun si bucatile de carne. Se inabuse si se mai adauga o cana de apa dupa ce prima cana adaugata a scazut. 
fripturi, friptura de porc la ceaun, carne prajita la ceaun, tochitura, pomana porcului, preparate de craciun, preparate de porc, retete de porc, retete de craciun, retete culinare, friptura de porc, carnati prajiti, mancaruri cu carne, retete de mancare, mancaruri traditionale romanesti, retete traditionale romanesti, meniu de revelion si craciun, un fel de mancare, porc la ceaun, carne de porc fripta la ceaun,

Se prajeste inabusit amestecand din cand in cand timp de 30 de minute, pana cand carnea este facuta si incepe sa se rumeneasca usor, iar sunca este aproape topita, se stropeste cu putin vin si se adauga carnatii, se mai lasa 10-15 minute dupa care se opreste focul. 
fripturi, friptura de porc la ceaun, carne prajita la ceaun, tochitura, pomana porcului, preparate de craciun, preparate de porc, retete de porc, retete de craciun, retete culinare, friptura de porc, carnati prajiti, mancaruri cu carne, retete de mancare, mancaruri traditionale romanesti, retete traditionale romanesti, meniu de revelion si craciun, un fel de mancare, porc la ceaun, carne de porc fripta la ceaun,

     Friptura de porc se serveste dupa preferinta fierbinte cu cateva linguri din sosul format peste ea, cu mamaliguta calda si branza veche rasa cum ar fi branza de burduf sau un amestec din mai multe feluri de branza uscata (branza de capra, oaie, vaca) care vor da un gust si mai bun preparatului, cu muraturi sau salata de varza acraCarne de porc la ceaun, tochitura de porc, pomana pocului, sarmale de porc in foi de varza murata, mancaruri traditionale romanesti pe care le cauti oricand si le mananci cu placere si satisfactie. 
Pofta Buna! 
fripturi, friptura de porc la ceaun, carne prajita la ceaun, tochitura, pomana porcului, preparate de craciun, preparate de porc, retete de porc, retete de craciun, retete culinare, friptura de porc, carnati prajiti, mancaruri cu carne, retete de mancare, mancaruri traditionale romanesti, retete traditionale romanesti, meniu de revelion si craciun, un fel de mancare, porc la ceaun, carne de porc fripta la ceaun,

fripturi, friptura de porc la ceaun, carne prajita la ceaun, tochitura, pomana porcului, preparate de craciun, preparate de porc, retete de porc, retete de craciun, retete culinare, friptura de porc, carnati prajiti, mancaruri cu carne, retete de mancare, mancaruri traditionale romanesti, retete traditionale romanesti, meniu de revelion si craciun, un fel de mancare, porc la ceaun, carne de porc fripta la ceaun,

fripturi, friptura de porc la ceaun, carne prajita la ceaun, tochitura, pomana porcului, preparate de craciun, preparate de porc, retete de porc, retete de craciun, retete culinare, friptura de porc, carnati prajiti, mancaruri cu carne, mancaruri cu carne, mancaruri traditionale romanesti, retete traditionale romanesti, meniu de revelion si craciun, un fel de mancare, porc la ceaun, carne de porc fripta la ceaun,

fripturi, friptura de porc la ceaun, carne prajita la ceaun, tochitura, pomana porcului, preparate de craciun, preparate de porc, retete de porc, retete de craciun, retete culinare, friptura de porc, carnati prajiti, mancaruri cu carne, retete de mancare, mancaruri traditionale romanesti, retete traditionale romanesti, meniu de revelion si craciun, un fel de mancare, porc la ceaun, carne de porc fripta la ceaun,

fripturi, friptura de porc la ceaun, carne prajita la ceaun, tochitura, pomana porcului, preparate de craciun, preparate de porc, retete de porc, retete de craciun, retete culinare, friptura de porc, carnati prajiti, mancaruri cu carne, retete de mancare, mancaruri traditionale romanesti, retete traditionale romanesti, meniu de revelion si craciun, un fel de mancare, porc la ceaun, carne de porc fripta la ceaun,

27 decembrie 2015

Tiramisu cu portocale

Prajitura Tiramisu Cu Portocale Retete De Torturi Si Prajituri De Casa


Tiramisu cu portocale reteta de casa cu oua piscoturi mascarpone zahar cacao cafea fructe retete desert prajitura tort rece,

O reteta de tiramisu deosebit de gustos si aromat este urmatoarea reteta de tiramisu cu portocale, mascarpone, frisca si oua. Tot secretul unui tiramisu reusit sta in crema, daca acestea ne-a reusit atunci rezultatul este desavarsit. Cum facem un tiramisu bun? Foarte simplu, prajitura tiramisu cu portocale se prepara asemanator ca orice reteta de tiramisu clasica, numai ca vom inlocui esenta de rom, amaretto, cu suc de portocale natural, iar pentru un gust si o aroma mai intensa vom pune si putina coaja de portocala rasa. Dupa gustul fiecaruia se poate adauga in crema mascarpone si portocala taiata cubulete mici. 

Pentru prepararea prajiturii avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 400g piscoturi de sampanie, 5 oua, 6 linguri de zahar, 400ml smantana pentru frisca sau frisca lichida, 1 portocala normala, 500g mascarpone, 1 lingura de cacao pudra, 2 lingurite de cafea, ½ lingurita de sare, ½ lingurita de unt, 1 ceasca de apa.
ingrediente necesare pentru a prepara o prajitura tiramisu de casa cu portocale retete culinare de patiserie si cofetarie,

Cum procedam ca sa ne reuseasca acest desert italian minunat care este tiramisu? Prajitura tiramisu se face foarte simplu in maxim 30 de minute si este dupa parerea mea desertul cel mai simplu si usor de preparat, iar gustul nu se compara cu a altor prajituri sau torturi la care poate muncesti mult mai mult. In primul rand se mixeaza smantana pentru frisca sau frisca lichida pana cand se obtine o frisca de casa reusita foarte cremoasa si pufoasa, apoi o pastram la rece.
frisca, frisca de casa, frisca reusita, cum facem frisca, frisca pentru torturi si prajituri, retete culinare de deserturi si dulciuri, frisca mai buna si mai sanatoasa ca la cofetarie,

Facem o cafea concentrata din 2 lingurite de cafea si o ceasca de apa, o dam in clocot apoi o lasam sa se raceasca. Portocala o radem usor pe razatoarea mica, apoi o taiem pe jumatate si jumatate o stoarcem de zeama.
arome pentru tiramisu, cafea, suc de portocale, coaja de portocale rasa, retete culinare arome pentru prajituri si torturi ca la cofetarie,

Separam galbenusurile de albusuri si le punem in doua castroane. Castronul cu albusuri il pastram la rece si incepem sa mixam galbenusurile. Adaugam un praf de sare si 3 linguri de zahar si le mixam pana cand devin cremoase iar zaharul este dizolvat complet.
Crema de galbenusuri reteta de casa cu galbenus de ou zahar sare retete rapide pentru dprajitura tort desert,

Adaugam peste crema de galbenusuri crema mascarpone si coaja de portocala rasa si mixam usor, apoi adaugam suc de portocale si frisca si mixam pana cand toate ingredientele s-au incorporat. Pastram compozitia la rece si acum mixam albusurile cu un praf de sare, cand sunt foarte bine batute adaugam 3 linguri de zahar si le mixam pana cand zaharul este complet dizolvat si obtinem o bezea din albusuri consistenta.
Bezea din albusuri reteta de casa cu albus de ou zahar sare retete rapide pentru dprajitura tort desert,

Rasturnam bezeaua peste compozitia preparata anterior si amestecam usor cu o lingura de sus in jos, identic ca la compozitia de pandispan. Crema trebuie la final sa fie aerata, nu trebuie amesecata repede si mult. 
Crema tiramisu cu portocale reteta de casa cu oua mascarpone zahar fructe retete creme pentru prajituri torturi deserturi,

Ungem o tava, sau o forma de tort cu unt si asezam un strat de piscoturi foarte putin inmuiate in cafea fara sa lasam loc intre ele. Peste randul de piscoturi asezate cu zaharul in sus turnam jumatate din crema de tiramisu, apoi asezam inca un rand de piscoturi inmuiate in cafea si alt rand de crema tiramisu.
Tiramisu cu portocale preparare reteta de casa cu oua piscoturi mascarpone zahar cacao cafea fructe retete desert prajitura tort rece,

Nivelam frumos deasupra si pudram cu cacao, apoi pastram tiramisu la rece pana a doua zi cand il putem taia si servi cu feliute de portocale alaturi. Este un desert racoros, dulce si usor aromat, una dintre multele prajituri sau torturi aniversare pe care le manaci oricand cu multa placere si nu le poti refuza niciodata. Pofta Buna!
Tiramisu tort reteta de casa cu portocale oua piscoturi mascarpone zahar cacao cafea fructe retete desert prajitura torturi,

Tiramisu de casa reteta cu portocale oua piscoturi mascarpone zahar cacao cafea fructe retete desert prajitura tort rece,

Tiramisu cu fructe reteta de casa cu portocale oua piscoturi mascarpone zahar cacao cafea retete desert prajitura tort rece,

Tiramisu desert reteta de casa cu portocale oua piscoturi mascarpone zahar cacao cafea fructe retete deserturi prajitura tort rece,

Tiramisu prajitura reteta de casa cu portocale oua piscoturi mascarpone zahar cacao cafea fructe retete desert prajituri tort rece,

Tiramisu reteta de casa cu portocale oua piscoturi mascarpone zahar cacao cafea fructe retete desert prajitura tort rece,