16 octombrie 2016

Placinta de carne la tigaie

Reteta Placinta Cu Carne De Porc Tocata Preparata La Tigaie


placinta, placinte, placinte cu carne, mancaruri cu carne, retete culinare, retete de mancare, placintarie, patiserie,

O placinta de casa foarte simplu si usor de preparat este reteta de placinta de carne preparata la tigaie. Ca si placinta cu branza la tigaie si aceasta placinta se face foarte rapid si fara prea mult efort. Pentru 4 placinte cu carne avem nevoie de 500g faina, 250ml apa, 250g carne de porc, 5 linguri ulei, ½ lingurita zahar, ½ cub drojdie, condimente dupa gust: sare, piper, cimbru, boia de ardei. Umplutura pentru placinta trebuie sa fie mai condimentata pentru un gust mai bun

Cum se face aluatul de placinta. In primul rand facem aluatul pentru placinta care este un aluat asemanator cu cel de scovergi si se face foarte simplu. Faramitam drojdia de bere cu putin zahar pana se inmoaie si apoi o dizolvam in cantitatea de apa calduta. Adaugam ½ lingurita de sare, 2 linguri de ulei si amestecam bine, apoi incorporam faina (cat cuprinde) si framantam pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini. Lasam aluatul sa cresca timp de 30 minute la loc calduros cat timp preparam umplutura pentru placinte
reteta aluat de casa pentru placinta,

retete aluat de casa pentru placinta,

Cum se face umplutura de carne pentru placinta. Vom folosi carne de porc sau un amestec de carne vita si porc care se toaca prin masina de tocat, cu satarul sau la blender. Eu am folosit un blender ca sa ramana carnea bucatele. Am pus in vasul blenderului carnea pe jumatate inghetata si taiata bucati si am mixat pana la consistenta dorita. 
retete la blender, retete cu porc, retete culinare,

retete cu porc, retete la blender, retete carne tocata, retete culinare,

retete cu carne tocata de porc, preparate din porc si ceapa, retete culinare,

Ceapa taiata marunt se caleste in putin ulei, se adauga putina sare si cand aceasta devine sticloasa se pune carnea tocata si se condimenteaza dupa gust. Eu am pus 1 lingurita de sare, 1 lingurita piper macinat, 1 lingurita cimbru, 1 lingurita boia de ardei iute. Se amesteca compozitia iar cand carnea isi schimba culoarea se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Cand compozitia este calduta se gusta si se mai potriveste gustul de sare si piper, compozitia trebuie sa fie placut picanta. 
carne tocata de porc cu ceapa la tigaie, preparare umplutura placinta, retete culinare, retete cu porc, preparate din porc,

Cum se face placinta de carne. Aluatul frumos crescut se framanta putin pe blatul de lucru si apoi se imparte in 4 parti egale. Fiecare bucata de aluat se modeleaza sub forma de bila iar cu sucitorul se intinde sub forma unei foi de placinta de marimea unei farfurii intinse, avand grosimea ei de ½ cm. In mijloc punem 2 linguri de umplutura si o nivelam, se inchide foaia aducand colturile spre interior peste umplutura pana cand umplutura de carne este complet astupata. 
retete placinta de casa cu carne, preparare placinte cu carne la tigaie, retete culinare, retete cu porc,

preparare placinta cu carne la tigaie, retete culinare, carne tocata in aluat copt la tigaie, placintarie, patiserie,

Se unge o tigaie cu ulei si se coc pe rand placintele pana cand sunt frumos rumenite. Cum se procedeaza, se pune o placinta cu imbinarea in jos in tigaia incinsa si se coace la foc mediu timp de 3-4 minute, apoi se unge cu ulei deasupra si se intoarce si pe cealalta parte. Se continua pana cand toate placintele sunt gata si frumos rumenite dupa gustul fiecaruia. 

Placinte cu carne, rumene si aburinde, aromate si gustoase, foarte potrivite pentru atunci cand vrei ceva bun, un preparat cu carne cald si gustos alaturi de cei dragi langa un pahar de must proaspat sau o cana de vin fiert. Daca cauti retete de placinte cu carne sau mancaruri cu carne incearca aceasta reteta simpla de casa
Pofta Buna! 
placinta de carne, placinte la tigaie, placinta de carne la tigaie, retete, retete de mancare, mancaruri cu carne, retete cu porc,

placinta de carne, placinta la tigaie, placinte, retete, retete de mancare, mancaruri cu carne, placintarie, patiserie, retete cu porc,

placinte, placinta la tigaie, placinta de carne, placinta, placinta de casa, retete, retete de mancare, mancaruri cu carne,

Dar pentru placinta se poate folosi si un aluat nedospit (fara drojdie), iar modul de preparare al aluatului nedospit l-am explicat in reteta de placinta cu branza la tigaie. Placinta astfel preparata este foarte gustoasa si are gustul asemanator ca al unui suberek datorita foietajului mai subtire si al carnii condimentate. Umplutura se poate adauga si mixta, un strat de carne si unul de branza rasa. 
retete carne de porc tocata in aluat de scovergi, retete cu carne de porc, preparate din carne de porc,

retete placinta cu carne coapta la tigaie, retete placintarie si patiserie,

reteta placinta cu carne tocata preparata acasa la tigaie, retete culinare,

retete placinta, reteta placinte, retete culinare, retete cu porc, mancaruri cu carne, preparate din carne tocata,

reteta placinta de casa cu carne la tigaie din aluat nedospit,retete culinare, retete,

retete placinta de casa cu carne la tigaie din aluat nedospit fara drojdie, retete, retete culinare,

12 octombrie 2016

Trufe cu martipan si unt de arahide

Reteta Bomboane De Casa - Retete Dulciuri Deserturi Si Prajituri De Casa


bomboane, ciocolata, praline, dulciuri, deserturi, prajituri, retete, bomboane de casa, unt de arahide, desert,
O reteta de bomboane de casa umplute cu ciocolata foarte usor si simplu de preparat este reteta de trufe cu martipan si unt de arahide, un desert rafinat care merge servit cu succes cu orice ocazie. Reteta se prepara foarte rapid, trebuie sa avem doar un frigider care ingheata bine si multa rabdare si indemanare

Cum facem trufe cu martipan si unt de arahide. Pentru aproximativ 25 bomboane de ciocolata avem nevoie de: 150g martipan (pasta de migdale), 350g unt de arahide (1 borcan), 200g ciocolata neagra (2 ciocolate), 1 lingurita unt, samburi de migdale pentru decor, 1 ciocolata alba si 1 ciocolata cu lapte pentru glazura si ornat
retete culinare cu ciocolata unt de arahide si martipan,

Cateva precizari. Bomboanele se fac la dimensiunea dorita, eu le-am taiat neregulat, de mai multe dimensiuni. Crema de ciocolata si unt de arahide se pune la fel dupa preferinta, un strat mai gros sau mai subtire. Fara probleme poti reduce la 70% cantitatea de unt de arahide si ciocolata neagra, eu am vrut un strat mai gros, alege o ciocolata de calitate ca sa-ti fie mai usor. 
Bomboanele sunt din ce in ce mai bune cu trecerea timpului, daca reusesc sa stea mult timp nemancate! 

Cum se prepara trufele cu martipan si unt de arahide. Toate ingredientele se lasa la temperatura camerei cu 60 minute inainte sa ne apucam de treaba. Vom folosi o tava dreptunghiulara 16/26. Intindem o hartie de copt si cu sucitorul modelam pe ea martipanul la dimensiunea tavii. Asezam in tava martipanul cu tot cu foaia de copt (sub forma unui blat), taiem si indreptam marginile daca este nevoie si ne apucam de preparat crema de ciocolata si unt
retete cu martipan, modelare martipan, preparare blat din martipan,

preparare martipan, retete cu martipan, blat de martipan, modelare pasta de migdale,

Cum se face crema de ciocolata cu unt de arahide. Intr-un vas la baine marine topim ciocolata, iar cand aceasta este topita oprim focul si adaugam untul de arahide. Amestecam bine crema si o lasam sa se raceasca pana devine cremoasa si de consistenta unei smantani groase care curge. 
crema ciocolata, retete creme prajituri si torturi de casa, crema cu unt de arahide, crema, creme,

Cum se fac trufele cu martipan si unt de arahide. Turnam crema de unt si ciocolata peste foaia de martipan, nu nivelam cu lingura ca sa nu ramana urme deasupra, lasam crema sa se aseze singura miscand si inclinand tava, apoi o dam la rece pentru 2-3 ore sau mai mult. Cu cat sta mai mult la frigider cu atat o sa lucram mai usor cu ea dupa aceea, sfatul meu este sa nu va grabiti. 
crema ciocolata, creme, crema, reteta crema tort si prajitura, retete creme torturi si prajituri,

preparare prajituri si dulciuri de casa, preparare deserturi si bomboane cu crema de ciocolata, retete trufe si praline preparare,

Cand crema este bine intarita scoatem prajitura din tava (acum seamana cu o prajitura), desprindem hartia de copt de pe margini si cu un cutit mare de bucatarie o taiem pe jumatate formand doua parti egale. Asezam bucatile una peste alta si le presam usor ca sa se lipeasca bine una de alta. Am obtinut o prajitura cu doua blaturi de martipan (unul jos si unul la mijloc) si doua randuri de crema de ciocolata pufoasa. O asezam pe o tava (tot pe hartie de copt) si o pastram la rece cat timp preparam glazura de ciocolata
preparare trufe de martipan, preparare bomboane si praline de casa cu crema de ciocolata si unt de arahide, retete deserturi si dulciuri de casa,

retete blat de martipan cu crema de ciocolata si unt de arahide, retete prajituri dulciuri deserturi bomboane si praline de casa,

Cum se face glazura de ciocolata. Glazura se prepara tot la baine marine unde se topeste ciocolata (nu se fierbe), se adauga si putin unt ca sa fie mai legata crema si mai maleabila si sa ne dea suficient timp sa lucram cu ea. Eu am folosit o ciocolata cu lapte si ½ ciocolata alba. 
Daca ciocolata nu este prea cremoasa si nu vrea sa se lege se poate adauga 1 lingurita de lapte, iaurt sau smantana, se amesteca pana se obtine o crema de ciocolata. Cand ciocolata este topita si cremoasa se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca dar nu de tot ca se intareste, trebuie sa curga. 
crema de ciocolata, retete glazuri pentru prajituri bomboane torturi si praline de casa, reteta glazura la baine marine,

Cum se orneaza bomboanele de ciocolata. Scoatem de la rece prajitura de martipan si cu un cutit lung de bucatarie taiem prajitura mai intai in felii si apoi in patrate sau dreptunghiuri dupa preferinta. Poti face bombonele de dimensiunea 2/2, 2/3, 3/3, 3/4, etc. 
Punem castronelul cu glazura alaturi si luam pe rand cate o bomboana si o inmuiem in glazura, apoi o scurgem putin si o asezam inapoi pe hartia de copt. Ne miscam repede deoarece bomboanele se pot topi si glazura se poate intari. Cand am terminat toate bomboanele de ornat le pastram la rece pana cand glazura se intareste (10 min). 
preparare bomboane si praline de casa cu ciocolata, reteta dulciuri si deserturi de ciocolata,

In glazura ramasa adaugam ciocolata alba si o topim la baine marine, apoi stropim bomboanele sau le ornam dupa gust si imaginatie, pe bomboane lipim daca vrem cate un sambure de migdala. Pastram trufele la rece peste noapte iar a doua zi le putem aseza in platou. 
bomboane de ciocolata, ciocolata, praline, dulciuri, deserturi, prajituri, retete, bomboane de casa, unt de arahide, desert,

bomboane, ciocolata, praline, dulciuri, deserturi, prajituri, retete, bomboane de casa, unt de arahide, desert,

Trufe cu martipan si unt de arahide, delicioase, dulci si rafinate cu un gust minunat de martipan, ciocolata si migdale, praline preferate pentru ocazii speciale, dulci si elegante. Daca cauti retete de bomboane incearca aceasta reteta de bomboane cu crema
Pofta Buna! 
bomboane, ciocolata, praline, dulciuri, deserturi, prajituri, retete, bomboane de casa, unt de arahide, desert,

bomboane, ciocolata, praline, dulciuri, deserturi, prajituri, retete, bomboane de casa, trufe de ciocolata cu unt de arahide, desert,

bomboane, ciocolata, dulciuri, deserturi, prajituri, retete, bomboane de casa, desert, trufe de ciocolata cu unt de arahide,

trufe cu martipan si unt de arahide, retete bomboane, bomboane, de ciocolata, praline, dulciuri, deserturi, prajituri, retete, bomboane de casa, desert,