5 iunie 2015

Macaroane cu branza la cuptor

Macaroane Cu Branza Si Oua La Cuptor - Budinca De Macaroane


budinca, macaroane, budinca de macaroane, macaroane cu branza, macaroane la cuptor, macaroane cu branza si oua la cuptor, retete culinare, retete de mancare, retete cu paste, preparate din paste, retete italiene, paste fainoase, spaghete, melci, spirale, preparate culinare, macaroane cu branza si zahar, dulciuri, deserturi, retete de paste,
Ingrediente: 

  • 500 g de paste fainoase 
  • 200 g de branza telemea 
  • 4 oua 
  • 400 ml de iaurt 
  • 15 g de unt 
  • 1 lingurita de sare 
ingrediente macaroane cu branza la cuptor, ingrediente budinca de macaroane ci branza la cuptor, retete culinare, retete cu paste fainoase, preparate din paste fainoase, preparate culinare, cum se face budinca de macaroane si branza la cuptor,

Mod de preparare: 

     Pastele fainoase (spirale, melcimacaroane, spaghete) se fierb timp de 8 minute in apa suficienta ( 4 l de apa la 500 g paste) si o lingurita de sare, dupa care se clatesc de 2-3 ori cu apa rece, apoi se umple vasul cu apa proaspata si se lasa pastele timp de 15 minute sa se umfle frumos. Cand pastele arata bine se pun intr-o sita sa se scurga bine de apa. 
spirale, paste, paste fainoase, retete culinare, retete cu paste, preparate din paste, retete de paste, cum se fac pastele sa arate bine, preparate culinare, cum se fierb pastele fainoase,

     Branza telemea se rade pe razatoarea mare sau se piseaza cu furculita. Branza ar trebui sa nu fie prea sarata, daca este sarata tare atunci se tine putin in apa la desarat inainte de preparare, fiecare o potriveste dupa gust
branza, branza telemea, branza telemea rasa, branza telemea de vaca, branza de vaci, branza de vaca, retete culinare, retete cu branza, preparate din branza,

     Intr-un vas incapator se amesteca iaurtul proaspat cu ouale batute si un praf de sare, se prepara un amestec identic cu cel de la placinta cu branza si iaurt
iaurt, iaurt de casa, oua de casa, retete culinare, retete cu iaurt, preparate din iaurt, retete cu oua, preparate din oua, iaurt si oua amestecate pentru budinca de macaroane, preparate culinare,

     Se pregateste o tava de cuptor mare, in functie de cat continut avem, se pune tot untul in tava si se unge bine interiorul tavii cu el. Se adauga pastele scurse bine de apa, apoi branza rasa si se amesteca usor continutul, dupa care se niveleaza frumos. Peste amestecul de paste si branza se rastoarna compozitia de iaurt si oua pe toata suprafata, se poate stopi cu foarte putin ulei deasupra. Se introduce tava in cuptorul incins si se coace pana cand budinca de macaroane este frumos rumenita. 
preparare budinca de macaroane cu branza si oua la cuptor, preparare macaroane cu branza si oua la cuptor, macaroane cu branza, budinca, budinca de macaroane, retete culinare, retete de paste, retete cu paste, preparate din paste, retete de mancare, preparate culinare, cum se face budinca de macaroane cu branza, cum se fac macaroanele cu branza la cuptor,
     Macaroane cu branza la cuptor, o reteta cu paste consistenta si foarte gustoasa, se poate servi atat calda cat si rece, simpla sau ornata cu zahar sau dulceata. Budinca de macaroane cu branza, o reteta delicioasa, plina de energie, simplu si usor de facut, foarte indragita mai ales de copii si sportivi care o mananca cu placere pentru plusul de energie utila antrenamentelor si concursurilor. 
POFTA BUNA! 
budinca, macaroane, budinca de macaroane, macaroane cu branza, macaroane la cuptor, macaroane cu branza si oua la cuptor, retete culinare, retete de mancare, retete cu paste, preparate din paste, retete italiene, paste fainoase, spaghete, melci, spirale, preparate culinare,

budinca, macaroane, budinca de macaroane, macaroane cu branza, macaroane la cuptor, macaroane cu branza si oua la cuptor, retete culinare, retete de mancare, retete cu paste, preparate din paste, retete italiene, paste fainoase, spaghete, melci, spirale, preparate culinare,

budinca, macaroane, budinca de macaroane, macaroane cu branza, macaroane la cuptor, macaroane cu branza si oua la cuptor, retete culinare, retete de mancare, retete cu paste, preparate din paste, retete italiene, paste fainoase, spaghete, melci, spirale, preparate culinare, macaroane cu branza si zahar, dulciuri, deserturi,

budinca, macaroane, budinca de macaroane, macaroane cu branza, macaroane la cuptor, macaroane cu branza si oua la cuptor, retete culinare, retete de mancare, retete cu paste, preparate din paste, retete italiene, paste fainoase, spaghete, melci, spirale, preparate culinare, macaroane cu branza si zahar, dulciuri, deserturi, retete de paste,

budinca, macaroane, budinca de macaroane, macaroane cu branza, macaroane la cuptor, macaroane cu branza si oua la cuptor, retete culinare, retete de mancare, retete cu paste, preparate din paste, retete italiene, paste fainoase, spaghete, melci, spirale, preparate culinare, dulciuri, deserturi, retete de paste,

4 iunie 2015

Dulceata de capsuni

Reteta Dulceata De Capsuni Intregi - Retete Dulceata De Capsuni De Casa


dulceata, capsuni, dulceturi, dulciuri, deserturi, dulceata de casa, retete culinare, dulceata de capsuni intregi, retete dulceata, reteta dulceata, dulceata de sezon, retete cu capsuni, preparate din capsuni, cum se face dulceata de capsuni, retete, capsuni romanesti,
Ingrediente: 

  • 1 kg de capsuni 
  • 1 kg de zahar 
  • 1 lingurita de sare de lamaie 
ingrediente dulceata de capsuni, retete culinare, retete dulceata, reteta dulceata, capsuni romanesti, retete cu capsuni, preparate din capsuni, cum se face dulceata de capsuni,

Mod de preparare: 

     Capsunile sunt primele fructe parfumate ale verii, dulci si gustoase din care putem prepara o dulceata delicioasa cu capsuni intregi si sirop de capsuni. Dulceata de capsuni este o dulceata de sezon, care se prepara in luna iunie in special cand apar capsunile noastre romanesti bine coapte si cele mai gustoase. Pentru prepararea ei avem nevoie de 1 kg de capsuni proaspete, coapte si nu prea mari. 
capsuni romanesti, capsuni de gradina, capsuni, retete cu capsuni, preparate din capsuni, retete culinare, capsuni proaspete si aromate, capsuni parfumate,

     Se curata capsunile de codita si se spala bine cu apa rece, dupa care se pun intr-o cratita in straturi, un strat de capsuni, un strat de zahar, iar un strat de capsuni si inca unul de zahar. Se lasa capsunile amestecate cu zahar sa-si lase sirop de seara pana dimineata, timp in care zaharul se va topi si se va transforma in sirop. Dupa ce si-au lasat sirop, se scot capsunile intr-o sita, una cate una fara sa le strivim si se lasa sa se scurga bine de zeama, 
capsuni, preparare capsuni, capsuni pentru dulceata, capsuni cu zahar pentru prepararea dulcetii de capsuni, retete culinare, retete cu capsuni, preparate din capsuni, capsuni cu zahar, sirop de capsuni preparare,

iar siropul astfel obtinut se pune pe foc sa fiarba pana cand se leaga si devine un sirop putin mai gros ca cel de o dulceata normala, il facem putin mai legat deoarece atunci cand o sa punem capsunile ele o sa-si lase zeama. Se adauga capsunile in oala si se lasa sa fiarba impreuna la foc mic 15 minute, nu prea mult avand grija sa nu se striveasca. Cand dulceata este aproape gata se adauga sarea de lamaie si se mai da inca un clocot, dupa care se opreste aragazul. Se lasa dulceata de capsuni sa se raceasca putin, timp in care se pregatesc cateva borcane bine spalate cu apa fierbinte si apoi sterse. Cu un polonic special se pune dulceata fierbinte in borcane si se inchid bine capacele, iar dupa ce s-au racit se pastreaza in camara la loc racoros. 
dulceata de capsuni, preparare dulceata de capsuni, capsuni, dulceata, retete cu capsuni, preparate din capsuni, cum se face dulceata de capsuni, retete dulceata, reteta dulceata, dulceata de casa din capsuni,

     Dulceata de capsuni este o dulceata foarte buna, dulce, cu o aroma puternica de capsuni, cu multe capsuni intregi in sirop. Dulceata de capsuni se poate manca simpla sau cu clatite, scovergi, iaurturi, inghetate, fiind delicioasa si preferata in special de cei mici, dar si cei mari o indragesc. Dulceata de capsuni intregi, o dulceata pe care n-o poti refuza niciodata!  
POFTA BUNA!  
dulceata, capsuni, dulceturi, dulciuri, deserturi, dulceata de casa, retete culinare, dulceata de capsuni intregi, retete dulceata, reteta dulceata, dulceata de sezon, retete cu capsuni, preparate din capsuni, cum se face dulceata de capsuni, retete, capsuni romanesti,

dulceata, capsuni, dulceturi, dulciuri, deserturi, dulceata de casa, retete culinare, dulceata de capsuni intregi, retete dulceata, reteta dulceata, dulceata de sezon, retete cu capsuni, preparate din capsuni, cum se face dulceata de capsuni, retete, capsuni romanesti,

dulceata, capsuni, dulceturi, dulciuri, deserturi, dulceata de casa, retete culinare, dulceata de capsuni intregi, retete dulceata, reteta dulceata, dulceata de sezon, retete cu capsuni, preparate din capsuni, cum se face dulceata de capsuni, retete, capsuni romanesti,