Tort de clatite cu branza de vaci si stafide

Reteta Tort De Clatite - Torturi - Prajituri - Prajituri Simple - Dulciuri


torturi, retete culinare, dulciuri, prajituri, retete cu branza dulce si stafide, tort, clatite pufoase, retete si preparate culinare,
Ingrediente:

  • 15 clatite de casa
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 4 oua (3 oua pentru compozitie si 1 ou pentru ornare)
  • 100 g de stafide
  • 5 linguri cu varf de zahar tos
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 50 ml de rom (pentru inmuiat stafidele)
  • 200 ml de smantana (sau frisca lichida)
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • coaja de lamaie rasa
  • ½ lingurita de unt


Mod de preparare:

     Vom pregati un tort din clatite cu branza dulce de vaci si stafide, specific din zona Moldovei si a Bucovinei. Pregatim intai niste clatite fufoase si gustoasePunem stafidele intr-un pahar cu putin rom si le lasam sa se inmoaie 15 minute, dupa care le scurgem de zeama. Pentru a pregati umplutura, amestecam intr-un castron branza de vaci, 3 oua, putina coaja de lamaie rasa si esenta de vanilie pana cand se omogenizeaza toata compozitia. Zaharul il vom adauga in compozitie numai la sfarsit, pentru ca altfel riscam sa se inmoaie prea tare compozitia.
     Vom folosi o forma de tort cu pereti detasabili, pe care o tapetam cu hartie de copt unsa cu putin unt. Asezam in forma de tort prima clatita. Adaugam zaharul in compozitia de branza si amestecam, acesta dizolvandu-se foarte usor. Asezam 2 linguri din compozitie peste prima clatita si acoperim toata suprafata ei. Peste branza presaram cateva stafide. Asezam deasupra a 2-a clatita, o ungem cu branza si continuam la fel pana cand terminan toate clatitele. Punem smantana (sau frisca lichida) intr-un castronel si o batem putin, adaugam un ou si restul de coaja de lamaie rasa si o amestecam. Turnam compozitia deasupra clatitelor pana cand se acopera complet si presaram deasupra restul de stafide. Introducem forma de tort in cuptorul incins timp de 30 minute.
     Cand este gata, scoatem forma din cuptor, o lasam putin sa se raceasca, ii desfacem inelul detasabil si asezam tortul intr-un platou. Pudram tortul de clatite cu zahar pudra si il taiem in bucati. Tortul de clatite se serveste atat cald, cat si rece, dupa gustul fiecaruia, fiind la fel de gustos si de apetisant. Se poate servii in loc de zahar pudra cu o lingurita de dulceata de visine. Tortul de clatite este un desert fin, dulce, si pufos, potrivit pentru diverse intalniri si ocazii
POFTA BUNA! 


retete culinare, clatite de casa, clatite pufoase, dulciuri, prajituri, deserturi, preparate culinare, clatite

retete culinare dulciuri si prajituri de casa, retete, preparate culinare, torturi, prajituri, deserturi,

Ciorba de curcan

Retete Culinare Cu Carne De Curcan - Retete Ciorbe Cu Bors


retete culinare cu carne de curcan, retete cu curcan, ciorba curcan, retete culinare, carne curcan, preparate culinare,

Ingrediente:

  • carne de curcan (oase) pentru ciorba
  • 3 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 2 cepe mari
  • 2 oua
  • 2 l de bors acru de casa
  • 1 lingura de orez
  • 1 lingurita de sare
  • 1 legatura de leustean verde
  • 1 legatura de patrunjel verde

Mod de preparare:

     Carnea de curcan pentru ciorba se spala bine, se taie bucati si se pune intr-o oala cu apa rece si putina sare sa fiarba. Cand a inceput sa clocoteasca se spumeaza si se lasa sa fiarba in continuare la foc mic. Legumele se curata de coaja, se spala si se taie cubulete potrivit de mari. Leusteanul si patrunjelul se spala si se toaca marunt. Se adauga legumele peste supa care fierbe si se lasa impreuna sa fiarba pana sunt gata. Borsul se fierbe intr-o oala separat. Cand s-au fiert legumele si carnea, se adauga si borsul si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand au inceput primele clocote se adauga si orezul. Intr-un castron mare se bat bine ouale cu putina sare si un strop de apa, dupa care se amesteca bine cu zeama din ciorba si se adauga amestecand continuu in oala cu ciorba cu grija sa nu se taie. Duca cateva clocote, se opreste focul, se presara deasupra leustean si patrunjel verde tocate marunt. Ciorba de curcan este foarte buna si gustoasa, merge foarte bine cu un ardei iute sau dreasa cu o lingura de smantana
POFTA BUNA! 

retete culinare din carne de curcan, carne curcan, oase curcan, retete culinare, preparate culinare,

retete si preparate culinare cu carne de curcan, supe si ciorbe, retete culinare, ciorba de curcan

Preparate culinare din carne de curcan

mancare, ciorba de curcan, retete cu cartofi, cartofi, retete culinare,

mancare cu carne de curcan, retete culinare, retete de mancare, ciorba curcan, legume, retete cu legume, ciorba cu legume

retete culinare mancare cu carne de curcan, retete de mancare, retete culinare, ciorba curcan, retete cu curcan

reteta de ciorba de curcan, preparate culinare, carne curcan, ciorba de curcan cu bors,

retete de mancare, preparate culinare mancare ciorba de curcan cu bors acru de casa, retete culinare,

retete mancare reteta ciorba de curcan de casa,