22 martie 2015

Pate de soia

Pate Vegetal De Post Din Soia - Reteta Pate De Casa


pate, pateu, reteta pate, retete pate, pate vegetal, pate de post, pate de soia, pateu vegetal de post din soia, retete culinare, retete de mancare, retete de post, mancaruri de post, aperitive, aperitiv, preparate culinare, retete cu soia, pate de casa, preparate din soia,
Ingrediente: 

  • 200 g de soia granule 
  • 3 cepe 
  • 4 linguri ulei de masline 
  • ½ legatura de patrunjel verde 
  • 1 lingurita de mustar iute 
  • 1 lingurita de sare 
  • 1 lingurita de piper macinat 
  • 1 lingurita boia de ardei 
  • 100 ml suc de rosii 
  • 1 l de apa pentru fiert soia 
ingrediente pate vegetal de post din soia preparat acasa, retete si preparate culinsre de post, pateu ingrediente,

Mod de preparare: 

     Ca si un pate de masline sau pate deciuperci, un alt pate de post foarte gustos, hranitor si simplu de preparat este pateul din soia. Cum se face pateul vegetal din soia de post? Foarte simplu: Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul proaspat se spala si se taie mic. Soia granule se pune la fiert intr-o craticioara in care se pune o ceapa taiata marunt, o lingurita de sare, o lingurita de boia de ardei si una de mustar. Se fierbe soaia la foc mic timp de 20- 30 de minute, apoi se rastoarna intr-o sita si se lasa sa se scurga bine de zeama. 
preparare soia, retete cu soia, preparate din soia, soia granule fierte pentru pate vegetal de post, retete culinare, retete de post,

     Intr-o tigaie sau craticioara se incinge uleiul si se caleste ceapa. Cand ceapa este calita se adauga soia fiarta si scursa bine de zeama si se amesteca bine. Dupa 5 minute se adauga sucul de rosii, verdeata tocata marunt, se amesteca bine compozitia, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se opreste focul. Se lasa compozitia de pateu sa se raceasca putin inainte sa fie mixata. 
preparare pate de soia, preparare pate vegetal, preparare pate de post, preparare pateu, retete de post, mancaruri de post, retete culinare, retete cu soia, preparate din soia, preparare pate,

     Cand compozitia este calduta se pune intr-un blender si se paseaza pana cand devine o pasta. Pentru un gust mai special se pot amesteca in compozitia de pate de soia bucatele de masline, care dau un gust mai bun pate-ului de soia
preparare pate de soia, preparare pate vegetal, preparare pate de post, preparare pateu, retete de post, mancaruri de post, retete culinare, retete cu soia, preparate din soia, preparare pate, soia mixarela zepter,

     Se aseaza pate-ul de soia intr-un castronel si se orneaza dupa preferinta cu feliute de masline sau frunze de patrunjel. Pate de soia, un aperitiv delicios, gustos si sanatos, consistent si hranitor care se mananca mai ales in perioada postului. 
POFTA BUNA! 

pate, pateu, reteta pate, retete pate, pate vegetal, pate de post, pate de soia, pateu vegetal de post din soia, retete culinare, retete de mancare, retete de post, mancaruri de post, aperitive, aperitiv, preparate culinare, retete cu soia, pate de casa, preparate din soia,

pate, pateu, reteta pate, retete pate, pate vegetal, pate de post, pate de soia, pateu vegetal de post din soia, retete culinare, retete de mancare, retete de post, mancaruri de post, aperitive, aperitiv, preparate culinare, retete cu soia, pate de casa, preparate din soia,

pate, pateu, reteta pate, retete pate, pate vegetal, pate de post, pate de soia, pateu vegetal de post din soia, retete culinare, retete de mancare, retete de post, mancaruri de post, aperitive, aperitiv, preparate culinare, retete cu soia, pate de casa, preparate din soia,

21 martie 2015

Branzoaice de post

Branzoaice De Post Coapte La Cuptor Cu Ceapa Sanac Si Ciuperci


branzoaice, pateuri, suberec, coltunas, pernute, placinta, branzoaice de post, branzoaice coapte la cuptor, retete de post, mancaruri de post, branzoaice cu spanac, branzoaice cu ciuperci, retete culinare, pateuri de post, retete cu ciuperci si spanac, preparate din ciuperci si spanac, suberek de post, retete de mancare, gustari, langosi,
Ingrediente: 

  • 500 g de faina 
  • 250 ml de apa 
  • 50 g drojdie de bere (2 cuburi) 
  • 1 lingurita de zahar 
  • 3 linguri de ulei 

  • 500 g de spanac proaspat 
  • 3 cepe 
  • 300 g de ciuperci champignon 
  • 1 lingurita de sare 
  • 1 lingurita de piper macinat 
ingrediente branzoaice sau pateuri de post, ingrediente suberec si coltunas de post, retete cu spanac si ciuperci, preparate din spanac si ciuperci, retete de post,

Mod de preparare:

     Spanacul se curata de codite, se pune in chiuveta plina de apa rece si se lasa putin, dupa care se clateste bine cu apa pana cand este foarte curat. Dupa ce l-am spalat se scoate intr-o sita sa se scurga de apa. Se pune o cratita cu apa la fiert cu un praf de sare si dupa ce a apa a dat in clocot se adauga spanacul si se opareste putin, aproximativ 5 minute pentru a-si pastra atat proprietatile cat si culoarea. Dupa ce spanacul este oparit se scoate intr-o sita si se lasa putin sa se raceasca si sa se scurga de apa, dupa care se toaca marunt. Ceapa si ciupercile se curata de coaja, se spala bine si apoi se taie ceapa marunt iar ciupercile cubulete. 
spanac, ciuperci, retete cu spanac si ciuperci, preparate din spanac si ciuperci, retete de post, retete culinare, legume,

     Intr-o cratita se caleste ceapa in putin ulei, iar dupa ce s-a inmuiat si a devenit aurie se adauga ciupercile si se mai lasa putin, iar la sfarsit se adauga si spanacul si se amesteca toate impreuna, potrivind gustul de sare si piper. Se mai dau cateva clocote, iar dupa ce umplutura este gata se lasa sa se raceasca timp in care se pregateste aluatul
umplutura de branzoaice preparare, umplutura suberec de post, umplutura coltunas, umplutura din ceapa spanac si ciuperci pentru branzoaice si pateuri, retete culinare, retete de post, preparate de post, retete cu ciuperci si spanac, preparate din ciuperci si spanac,

     Intr-un castron se pune drojdia faramitata si se presara deasupra putin zahar. Apa se incalzeste pana cand devine caldura, se adauga in ea putina sare, apoi se amesteca si uleiul. Se toarna apa calduta peste drojdie si se amesteca cu mana pana cand s-a dizolvat complet. Se adauga faina si se amesteca bine pana cand incepe sa se formeze un aluat. Se framanta aluatul pana cand devine elastic, consistent si nu se mai lipeste de maini. Se aseaza aluatul in castronul presarat cu faina, se presara faina si deasupra lui, apoi se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la crescut in loc calduros pana cand isi dubleaza volumul. 
aluat de branzoaice, coca de branzoaice, coca sau aluat de casa, cum se face coca de casa, aluat de paine, coca de paine, retete culinare, retete de post, aluat suberec, aluat pateuri, aluat coltunas,

     Dupa ce aluatul de casa a crescut frumos se presara putina faina pe blatul de lucru si se mai framanta putin. Se modeleaza din el un sul care se taie in parti egale. Fiecare bucata de aluat se modeleaza sub forma unei bile, apoi se intinde cu vergeaua de dimensiunea dorita, la fel ca la branzoaice sau suberec. Se pune o lingura de umplutura pe jumatate din foaia intinsa, avand grija sa nu fie prea aproape de margini, apoi se petrece aluatul peste umplutura, la fel ca la branzoaice si suberek de casa. Se apasa usor marginile cu degetul si la sfarsit se taie surplusul de aluat cu un cutit special de bucatarie
branzoaice, suberec, pateuri, coltunas, placintele, pliculete, preparare branzoaice, preparare pateuri, cum se fac branzoaicele, retete culinare, retete de post, mancaruri de post, aluaturi si cocaturi, branzoaice cu spanac si ciuperci, retete cu spanac si ciuperci, preparare retete de mancare de post,

     Se procedeaza asemanator cu tot aluatul. Se ia o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt unsa cu margarina dupa care se aseaza branzoaicele de post cu spanac unele langa altele, lasand putin spatiu intre ele. Se introduce tava in cuptorul preincalzit timp de 30- 40 de minute, pana cand branzoaicele de post cu spanac s-au copt. 
branzoaice, suberec, coltunas, placintele, plicuri, branzoaice cu spanac si ciuperci coapte la cuptor, suberec la cuptor, branzoaice de post, pateuri, retete de post, mancaruri de post, aluaturi si cocaturi, cum se fac branzoaice, retete branzoaice, reteta branzoaice, mancaruri de post, retete culinare,

     Se scoate tava din cuptor si se pun branzoaicele de post intr-o fata de masa, ca sa devina mai moi si mai pufoase, dupa care se pot servi calde sau reci, fiind la fel de bune si gustoase
     Branzoaice de post cu ceapa spanac si ciuperci, un preparat din aluat de paine de casa sau scovergi, moale si pufos cu o umplutura sanatoasa si gustoasa de spanac, ceapa si ciuperci, foarte bune si gustoase care se mananca foarte usor, fiind foarte bune si consistente. Branzoaice sau suberec de post cu umplutura de spanac si ciuperci, o reteta de mancare de post de care nu te mai saturi de buna ce este! 
POFTA BUNA! 
branzoaice, pateuri, suberec, coltunas, pernute, placinta, branzoaice de post, branzoaice coapte la cuptor, retete de post, mancaruri de post, branzoaice cu spanac, branzoaice cu ciuperci, retete culinare, pateuri de post, retete cu ciuperci si spanac, preparate din ciuperci si spanac, suberek de post, retete de mancare, gustari, placintele, suberek, langosi,

branzoaice, pateuri, suberec, coltunas, pernute, placinta, branzoaice de post, branzoaice coapte la cuptor, retete de post, mancaruri de post, branzoaice cu spanac, branzoaice cu ciuperci, retete culinare, pateuri de post, retete cu ciuperci si spanac, preparate din ciuperci si spanac, suberek de post, retete de mancare, gustari, placintele, suberek, langosi,