17 noiembrie 2014

Pui la rotisor

Pui La Rotisor Cu Cartofi - Friptura De Pui La Cuptor


retete cu pui, pui rotisor, retete pui, retete cu carne de pui, retete de pui, retete culinare, retete de mancare, retete mancare, pui crocant, pui la rotisor reteta, pui la rotisor preparare, pui rotisor aragaz, friptura de pui, pui la cuptor, preparate din pui, preparate culinare, preparate din carne de pui, mancaruri, mancare, pui intreg la cuptor,
Ingrediente:

  • 1 pui intreg (1,5 - 2 kg)
  • 1 kg de cartofi pentru garnitura
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper
  • 1 lingurita de boia de ardei
  • ½ lingurita de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 1 ceasca de supa de carne
  • 1 ceasca de vin alb

Mod de preparare:

     Puiul intreg se curata si se spala foarte bine si se lasa la scurs, eventual se si sterge cu un prosop. Se prepara un bait pentru uns puiul format din ulei de masline, piper macinat, boia de ardei, cimbru macinat si sare, se amesteca bine compozitia. Puiul bine scurs se freaca cu sare si se lasa la rece timp de 30 de minute dupa care se unge foarte bine cu bait atat in interior cat si in exterior. Se infige in tepusa de rotisor si se coace timp de aproximativ 90 de minute, pana cand puiul este pe gustul nostru, puiul este bine facut si devine rumen si crocant.
     Cartofii se curata, se spala si se taie bucati mai mari. Se sareaza si dupa preferinta se pot praji cateva minute in ulei capatand un gust mult mai bun, sau se pot coace direct in cuptor. Cartofii caliti putin in ulei se scot cu o paleta intr-o tava de cuptor, se condimenteaza dupa gust cu boia de ardei si putin piper, se adauga foile de dafin, ceasca de supa (sau apa) si vinul alb si se introduce tava in cuptorul incins pentru 15 minute. Dupa 15 minute se scoate tava din cuptor, se amesteca cartofii, se adauga puiul frumos rumenit si se inconjoara cu cartofi, se unge puiul cu zeama din tava si se introduce tava in cuptor pentru inca 10- 15 minute, pana cand si cartofii sunt frumos rumeniti.
     Pui la rotisor cu cartofi, o friptura din carne de pui si cartofi la cuptor foarte reusita, cu un gust minunat, crocanta si suculenta in acelasi timp, simplu si usor de preparat care place tuturor celor care iubesc carnea de pui, atat celor mici, cat si celor mari. 
Pui la rotisor, o friptura potrivita pentru masa de duminica petrecuta in sanul familiei, dar si cu diverse ocazii festive. Friptura de pui la cuptor merge foarte bine alaturi de o garnitura de cartofi si niste castraveti sau gogosari acri, conopida murata, muraturi asortate, sau diverse salate cum ar fi salata de varza proaspata. 
POFTA BUNA! 
retete cu pui, pui rotisor, retete pui, retete cu carne de pui, retete de pui, retete culinare, retete de mancare, retete mancare, pui crocant, pui la rotisor reteta, pui la rotisor preparare, pui rotisor aragaz, friptura de pui, pui la cuptor, preparate din pui, preparate culinare, preparate din carne de pui, mancaruri, mancare, pui intreg la cuptor,

retete cu pui, pui rotisor, retete pui, retete cu carne de pui, retete de pui, retete culinare, retete de mancare, retete mancare, pui crocant, pui la rotisor reteta, pui la rotisor preparare, pui rotisor aragaz, friptura de pui, pui la cuptor, preparate din pui, preparate culinare, preparate din carne de pui, mancaruri, mancare, pui intreg la cuptor,

retete cu pui, pui rotisor, retete pui, retete cu carne de pui, retete de pui, retete culinare, retete de mancare, retete mancare, pui crocant, pui la rotisor reteta, pui la rotisor preparare, pui rotisor aragaz, friptura de pui, pui la cuptor, preparate din pui, preparate culinare, preparate din carne de pui, mancaruri, mancare, pui intreg la cuptor,

retete de mancare, retete culinare, retete aperitive, reteta aperitive, retete mancare, aperitiv, aperitive, salata boeuf, sunca afumata, sunca, branza, chiftele, chiftelute, salata de telina, preparate culinare, chiftele de porc, retete de aperitive, aperitive pentru evenimente si mese festive, retete si preparate culinare,

16 noiembrie 2014

Paine impletita

Paine Rotunda Impletita - Colac Impletit - Paine De Casa


paine, paine impletita, colac, colac impletit, colaci, colaci impletiti, paini, colac de paine, paine rotunda impletita, paine impletita de casa, paine impletita cu susan, reteta paine, retete colaci, colaci reteta, paine de casa, retete culinare, aluat paine, paine impletita cu susan, colac parastas, panificatie, patiserie,
Ingrediente:

  • 800 g de faina
  • 2 cani de apa (400 ml apa)
  • 2 cuburi de drojdie (50g)
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 1 ou pentru uns
  • seminte de susan
  • seminte de mac

Mod de preparare:

     Faina se cerne intr-un castron mare si se amesteca cu sare. Separat se faramiteaza intr-o farfurie drojdia de bere si se presara cu zahar deasupra, dupa care se lasa sa se inmoaie. Cand drojdia s-a inmuiat se face o gropita in mijlocul fainii si se aseaza drojdia in ea, se acopera cu putina faina si se lasa 5 minute sa creasca. Dupa ce drojdia a dospit se adauga apa calduta peste faina si se incepe framantatul, pana cand faina si apa s-au omogenizat complet. Se adauga ulei si se continua framantatul, adaugand faina daca mai este cazul, astfel incat sa obtinem un aluat elastic si consistent, care nu se lipeste. Dupa ce am framantat bine aluatul de paine, il asezam la crescut in castronul presarat cu faina ca sa nu se lipeasca. Presaram si peste aluat putina faina, apoi il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam la caldura sa creasca aproximativ 30 de minute, pana cand acesta isi va dubla volumul. 
     Presaram blatul de lucru cu faina si rasturnam aluatul, il framantam putin dupa care il impartim in 4 bucati egale. Fiecare bucata de aluat o rulam sub forma unui sul de lungime potrivita. Asezam pe blat 2 suluri paralele, lasand putin spatiu intre ele. Peste acestea punem si celelalte 2 suluri, perpendicular peste primele. Suprapunem sulurile unul peste celalalt si incepem sa strangem bine pana cand mijlocul devine apropiat. Vom impleti cate 2 suluri din interior, apoi vom continua impletind cate un sul din dreapta cu unul din stanga, continuand asemanator pana cand la final vom obtine o paine de casa foarte frumos impletita. Asezam painea impletita intr-o forma tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt sau untura. O mai lasam sa creasca in forma inca 15 minute, dupa care o ungem deasupra cu ou batut si o presaram cu seminte de mac sau cu seminte de susan
     Coacem painea in cuptorul preincalzit la foc potrivit pana cand este frumos rumenita si coapta. Scoatem painea impletita din cuptor, o acoperim cu un prosop si o lasam sa se raceasca, dupa care o scoatem din forma si o putem manca calda sau dupa ce s-a racit. Paine impletita cu seminte de susan, este o paine traditionala romaneasca, care se serveste alaturi de putina sare cand dorim sa intampinam oaspetii de seama care ne vin in casa pentru prima oara, dar se serveste si alaturi de orice mancare romaneasca de Paste sau de Craciun, sau oricand vrem sa mancam ceva bun si gustos cu gust adevarat romanesc. Colac impletit, este o paine buna si gustoasa preparata in casa, frumos impletita de-ti vine s-o mananci cu ochii! 
POFTA BUNA! 

preparare paine impletita, preparare colac impletit, reteta paine, preparare paine de casa, colaci reteta, retete colaci, aluat de paine, coca de paine, aluat de casa pentru paine, cum se fac colacii, cum se face painea impletita, cum se face colac impletit,

preparare paine impletita, preparare colac impletit, reteta paine, preparare paine de casa, colaci reteta, retete colaci, aluat de paine, coca de paine, aluat de casa pentru paine, cum se fac colacii, cum se face painea impletita, cum se face colac impletit,

paine, paine impletita, colac, colac impletit, colaci, colaci impletiti, paini, colac de paine, paine rotunda impletita, paine impletita de casa, paine impletita cu susan, reteta paine, retete colaci, colaci reteta, paine de casa, retete culinare, aluat paine, paine impletita cu susan, colac parastas, panificatie, patiserie,

paine, paine impletita, colac, colac impletit, colaci, colaci impletiti, paini, colac de paine, paine rotunda impletita, paine impletita de casa, paine impletita cu susan, reteta paine, retete colaci, colaci reteta, paine de casa, retete culinare, aluat paine, paine impletita cu susan, colac parastas, panificatie, patiserie,

paine, paine impletita, colac, colac impletit, colaci, colaci impletiti, paini, colac de paine, paine rotunda impletita, paine impletita de casa, paine impletita cu susan, reteta paine, retete colaci, colaci reteta, paine de casa, retete culinare, aluat paine, paine impletita cu susan, colac parastas, panificatie, patiserie,

paine, paine impletita, colac, colac impletit, colaci, colaci impletiti, paini, colac de paine, paine rotunda impletita, paine impletita de casa, paine impletita cu susan, reteta paine, retete colaci, colaci reteta, paine de casa, retete culinare, aluat paine, paine impletita cu susan, colac parastas, panificatie, patiserie,

paine, paine impletita, colac, colac impletit, colaci, colaci impletiti, paini, colac de paine, paine rotunda impletita, paine impletita de casa, paine impletita cu susan, reteta paine, retete colaci, colaci reteta, paine de casa, retete culinare, aluat paine, paine impletita cu susan, colac parastas, panificatie, patiserie,