9 septembrie 2017

Stavrid prajit

Un peste gustos si simplu de preparat este pestele stavrid (stavride, stavrizi) iar un mod simplu de preparare este prajit in ulei la tigaie. Pestele se serveste cald dupa gust cu felii de lamaie, mujdei de usturoi, paine de casa sau mamaliga calda si are un gust minunat. 
Stavride prajit cu lamaie reteta,

Ingrediente 2 portii
  • 500g peste stavrid
  • ½ lingurita sare
  • 3 linguri faina pentru pudrat
  • 200ml ulei pentru prajit
Stavrid reteta,

Stavrizi retete,

Mod de preparare
Pestele proaspat se curata de intestine si se lasa dupa preferinta cu cap sau fara cap. Se spala bine sub jet de apa si se pune intr-o sita sa se scurga bine de apa, apoi se presara putina sare peste el si se amesteca usor cu mana ca sa prinda tot pestele sare, dupa care se lasa 30 minute la frigider sa prinda gust de sare. 
Se incinge putin ulei intr-o tigaie, pestele se da prin faina pe ambele parti si se prajeste in uleiul incins pe ambele parti pana cand este facut si are o culoare aurie, apoi se scoate pe un servetel sa absoarba surplusul de ulei. 
Are un gust delicios, are carnea alba si oase putine si se mananca foarte usor cu zeama de lamaie sau mujdei de usturoi si un pahar de vin alb. Alte retete cu peste si aici
Pofta Buna! 
Peste prajit la tigaie reteta,

Stavrid prajit la tigaie reteta,

Peste retete,

Peste prajit reteta,

Stavrizi prajiti reteta,

8 septembrie 2017

Placinta cu carne picanta

Retete Placinta Picanta Cu Carne In Aluat Fraged Reteta De Casa

Placinta cu carne picanta reteta,

Ce placinte de casa mai gatim. O reteta de placinta cu carne in aluat gustos placut picant si aromat este urmatoarea reteta de placinta cu carne foarte gustoasa si consistenta. Ingredientele sunt pentru o tava rotunda mare pentru cuptor electric turcesc, iar umplutura se condimenteaza dupa gustul fiecaruia, mai picanta sau mai putin picanta. 
Placinta cu carne reteta,

Ingrediente aluat fraged
  • 500g faina (cat cuprinde)
  • 2 oua
  • 1 cana iaurt (250ml)
  • 7 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 cub mic drojdie 25g
  • 1 ceapa galbena mica
  • 1 ardei gras galben
  • 2 lingurite cimbru uscat 
  • ½ lingurita piper macinat
  • ½ lingurita boia de ardei
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 ou pentru uns placinata

Ingrediente umplutura pentru placinta
  • 1 kg carne tocata (porc, vita, pui)
  • 500g ceapa galbena 
  • 2 linguri ulei
  • 2 oua 
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita piper macinat
  • ½ lingurita cimbru uscat
  • ½ lingurita boia de ardei

Mod de preparare umplutura de carne
Intr-o tigaie se caleste ceapa taiata marunt in foarte putin ulei, apoi se opreste focul si se amesteca cu carnea tocata, ouale batute spuma si condimente dupa gust. Se amesteca bine compozitia si dupa cateva minute se gusta si se mai potriveste gustul de sare si piper.

Mod de preparare aluat pentru placinta
Ceapa si ardeiul se curata si se toaca marunt, faina se amesteca cu praful de copt. Intr-un castron se amesteca legumele cu ulei, sare, cimbru, boia, piper, drojdia faramitata cu mana, apoi se adauga ouale si iaurtul, iar dupa ce se amesteca bine compozitia se incorporeaza treptat faina. Aluatul final trebuie sa fie elastic si nelipicios, se lasa sa se odihneasca 15 minute. O alta reteta de aluat fraged este si aici

Mod de preparare placinta cu carne
Aluatul fraged se imparte in 2 parti egale, iar fiecare parte se intinde cu vergeaua intr-o foaie de marimea tavii de cuptor. Se asaza in tava la inceput o foaie si se inteapa cu o furculita apoi se intinde uniform compozitia de carne tocata, iar deasupra se asaza cealalta foaie de placinta care se inteapa si ea cu furculita. Se unge cu ou batut si se coace la cuptor timp de 30-40 minute la 200 grade celsius, sau pana cand placinta este frumos rumenita. Se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza si se serveste simpla, cu iaurt sau cu ce ne place. 
Pofta Buna! 
Placinta de casa cu carne reteta,

Placinta reteta,

Placinta cu carne cu aluat de casa reteta,