24 august 2018

Piept de porc cu bere la cuptor

Retete Fripturi De Casa Reteta Friptura De Porc Cu Sos De Bere La Cuptor


Piept de porc cu bere la cuptor reteta,

O friptura de porc gustoasa gatita acasa este urmatoarea reteta de piept de porc cu bere la cuptor. Se face foarte simplu si usor iar bucatile de carne de porc vor fi moi si aromate, se vor topi in gura. Pentru o friptura de porc la cuptor avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 
-2 bucati piept de porc de 1kg bucata 
-250ml bere blonda 
-5 catei de usturoi 
-dupa gust sare, piper, cimbru, boia, usturoi granulat 
Friptura de porc la tava reteta,

Mod de preparare friptura de porc la cuptor cu sos de bere
Se aleg bucati de piept de porc mai slabe si cu carne mai multa, se curata de grasimea (sunca) de deasupra si se lasa doar coaste cu carne si un strat subtire de grasime. 
Piept de porc reteta,

Se condimenteaza carnea cu sare grunjoasa, piper negru macinat, cimbru uscat si boia de ardei dulce, apoi se asaza cu coastele in jos intr-o tava de cuptor unde se lasa timp de 30 minute sa intre aromele in ea. Dupa acest timp se pun cateii de usturoi curatati de coaja si se toarna usor berea fara a se stropi carnea. 
Retete cu piept de porc,

Se acopera cu folie de aluminiu sau hartie de copt si se da la cuptor pentru 60 minute la 200 grade celsius, asa arata dupa 60 minute. 
Retete piept de porc la cuptor preparare,

Dupa acest timp se descopera tava si se da iar la cuptor pentru inca 30 minute pana cand carnea prinde culoare, periodic se stropeste cu sosul format in tava, asa arata friptura dupa 90 minute. 
Friptura de porc la cuptor reteta,

Cand friptura este gata se scoate din tava si se portioneaza de-a lungul oaselor, se serveste atat ca o friptura calda dar si ca o friptura rece fiind la fel de buna si delicioasa. Se serveste cu sos de bere din tava care fiind mai gras se alege pe cat posibil de grasime, alaturi mai merg dupa gust legume, salate, muraturi, gogosari sau castraveti in otet. Alte retete de fripturi si aici sau retete cu porc aiciPofta Buna! 
Friptura de porc reteta,

23 august 2018

Dulceata de prune


Dulceata de prune retete culinare,

O reteta cu prune pentru iarna este si dulceata de prune, simplu de preparat, aromata si parfumata, gustoasa si naturala deoarece este o dulceata de casa facuta de mana ta. Cum se face dulceata de prune pentru iarna urmareste reteta mea. 

Ingrediente
-prune romanesti bine coapte 
-zahar 
-sare de lamaie 

Mod de preparare
Ca la orice dulceata se vor folosi fructe si zahar in parti egale, deci la un kg de prune spalate si curatate de samburi avem nevoie de un kg de zahar si un pliculet sare de lamaie.
Cum se procedeaza, se pun fructele intr-un ceaun sau o craticioara cu fundul mai gros si se amesteca cu cantitatea de zahar. 
Retete cu prune,

Se pune imediat pe foc si se amesteca periodic pana cand zaharul este topit si prunele isi lasa zeama. Se fierbe la foc mic aproximativ 90 minute pana cand dulceata este gata, la final se adauga sarea de lamaie, se amesteca bine si se opreste focul. 
Preparare dulceata de prune retete culinare,

Se pune fierbinte in borcane bine sterilizate inainte si se acopera cu capace, se intorc borcanele cu capacele in jos pentru cateva minute apoi se lasa cu capacele in sus pana cand se racesc bine. A doua zi se depoziteaza in camara cu bunatati. 
Dulceata de prune pentru iarna retete culinare,

Dulceata de prune de casa, un desert si ceva dulce foarte bun, o dulceata care completeaza lista cu dulceturi de casa pentru iarnaAlte retete cu prune si aici, sau retete de gemuri si dulceturi aiciPofta Buna! 
Dulceata de prune de casa retete culinare,