Google+

7 februarie 2013

Placinta cu branza si iaurt


placinta, placinta cu branza, placinta cu branza si iaurt, retete si preparate culinare placinta cu branza si iaurt, retete pentru lasat de sec, retete placinta, reteta placinta,
Ingrediente:

  • 1 pachet foi de placinta
  • 5 oua
  • 1 litru de iaurt
  • 300 g de branza sarata (rasa pe razatoarea mare)
  • 50 ml de ulei 


Mod de preparare:

     Foile de placinta se scot din frigider cu cateva ore inainte de a prepara placinta, pentru a se dezlipi mai usor. Se desfac foile de placinta si se ung cu putin ulei, se aseaza una peste alta cate 3 foi. Se unge cu ulei si cea de-a treia foaie de placinta si se presara deasupra branza rasa. Se strang putin cele trei foi si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei sau margarina. Se continua la fel asezandu-se foile unele langa altele pana cand se umple tava. 
     Ouale se bat bine cu furculita si se amesteca cu iaurt. Se amesteca bine compozitia si se toarna deasupra tavii peste foile de placinta cu branza, avand grija sa se acopere peste tot cu iaurt. Se stropeste deasupra cu putin ulei si se pune tava la copt in cuptorul incins timp de 30-40 de minute, pana cand placinta se rumeneste bine. Cand placinta cu branza este gata, se scoate tava din cuptor, se presara putin zahar deasupra si se acopera cu un servet sa se abureasca, dupa care se taie in bucati si se poate servi. 
Placinta cu branza si iaurt se serveste atat calda cat si rece. Placinta de casa merge foarte bine unsa cu miere de albine alaturi de un pahar de lapte sau iaurt proaspat de casa. 
POFTA BUNA!   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu