3 iunie 2018

Gomboti cu capsuni

Retete Gomboti De Casa Reteta Galuste Cu Capsuni



Gomboti cu capsuni retete culinare,
O reteta de gomboti sau galuste de casa este urmatoarea reteta de gomboti cu gris si cartofi umpluti cu capsuni, un desert binevenit pentru atunci cand vrei ceva dulce si bun. Pentru 18 gomboti sunt necesare urmatoarele ingrediente: 
-18 capsuni 
-1 kg cartofi 
-150 g faina 
-50 g gris 
-1 ou 
-½ lingurita sare 
-200 g pesmet 
-4 linguri ulei 
-3 linguri zahar 
Gomboti retete culinare,

Mod de preparare
Compozitia pentru gomboți se face foarte simplu, cum se procedeaza: 
-curata cartofii si fierbe-i in apa cu sare, apoi paseaza-i ca la piure, 
-spala capsunile si curate-le de codita, 
-amesteca bine oul, faina, grisul, piureul de cartofi si un praf de sare pana se obtine un aluat care poate fi modelat fara sa se lipeasca, 
-pune apa la fiert intr-o oala incapatoare, 
-presara masa cu faina si formeaza bucati de aluat potrivit de subtiri, 
-in fiecare bucatica de aluat pune cate 1 capsuna si formeaza o bila bine inchisa, 
-continua la fel cu toate capsunile pana cand obtii gombotii cu căpșuni
-cand apa fierbe pune gombotii la fiert la foc mediu pentru 15 minute, acestia se vor ridica singuri la suprafata apei si nu trebuie amestecati, 
-intr-o tigaie pune uleiul si pesmetul si prajeste-l timp de 5 minute pana cand devine auriu, 
-scoate cate un gombot din oala si pune-l in tigaia cu pesmet, rostogoleste-l pe toate partile pana cand acesta este acoperit complet cu pesmet, 
-continua la fel si cu restul de gomboti si apoi aseaza-i intr-un platou, presara deasupra pesmet si zahar tos. 

Gomboti cu capsuni, un preparat dulce de vara, delicios, simplu, gustos si aspectos pe care daca i-ai gustat o data nu-l vei uita si-l vei dori mereu. Cum se servesc gombotii, se pun doi gomboti pe o farfurie iar peste ei se pun doua linguri de pesmet si o lingurita de zahar. Alte retete de gomboti: gomboti cu prune, gomboti de post cu prune, piersici si caise. 
Pofta Buna! 
Galuste retete culinare,

Gomboti galuste retete culinare,

Gomboti desert retete culinare,

Galuste cu capsuni retete culinare,

2 iunie 2018

Piept de rata cu sos de visine

Retete Mancare Cu Carne De Rata Reteta Rata Cu Visine



Piept de rata cu sos de visine reteta,
Ce mancaruri cu carne de rata mai gatim. Un preparat din piept de rata mai deosebit atat la gust cat si la aspect este urmatoarea reteta de piept de rata cu sos de visine, un sos dulce acrisor, gustos si foarte aromat care merge de minune servit langa pieptul de rață gatit dupa preferinta fiecaruia mai in sange sau mai bine facut. Pentru patru portii sunt necesare urmatoarele ingrediente: 
-2 piepti de rata intregi 
-sare, piper, cimbru, usturoi granulat dupa gust 
-200g visine proaspete sau congelate 
-100ml vin rosu dulce sau demidulce 
-1 lingura zahar 
-1 lingura unt 

Mod de preparare piept de rata cu sos de visine
In primul rand se prepara pieptul de rata. Pieptul de rata este bucata de carne cea mai voluminoasa de la rata, dar care se face si cel mai usor si mai rapid in comparatie cu celelalte bucati de carne. Cum se procedeaza, se taie pieptul de rata pe jumatate rezultand doua bucati de piept suficiente pentru doua portii de mancare, se curata de pielea care atarna in exces iar pielea ramasa pe piept se cresteaza usor cu un cutit subtire si bine ascutit. Se asaza bucatile de piept cu pielea in jos intr-o tigaie de fonta rece iar carnea de deasupra fara piele se condimenteaza cu sare, piper macinat, cimbru uscat si usturoi granulat. Se lasa carnea sa prinda gust timp de 10 minute timp in care se pregatesc visinele. 
Retete cu piept de rata,

Visinele daca sunt proaspete se spala si se curata de codite si samburi, iar daca sunt congelate atunci se lasa la temperatura camerei sa se dezghete. Jumatate din visine se mixeaza sau se paseaza trecandu-le printr-o sita. 
Se incalzeste cuptorul la 200 grade celsius apoi se aprinde aragazul si se frige pieptul de rata aproximativ 6 minute cu pielea in jos pana cand aceasta devine rumenita si crocanta, apoi se intoarce timp de 1-2 minute si invers. Se scurge grasimea rezultata in alta tigaie iar tigaia cu pieptii de rata se baga in cuptor pentru 8 minute. 
Piept de rata preparare reteta,

Piept de rata la tigaie reteta,

In tigaia in care s-a scurs grasimea de rata se pun visinele pasate, visinele ramase intregi, sucul de visine scurs de la visine, vinul, untul, zaharul si se tine pe foc mediu pana cand compozitia se leaga, se opreste focul si se adauga un praf de sare si piper si se potriveste gustul de dulce. 
Sos de visine preparare reteta,

Sos de visine reteta,

Cand pieptul este gata dupa gustul fiecaruia se scoate din cuptor, se taie felii sau se lasa intreg, se pune pe farfurii si se stropeste cu putina grasime de rata lasata in tigaie si se serveste cu sos de visine alaturi. Alte retete cu rata: ciorba de rata, rata pe varzatocanita de rata, rata cu portocaleciulama de rata, pulpe de rata cu varzapiept de rata cu portocale, piept de rata cu prune, piept de rata cu legume si orez, piept de rata cu varza rosie, jumari de rata, friptura de rata. Pofta Buna!
Piept de rata la cuptor reteta,

Piept de rata gatit corect reteta,

Piept de rata cu visine reteta,