23 septembrie 2017

Tocanita betivita cu ceapa si ciuperci

Tocanita de ceapa cu ciuperci retete culinare de post,

Ce retete de post mai gatim. O mancare gatita traditional foarte rapid la tigaie cu un gust delicios este tocanita de ciuperci proaspete cu ceapa si bulion. Poti sa-i spui tocanita de ceapa sau tocanita de ciuperci, dar eu ii spun tocanita betivita deoarece toate legumele sunt calite numai in vin. 
Este o reteta de tocăniță fara carne doar cu ciuperci, un preparat foarte gustos cu un gust mai special care o sa-ti incante imediat papilele gustative. 

Cum se face tocănița de ciuperci champignon cu ceapa urmareste reteta mea. Ingredientele sunt pentru 4 portii iar timpul de preparare este de maxim 40 minute, daca vrei insa reteta clasica atunci inlocuieste vinul cu apa. 
Tocanita de post retete culinare,

Ingrediente
  • 500g ceapa
  • 500g ciuperci mici 
  • 1 ardei kapia 
  • 2 linguri ulei 
  • 2 linguri pasta de tomate 
  • 300ml vin alb demisec
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita piper negru macinat 
  • ½ lingurita boia de ardei iute 
  • 1 praf de zahar 
Ciuperci cu ceapa retete culinare,

Mod de preparare
Cum se face tocanita de ciuperci de post. Foarte simplu, ceapa si ardeiul capia se curata si se taie julien, ciupercile se spala si se lasa intregi cu tot cu codite daca sunt micute sau se taie felii daca ciupercile sunt mari. 

Se incinge ulei intr-o tigaie si se caleste ceapa pana devine sticloasa, se presara sarea si putin zahar, se amesteca si se pune ardeiul iar dupa 1 minut ciupercile si se calesc si ele timp de 2 minute amestecandu-le bine. 
Ceapa calita la tigaie retete culinare,

Ceapa si ardei calite la tigaie retete culinare,

Ciuperci la tigaie retete culinare,

Legume la tigaie retete culinare,

Se adauga bulion dupa gust iar dupa inca 1 minut se stinge cu vin. Se condimenteaza cu boia si piper dupa gust si se lasa sa fiarba timp de 15 minute sau pana cand sosul este legat dupa care se potriveste gustul de sare si se opreste focul. 
Preparare tocanita de ciuperci retete culinare,

Preparare mancare de ciuperci retete culinare,

Tocanita rapida la tigaie retete culinare,

Se serveste tocanita de ciuperci cu mamaliga, este o mancare de post gatita acasa, este buna calda dar si dupa ce s-a racit, merge servita cu bucati de branza daca nu tinem post si cu paine daca nu ne place mamaliguta. 

Alte retete de tocanite: tocanita de pui, tocanita de ceapa, tocanita de porc, tocanita de vinete, tocanita de rata, tocanita de cartofi, tocana picanta, tocana de dovlecei, tocana de stevie cu ciuperci, tocana de legumeplachie de peste
Pofta Buna! 
Tocanita retete culinare,

Tocanita de ciuperci retete culinare,

Tocanita de ciuperci cu mamaliga retete culinare,

22 septembrie 2017

Suc de rosii cu ardei capia

Reteta Suc De Rosii Cu Ardei Capia Pentru Iarna Retete Sucuri De Casa Naturale


Suc de rosii cu ardei capia reteta de casa retete culinare sucuri si conserve pentru iarna,

Un suc de rosii la borcan pentru iarna foarte gustos, aromat si viu colorat este si urmatoarea reteta de suc de rosii cu ardei capia, un suc simplu si deosebit de bun. Cum se face acest suc folositor in orice bucatarie urmareste reteta mea, ingredientele sunt pentru 20 borcane mari de 800ml, iar timpul de preparare este de aproximativ 90 de minute.

Suc de rosii cu ardei capia pentru iarna retete culinare sucuri si conserve naturale de casa,

Ingrediente suc de rosii cu ardei capia

-10kg rosii prunisoare bine coapte
-5kg ardei kapia
-1 lingurita de sare la litrul de suc
-1 lingurita de zahar la litrul de suc 

Rosii prunisoare si ardei capia retete culinare cu legume de casa,

Rosii retete culinare cu legume,

Mod de preparare suc de rosii pentru iarna

Legumele bine spalate se taie feliute, se curata de cotor si se mixeaza la blender, se pun amestecate ardei si rosii ca sa se mixeze mai bine. Sucul rezultat se masoara si se pune la fiert cu zahar si sare dupa gust. Eu am pus cate 1 lingurita rasa de sare si zahar la 1 litru de suc, dar merge facut si fara, am mai adaugat putina boia de ardei dulce pentru un plus de aroma si culoare.

Sucul se fierbe timp de 30 minute la foc moderat, sau pana la consistenta dorita, apoi se pune fierbinte in borcane bine sterilizate si se acopera cu capace. Borcanele bine inchise se intorc cu capacele in jos timp de 2 minute pentru a le verifica capacele, apoi se intorc si se pun intr-o cratita intinsa la fiert unde se fierb 15 minute la foc mic. Dupa acest timp se scot si se lasa sa se raceasca singure, apoi se depoziteaza in camara cu bunatati pentru iarna.

Suc de rosii cu ardei, un suc mult mai rosu, consistent si gustos, o conserva pentru iarna delicioasa nelipsita din orice gospodarie, un suc mai special care da gust, aroma si culoare mancarurilor de post, a celor cu carne si legume, dar si fripturilor si gratarelor.
Suc de rosii cu ardei de casa retete culinare conserve si sucuri naturale pentru iarna reteta si preparare,

Suc de rosii cu ardei de casa pentru iarna retete culinare sucuri si conserve naturale reteta si preparare,

Suc de rosii cu ardei kapia retete culinare conserve si sucuri de legume naturale pentru iarna,

Suc de rosii cu ardei kapia pentru iarna retete culinare sucuri si conserve naturale de casa,