7 octombrie 2016

Masca de par

Masca Pentru Par Naturala Facuta Acasa


masca pentru par naturala, masti de par, frumusete, sanatate, tratament pentru par, masca de par cu oua ulei de masline si ricin miere de albine si usturoi, retete, ingrijirea parului,

O masca pentru par naturala foarte usor de preparat de noi acasa, cu un puternic efect hranitor si antimicrobian care intareste si da stralucire firului de par, este urmatoarea reteta de masca de par pe care eu o folosesc in special primavara si toamna. 
Daca ai un par degradat, iti cade parul si ai matreata, ai parul rar si parca nu mai creste ca altadata si mai ales daca este fara viata si fara stralucire, atunci incearca macar o singura data aceasta masca de par simpla
Daca ai probleme cu podoaba capilara incearca un tratament natural pentru par cu aceasta masca. Masca este compusa din: oua de prepelita, ulei de masline extravirgin, ulei de ricin virgin, miere de albine si usturoi
ulei de masline si ricin, usturoi si oua de prepelita, retete si preparate din ulei de ricin si masline usturoi si oua de prepelita,

Cum se prepara masca pentru par. Cantitatea ingredientelor pentru masca se folosesc in functie de cat de mare avem parul, eu la un par semilung folosesc 2 oua de prepelita proaspete sau 1 ou de gaina, 2 catei de usturoi, 1 lingura miere de albine naturala, 2 linguri ulei de ricin virgin, 2 linguri ulei de masline extravirgin presat la rece. Pentru un par scurt ingredientele se reduc la jumatate. Masca este ata pentru femei cat si pentru barbati
preparare masca de par naturala cu oua usturoi miere de albine si ulei de masline si ricin, sanatate, infrumusetare, tratamente pentru piele unghii si par,

Cum se face masca de par. Ouale se spala bine apoi ne spalam pe maini. Usturoiul se curata de coaja, se spala si se da pe o razatoare fina, apoi se freaca bine pana cand se obtine o pasta. In pasta de usturoi se adauga treptat mierea de albine proaspata si nezaharisita, uleiul de masline si uleiul de ricin, se amesteca bine pana cand toate s-au incorporat, apoi se adauga ouale batute. Compozitia mastii rezultata se trece printr-o sita ca sa fie mai fina si mai cremoasa si sa nu ramana pulpa de usturoi neamestecata. Se insista pana cand toata compozitia trece prin sita in special usturoiul. 

Cum se foloseste masca de par. Masca se intinde pe par, incepand cu pielea capului si radacina firului de par masand usor, apoi ungem firul de par pana ajungem la varf. Strangem parul si lasam masca sa actioneze timp de 60 minute sau mai mult, apoi spalam parul cu apa calda si sampon si il lasam sa se usuce fara sa folosim uscatorul de par. 
Dupa aplicare, contrar asteparilor, o sa simtim o caldura placuta in zona capilara, deci nu-ti ingheata capul chiar daca temperatura in camera este mai scazuta si simti cum masca lucreaza. 

Folosirea mastii de par are urmatoarele beneficii: intarirea firul de par, disparitia matretii, activarea cresterii parului, oprirea caderii parului, puternic antibacterian capilar, insanatosirera pielii capului, revigoreaza si reda stralucirea parului, etc. 
Incearca cu incredere aceasta masca de casa naturala daca cauti: masca de par cu usturoi, masca de par cu ulei de ricin, masca de par cu ulei de masline, masca de par cu miere de albine

Masca este si un bun tratament pentru unghii si piele deoarece am observat la mana dreapta, mana folosita in aplicarea mastii ca unghiile sunt mai tari si mai frumoase iar pielea degetelor mai catifelata, plus ca unghiile au crescut mult mai repede decat cele de la mana stanga. 
masca pentru par, masca de par cu ou ulei de masline si ricin miere de albine si usturoi, tratament par, ingrijire par, matreata, par degradat, chelie, cresterea parului, masti pentru par, podoaba capilara,

6 octombrie 2016

Conserve si muraturi pentru iarna

Prin Camara Gospodinelor - Retete De Muraturi Si Conserve


muraturi si conserve pentru iarna, retete din bucataria romaneasca, poze muraturi, imagini cu muraturi, camara gospodinelor,

     Natura ne ofera o mare varietate de legume si fructe care de care mai aspectuoase si mai placute la gust. Din pacate nu ne putem bucura de ele in stare proaspata decat cateva luni din an. De aceea s-au cautat metode de conservare a lor inca din timpuri foarte vechi si prin diferite modalitati. Desi in comert gasim o gama larga de legume si fructe, gospodinele prefera sa-si pregateasca singure in casa o multitudine de conserve pentru iarna, mult mai gustoase si mai sanatoase decat cele din comert. 
Ne amintim cu multa placere de camarile bunicelor noastre pline cu tot felul de bunatati, muraturi asortate, gogosri in otet, castraveciori murati, vinete impanate cu usturoi si murate, mere si dovlecei murati. Nu lipseau nici gemurile, sucurile, nectarul din piersici sau caise si toate felurile de dulceturi. 
Metodele de conservare a legumelor si fructelor se cunosc din vechime insa in timp ele au evoluat si s-au diversificat foarte mult. 
Toamna este timpul conservelor si al muraturilor pentru iarna iar camarile gospodinelor trebuie umplute, daca cauti retete de muraturi sau retete de conserve pentru iarna gasesti cateva si aici:  

Gogosari in otet pentru iarna 
gogosari murati, conserve si muraturi pentru iarna, retete, retete gogosari in otet, gogosari la borcan, retete culinare,

Castraveti in otet pentru iarna 
castraveti murati, conserve si muraturi pentru iarna, retete, retete castraveti in otet, retete culinare, castraveti la borcan,

Conopida murata la borcan pentru iarna 
conopida la borcan pentru iarna, conserve si muraturi pentru iarna, retete, retete conopida murata, retete culinare, conopida murata pentru iarna,

Muraturi. Gogonele murate pentru iarna
gogonele, muraturi pentru iarna, gogonele murate pentru iarna, retete, conserve si muraturi pentru iarna, retete culinare,

Muraturi asortate pentru iarna 
muraturi pentru iarna, conserve pentru iarna, retete, retete muraturi asortate pentru iarna, retete culinare,

Sfecla rosie la borcan pentru iarna
sfecla rosie la borcan pentru iarna, conserve si muraturi pentru iarna, retete, retete sfecla rosie murata, sfecla la borcan, retete culinare, bucataria romaneasca,

Ciuperci murate la borcan pentru iarna
ciuperci murate, conserve si muraturi pentru iarna, retete, retete ciuperci la borcan pentru iarna, retete culinare, ciuperci conservate,

Frunze de vita la saramura pentru iarna
frunze de vita de vie conservata pentru iarna, conserve si muraturi pentru iarna, retete, frunze de vita la borcan, retete culinare,

Ciusca murata pentru iarna 
ardei iute murat, ciusca in saramura, ciusca in otet, ciusca conservata, conserve si muraturi pentru iarna, retete culinare,

Vinete coapte pentru iarna 
vinete conservate pentru iarna, conserve si muraturi pentru iarna, vinete pentru iarna, retete,

Suc de rosii pentru iarna 
suc de rosii pentru iarna, conserve pentru iarna, suc de rosii de casa, retete, retete culinare, bucataria romaneasca,

Varza murata pentru iarna 
varza murata pentru iarna, varza acra pentru iarna, muraturi de casa pentru iarna, retete, retete culinare,

Rosii intregi la borcan pentru iarna 
rosii la borcan pentru iarna, conserve de casa pentru iarna, retete rosii intregi la borcan, retete culinare, bucataria romaneasca, rosii conservate,
Rosii cu ardei copti pentru iarna 
conserve pentru iarna, rosii coapte si ardei copti la borcan pentru iarna, retete culinare,

Zacusca de vinete pentru iarna 
conserve pentru iarna, retete zacusca pentru iarna, retete culinare, zacusca de casa din legume, zacusca de legume, mancare de vinete cu legume,

Zacusca de ciuperci pentru iarna 
conserve pentru iarna, retete zacusca de casa cu ciuperci pentru iarna, retete culinare, bucataria romaneasca, mancare de ciuperci,