17 februarie 2016

Pizza Retete pizza de casa cu blat subtire si pufos



Retete Pizza De Casa – Pizza De Casa Cu Blat Pufos – Pizza De Casa Simpla


pizza, retete pizza, reteta pizza, pizza italiana, pizza cu de toate, pizza de casa cu blat subtire si pufos, pizza de casa simpla, pizza reteta, retete culinare, retete, retete de mancare, gustari, pizzreii, pizzerie, retete pizzerie, retete patiserie, pizza de casa reteta, food, #pizza, pizza preparatedevis,
     Cum facem o pizza de casa simpla cu blat subtire si pufos? Cum facem un blat de pizza reusit? Intrebari puse de orice gospodina, oricine vrea sa prepare acasa in bucatarie o pizza de casa cu de toate mult mai buna si mai gustoasa decat cea de cumparat din diverse pizzerii sau patiserii, preparate reincalzite care oricum sunt bune de mancat doar cand sunt calde. De ce sa cumperi pizza gata facuta, congelata sau din pizzerie cand poti face una acasa mult mai de calitate si mai sanatoasa. Eu fac pizza in tava turceasca mare 40x40 si o coc in cuptor electric turcesc, se coace fara probleme si sunt foarte multumita de cuptor. Tot in cupotor electric fac si focaccia, placinta sau diverse fripturi unde ies cele mai bune.
     Pentru prepararea blatului de pizza avem nevoie de 400g faina, 1 cana de apa, 1 cub de drojdie (25g), 2 linguri de ulei, ½ lingurita de zahar, ½ lingurita de sare. O reteta simpla de blat de pizza este si aici. Pentru compozitia pizzei avem nevoie de 50g branza, 50g cascaval, 100g sunculita afumata, 100g salam, 100g ciuperci, 100g masline, 1 ceapa, 1 rosie mare, 1 ardei verde sau rosu, 4 linguri de ketchup, sare si piper dupa gust. Ketchup facem binenteles tot de casa ca nu se compara cu cel din comert, pentru preparare avem nevoie de 4 lingurite cu varf pasta de tomate, 1 cana de apa, ½ lingurita de sare, ½ lingurita de zahar, ½ lingurita de piper macinat, ½ lingurita boia de ardei dulce, 1 foaie de dafin. O reteta de ketchup de casa gustos este si aici
     Cum procedam, in primul rand facem aluatul pentru blatul de pizza care trebuie sa creasca. Incalzim o cana de apa si o punem intr-un vas in care am framantat drojdia de bere cu putin zahar. Amestecam bine pana cand toata drojdia este topita, adaugam putin ulei si treptat cantitatea de faina si amestecam pana obtinem un aluat de pizza elastic si nelipicios. Il lasam sa creasca aproximativ 20-30 de minute la loc calduros, pana isi dubleaza volumul.  
aluat de pizza, retete aluat pentru pizza, aluat de casa, aluaturi, cocaturi, retete culinare, cum facem aluatul de pizza, cum se face aluatul de pizza, aluat de paine, aluat de scovergi, coca, retete brutarie, retete patiserie,

Cat timp aluatul este la dospit ne ocupam de legume, branzeturi si afumaturi. Ceapa, ardeiul, ciupercile si rosia le curatam, le spalam si le taiem rondele. Maslinele le curatam de samburi si le taiem pe jumatate. Salamul si sunculita le taiem felii. Branza si cascavalul le dam pe razatoarea mare. Ketchap-ul il fierbem timp de 5 minute apoi il lasam sa se raceasca. Pregatim o tava de cuptor rotunda sau dreptunghiulara si o ungem cu putin ulei. 
cum facem pizza de casa, ingrediente pizza de casa, retete culinare, cascaval, branza, salam, sunca afumata, rosie, masline, ketchup, ciuperci, ardei, ce ne trebuie pentru pizza,

     Dupa ce aluatul a crescut il rasturnam pe blatul de lucru si il mai framantam cu putina faina, apoi cu un sucitor il intindem intr-o foaie de coca rotunda si potrivit de groasa. O asezam in tava de cuptor iar surplusul (marginile) de aluat le strangem invartindu-le usor spre interior. In margini putem pune branza rasa. Intepam aluatul cu o furculita si portionam usor pizza in felii (nu taiem aluatul de tot) cu ajutorul cutitului de taiat aluatul de cornulete. 
blat de pizza, retete blat de pizza, reteta blat de pizza, cum se face blatul de pizza, cum facem blatul de pizza, retete culinare, aluaturi, cocaturi, retete pizzerii, retete pizzerie, retete patiserie,

Ungem blatul cu ketchup, presaram putin cimbru sau orice alt condiment care ne place si apoi punem pe rand si celelalte ingrediente: branza, ardei, masline, rondele de ceapa desfacute, ciuperci, salam, sunculita, jumatate din cascaval si deasupra asezam felii de rosii. Condimentam cu putin piper si coacem pizza la cuptorul incins (250 grade) timp de 30 de minute. Cu 5 minute ca pizza sa fie gata presaram deasupra si restul de cascaval. Cand este gata o desfacem in felii si o servim calda cu ketchup binenteles. 
preparare pizza de casa cu blat subtire si pufos, retete pizza, reteta pizza, cum facem pizza, cum se face pizza, retete culinare, pizza reteta, pizza de casa reteta, pizza italiana, pizza cu branza ceapa rosie cascaval ciuperci salam si sunculita,

     Pizza de casa, o reteta delicioasa, foarte pufoasa si aromata, un preparat mult mai bun decat pizza de cumparat pe care o mai poti manca si a doua zi in comparatie ca cea de la pizzerie care a doua zi se face opinca. Incearca si tu reteta mea de pizza ca nu este grea! Pofta Buna! 
pizza, pizza de casa, retete pizza, reteta pizza, pizza italiana, pizza cu de toate reteta, pizza de casa cu blat subtire si pufos, pizza de casa simpla, pizza reteta, retete culinare, retete, retete de mancare, gustari, pizzreii, pizzerie, retete pizzerie, retete patiserie, pizza de casa reteta, food, #pizza, pizza preparatedevis,

pizza de casa, retete pizza, reteta pizza, pizza italiana, pizza cu de toate, pizza de casa cu blat subtire si pufos, pizza de casa simpla, pizza reteta, retete culinare, retete, retete de mancare, gustari, pizzreii, pizzerie, retete pizzerie, retete patiserie, pizza de casa reteta, food, #pizza, pizza preparatedevis,

pizza, pizza de casa, retete pizza, reteta pizza, pizza italiana, pizza cu de toate, pizza de casa cu blat subtire si pufos, pizza de casa simpla, pizza reteta, retete culinare, retete, retete de mancare, gustari, pizzreii, pizzerie, retete pizzerie, retete patiserie, pizza de casa reteta, food, #pizza, pizza preparatedevis,

pizza, pizza de casa, retete pizza, reteta pizza, pizza italiana, pizza cu de toate, pizza de casa cu blat subtire si pufos, pizza de casa simpla, pizza reteta, retete culinare, retete, retete de mancare, gustari, pizzreii, pizzerie, retete pizzerie, retete patiserie, pizza de casa reteta, food, #pizza, pizza preparatedevis,

pizza, retete pizza, reteta pizza, pizza italiana, pizza cu de toate, pizza de casa cu blat subtire si pufos, pizza de casa, pizza reteta, retete culinare, retete, retete de mancare, gustari, pizzreii, pizzerie, retete pizzerie, retete patiserie, pizza de casa reteta, food, #pizza, pizza preparatedevis,

pizza, retete pizza, reteta pizza, pizza italiana, pizza cu de toate, pizza de casa cu blat subtire si pufos, pizza de casa simpla, piza reteta, retete culinare, retete, retete de mancare, gustari, pizzreii, pizzerie, retete pizzerie, retete patiserie, pizza de casa reteta, food, #pizza, pizza preparatedevis, pizza de casa,

pizza, retete pizza, reteta pizza, pizza italiana, pizza cu de toate, pizza de casa cu blat subtire si pufos, pizza de casa simpla, pizza reteta, retete culinare, retete, retete de mancare, gustari, pizzreii, pizzerie, retete pizzerie, retete patiserie, blat pizza reteta, food, #pizza, pizza preparatedevis,

pizza, pizza de casa, reteta pizza, pizza italiana, pizza cu de toate, pizza de casa cu blat subtire si pufos, pizza de casa simpla, pizza reteta, retete culinare, retete, retete de mancare, gustari, pizzreii, pizzerie, retete pizzerie, retete patiserie, pizza de casa reteta, food, #pizza, pizza preparatedevis, blat pizza, aluat pizza, piza,

15 februarie 2016

Muschi de porc la gratar cu rosii si ardei copti


Retete Fripturi Si Gratare De Porc - Reteta Carne La Gratar In Saramura De Legume Coapte


fripturi, gratare, saramura de porc la gratar, friptura de porc la gratar, legume la gratar, muschi de porc la gratar, retete, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu carne, retete pentru gratar, retete cu porc, carne de porc fripta la gratar in sos de legume coapte la gratar, food, grill, recipes, gratar, friptura pe tabla,
     O reteta pentru gratar din carne proapata de porc si legume romanesti sanatoase si gustoase, simplu si usor de preparat, foarte gustoasa si aromata, este reteta de muschi de porc fript usor la gratar cu o saramura de rosii si ardei copti, condimentata placut cu ciusca iute coapta si usturoi zdrobit. Reteta este perfecta pentru o masa de weekend in aer liber alaturi de familie, iar carnea si legumele se pot face si pe tabla sau grill. Pentru preparare avem nevoie de carne de porc (muschi de porc), rosii bine coapte, ardei kapia, ardei iute, usturoi, sare si piper dupa gust. 
     Cum procedam, deoarece muschiul de porc se face foarte repede, ne ocupam mai intai de legume. Cantitatea de sos se face in functie de cata carne avem, la 10 felii de muschi eu am folosit 6 rosii mari bine coapte, 6 ardei kapia mari, 2 ardei iuti, 6 catei de usturoi, ½ lingurita de piper macinat, 1 lingurita de sare. Reteta de sos pentru gratar se face foarte simplu, rosiile, ardeii si ciusca se spala si se pun pe gratarul incins unde se intorc pe toate partile pana cand sunt bine facute. Prima o sa fie gata ciusca, apoi ardeii si la urma rosiile, toate se scot intr-un vas cu capac unde se tin 10 minute sa se abureasca si sa se mai raceasca, apoi le curatam de coaja. 
     Pregatim o craticioara incapatoare in care punem una cate una la inceput rosiile si le zdrobim cu o furculita pana la cotor. Apoi punem cateii de usturoi curatati si zdrobiti bine, ardeii iuti si ardeii kapia curatati de samburi si cotor si taiati in 2-4 pe lung. Amestecam usor compozitia si potrivim gustul de sare si piper, mai picuram si putina apa daca sosul este prea gros. Vasul cu sos de rosii si ardei copti se tine langa gratar ca sa fie cald, iar pe parcurs se mai gusta si daca se face prea iute se scot bucatile de ciusca din el. Cum se face un sos din legume pentru fripturi si gratare poti citi si aici, iar daca ti-a placut si vrei sa faci sosul si pentru iarna citeste aici
     Muschiul de porc se taie felii dupa preferinta fiecaruia, mai subtiri sau mai grosute. Se condimenteaza fiecare bucata cu sare si piper dupa gust, eu nu le-am condimentat cu nimic, apoi se pun pe gratarul incins unde se tin foarte putin pe fiecare parte. Eu le-am facut mai in sange pentru ca imi place friptura in sange, dar la fel de bine se pot face si mai rumenite. Cand carnea este gata se pune in sosul preparat anterior, se acopera cu capac si se mai tine timp de 5 minute pe gratar dupa care se poate servi. 
     Friptura de porc se serveste calda, se asaza in fiecare farfurie cate 2 bucati de muschi fript la gratar iar de jur imprejur se pun ardei copti si sos de rosii gustos si placut condimentat. Cu sos de legume coapte merge la fel de bine si carne de pui la gratar, peste, sau orice carne ne place. Poate vrei sa vezi si alte retete similare: pui la gratar, pulpa de porc la gratar, peste la gratar, chefal la gratar, saramura de biban. 
 Pofta Buna! 
fripturi, gratare, saramura de porc la gratar, friptura de porc la gratar, legume la gratar, muschi de porc la gratar, retete, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu carne, retete pentru gratar, retete cu porc, carne de porc fripta la gratar in sos de legume coapte la gratar, food, grill, recipes, gratar, friptura pe tabla, gratar de carne si legume,

fripturi, gratare, saramura de porc la gratar, friptura de porc la gratar, legume la gratar, muschi de porc la gratar, retete, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu carne, retete pentru gratar, retete cu porc, carne de porc fripta la gratar in sos de legume coapte la gratar, food, grill, recipes, gratar, friptura pe tabla, gratar de carne si legume,