12 decembrie 2015

Platica la gratar

Peste Platica La Gratar Cu Mujdei De Usturoi Si Mamaliguta


Platica la gratar reteta,

Platica este un peste gras, cu o carne foarte dulce si gustoasa, dar cu multe oase. Daca vrei sa mananci platica, atunci trebuie mai intai sa sti cum s-o prepari, altfel a doua oara nu te mai atingi de ea. Daca se prepara prajita sau la gratar, atunci trebuie bine crestata pana la sira spinarii din jumatate in jumatate de cm, astfel oasele vor disparea. 
Platica este gustoasa preparata in multe feluri, de la saramura de platica clasica, pana la platica la gratar simpla cu mujdei sau cu multe rosii si ardei copti si usturoi, plachie de platica, sau pur si simplu platica prajita cu mujdei de usturoi si bineinteles o mamaliguta aburinda care nu trebuie sa lipseasca niciodata de la nici un preparat din peste. 
Peste platica reteta,

Eu o sa prepar platica la gratar, mai bine zis pe aragaz la grill deoarece e vreme urata afara si nu prea merge gratar. Am ales o platica mare de aproape 1kg, am curatat-o de solzi si intestine, i-am taiat capul si aripioarele deoarece nu prea avea loc pe gril si am spalat-o foarte bine sub jet de apa rece. Am crestat-o si am condimentat-o cu sare si piper, apoi am lasat-o la rece pana a doua zi sa prinda gust. Platica ca orice alt fel de peste trebuie sa stea cu sare minim 30 de minute inainte sa fie gatit, iar condimente se pot adauga dupa gustul fiecaruia. 
Platica reteta,

Cum se prepara platica la gratar? Foarte simplu, am incins un grill foarte bine si am asezat frumos platica unsa cu foarte putin ulei de masline si l-am fript pe ambele parti pana ce pestele s-a rumenit frumos. 
Peste la grill reteta,

Cat timp pestele scoate fum pe gratar si umple cartierul de miros de peste, nu stati si va uitati la el c-o sa va saturati inainte sa fie gata, in primul rand serviti un “pahar de ceva” ca sa prindeti curaj si puteri noi si ocupati-va de mujdei. Eu am facut rapid un mujdei de usturoi dintr-o capatana de usturoi, ½ lingurita de sare, 2 linguri de ulei si 1 ceasca de apa. Am zdrobit cateii de usturoi si i-am frecat cu sare grunjoasa pana n-a mai ramas nimic din ei, apoi am pus ulei si i-am frecat pana am realizat o pasta de usturoi, am adaugat apa calduta pana la consistenta dorita si gata mujdeiul. Se mai poate adauga dupa gust putin otet de mere sau zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. 
Mujdei de usturoi reteta,

Cineva tare drag langa mine amesteca de zor intr-o mamaliga. Din ce am reusit sa vad prin fumul gros pentru ca nu vrea sa-mi divulge secretul unei mamaligi reusite preparata la noi in bucatarie …intr-o craticioara sau ceaun se pun 3 cani de apa sa fiarba cu o lingurita de sare, iar cand apa clocoteste se adauga in ploaie o cana de malai grisat. Se amesteca repede cu un tel sa nu faca cocoloase si se fierbe la foc potrivit timp de 15-20 de minute, pana cand malaiul este fiert si mamaliga este gata. 
Mamaliga reteta,

Platica la gratar se serveste calda, cu feliute de lamaie si zeama de lamaie, mujdei de usturoi din abundenta si mamaliguta calda, este o reteta de peste delicioasa, gustoasa si simplu de preparat, o mancare cu peste foarte apreciata de cunoscatori. 
Peste la gratar, un deliciu culinar, dar sa nu uitam de un vin bun sau o bere rece, “prietenii stiu de ce”!  Alte retete de mancare, retete de peste si preparate din peste aici, retete de gratare aici. Pofta Buna! 
Peste platica la gratar reteta,

Peste la gratar reteta,

11 decembrie 2015

Briose cu dovleac

Retete Briose Cu Dovleac De Post - Briose Cu Dovleac Si Scortisoara


briose, retete briose, reteta briose, deserturi, dulciuri, prajituri, briose de post, briose cu dovleac de post, briose cu dovleac si scortisoara, briose umplute cu dovleac, retete culinare, retete de mancare, retete de post, mancaruri de post, retete cu dovleac, preparate din dovleac, briose de casa, briosa, gustari, retete patiserie, aluaturi, cocaturi,

     O reteta cu dovleac mai speciala, dar in acelasi timp foarte simpla este cea de briose cu dovleac, briose umplute cu dovleac. Pentru pregatirea ei avem nevoie de 500g faina, ½ cub de drojdie proaspata (25g), 1 ceasca de apa calda, ½ lingurita sare, 4 linguri de zahar, 2 lingurite de scortisoara macinata, ¼ dovleac placintar, 2-3 linguri de ulei. 
ingrediente pentru prepararea brioselor cu dovleac, retete culinare, retete cu dovleac placintar, preparate din dovleac, retete briose de post umplute cu dovleac,

     Cum facem aluatul pentru briose? Intr-un castron frecam bine drojdia de bere faramitata cu o lingurita de zahar, dupa care adaugam peste ea apa calduta si o dizolvam bine. Adaugam si putin ulei, apoi faina treptat. Amestecam bine si incepem sa framantam aluatul format pana cand se obtine un aluat elastic potrivit de tare, asemanator cu cel de scovergi sau de paine. Lasam aluatul sa creasca acoperit cu un prosop la loc calduros pana cand isi dubleaza volumul. Cat timp creste aluatul pregatim umplutura de dovleac. Curatam dovleacul de coaja, il taiem in bucati si apoi il dam pe razatoarea mare. 
dovleac ras pentru umplut briosele cu dovleac si placinta cu dovleac, retete cu dovleac, preparate din dovleac, retete culinare,

Incingem intr-un ceaun cateva linguri de ulei si apoi calim dovleacul pana se inmoaie, iar cand este aproape gata adaugam si zaharul iar la sfarsit scortisoara. Amestecam bine compozitia de dovleac si o lasam sa se raceasca. Umplutura preparata este identica cu cea de la placinta de dovleac. Dupa ce aluatul a crescut presaram pe blat putina faina, rulam aluatul sub forma unui sul si il taem in bucati mai mici. 
aluat de casa, aluat de scovergi, aluat de paine, retete patiserie, aluaturi, cocaturi, retete culinare, cum se fac briosele,

Luam o forma de briose si o ungem in fiecare spatiu cu putina margarina. Luam o bucata de aluat, o intindem putin cu mana si asezam in mijlocul ei o lingurita de dovleac, dupa care modelam in maini aluatul pana obtinem o bila. Presaram deasupra scortisoara si o asezam in tava de briose. 
preparare briose umplute cu dovleac, retete patiserie, aluaturi, cocaturi, retete culinare, retete cu dovleac, preparate din dovleac placintar, cum se fac briosele,

Procedam asemanator cu restul aluatului si mai lasam cateva minute briosele sa mai creasca in tava. Coacem tava in cuptorul preincalzit pana cand cresc frumos si se rumenesc, apoi le scoatem din cuptor. Le lasam putin sa se raceasca si apoi le scoatem din tava, la final le asezam frumos intr-un platou. 
briose, retete briose, reteta briose, deserturi, dulciuri, prajituri, briose de post, briose cu dovleac de post, briose cu dovleac si scortisoara, briose umplute cu dovleac, retete culinare, retete de mancare, retete de post, mancaruri de post, retete cu dovleac, preparate din dovleac, briose de casa, briosa, gustari, retete patiserie, aluaturi, cocaturi,

     Briose cu dovleac de post, un desert de post bun, gustos si aromat, foarte aspectuos cu un gust minunat de dovleac si o aroma placuta de scortisoara. Briose cu dovleac, simple si usor de preparat pentru zilele friguroase de iarna petrecute alaturi de cei dragi. Pofta Buna! 
Poate vrei sa vezi si alte retete de briose sau retete cu dovleac: strudel cu dovleac, cornulete cu dovleacdulceata de dovleacdovleac copt, dovleac inabusit, cornuri cu dovleac, briose cu visine, briose cu ciocolata, madlenemadlene cu ciocolata, madlene cu cacao, supa crema de dovleac
briose cu dovleac, retete briose, reteta briose, deserturi, dulciuri, prajituri, briose de post, briose cu dovleac de post, briose cu dovleac si scortisoara, briose umplute cu dovleac, retete culinare, retete de mancare, retete de post, mancaruri de post, retete cu dovleac, preparate din dovleac, briose de casa, briosa, gustari, retete patiserie, aluaturi, cocaturi,

briose cu dovleac, briose, retete briose, reteta briose, deserturi, dulciuri, prajituri, briose de post, briose cu dovleac de post, briose cu dovleac si scortisoara, briose umplute cu dovleac, retete culinare, retete de mancare, retete de post, mancaruri de post, retete cu dovleac, preparate din dovleac, briose de casa, briosa, gustari, retete patiserie, aluaturi, cocaturi,

briose, retete briose, reteta briose, deserturi, dulciuri, prajituri, briose de post, briose cu dovleac, briose cu dovleac si scortisoara, briose umplute cu dovleac, retete culinare, retete de mancare, retete de post, mancaruri de post, retete cu dovleac, preparate din dovleac, briose de casa, briosa, gustari, retete patiserie, aluaturi, cocaturi,

briose cu dovleac, briose, retete briose, reteta briose, deserturi, dulciuri, prajituri, briose de post, briose cu dovleac de post, briose umplute cu dovleac, retete culinare, retete de mancare, retete de post, mancaruri de post, retete cu dovleac, preparate din dovleac, briose de casa, briosa, gustari, retete patiserie, aluaturi, cocaturi,

briose, retete briose, reteta briose, briose cu dovleac, deserturi, dulciuri, prajituri, briose de post, briose cu dovleac de post, briose cu dovleac si scortisoara, retete culinare, retete de mancare, retete de post, mancaruri de post, retete cu dovleac, preparate din dovleac, briose de casa, briosa, gustari, retete patiserie, aluaturi, cocaturi,

briose, retete briose, reteta briose, deserturi, dulciuri, prajituri, briose cu dovleac, briose cu dovleac de post, briose cu dovleac si scortisoara, briose umplute cu dovleac, retete culinare, retete de mancare, retete de post, mancaruri de post, retete cu dovleac, preparate din dovleac, briose de casa, briosa, gustari, retete patiserie, aluaturi, cocaturi,