22 noiembrie 2013

Macrou prajit cu mujdei de usturoi

Reteta Peste Prajit - Cum Facem Macrou Prajit Cu Mujdei De Usturoi Si Lamaie



Ingrediente:

  • 3-4 peste macrou
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lamaie
  • 3 linguri faina
  • 1/2 l ulei
  • 1 lingurita sare


Mod de preparare:

     Pestele se curata, se spala, se portioneaza si se sareaza. Usturoiul se curata, se piseaza, se freaca cu putina sare si ulei si se adauga putina apa si zeama de lamaie dupa gust cand este gata. 
Se incinge ulei intr-o tigaie, se trece pestele prin faina, se scutura de surprusul de faina si se prajeste in uleiul incins intorcandu-l pe ambele parti pana cand este gata, rumen si frumos. Se scurge de ulei si se scoate intr-o farfurie. Se serveste fierbinte, cu mujdei de usturoi si cu zeama de lamaie. Merge foarte bine si cu o mamaliguta calda. 
POFTA BUNA!  
ALTE RETETE:  Macrou marinat  Macrou la cuptor in hartie de copt  Macrou la gratar  Macrou prajit  Macrou la cuptor in folie de aluminiu  Macrou la cuptor cu rosii si usturoi  Macrou la cuptor  Crap la cuptor cu legume  Peste novac prajit cu mujdei 

peste macrou congelat, peste fara oase, retete de peste, preparate din peste, retete culinare,

peste, peste macrou fara cap si coada, retete de peste, preparate din peste, retete culinare,

peste, macrou, retete de peste, preparate din peste, retete culinare, peste macrou portionat,

mujdei de usturoi, usturoi frecat, sosuri, dressinguri, mujdei pentru peste, retete culinare, usturoi frecat cu ulei de masline si zeama de lamaie,

mujdei, crema de usturoi, usturoi frecat cu ulei si zeama de lamaie, retete culinare, sosuri, dressinguri,

peste, peste prajit la tigaie, retete culinare, retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste,

peste, peste prajit la tigaie, retete de peste, preparate din peste, macrou prajit, retete culinare, mancaruri cu peste,

peste, retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, retete culinare, macrou,

peste, peste prajit, peste macrou prajit cu mujdei de usturoi, retete de de peste, preparate din peste, retete culinare,

peste, macrou prajit, retete culinare, retete de mancare, preparate din peste, retete de peste, peste prajit cu mujdei de usturoi, mancaruri cu peste,

21 noiembrie 2013

Saratele din foietaj cu mac

Retete Din Foietaj -  Saratele Cu Mac - Retete Saratele



Ingrediente:

  • 1 pachet aluat de foietaj
  • mac
  • sare

Mod de preparare:

   Pentru a pregati saratele din foietaj cu mac avem nevoie de un aluat de foietaj de buna calitate, care va creste frumos in timpul coacerii si va fi si gustos. Aluatul de foietaj trebuie sa fie pe jumatate dezghetat in timpul prepararii, vom taia din el cate 2 bucati pe care le vom pregati pentru o tava mare, restul ramanand asa fara sa se dezghete complet. Taiem din aluatul de foietaj fasii de lungimea si grosimea dorita pe care le pudram cu mac si putina sare. Daca dorim, putem rasuci aceste fasii de aluat de vreo 2 ori, obtinand astfel niste spirale foarte frumoase. Pregatim o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si asezam in ea saratelele la distanta unele de altele. Incingem cuptorul si coacem tava la foc tare aproximativ 15-20 de minute pana cand sunt rumenite frumos. Le scoatem fierbinti din tava si le asezam intr-un platou sa se raceasca. Continuam asemanator cu restul de aluat de foietaj. Saratelele din aluat de foietaj cu mac sunt  foarte gustoase, crocante, simplu de pregatit si plac tuturor, de la cei mici la cei mari!
POFTA BUNA!