2 iunie 2013

Crema de zahar ars

Retete Culinare Crema De Zahar Ars Reteta Dulciuri Prajituri Torturi De Casa


Crema de zahar ars reteta de casa romaneasca la cuptor retete tort prajitura desert dulce creme brulee,

Ingrediente crema de zahar ars

-2 litri de lapte
-16 oua proaspete
-1 cana de zahar pentru compozitie
-½ cana de zahar pentru ars
-un praf de sare
-coaja rasa de la o lamaie
-1-2 pliculete zahar vanilat
-½ sticluta esenta de rom

Mod de preparare crema de zahar ars romaneasca

Laptele se fierbe si se raceste. Intr-o oala incapatoare ardem jumatate cana de zahar, il intindem pe pereti pana sus inclinand si rotind cu grija oala. Dupa ce am intins zaharul ars, lasam oala sa se raceasca, apoi o introducem 5-10 minute la rece in frigider pana cand zaharul ars o sa inceapa sa trosneasca si sa crape. In acest timp mixam ouale intr-un castron cu un praf de sare, adaugam cana de zahar, esenta de rom, coaja de lamaie rasa, laptele si mixam bine pana cand zaharul este dizolvat. Turnam compozitia in oala peste zaharul ars si introducem in cuptorul incins timp de 40-45 de minute la 180 grade celsius. 
Cand crema de zahar ars este gata se lasa sa se raceasca, se pastreaza la rece si se serveste rece. Se poate servi taind bucati din crema de zahar ars direct din vas, sau punand un platou de tort deasupra vasului si rasturnand vasul, obtinem astfel un aspectuos si delicios tort de crema de zahar ars. Alte retete de crema de zahar ars si aici.
POFTA BUNA!
Zahar ars preparare reteta caramel de casa,

Zahar ars reteta caramel de casa,

Compozitie crema de zahar ars preparare reteta de casa,

Compozitie crema de zahar ars reteta,

Zahar ars crapat reteta de casa,

Crema de zahar ars preparare reteta de casa la cuptor retete tort prajitura desert dulce creme brulee,

Crema de zahar ars preparare reteta de casa la cuptor retete tort prajitura desert dulce creme brulee,

Crema de zahar ars reteta de casa romaneasca la cuptor retete tort prajitura desert dulce creme brulee,

Tort de crema de zahar ars reteta de casa romaneasca la cuptor retete prajitura desert dulce creme brulee,

Tort din crema de zahar ars reteta de casa romaneasca la cuptor retete torturi prajitura desert dulce creme brulee,

Crema de zahar ars reteta de casa romaneasca la cuptor retete tort prajitura desert dulce creme brulee,

Crema de zahar ars reteta de casa romaneasca la cuptor retete tort prajitura desert dulce creme brulee,

Dulceata de soc

Retete Culinare Dulceata Din Fructe De Soc Pentru Iarna Reteta De Casa


Dulceata de casa din soc reteta,

Ingrediente dulceata ce soc
  • 1kg fructe de soc
  • 1kg zahar tos
  • 1 lingurita sare de lamaie

Mod de preparare dulceata din fructe de soc
Se aleg si se rup fructele de soc de pe coditele ciorchinelui. Fructele socului se prezinta sub forma unor ciorchini cu bobite de culoare negru violet. Fructele socului trebuie sa fie coapte, nu se consuma crude. Le culegem cu grija ca sa nu le strivim. Le spalam intr-o strecuratoare sub jet de apa rece. Le lasam sa se scurga si sa se zvinte de apa. 
Le punem intr-un vas cu zaharul, le asezam in straturi alternative de zahar si fructe, le tinem intr-un spatiu racoros timp de 24 de ore. Dupa acest timp se pune vasul la fiert la foc mic timp de 20-30 minute, pana cand zeama scade si fierberea este vizibil mai greoaie. Nu se amesteca cu lingura, se misca cu grija vasul cu mana. Cand este gata se adauga sarea de lamaie. Se mai poate adauga dupa gust: zahar vanilat si zeama de lamaie. Se toarna ferbinte in borcane si se astupa cu capace. Dulceata de soc preparata acasa, o dulceata gustoasa, cu un gust aparte, bogata in vitamine care nu se compara cu cea din comert, pofta buna!.
Fructe de soc coapte reteta,

Soc reteta,

Fructe de soc reteta,

Dulceata de soc pentru iarna reteta,

Dulceata din fructe de soc reteta,

Dulceata de soc reteta,

Chec

Retete Chec Cu Cacao Si Nuca - Cum Facem Chec Cu Nuca


Ingrediente:

  • 1 cana faina
  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 lingurita ulei
  • ½ lingurita sare
  • 3 linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • 1 pliculet praf de copt
  • nuca prajita
  • coaja de lamaie rasa


Mod de preparare:

     Ingredientele sunt pentru o tava mare. Spalam bine ouale si separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat bine cu mixerul impreuna cu ½ cana de zahar, o lingurita de ulei si un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul si isi modifica putin culoarea. Adaugam peste ele esenta de vanilie si coaja de lamaie rasa, amestecand bine. 
Separat batem intr-un castron mai mare albusurile cu un praf de sare pana cand devin spuma, dupa care adaugam si restul de zahar ramas, continuand sa le batem pana cand devin consistente. Amestecam faina cu praful de copt. Peste albusurile batute spuma, adaugam galbenusurile si amestecam usor de sus in jos cu o furculita, avand grija sa ramana compozitia aerata. Dupa ce s-au incorporat galbenusurile, adaugam si faina amestecand usor pana cand s-a incorporat si ea. 
     Se opreste o parte din aceasta compozitie si se amesteca bine cu cacao. Pregatim o forma de kek tapetata cu hartie de copt si turnam compozitia alba in forma, dupa care presaram bucatele de nuci. Deasupra turnam si compozitia de cacao, si cu ajutorul unui betisor formam spirale in compozitie de jos in sus, astfel incat cele doua compozitii colorate sa se intrepatrunda frumos in timpul coacerii. Presaram deasupra restul de nuci. 
Coacem tava in cuptorul incins la 180 grade timp de 35-40 minute. Se incearca daca este copt cu un pai, iar daca nu se mai ia aluat pe el inseamna ca este gata. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca inainte de a-l pudra cu zahar pudra si de a-l taia felii. 
Daca iti este pofta de ceva dulce, incearca aceasta reteta simpla de chec, o prajitura si un desert delicios. 
POFTA BUNA!

retete cu galbenusuri de ou, preparate din galbenusuri de ou, galbenuse, retete,




preparare chec de casa pufos cu nuca si cacao retete culinare dulciuri prajituri si deserturi,

preparare chec de casa pufos cu nuca si cacao, preparare retete dulciuri prajituri si deserturi de casa,

chec de casa, chec pufos, chec cu nuca si cacao, retete, prajituri, dulciuri, deserturi,



chec, chec pufos, desert, dulciuri, prajitura, retete, kek,
chec, kek, dulciuri, deserturi, prajituri, retete, chec pufos,

chec de casa pufos cu nuca si cacao, prajituri, deserturi, dulciuri, retete,



kek, dulciuri, prajituri, deserturi, chec cu nuca si cacao, retete,

30 mai 2013

Suberec Retete Suberek

Retete Si Preparate Culinare Turcesti Si Tataresti Din Dobrogea

Suberec retete suberek reteta,

Ingrediente:

  • 1 kg carne de oaie, vita, porc, pui
  • 1 kg ceapa
  • 1 lingurita cimbru macinat
  • 2-3 lingurite piper macinat (dupa gust)
  • 2 lingurite sare (dupa gust) 

  • 1 kg faina 
  • 1 lingurita sare 
  • apa

Mod de preparare:

Carnea se taie si se toaca prin masina de tocat. Se poate folosi un amestec de carne sau un singur fel. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, ceapa o sa dea tot gustul suberecului, deci nu va zgarciti cand puneti. Se amesteca carnea cu ceapa, se adauga dupa gust: sare, piper si cimbru. Daca folosim carne de vita, deoarece nu este grasa adaugam putin ulei si un strop de apa. Daca folosim carne de oaie, adaugam si cateva frunze de menta. Pentru un gust bun, umplutura se potriveste putin mai sarata si mai condimentata. Lasam umplutura sa prinda gust si miros cat timp preparam aluatul pentru suberec

Aluatul de suberec se prepara simplu si usor doar din faina, apa si sare. Framantam bine aluatul pana nu mai este lipicios si il impartim in bilute. Presaram faina pe masa si cu sucitorul intindem fiecare biluta de aluat, facem foile subtiri si rotunde. Pe fiecare foaie de aluat punem cate 1-2 linguri de umplutura, umplutura o punem doar pe jumatatea foii. Tragem deasupra cealalta jumatate, taiem surplusul de coca cu un cutit special de patiserie (cutitul de cornulete). Surplusul de coca se prajeste in ulei, fiind crocant si nostim datorita formelor diferite, fiind apreciate de copii mici si nu numai. 

Suberecul astfel obtinut trebuie sa aiba forma unei jumatati de cerc. Se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins, ulei suficient cat sa le cuprinda. Se rumenesc pe ambele parti, se scot intr-un castron in care am asezat un servetel inainte ca sa absoarba surplusul de ulei. Se acopera 5-10 minute cu un capac inainte de a fi servite. Se servesc fiebinti, dar sunt foarte gustoase si reci. Suberec, o reteta de suberek turcesc si tataresc din Dobrogea. 
POFTA BUNA! 

carne, carne tocata pentru suberec, carne de porc tocata, retete cu carne, preparate din carne, amestec de carne tocata,





aluat de suberec, aluat de suberek, cum se prepara suberecul, cum facem suberec, cum se face suberek, retete aluat suberec,

preparare suberec, aluat de suberec, aluat de suberek, cum se prepara suberecul, cum facem suberec, cum se face suberek, retete aluat suberec,

preparare suberek, aluat de suberec, aluat de suberek, cum se prepara suberecul, cum facem suberec, cum se face suberek, retete aluat suberec,

suberek, suberec, suberec turcesc, retete de mancare, suberek turcesc, retete culinare, retete turcesti, retete tataresti, preparate culinare, suberec cu carne, suberec de oaie, suberec de vita, suberec de porc, aluaturi, retete straine, mancaruri, gustari, retete cu porc, retete cu oaie, retete cu vita,

suberek, suberec, suberec turcesc, retete de mancare, suberek turcesc, retete culinare, retete turcesti, retete tataresti, preparate culinare, suberec cu carne, suberec de oaie, suberec de vita, suberec de porc, aluaturi, retete straine, mancaruri, gustari, retete cu porc, retete cu oaie, retete cu vita,


suberek, suberec, suberec turcesc, retete de mancare, suberek turcesc, retete culinare, retete turcesti, retete tataresti, preparate culinare, suberec cu carne, suberec de oaie, suberec de vita, suberec de porc, aluaturi, retete straine, mancaruri, gustari, retete cu porc, retete cu oaie, retete cu vita,

suberek, suberec, suberec turcesc, retete de mancare, suberek turcesc, retete culinare, retete turcesti, retete tataresti, preparate culinare, suberec cu carne, suberec de oaie, suberec de vita, suberec de porc, aluaturi, retete straine, mancaruri, gustari, retete cu porc, retete cu oaie, retete cu vita,

suberek, suberec, suberec turcesc, retete de mancare, suberek turcesc, retete culinare, retete turcesti, retete tataresti, preparate culinare, suberec cu carne, suberec de oaie, suberec de vita, suberec de porc, aluaturi, retete straine, mancaruri, gustari, retete cu porc, retete cu oaie, retete cu vita,

suberek, suberec, suberec turcesc, retete de mancare, suberek turcesc, retete culinare, retete turcesti, retete tataresti, preparate culinare, suberec cu carne, suberec de oaie, suberec de vita, suberec de porc, aluaturi, retete straine, mancaruri, gustari, retete cu porc, retete cu oaie, retete cu vita,

suberek, suberec, suberec turcesc, retete de mancare, suberek turcesc, retete culinare, retete turcesti, retete tataresti, preparate culinare, suberec cu carne, suberec de oaie, suberec de vita, suberec de porc, aluaturi, retete straine, mancaruri, gustari, retete cu porc, retete cu oaie, retete cu vita,