2 iunie 2013

Cotlet de porc la gratar

Retete Si Preparate Culinare Cu Porc


Cotlet de porc la gratar retete de mancare,

Ingrediente:

  • cotlet de porc
  • piper
  • cimbru
  • boia
  • sare

Mod de preparare:
Cotletul de porc se taie in felii de 1,5-2 cm grosime, se sareaza, se condimenteaza cu piper, cimbru si boia si se lasa la rece pentru 15-30 minute. Tigaia gril sau gratarul bine incins se unge cu o bucata de sunca (grasime). Se asaza carnea pe gratarul incins, se frig intoarcand fiecare bucata pe ambele parti pana cand este gata, dupa preferinta mai in sange sau mai rumenita. Se servesc cu orice garnitura dorim, dar sa nu uitam de berea sau vinul rece. 
Gratarul de porc merge cu o garnitura de ciuperci la cuptor umplute cu oua de prepelitaceapa verde marar si cascavalkaiser si cascaval sau cu diverse sosuri: smantana cu usturoi si marariaurt cu marar si usturoitatichi, sau mujdei de usturoi 
POFTA BUNA! 
Cotlet de porc retete,

Cotlete de porc retete,

Cotlet de porc la gratar retete,

Salata de varza reteta,

Gratar de porc retete culinare,

Retete mancare cotlet de porc la gratar,

Crema de zahar ars

Retete Culinare Crema De Zahar Ars Reteta Dulciuri Prajituri Torturi De Casa


Crema de zahar ars reteta de casa romaneasca la cuptor retete tort prajitura desert dulce creme brulee,

Ingrediente crema de zahar ars

-2 litri de lapte
-16 oua proaspete
-1 cana de zahar pentru compozitie
-½ cana de zahar pentru ars
-un praf de sare
-coaja rasa de la o lamaie
-1-2 pliculete zahar vanilat
-½ sticluta esenta de rom

Mod de preparare crema de zahar ars romaneasca

Laptele se fierbe si se raceste. Intr-o oala incapatoare ardem jumatate cana de zahar, il intindem pe pereti pana sus inclinand si rotind cu grija oala. Dupa ce am intins zaharul ars, lasam oala sa se raceasca, apoi o introducem 5-10 minute la rece in frigider pana cand zaharul ars o sa inceapa sa trosneasca si sa crape. In acest timp mixam ouale intr-un castron cu un praf de sare, adaugam cana de zahar, esenta de rom, coaja de lamaie rasa, laptele si mixam bine pana cand zaharul este dizolvat. Turnam compozitia in oala peste zaharul ars si introducem in cuptorul incins timp de 40-45 de minute la 180 grade celsius. 
Cand crema de zahar ars este gata se lasa sa se raceasca, se pastreaza la rece si se serveste rece. Se poate servi taind bucati din crema de zahar ars direct din vas, sau punand un platou de tort deasupra vasului si rasturnand vasul, obtinem astfel un aspectuos si delicios tort de crema de zahar ars. Alte retete de crema de zahar ars si aici.
POFTA BUNA!
Zahar ars preparare reteta caramel de casa,

Zahar ars reteta caramel de casa,

Compozitie crema de zahar ars preparare reteta de casa,

Compozitie crema de zahar ars reteta,

Zahar ars crapat reteta de casa,

Crema de zahar ars preparare reteta de casa la cuptor retete tort prajitura desert dulce creme brulee,

Crema de zahar ars preparare reteta de casa la cuptor retete tort prajitura desert dulce creme brulee,

Crema de zahar ars reteta de casa romaneasca la cuptor retete tort prajitura desert dulce creme brulee,

Tort de crema de zahar ars reteta de casa romaneasca la cuptor retete prajitura desert dulce creme brulee,

Tort din crema de zahar ars reteta de casa romaneasca la cuptor retete torturi prajitura desert dulce creme brulee,

Crema de zahar ars reteta de casa romaneasca la cuptor retete tort prajitura desert dulce creme brulee,

Crema de zahar ars reteta de casa romaneasca la cuptor retete tort prajitura desert dulce creme brulee,