7 decembrie 2013

Chifle

Chifle De Casa - Paine - Chifle Cu Mac 


chifle, paine, painici, chifle de casa, paine de casa, retete culinare, preparate culinare, retete chifle, reteta chifle,

Ingrediente:

  • 500 g de faina alba
  • 50 g de drojdie
  • 1 lingurita de sare
  • 200 ml de apa
  • 1 lingura de seminte de mac
  • 1 lingura de ulei

Mod de preparare:

     Punem faina intr-un castron mai incapator, o amestecam cu sarea, dupa care punem drojdia topita in mijlocul fainii. Incalzim intr-un ibric apa si o turnam in castronul cu faina. Incepem sa amestecam bine faina cu apa si framantam bine 10-15 minute pana cand se obtine un aluat elastic ca cel de paine de casacovrigi de casa sau cornuri cu gem. Acoperim castronul cu un servet si il lasam la crescut la caldura timp de 30 de minute. Dupa ce aluatul pentru chifle a crescut, presaram faina pe blatul de lucru si mai framantam putin, dupa care rulam aluatul sub forma de sul si il taiem bucatele de 2 degete grosime. Luam fiecare bucata de aluat si o modelam in mana in diverse forme: rotunde, ovale sau lunguiete.  
     Luam o tava de cuptor, o tapetam cu hartie de copt si punem chiflele in tava lasand spatiu intre ele, pentru ca vor mai creste. Ungem cu putin ulei chiflele deasupra si le presaram cu mac. Dupa ce le-am asezat in tava, le mai lasam sa mai creasca la caldura inca 15 minute, dupa care o introducem in cuptorul incins si lasam chiflele sa se coaca. Cand chiflele sunt frumos rumenite le scoatem din cuptor si le mancam atat calde cat si reci. Le putem folosi la prepararea unui hamburger gustos sau a unui sandwich cu pui, cu snitel de pui.
POFTA BUNA! 

chifle, ingrediente chifle, chifle de casa, retete culinare, preparate culinare, retete chhifle,

cum se prepara painea, cum se prepara chiflele, coca, aluat, aluat chifle, coca chifle, retete culinare, preparate culinare, maia,

aluat chifle, coca chifle, chifle, painici, paine, chifle de casa, paine de casa, retete culinare, preparate culinare, retete chifle, reteta chifle,

coca chifle, aluat chifle, aluat de casa, coca de casa, chifle, painici, paine, chifle de casa, paine de casa, retete culinare, preparate culinare, retete chifle, reteta chifle,

cum se prepara chiflele, mod de preparare chifle, chifle, painici, chifle de casa, aluat chifle, coca chifle, retete culinare, preparate culinare,

chifle, painici, paine, chifle de casa, paine de casa, retete culinare, preparate culinare, retete chifle, reteta chifle,

chifle, painici, paine, chifle de casa, paine de casa, retete culinare, preparate culinare, retete chifle, reteta chifle,

chifle, painici, paine, chifle de casa, paine de casa, retete culinare, preparate culinare, retete chifle, reteta chifle,

chifle cu mac, chifle, painici, paine, chifle de casa, paine de casa, retete culinare, preparate culinare, retete chifle, reteta chifle,

chifle cu mac, chifle de casa cu mac, chifle, painici, paine, chifle de casa, paine de casa, retete culinare, preparate culinare, retete chifle, reteta chifle,

chifle, painici, paine, chifle de casa, paine de casa, retete culinare, preparate culinare, retete chifle, reteta chifle, chifle cu mac,

chifle cu mac, paine cu mac, chifle, painici, paine, chifle de casa, paine de casa, retete culinare, preparate culinare, retete chifle, reteta chifle,

paine, paine de casa, painici, chifle de casa, chifle, retete si preparate culinare de brutarie si panificatie, retete culinare, preparate culinare, paine, paine de casa, produse de panificatie, preparate de panificatie,


Retete de paine:  Paine cu tarate   Paine de casa  Paine cu seminte

6 decembrie 2013

Saramura de peste Novac

Saramura De Peste - Saramura De Peste Novac - Retete De Peste


saramura de peste novac, retete de peste, preparate din peste, saramura de novac, retete de mancare, saramura, peste la gratar, saramura de peste, mancare cu peste, peste cu legume la gratar,
Ingrediente:

  • 4 bucati de peste (medalion de Novac)
  • 2 ardei
  • 2 rosii
  • 1 ardei iute
  • 4 catei de usturoi
  • 2-3 linguri de sare grunjoasa
  • 10 boabe de piper
  • 1 lingurita de cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura de otet
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 400 ml de apa

Mod de preparare:

     Pestele Novac este un peste mare, cu o carne alba, fara prea multe oase, cu un gust foarte bun, care se poate prepara sub diverse forme. O reteta cu peste deosebita este saramura de Novac, foarte gustoasa si usor de preparat. Pentru prepararea acesteia vom proceda dupa cum urmeaza. 
     Curatam pestele de solzi, apoi de intestine si de branhii, dupa care il spalam bine cu apa rece. Taiem capul si coada pestelui pe care le vom folosi la prepararea unei ciorbe de peste, iar restul trunchiului il taiem bucati (medalioane) de 2-3 degete grosime. Presaram medalioanele de Novac cu sare grunjoasa din belsug pe ambele parti. 
     Spalam bine legumele si curatam usturoiul. Pregatim un gratar pe care-l incingem si punem sa se friga bucatile de peste si legumele (rosiile, ardeii si ardeiul iute). Lasam bine sa se patrunda pestele pe o parte dupa care il intoarcem si pe cealalta parte pana cand se patrunde frumos. Cand pestele la gratar este gata se scot bucatile de peste intr-un vas. Procedam la fel si cu legumele. Cand s-au copt se scot intr-un castron, se acopera cu un capac si se lasa putin sa se abureasca, dupa care se curata de coaja, samburi si se taie fideluta. Pisam usturoiul si il punem odata cu legumele taiate deasupra pestelui. 
     Intre timp pregatim saramura punand o craticioara cu apa la fiert cu putina sare (pentru ca pestele este deja sarat), boabele de piper, foaia de dafin si otetul. Daca nu este suficient de iute, pentru un gust si o aroma speciala se poate adauga jumatate de lingurita de sos tabasco. Dupa ce a fiert putin turnam saramura fierbinte deasupra pestelui fript si o acoperim cu un capac. Tocam marunt patrunjelul verde si-l presaram deasupra cand servim saramura de peste alaturi de o mamaliguta calda si un vin alb rece. Saramura de peste novac, o reteta de mancare delicioasa, usoara si gustoasa. 
POFTA BUNA!