Taitei Cu Pui Si Ghimbir - Reteta Paste Cu Piept De Pui La Tigaie
O reteta simpla de mancare cu paste si
piept de pui aromata si condimentata cu ceapa verde, ghimbir si ciusca iute, o
mancare placut picanta cu un gust delicios de sos de soia care te poarta cu
imaginatia prin bucataria asiatica. Pentru preparare se pot folosi orice fel de
paste fainoase ne plac, de la taitei pana la macaroane sau spaghete, eu am
folosit atat taitei cat si macaroane scurte (d’oro penne), deoarece imi place
foarte mult orice reteta de mancare cu paste. Daca preparati pentru prima data paste cu sos la tigaie va recomand sa incercati mai intai sa gatiti
mancarea cu macaroane deoarece taiteii sunt mai pretentiosi.
Pentru preparare
avem nevoie de: 400g paste, ½ piept de pui mare, 4 linguri ulei de masline, 5
fire ceapa verde, 4 linguri sos de soia, 1 ciusca iute, 1 lingura de miere
de albine, 1 lingura de ghimbir ras, un praf de piper macinat doar de gust, 1
ou, ½ lingurita de sare pentru paste.
In mancare nu adaugati sare deoarece
sosul de soia este destul de sarat, nici piper deoarece ciusca
iute si ghimbirul o sa iuteasca suficient preparatul. Ingredientele sunt
necesare pentru 4 portii de paste, iar mancarea este gata in aproximativ 30 de
minute.
Cum procedam, pieptul de pui se curata de piele, se taie
fasii si se condimenteaza cu un praf de sare si piper. Ceapa verde se curata,
se spala si se taie a la julienne. Ghimbirul se curata, se spala si se rade pe
razatoarea mica. Ciusca se curata si se toaca marunt. Pastele se fierb conform
prospectului de pe ambalaj, apoi se clatesc si se scurg de apa. Pentru un gust mai bun pastele nu se fierb chiar de
tot, se lasa aldante. Deci daca in prospect scrie 8-10
minute ele se fierb doar 7 minute.
Preparatul se face cel mai bine intr-o tigaie
wok, dar daca nu avem il putem prepara fara probleme si intr-o tigaie obisnuita
sau intr-un ceaun. Se incinge putin ulei de masline si se prajeste intai
peieptul de pui, se intoarce pe toate partile iar cand acesta se albeste se
adauga ciusca si ghimbirul ras.
Cand carnea incepe sa se rumeneasca se pune ceapa,
mierea si sosul de soia si se amesteca
bine toate ingredientele, cand incepe sa sfaraie se picura si un strop de apa. Totul trebuie sa mearga
la foc iute, toate ingredientele se vor rumeni la exterior dar vor
ramane moi in interior. La final se adauga si pastele, se amesteca usor 1-2
minute apoi se trage mancarea intr-o parte si in locul ramas liber se sparge un
ou care se amesteca repede formandu-se niste zdrente, dupa care se amesteca toata
mancarea si se opreste focul.
Mancarea cu paste si pui se serveste fierbinte
dar este foarte buna si rece, se presara deasupra dupa gust putina branza rasa.
Taitei cu piept de pui si ghimbir, o
reteta de mancare chinezeasca gustoasa, delicioasa, aspectuoasa, hranitoare, sanatoasa,
o mancare picanta pe care o mananci oricand cu placere si satisfactie. Paste cu
pui, o reteta cu carne de pui si paste fainoase, placut aromata cu sos de soia
si ghimbir.
Pofta Buna!