1 iulie 2017

Merluciu la tigaie


Merluciu prajit la tigaie cu lamaie reteta,

O reteta de peste rapida este urmatoarea reteta de merluciu prajit la tigaie servit cu lamaie si mujdei de usturoi. Merluciu este un peste slab cu o carne alba si fara oase.

Ingrediente
  • 1 peste merluciu
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri ulei floarea soarelui
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita piper macinat
  • ½ lingurita cimbru macinat 
Peste merluciu retete,

Mod de preparare
Pestele curatat si spalat foarte bine se portioneaza in bucati de 3-4 degete grosime, apoi deoarece pestele este slab se ung bine cu ulei de masline bucatile de peste si se condimenteaza cu sare, cimbru si piper. Se lasa sa intre aromele in el 30 minute, timp suficient pentru prepararea unui mujdei de usturoi.
Merluciu preparare reteta,

Se incinge putin ulei intr-o tigaie ceramica si se asaza bucatile de peste in ea, se acopera cu capac si se prajesc pestele la foc mediu timp de 4-5 minute pe fiecare parte, sau pana cand bucatile de merluciu sunt frumos rumenite. 
Merluciu la tigaie reteta,

Merluciu prajit reteta,

Peste la tigaie reteta,

Peste prajit reteta,

Se serveste pestele cald cu zeama de lamaie si mujdei de usturoi. Un preparat din peste gustos si sanatos foarte indicat pentru diete si regim cu o carne fara grasimi pe care o mananci cu multa placere. 
Pofta Buna! 
Peste prajit la tigaie cu lamaie reteta,

Retete peste reteta merluciu prajit,

25 iunie 2017

Cornulete de post cu nuca

Retete Cornulete Fragede De Post Cu Bors Si Ulei


Cornulete de post reteta,

O reteta de cornulete de post fara margarina foarte fragede si gustoase se poate prepara si acasa foarte simplu si usor. Urmatoarea reteta de cornulete este foarte simpla iar ingredientele sunt pentru 3 tavi mari rotunde pentru cuptorul turcesc. Eu prepar intotdeauna mai multe deoarece cornuletele din ce stau se fac si mai bune. 

Ingrediente
  • 3-4 cani faina (cat cuprinde)
  • 1 cana bors
  • 1 ½ cana ulei
  • 1 cub drojdie (25g)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura otet
  • 1 varf lingurita sare
  • 3 maini miez de nuca faramitata
  • nuci, alune, gem, magiun pentru umplutura
  • 4 linguri zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare
Intr-un castron se faramiteaza drojdia cu mana, se presara zaharul vanilat peste ea si cu o furculita se amesteca bine pana cand drojdia este topita. Se pune borsul caldut si se amesteca, apoi se adauga uleiul, sarea, otetul si treptat faina. 
Preparare aluat cornulete reteta,

Preparare aluat de post pentru cornulete retete,

La final se adauga nuca faramitata si se rastoarna aluatul pe blatul de lucru unde se framanta bine, apoi se pune inapoi in castron si se lasa la dospit 30 minute.
Preparare aluat cu nuca reteta,

Aluat de cornulete reteta,

Aluat cu nuca reteta,

Se imparte aluatul in 3 parti si se intinde din fiecare o foaie dreptunghiulara din care se decupeaza triunghiuri. Pe fiecare triunghi se pune la baza o bucatica de nuca si apoi se ruleaza cornuletul spre varf. 
Aluat cornulete de post reteta,

Preparare cornulete cu nuca retete,

Preparare cornulete reteta,

Se procedeaza la fel cu restul de aluat si se pun cornuletele in tava. Se coc tavile de cornulete in cuptor la foc tare (250grade) timp de 15-20 minute pana cand se rumenesc. 
Preparare cornulete de casa reteta,

Cornulete de casa reteta,

Cand sunt gata se scot din tava intr-un castron cu zahar pudra vanilat si se pudreaza imediat cat sunt fierbinti, dupa care se asaza intr-un castron sau platou. 
Cornulete preparare retete culinare,

Cornulete cu nuca foarte bune, fragede dulci si gustoase potrivite pentru Postul Sf. Petru si Pavel cand ne dorim ceva bun dulce
Pofta Buna! 
Cornulete reteta,

Cornulete fragede reteta,

Cornulete cu bors reteta,