Paste cu pui Retete taitei cu piept de pui si ghimbir

Taitei Cu Pui Si Ghimbir - Reteta Paste Cu Piept De Pui La Tigaie


paste cu piept de pui si ghimbir, retete culinare, retete de mancare, paste, ghimbir, pui, retete cu paste, preparate din paste, retete cu pui, preparate din pui,

     O reteta simpla de mancare cu paste si piept de pui aromata si condimentata cu ceapa verde, ghimbir si ciusca iute, o mancare placut picanta cu un gust delicios de sos de soia care te poarta cu imaginatia prin bucataria asiatica. Pentru preparare se pot folosi orice fel de paste fainoase ne plac, de la taitei pana la macaroane sau spaghete, eu am folosit atat taitei cat si macaroane scurte (d’oro penne), deoarece imi place foarte mult orice reteta de mancare cu paste. Daca preparati pentru prima data paste cu sos la tigaie va recomand sa incercati mai intai sa gatiti mancarea cu macaroane deoarece taiteii sunt mai pretentiosi. 
Pentru preparare avem nevoie de: 400g paste, ½ piept de pui mare, 4 linguri ulei de masline, 5 fire ceapa verde, 4 linguri sos de soia, 1 ciusca iute, 1 lingura de miere de albine, 1 lingura de ghimbir ras, un praf de piper macinat doar de gust, 1 ou, ½ lingurita de sare pentru paste. 
retete culinare, retete cu paste, retete cu pui, retete cu ghimbir, retete cu sos de soia, retete cu ceapa verde, preparare si ingrediente mancaruri asiatice picante,

In mancare nu adaugati sare deoarece sosul de soia este destul de sarat, nici piper deoarece ciusca iute si ghimbirul o sa iuteasca suficient preparatul. Ingredientele sunt necesare pentru 4 portii de paste, iar mancarea este gata in aproximativ 30 de minute. 
     Cum procedam, pieptul de pui se curata de piele, se taie fasii si se condimenteaza cu un praf de sare si piper. Ceapa verde se curata, se spala si se taie a la julienne. Ghimbirul se curata, se spala si se rade pe razatoarea mica. Ciusca se curata si se toaca marunt. Pastele se fierb conform prospectului de pe ambalaj, apoi se clatesc si se scurg de apa. Pentru un gust mai bun pastele nu se fierb chiar de tot, se lasa aldante. Deci daca in prospect scrie 8-10 minute ele se fierb doar 7 minute. 
paste, taitei fierti, paste fierte, taitei, retete cu paste, preparate din paste, retete culinare,

retete culinare, retete cu paste, retete cu pui, retete cu ghimbir, retete cu sos de soia, retete cu ceapa verde, preparare si ingrediente mancaruri asiatice picante,

Preparatul se face cel mai bine intr-o tigaie wok, dar daca nu avem il putem prepara fara probleme si intr-o tigaie obisnuita sau intr-un ceaun. Se incinge putin ulei de masline si se prajeste intai peieptul de pui, se intoarce pe toate partile iar cand acesta se albeste se adauga ciusca si ghimbirul ras. 
retete culinare, retete de mancare, ghimbir, pui, retete cu paste, preparate din paste, retete cu pui, preparate din pui, paste,

Cand carnea incepe sa se rumeneasca se pune ceapa, mierea si sosul de soia si se amesteca bine toate ingredientele, cand incepe sa sfaraie se picura si un strop de apa. Totul trebuie sa mearga la foc iute, toate ingredientele se vor rumeni la exterior dar vor ramane moi in interior. La final se adauga si pastele, se amesteca usor 1-2 minute apoi se trage mancarea intr-o parte si in locul ramas liber se sparge un ou care se amesteca repede formandu-se niste zdrente, dupa care se amesteca toata mancarea si se opreste focul. 
preparare mancare de taitei cu piept de pui si ghimbir, retete culinare, retete de mancare, paste, ghimbir, pui, retete cu paste, preparate din paste, retete cu pui, preparate din pui,

preparare mancare de paste cu piept de pui si ghimbir, retete culinare, retete de mancare, paste, ghimbir, pui, retete cu paste, preparate din paste, retete cu pui, preparate din pui,

Mancarea cu paste si pui se serveste fierbinte dar este foarte buna si rece, se presara deasupra dupa gust putina branza rasa. 
paste cu piept de pui si ghimbir, retete culinare, retete de mancare, paste, ghimbir, pui, retete cu paste, preparate din paste, retete cu pui, preparate din pui,


     Taitei cu piept de pui si ghimbir, o reteta de mancare chinezeasca gustoasa, delicioasa, aspectuoasa, hranitoare, sanatoasa, o mancare picanta pe care o mananci oricand cu placere si satisfactie. Paste cu pui, o reteta cu carne de pui si paste fainoase, placut aromata cu sos de soia si ghimbir. 
Pofta Buna! 
paste cu piept de pui si ghimbir, retete culinare, retete de mancare, paste, ghimbir, pui, retete cu paste, preparate din paste, retete cu pui, preparate din pui,

paste cu piept de pui si ghimbir, retete culinare, retete de mancare, paste, ghimbir, pui, retete cu paste, preparate din paste, retete cu pui, preparate din pui,

paste cu pui si ghimbir, retete culinare, retete de mancare, paste, ghimbir, pui, retete cu paste, preparate din paste, retete cu pui, preparate din pui,

paste cu piept de pui si ghimbir, retete culinare, retete de mancare, paste, ghimbir, pui, retete cu paste, preparate din paste, retete cu pui, preparate din pui,

Branza indiana Paneer

Reteta Branza Proaspata Din Lapte De Vaca Facuta Acasa Retete Branza Indiana Paneer


Branza de vaci dulce proaspata de casa indiana paneer sau panir de regim din lapte retete cottage cheese aperitiv gustare lactate branzeturi,

Paneer este o branza proaspata de casa foarte asemanatoare cu branza noastra de vaci, se gaseste si se foloseste cel mai frecvent in bucataria traditionala indiana si pakistaneza si anume in Nepal, Pakistan, Bangladesh si este un ingredient folosit cu succes in numeroase feluri de mancare indiene si pakistaneze, este numita „Cottage Cheese” a indienilor, adica branza indienilor preparata acasa.
Branza are un gust dulce, este gustoasa si delicioasa, se prepara foarte simplu si usor prin adaugarea in laptele fiert a unei cantitati mici de zeama de lamaie sau otet, care taie laptele proaspat fiert si separa branza (cas) de zer. In lapte ca sa iasa branza mai grasa si mai multa se poate adauga dupa gust cateva linguri de iaurt gras sau smantana, dar in reteta originala de paneer nu se adauga nimic altceva.

Branza de vaci dulce proaspata de casa indiana paneer sau panir de regim din lapte retete cottage cheese aperitiv gustare lactate branzeturi,

Zeama sau zerul rezultat dupa obtinerea branzei, este foarte sanatos si hranitor si are multe proprietati terapeutice, se poate bea sau folosi in prepararea multor feluri de mancare cum ar fi: supe, ciorbe, legume fierte, clatite cu zer foarte pufoase si gustoase. Cum se face Paneer, branza Indiana de casa! Cum facem branza de casa in doar 30 de minute! Vom folosi lapte de vaca proaspat, la 2l de lapte avem nevoie de 1 lamaie mare sau 2 mai mici, iar din cantitatea de lapte o sa iasa aproximativ 500g de brânză. O sa mai avem nevoie de o strecuratoare mare si de un tifon pentru strecurat branza.
Lapte de vaca proaspat romanesc de la tarani reteta si mod de preparare,

Punem laptele sa fiarba, iar cat timp laptele este pe foc stoarcem lamaia si o strecuram. Lamaia o spalam mai intai, apoi coaja o dam pe razatoarea mica si o pastram la rece pentru a aroma diverse prajituri si deserturi de casa.
Zeama de lamaie reteta si mod de preparare retete suc de lamaie,

Daca vrem sa punem iaurt sau smantana atunci intr-o cana amestecam bine 5 linguri de smantana sau iaurt cu putin lapte cald pana se obtine o pasta, o sa-l adaugam in lapte dupa ce acesta a fiert. Cand laptele a inceput sa fiarba dam oala la o parte si adaugam putin cate putin zeama de lamaie amestecand usor, amestecam 2 minute iar in scurt timp laptele capata o culoare galbui-verzui iar la suprafata apar primele cocoloase de branza.
branza panner preparare, branza panir preparare, cum se face paneer branza Indiana de casa, retete branza proaspata din lapte de vaca facuta in casa, panir, paneer, retete traditionale indiene si pakistaneze,

Il lasam asa timp de 10 minute sa se separe complet, timp in care asezam bucata de tifon peste strecuratoare. Cu o paleta (spumiera) luam branza formata din zer si o asezam in strecuratoare peste tifon sa se scurga. Strangem marginile tifonului si presam usor brânza ca sa iasa zeama din ea, branza o putem folosi imediat sau o lasam sa se usuce cateva ore legand tifonul si atarnam branza deasupra strecuratoarei.
Branza de vaci dulce proaspata de casa indiana paneer sau panir de regim din lapte retete cottage cheese aperitiv gustare lactate branzeturi,

Branza proaspata se consuma simpla sau in diferite alte preparate cum ar fi: mancaruri, sosuri, dulciuri, salate de sezon. La indieni cel mai des se foloseste in mancaruri cu legume si sos cum ar fi mancarea de spanac, sau se inveleste panir in aluat si se prajeste.
Branza paneer este o branza dulce de casa, proaspata, sanatoasa, hranitoare, pe care o mananci oricand cu placere mai ales daca este facuta de mana ta. O poti face si din lapte mai putin gras fiind o branza de regim foarte buna, sau poti adauga sare daca o vrei sarata. Mai este o branza de casa pentru bebelusi foarte cautata. Se poate servi stropita cu ulei de masline alaturi de cateva masline diferit colorate, pofta buna!
Branza de vaci dulce proaspata de casa indiana paneer sau panir de regim din lapte retete cottage cheese aperitiv gustare lactate branzeturi,

Branza de vaci dulce proaspata de casa indiana paneer sau panir de regim din lapte retete cottage cheese aperitiv gustare lactate branzeturi,

Prajitura Semiluna

Reteta Prajitura Semiluna Cu Nuca - Retete Deserturi Si Prajituri De Casa


prajituri, deserturi, semiluna, dulciuri, prajitura, prajitura cu nuca, retete prajituri, reteta prajituri, prajituri cu nuca, retete culinare, retete de mancare, cake, sweets, prajitura semiluna cu nuca, prajituri de casa, semiluna cu nuca, reteta prajitura semiluna, prajitura din oua faina zahar lamaie praf de copt ulei si nuca, retete simple si usoare, retete copii, retete din copilarie,

     O prajitura delicioasa pe care o mancam cu placere in copilarie si de care imi amintesc si acum cu drag este prajitura „Semiluna”, nume dat datorita formei acesteia sub forma de semiluna. Pentru preparare avem nevoie de 6 oua, 225g zahar, 225 ml ulei, 300g faina, 1 plic praf de copt, 150g miez de nuca, coaja rasa de la o lamaie, putin unt si 1 lingura pesmet pentru tapetat tava, un praf de sare. Ingredientele sunt pentru o tava de cuptor cu dimensiunea 20/35. Semiluna este prajitura cea mai simplu de preparat si este pacat s-o cumperi de la cofetarie. 
ingrediente prajitura semiluna, cum se face prajitura semiluna, retete cu nuca, retete cu oua, retete cu zahar si faina, retete culinare, retete dulciuri prajituri si deserturi de casa,

     Pregatim ingredientele, miezul de nuca se piseaza, coaja de lamaie se rade pe razatoarea mica, praful de copt se amesteca in faina. 
ingrediente prajitura semiluna, cum se face prajitura semiluna, retete cu nuca, retete cu faina, retete cu lamaie, retete culinare, retete dulciuri prajituri si deserturi de casa,

Separam galbenusurile de albusuri si punem deasupra lor un praf de sare. Mixam albusurile pana cand devin spuma, dupa care adaugam jumatate din zahar si continuam sa le mixam pana cand zaharul s-a topit si s-a format o bezea consistenta si lucioasa. 
bezea din albusuri, retete bezea, reteta bezea, albusuri de ou batute spuma amestecate cu zahar, bezea pentru prajituri si dulciuri de casa, retete culinare, retete cu oua, retete cu albusuri, albus mixat,

Separat batem galbenusurile cu zahar pana cand se albesc, zaharul s-a topit si compozitia si-a dublat volumul. Se obtine o crema de galbenusuri delicioasa. 
crema de galbenusuri, galbenusuri de oua frecate cu zahar, galbenuse mixate, retete cu oua, retete cu galbenusuri de ou, galbenusuri frecate cu zahar pentru prajituri si dulciuri de casa, retete culinare,

Amestecam crema de galbenusuri cu bezeaua din albusuri, adaugam putin cate putin pe rand: coaja de lamaie, uleiul si faina si amestecam bine pana cand toate ingredientele s-au incorporat complet. 
compozitie semiluna, compozitie prajitura, cum se face compozitia pentru prajitura semiluna, retete prajituri si deserturi de casa, retete culinare, cum se face prajitura semiluna,

Luam o tava de cuptor dreptunghiulara, o ungem cu unt si o presaram cu pesmet dupa care turnam compozitia in tava si nivelam usor. Presaram deasupra nuca macinata pe toata suprafata. Coacem tava timp de 30 de minute in cuptorul preincalzit la foc mediu (160 grade) pana cand prajitura este gata (o incercam cu un pai) si o scoatem din cuptor. 
prajituri, deserturi, semiluna, prajitura semiluna, prajitura cu nuca, retete prajituri, reteta prajituri, prajituri cu nuca, retete culinare, retete de mancare, cake, sweets, prajitura semiluna cu nuca, prajituri de casa, semiluna cu nuca, reteta prajitura semiluna, prajitura din oua faina zahar lamaie praf de copt ulei si nuca, retete simple si usoare, retete copii, retete din copilarie,

Lasam tava cu prajitura sa se raceasca putin si apoi cu un cerc special de patiserie sau chiar si cu un pahar sau cu o cana taiem prajitura sub forma de semiluna si o asezam pe un platou. Prajitura o putem servi simpla sau pudrata cu zahar pudra si nuca de cocos. 
     Prajitura „Semiluna” o prajitura moale si pufoasa, dulce si aromata presarata cu nuca crocanta, o prajitura delicioasa de care nu te mai saturi mancand. Prajitura „Semiluna” este un desert rafinat si aspectuos care merge foarte bine alaturi de o ceasca de cafea, cacao cu lapte ,capuccino sau ceai. Incearca si varianta cu cacao: semiluna cu cacao
Pofta Buna! 
prajituri, deserturi, dulciuri, semiluna, prajitura, prajitura cu nuca, retete prajituri, reteta prajituri, prajituri cu nuca, retete culinare, retete de mancare, cake, sweets, prajitura semiluna cu nuca, prajituri de casa, semiluna cu nuca, reteta prajitura semiluna, prajitura din oua faina zahar lamaie praf de copt ulei si nuca, retete simple si usoare, retete copii, retete din copilarie,

prajitura semiluna, prajituri, deserturi, dulciuri, semiluna, prajitura, prajitura cu nuca, retete prajituri, reteta prajituri, prajituri cu nuca, retete culinare, retete de mancare, cake, sweets, prajitura semiluna cu nuca, prajituri de casa, semiluna cu nuca, reteta prajitura semiluna, prajitura din oua faina zahar lamaie praf de copt ulei si nuca, retete simple si usoare, retete copii, retete din copilarie,

prajitura semiluna, prajituri, dulciuri, deserturi, semiluna, prajitura, prajitura cu nuca, retete prajituri, reteta prajituri, prajituri cu nuca, retete culinare, retete de mancare, cake, sweets, prajitura semiluna cu nuca, prajituri de casa, deserturi cu nuca, reteta prajitura semiluna, prajitura din oua faina zahar lamaie praf de copt ulei si nuca, retete simple si usoare, retete copii, retete din copilarie,

prajituri, deserturi, dulciuri, prajitura semiluna, prajitura, prajitura cu nuca, retete prajituri, reteta prajituri, prajituri cu nuca, retete culinare, retete de mancare, cake, sweets, prajitura semiluna cu nuca, prajituri de casa, semiluna cu nuca, reteta prajitura semiluna, prajitura din oua faina zahar lamaie praf de copt ulei si nuca, retete simple si usoare, retete copii, retete din copilarie,

prajituri, deserturi, dulciuri, prajitura semiluna, prajitura, prajitura cu nuca, retete prajituri, reteta prajituri, prajituri cu nuca, retete culinare, retete de mancare, cake, sweets, prajituri de casa, semiluna cu nuca, reteta prajitura semiluna, prajitura din oua faina zahar lamaie praf de copt ulei si nuca, retete simple si usoare, retete copii, retete din copilarie,

Mancare de mazare cu carne

Mancare De Mazare Cu Carne De Pui - Mancaruri Cu Carne Si Legume


mazare, mancare de mazare, retete culinare, retete de mancare, mancare de mazare cu pui, mancare de mazare cu morcovi, mancaruri cu carne, mancare de mazare cu cartofi, mancaruri cu legume, mazare scazuta, retete, retete si preparate culinare din carne de pui si legume, mancare de mazare congelata, mazare gatita, carne cu legume si sos,

     O reteta de mancare romaneasca foarte gustoasa si sanatoasa care se prepara foarte usor, este reteta de mancare de mazare scazuta cu cartofi, morcovi si pui. Pentru preparare avem nevoie de urmatoarele ingrediente: carne de pui (copane, aripi), 1 kg mazare proaspata sau congelata, 2 linguri de ulei, 2 cepe mari, 2 morcovi, 4 cartofi, 3 linguri de bulion, 1 lingurita de faina, 3 cani de apa, condimente dupa gust (sare, piper macinat, boia de ardei, dafin), verdeata dupa gust (marar si patrunjel verde). 
ingrediente mancare de mazare cu carne si legume, cum se face mancarea de mazare congelata cu carne de pui si legume, retete culinare,

     Cum procedam, legumele se curata si se spala, iar carnea se spala si se portioneaza la marimea dorita. Daca avem mazare proaspata o fierbem timp de 5 minute in apa, apoi o scurgem si o lasam in apa curata. Daca avem mazare congelata atunci o punem intr-o oala cu apa care fierbe, o mai dam un clocot si o lasam asa pana o s-o folosim. 
     Intr-o craticioara se incinge putin ulei si se caleste inabusit ceapa taiata marunt si bucatile de carne de pui, procedam asemanator ca la o tochitura, carnea si mancarea o sa prinda un gust mult mai buna asa, se adauga o lingurita de sare si se prajesc inabusit pana cand carnea este facuta iar ceapa capata o culoare sticloasa. 
carne si legume calite inabusit, preparare mancare de mazare cu carne de pui si legume, retete culinare, cum se face mancare de mazare, mancare de mazare cu morcovi si cartofi si carne de pui, retete mancaruri cu legume si carne,

Se scoate carnea intr-o farfurioara si se adauga morcovii taiati rondele si cartofii taiati bucati potrivit de mari, apoi cu o spumiera se pune si mazarea oparita, se amesteca de cateva ori si se completeaza cu apa sau supa de carne
retete cu carne de pui si legume, mancaruri cu carne de pui si legume, retete culinare, mazare, cartofi, morcovi, carne, carne de pui,

mazare, mazare scazuta, preparare mancare de mazare cu carne de pui si legume, retete culinare, cum se face mancare de mazare, mancare de mazare cu morcovi si cartofi si carne de pui, retete mancaruri cu legume si carne,

Mancarea se fierbe pana cand toate ingredientele sunt fierte si zeama a mai scazut, apoi se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in putina apa, bucatile de carne prajita si se condimenteaza dupa gust cu sare, foi de dafin, piper macinat si boia de ardei. Se mai fierbe pana cand se formeaza un sos grosut si tare gustos. Se adauga verdeata tocata marunt si se opreste focul, un gust deosebit il da mararul proaspat.  
     Mancare de mazare, o reteta de mancare cu carne de pui delicioasa si pe gustul tuturor. Daca vrei sa faci o mancare de mazare gustoasa, atunci pune si cartofi si morcovi si o sa-ti iasa o mancare deosebita. Deoarece din cauza legumelor adaugate mancarea seamana putin cu un ghiveci, se poate servi cu putina smantana sau iaurt alaturi, un ardei iute sau diverse muraturi. 
Pofta Buna! 
mancare de mazare cu carne, mazare, mancare de mazare, retete culinare, retete de mancare, mancare de mazare cu pui, mancare de mazare cu morcovi, mancaruri cu carne, mancare de mazare cu cartofi, mancaruri cu legume, mazare scazuta, retete, retete si preparate culinare din carne de pui si legume, mancare de mazare congelata, mazare gatita, carne cu legume si sos,

mazare, mancare de mazare, retete culinare, retete de mancare, mancare de mazare cu carne, mancare de mazare cu morcovi, mancaruri cu carne, mancare de mazare cu cartofi, mancaruri cu legume, mazare scazuta, retete, retete si preparate culinare din carne de pui si legume, mancare de mazare congelata, mazare gatita, carne cu legume si sos,

mazare, mancare de mazare cu carne, retete culinare, retete de mancare, mancare de mazare cu pui, mancare de mazare cu morcovi, mancaruri cu carne, mancare de mazare cu cartofi, mancaruri cu legume, mazare scazuta, retete, retete si preparate culinare din carne de pui si legume, mancare de mazare congelata, mazare gatita, carne cu legume si sos,

Chifle umplute

Retete Chifle Umplute La Cuptor – Reteta Gustari Pentru Mic Dejun


chifle umplute la cuptor, chifla umpluta la cuptor, gustari, gustare, mic dejun, sandwich, sandvis, chifle, retete culinare, retete de mancare, chifle umplute cu sunca cascaval mezeluri si oua la cuptor, chifle umplute cu resturi ramase din frigider, mancare gustoasa simplu de preparat, mancaruri din resturi, mancaruri la cuptor,

    Cum pregatim o gustare delicioasa sau un mic dejun gustos, simplu si usor de preparat care nu necesita efort sau prea multa pricepere, dar gustul si aspectul o sa va satisfaca chiar si pe voi si o sa va minunati ce bucatari priceputi sunteti, o sa va bucure si o sa va placa reactia partenerului de viata trezit tare flamand dupa o noapte de dragoste, dar in special satisfactia copiilor cand vor gusta ceva bun de dimineata! 
Va propun o reteta de mancare foarte simpla, umpleti chifle cu ce aveti prin frigider (ex mancare gatita: mazare, cartofi, ghiveci), legume crude, fierte, calite sau la gratar, branza uscata, cascaval, carne de pui sau porc (fripturi reci nemancate), peste, mezeluri, sunca, afumaturi, ciuperci, oua, piure, carnati prajiti, verdeturi, sau dupa gustul si preferinta fiecaruia si apoi le coaceti la cuptor, sau fiecare chifla umpluta cu o alta umplutura in asa fel incat fiecare sa aiba un alt gust si aroma
ingrediente pentru umplerea chiflelor, fripturi reci, cascaval si branza uscata, unt, oua, sunca, mezeluri, carne de pui, retete culinare,

De multe ori mi s-a intamplat sa ramana in frigider: snitele, carne prajita, cartofi natur, legume la gratar, ciuperci umplute, sau multe alte preparate care sunt mutate pur si simplu din loc in loc deoarece toti sunt satui si nimeni nu le mai vrea. Deci este pacat sa arunci resturile de mancare, daca ai mancare ramasa dupa sarbatori cu putin gust si imaginatie le poti folosi tot in bucatarie pentru a le transforma in alte preparate poate chiar si mai gustoase. 
     Cum procedam, ca ingrediente pricipale pe care le vom folosi la fiecare chifla: unt topit, sare si piper macinat adaugat dupa gust, oua si verdeturi, dupa aceea punem ce avem prin frigider. 
cascaval, afumaturi, legume, unt, branza, resturi alimentare ramase dupa sarbatori care nu se arunca si cu care umplem chifle la cuptor, retete culinare,

In primul rand, taiem partea de sus a chiflelor si le curatam de miez, mai lasam putin miez nu curatam chiar pana la coaja, ungem interiorul cu unt topit si dupa gust condimentam cu sare si piper, putem folosi si mustar daca ne place, apoi umplem chiflele cu ce avem, deasupra spargem cate un ou si ornam cu verdeata proaspata. Asezam chiflele intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si coacem la inceput timp de 10 minute la o temperatura de 180 de grade, apoi acoperim cu hartie de copt si continuam coacerea inca 15 minute, pana cand ouale sunt facute si totul este frumos rumenit, dar nu uscat prea tare sau ars. 
preparare chifle umplute, chifle umplute la cuptor, chifla umpluta la cuptor, gustari, gustare, mic dejun, sandwich, sandvis, chifle, retete culinare, retete de mancare, chifle umplute cu sunca cascaval mezeluri si oua la cuptor, chifle umplute cu resturi ramase din frigider, mancare gustoasa simplu de preparat, mancaruri din resturi, mancaruri la cuptor,

Tu ce faci cu resturile ramase dupa sarbatori? Refoloseste-le si poti economisi timp si bani, mai poti prepara si alte mancaruri si deserturi cum ar fi: bruschete la cuptor (paine veche cu carne si legume), prajituri si torturi (din cozonac ramas cu diferite creme), bomboane (din cozonac uscat cu gem si nuci), lipii delicioase (din mamaliga ramasa cu faina apoi coapte in tigaie), paste la cuptor (bucati de friptura de porc sau pui ramasa cu paste), paste la cuptor cu peste (bucati de peste ramas cu paste), crutoane sau pesmet (paine ramasa copata), salate de sezon (friptura rece ramasa taiata cubulete cu diferite branzeturi si salate), pilaf sau salata de boeuf (cu legume fierte din supa), se poate refolosi orice daca au fost pastrate bine la frigider si nu s-au alterat. 
Pofta Buna! 
chifle umplute la cuptor, chifla umpluta la cuptor, gustari, gustare, mic dejun, sandwich, sandvis, chifle, retete culinare, retete de mancare, chifle umplute cu sunca cascaval mezeluri si oua la cuptor, chifle umplute cu resturi ramase din frigider, mancare gustoasa simplu de preparat, mancaruri din resturi, mancaruri la cuptor,

retete chifle umplute la cuptor, chifla umpluta la cuptor, gustari, gustare, mic dejun, sandwich, sandvis, chifle, retete culinare, retete de mancare, chifle umplute cu sunca cascaval mezeluri si oua la cuptor, chifle umplute cu resturi ramase din frigider, mancare gustoasa simplu de preparat, mancaruri din resturi, mancaruri la cuptor,

chifle umplute la cuptor, chifla umpluta la cuptor, gustari, gustare, mic dejun, sandwich, sandvis, chifle, retete culinare, retete de mancare, chifle umplute cu sunca cascaval mezeluri si oua la cuptor, chifle umplute cu resturi ramase din frigider, mancare gustoasa simplu de preparat, mancaruri din resturi, mancaruri la cuptor,

Randuieli Bisericesti 2016

Randuieli Bisericesti - Randuieli Bisericesti In Anul 2016


sfantul ierarh martir antim ivireanul mitropolitul tarii romanesti, sfinti, biserica, parinti, popi,

Zile De Post Si Posturi De Peste An 

  • Miercurile si vinerile de peste an (in afara de cele cu dezlegare, insemnate cu harti) 
  • Ajunul Bobotezei (5 ianuarie, marti) 
  • Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul (29 august, luni) 
  • Inaltarea Sfintei Cruci (14 septembrie, miercuri) 
  • Postul Sfintelor Pasti  (luni, 14 martie - sambata, 30 aprilie) 
  • Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel (luni, 27 iunie - marti, 28 iunie) 
  • Postul Adormirii Maicii Domnului (luni, 01 august - duminica, 14 august) 
  • Postul Nasterii Domnului (marti, 15 noiembrie - sambata, 24 decembrie) 


Zile Aliturgice Si Zile Cu Liturghie Diferita 

  • Zile aliturgice: miercuri si vineri in saptamana Lasatului sec de branza (9-11 martie) 
  • Luni si marti in prima saptamana a Postului Sfintelor Pasti (14-15 martie) 
  • In Sfanta si Marea Vineri (29 aprilie) 
  • Vineri inaintea Nasterii Domnului (23 decembrie) 
  • Liturghia Sfantului Vasile cel Mare se savarseste de 10 ori pe an: 1 si 5 ianuarie; 20 si 27 martie; 3, 10, 17, 28 si 30 aprilie; 25 decembrie.  
  • Liturghia Darurilor inainte-sfintite se savarseste in zilele de rand din Postul Sfintelor Pasti (luni-vineri), pana in Sfanta si Marea Miercuri inclusiv, cu exceptia Praznicului Bunei Vestiri (25 martie)
  • Liturghia Sfantului Ioan Gura de Aur se savarseste in toate celelalte zile. 


Zile In Care Nu Se Savarsesc Parastase 

  • In toate duminicile de peste an 
  • La praznicele imparatesti 
  • In zilele de rand (luni-vineri) ale Postului Mare 
  • In zilele Aliturgice 
  • In perioada de la Craciun pana la Boboteaza (25 decembrie- 6 ianuarie) 


Zile Si Date Importante 

  • Ziua Culturii Nationale (15 ianuarie, vineri) 
  • Ziua Unirii Principatelor Romane, sarbatoare nationala (24 ianuarie, duminica) 
  • Ziua Independentei Romaniei -1877, a Victoriei antinaziste -1845 ai a Europei -1950 (9 mai, luni) 
  • 10 Mai - Sarbatoare Nationala (10 mai, marti) 
  • Ziua Nationala A Familiei (15 mai, duminica) 
  • Duminica Parintilor si Copiilor (5 iunie, duminica) 
  • Duminica Romanilor Migranti (21 august, duminica) 
  • Inceputul anului bisericesc; Ziua rugaciunii pentru mediu (1 septembrie, joi) 
  • Ziua Bibliei (13 noiembrie, duminica) 


Sarbatori Bisericesti Nationale 

  • Inaltarea Domnului – Ziua Eroilor (9 iunie, joi)
  • Sfantul Apostol Andrei cel Intai chemat, Ocrotitorul Romaniei (30 noiembrie, miercuri)


Zile Si Sarbatori Legale In Care Nu Se Lucreaza 

  • Anul Nou (vineri, 1 si sambata, 2 ianuarie) 
  • Sarbatoarea Internationala A Muncii (duminica, 1 mai) 
  • Prima si a doua zi de Pasti (duminica, 1 si luni, 2 mai) 
  • Prima si a doua zi de Rusalii (duminica, 19 iunie si luni, 20 iunie) 
  • Adormirea Maicii Domnului (luni, 15 august) 
  • Sfantul Apostol Andrei cel Intai Chemat, Ocrotitorul Romaniei (miercuri, 30 noiembrie) 
  • Ziua Nationala a Romaniei (joi, 1 decembrie) 
  • Prima si a doua zi de Craciun (duminica, 25 si luni, 26 decembrie) 


Nu Se Fac Nunti In Anul 2016 

  • In toate zilele de post si in posturile de peste an (enumerate mai sus) 
  • In ajunul si in zilele Praznicelor Imparatesti (1-2 februarie; 08-09 si 18-20 iunie; 15 august; 13-14 septembrie) 
  • De luni dupa lasatul secului de carne pentru Postul Sfintelor Pasti pana la Duminica Sfantului Apostol Toma (7 martie-8 mai) 
  • In perioada de la Craciun pana la Boboteaza (25 decembrie-6 ianuarie) 


Nu Se Fac Nunti In Anul 2017 

  • In toate zilele de post si in posturile de peste an 
  • In ajunul si in zilele Praznicelor Imparatesti (1-2 februarie; 24-25 mai; 3-5 iunie; 15 august; 13-14 septembrie) 
  • De luni dupa lasatul secului de carne pentru Postul Sfintelor Pasti pana la Duminica Sfantului Apostol Toma (20 februarie–23 aprilie) 
  • In Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel (12–28 iunie) 
  • In Postul Adormirii Maicii Domnului (1–14 august) 
  • In Postul Nasterii Domnului (15 noiembrie–24 decembrie) 
  • In perioada de la Craciun pana la Boboteaza (25 decembrie–6 ianuarie) 

zile de post si posturi de peste an, zile aliturgice si zile cu liturghie diferita, zile in care nu se savarsesc parastase, zile si date importante, sarbatori bisericesti nationale, zile si sarbatori legale in care nu se lucreaza, nu se fac nunti in anul 2016 si 2017,

Informatii de pe Site-ul Oficial al Arhiepiscopiei Tomisului www.arhiepiscopiatomisului.ro