7 iunie 2013

Dulceata de trandafiri

Retete Dulceata De Trandafiri - Cum Facem Dulceata De Trandafiri



Ingrediente:

  • 30 trandafiri (o farfurie adanca plina)
  • 1 kg zahar
  • o cana apa (250 ml)
  • 1 lingurita sare de lamaie

Mod de preparare:

     Culegem 30 de trandafiri si le desfacem petalele intr-un vas. Indepartam portiunea alba a petalelor. Se presara peste petalele de trandafiri o mana de zahar si se freaca pana cand petalele se inmoaie. Intr-un vas fierbem apa si zaharul pana se formeaza un sirop. Adaugam florile de trandafir si continuam fierberea. Cand siropul se leaga oprim si adaugam sarea de lamaie. Se pune fierbinte in borcane si se astupa bine cu capacul. Vor iesi 3 borcane de 420 ml. 
POFTA BUNA!

dulceturi, dulceata, dulceata de trandafiri, reteta dulceata, retete culinare, desert,

dulceata de trandafiri, dulceata de casa, dulceturi, retete, retete culinare, reteta dulceata,

dulceata de trandafiri, retete, dulceturi, retete culinare, dulceata de casa pentru iarna,

dulceata de trandafiri, dulceata de casa, dulceata pentru iarna, retete culinare, dulceturi,

dulceata de trandafiri de casa pentru iarna, dulceturi, retete, retete culinare,

Inghetata de vanilie

Retete Inghetata De Vanilie Si Lapte



Ingrediente:

  • 1 l lapte
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 250 g smanta
  • 1 esenta de vanilie

Mod de preparare:

     Ouale se spala si se separa galbenusurile de albusuri. Se pun intr-o cratita pe foc laptele, zaharul si galbenusurile, se amesteca bine si se fierb la foc mic pana cand se ingroasa, avand grija sa nu dea mai mult de 2 clocote in fiert. Se lasa cratita sa se racesca foarte bine. Albusurile se bat bine cu un praf de sare pana devin spuma. Smantana se bate cu mixerul pana cand se obtine frisca. Dupa ce s-a racit crema, se amesteca cu albusurile spuma, frisca si esenta de vanilie pana cand devine o compozitie omogena. Se toarna intr-o caserola cu capac si se introduce in congelator pentru a se ingheta. Se poate orna cu ciocolata topita, bucatele de nuci si cateva ciresi. 
POFTA BUNA!

inghetata, inghetata de casa, retete inghetatra, reteta inghetata, dulciuri, deserturi, retete culinare,

inghetata, retete inghetatra, reteta inghetata, dulciuri, deserturi, retete culinare,

Inghetata de cacao

Retete Inghetata De Cacao Si Lapte



Ingrediente:

  • 250 g smantana
  • 100 ml lapte
  • 125 g zahar
  • 3 oua
  • 50 g cacao

Mod de preparare:

     Smantana se bate bine pana devine frisca, se adauga 3 linguri de zahar si se mai bate inca putin dupa care se da la rece in frigider. Ouale intregi se mixeaza bine cu restul de zahar. Laptele se incalzeste pana da in clocot. Intr-o cratita se pun: crema de oua, cacao si laptele clocotit, amestecandu-le bine pe foc pana cand mai da o data in clocot. Se lasa cratita sa se raceasca bine si se amesteca cu frisca batuta. Se toarna compozitia obtinuta in forme speciale pentru inghetata si se introduce in congelator sa inghete pentru cateva ore. Se poate orna cu ciocolata topita, bucatele de nuci si cateva ciresi. 
POFTA BUNA!

inghetata, inghetata de casa, retete inghetata, reteta inghetata, dulciuri, deserturi, retete culinare,

inghetata, inghetata de cacao, retete inghetata, reteta inghetata, dulciuri, deserturi, retete culinare,

Inghetata de capsuni

Retete Inghetata De Capsuni De Casa



Ingrediente:

  • 200 ml smantana lichida (pt. frisca)
  • 80 g zahar
  • 80 ml lapte condensat
  • 300 g capsuni
  • ½ lingurita sare
  • zeama de la ½ lamaie


Mod de preparare:

     Capsunile se curata de codite, se spala bine si se mixeaza intr-un blender vertical pana se mixeaza complet. Se strecoara siropul de capsuni obtinut printr-o sita ca sa eliminam din seminte. Se pune smantana pentru frisca (nebatuta) intr-un vas impreuna cu laptele condensat, zaharul si un praf de sare dupa care se amesteca bine toate ingredientele cu mixerul pana cand zaharul este topit complet. Daca smantana lichida pe care o folosim este dulce, putem micsora cantitatea de zahar. Turnam peste compozitia obtinuta anterior siropul de capsuni, zeama de lamaie si amestecam bine. 
Turnam compozitia obtinuta intr-o caserola cu capac dupa care o introducem in congelator. Dupa aproximativ 5-6 ore ea va fi inghetata complet, numai buna de a fi servita cu cei dragi! Se poate orna cu ciocolata topita, bucatele de nuci si cateva ciresi. 
POFTA BUNA!

inghetata, inghetata de casa, dulciuri, deserturi, retete inghetata, reteta inghetata, retete culinare,

inghetata, inghetata de capsuni, dulciuri, deserturi, retete inghetata, reteta inghetata, retete culinare,

Parfe de capsuni

Retete Inghetata Parfe De Capsuni



Ingrediente:

  • 500 g smantana
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 500 g capsuni
  • ½ lingurita sare


Mod de preparare:

     Smantana trebuie sa fie o smantana de calitate, gustoasa, cumparata foarte proaspata pentru a avea un gust bun frisca. Batem bine smantana cu mixerul pana cand obtinem frisca. Spalam ouale si separam albusurile de galbenusuri. Albusurile impreuna cu un praf de sare se bat bine cu mixerul (sau telul) pana cand se intaresc si devin spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana cand acesta se topeste si galbenusurile isi maresc volumul si isi schimba culoarea. Capsunile se curata de codite, se spala bine si se mixeaza cu blenderul pana devin ca un sirop mai gros, dupa care se strecoara de seminte cu ajutorul unei site. Intr-un vas incapator amestecam bine frisca, albusurile, galbenusurile si siropul de capsuni. Turnam compozitia obtinuta intr-o caserola cu capac si o lasam sa inghete la congelator. Dupa o ora, o scoatem din congelator si o mai batem putin cu mixerul, dupa care o introducem din nou la congelator. Dupa inca o ora, repetam din nou operatiunea si o lasam sa inghete de tot. Se poate servi cu bucatele capsuni presarate deasupra, sau stropita cu sirop de capsuni. 
POFTA BUNA!

Inghetata de cacao cu smantana

Retete Inghetata De Cacao Cu Smantana



Ingrediente:

  • 250 g smantana
  • 1 ceasca lapte
  • 4 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1 lingura cacao
  • nuci/alune/fructe de padure

Mod de preparare:

     Intr-un castron se bate bine smantana pana cand devine frisca. Separam ouale in albusuri si galbenusuri. Amestecam intr-o cratita pe foc laptele, cacao, zaharul si galbenusurile. Compozitia trebuie sa fiarba la foc mic, avand grija sa nu se lipeasca si continuam sa amestecam pana cand se ingroasa, apoi o lasam sa se raceasca.  
Batem albusurile cu un praf de sare pana cand devin spuma. Cand compozitia este racita complet adaugam in ea albusurile spuma si frisca batuta, amestecand bine pana cand se incorporeaza toate ingredientele. Se toarna compozitia in cutii de inghetata cu capac, se orneaza cu bucati de nuci (alune, fructe de padure, bucati de ciocolata) si se da la congelator pentru cateva ore. Se poate servi ornata cu dulceata de trandafiri, dulceata de caise...
POFTA BUNA!





inghetata, inghetata de cacao, retete inghetata, reteta inghetata, dulciuri, deserturi, retete, retete culinare,

inghetata, inghetata de casa, inghetata de cacao, retete inghetata, reteta inghetata, dulciuri, deserturi, retete, retete culinare,

inghetata de cacao, inghetata de casa, retete inghetata, reteta inghetata, dulciuri, deserturi, retete, retete culinare,

inghetata, inghetata de casa, retete inghetata, reteta inghetata, dulciuri, deserturi, retete, retete culinare,

inghetata de cacao, inghetata de casa, retete inghetata, reteta inghetata, dulciuri, deserturi, retete, retete culinare,

Inghetata de cacao cu lapte

Retete Inghetata De Cacao Cu Lapte



Ingrediente:

  • 6 oua
  • 1 l lapte
  • 40 g zahar
  • 2 oua
  • 1 baton vanilie
  • 50 g cacao
  • 50 g ciocolata

Mod de preparare:

     Intr-o cratita fierbem laptele la foc mic si dupa ce a fiert adaugam zaharul, vanilia si il mai lasam sa dea in clocot inca 2-3 minute. Intr-un vas batem bine cu mixerul ouale intregi si turnam treptat peste ele laptele fierbinte. Amestecam continuu cu mixerul, dupa care turnam compozitia obtinuta intr-o cratita si o mai punem putin pe foc, dar avand grija sa nu mai dea in clocot, cand este aproape de fierbere oprim focul. Strecuram compozitia printr-o sita si o punem la racit. 
Dizolvam cacaoa cu 2 linguri de apa calduta si o incorporam in compozitie. Taiem ciocolata in bucatele mici, sau o taiem in fasii dupa preferinta. Cand compozitia de inghetata s-a racit complet adaugam bucatelele de ciocolata si amestecam bine dupa care o turnam in caserole si o dam la congelator. 
POFTA BUNA!

Inghetata de capsuni cu mascarpone

Retete Inghetata De Capsuni Cu Mascarpone



Ingrediente:

  • 200 ml smantana lichida pentru frisca
  • 100-120g zahar pudra
  • 250 g mascarpone
  • 300 g capsuni
  • ½ lingurita sare
  • zeama de la ½ lamaie


Mod de preparare:

     Capsunile se curata de codite, se spala bine si se mixeaza intr-un blender vertical pana se obtine o pasta. Se strecoara siropul de capsuni obtinut printr-o sita ca sa eliminam semintele. Smantana lichida se mixeaza pana cand se obtine o frisca consistenta. Separat mixam crema mascarpone cu zahar. Amestecam frisca cu crema mascarpone, siropul de capsuni si zeama de lamaie pana se omogenizeaza complet. 
Turnam compozitia obtinuta in tavi pentru inghetata si o introducem in congelator. Daca dorim o inghetata cremoasa fara ace de gheata, scoatem inghetata din congelator dupa un timp, o mixam cateva minute dupa care o introducem din nou in congelator si mai repetam inca o data operatiunea la interval de o ora. La sfarsit punem inghetata in congelator si o lasam sa inghete complet. 
POFTA BUNA!

Inghetata de capsuni cu smantana

Retete Inghetata De Casa Cu Capsuni Si Smantana



Ingrediente:

  • 800 g smantana pt. frisca
  • 10 linguri zahar
  • 500 g capsuni


Mod de preparare:

     Capsunile se curata de codite, se spala bine si cu ajutorul unui blender vertical se mixeaza pana cand devin mixate complet. Se strecoara mixul de capsuni obtinut printr-o sita ca sa eliminam semintele, apoi se pune intr-o cratita pe foc impreuna cu zaharul, amestecandu-se bine pana cand zaharul este topit complet. Se lasa mixul de capsuni sa se raceasca. 
Smantana se mixeaza cu mixerul pana cand se obtine frisca. Se amesteca frisca cu mixul de capsuni rece si se toarna compozitia obtinuta intr-o casoleta cu capac dupa care se introduce la congelator. Inghetata se mixeaza de 2-3 ori din ora in ora apoi se lasa la rece pana ingheata. 
POFTA BUNA!

Inghetata de vanilie cu smantana

Retete Inghetata De Vanilie Cu Smantana



Ingrediente:

  • 500 g smantana
  • 1 cana lapte (250ml)
  • 175 g zahar
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 esenta de vanilie

Mod de preparare:

     Intr-o cratita la bain-marine amestecam smantana, laptele si esenta de vanilie. Fierbem la bain-marine la foc mediu timp de aproximativ 5 minute, amestecand bine. Batem bine galbenusurile cu zaharul si adaugam cateva linguri de crema fierbinte, amestecand cu grija, si incorporand treptat toata crema fierbinte. Compozitia obtinuta se pune din nou in cratita si se fierbe la bain-marine la foc mediu pana cand se intareste bine (nu mai cade de pe lingura). Crema obtinuta se srecoara intr-un alt vas si se mai amesteca cu putina esenta de vanilie, amestecandu-se bine. Se lasa sa se raceasca complet, dupa care se toarna intr-o tavita pentru inghetata si se introduce in congelator. 
POFTA BUNA!

Inghetata de vanilie cu frisca

Retete Inghetata De Vanilie Cu Frisca



Ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • 250g frisca
  • 6 galbenusuri
  • 200g zahar
  • 1 esenta de vanilie

Mod de preparare:

     Intr-un vas se freaca bine galbenusurile cu zaharul pana devin crema. Punem laptele la fiert si cand da in clocot se amesteca cu esenta de vanilie. Turnam putin cate putin tot laptele clocotit peste galbenusuri, amestecand usor pana se omogenizeaza toata compozitia. Lasam sa se raceasca bine, iar cand s-a racit adaugam frisca si amestecam bine. Turnam compozitia intr-o vas din plastic cu capac si o introducem in congelator sa inghete aproximativ 5 ore. 
POFTA BUNA!

6 iunie 2013

Prajitura cu cirese

Cum Se Prepara Prajitura Cu Cirese - Retete Si Preparate Culinare - Cum Facem Prajitura De Cirese



Ingrediente:

  • 2 cani faina
  • 10 oua
  • 2 cani zahar
  • 1 praf de copt mare
  • 1/2  lingurita sare
  • 1 farfurie cirese fara samburi


Mod de preparare:

     Se bat albusurile spuma. Separat se bat si galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul si se mareste volumul. Se incorporeaza albusurile(se amesteca cu furculita de jos in sus), se adauga si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca pana cand se omogenizeaza complet. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se adauga ciresile curatate de samburi si se coace la cuptorul incins pana cand este gata. Se incearca cu un betisor daca este coapta. Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca inainte de a se taia. 
POFTA BUNA!











Mancare de prune

Mancare De Prune Uscate Si Afumate Cu Carne De Pui



Ingrediente:

  • 1 kg de prune uscate si afumate
  • copane de pui
  • 2-3 linguri de zahar
  • 1 lingura de faina
  • ulei

Mod de preparare:

     Vom folosi prune uscate si afumate deoarece vor da o aroma si un gust deosebit mancarii. Prunele se curata de codite, se spala in apa calduta, se scurg si se clatesc apoi cu apa rece. Prunele se pun la fiert intr-o cratita cu apa cat sa le acopere, unde se fierb putin la foc mic (5 minute), avand grija sa nu se farame. 
     Carnea se curata, se parleste, se portioneaza si se spala. Se prajesc bucatile de carne de pui in putin ulei, dupa care se scot. In uleiul ramas se caramelizeaza 2-3 linguri de zahar peste care se adauga 1 lingura de faina si se amesteca continu, avand grija sa nu se arda (se poate da cratita deoparte). Se adauga carnea, prunele cu zeama cu tot, formandu-se un sos potrivit. Se potriveste de sare dupa gust si se mai fierbe putin pana cand consideram ca este gata. 
     Mancare de prune, o mancare deosebit de gustoasa si simplu de preparat. Se poate prepara si fara carne si vom obtine o mancare de prune de post delicioasa. Dar reteta de mancare de prune cu carne de pui este foarte aromata si gustoasa si nu-ti cere efort deosebit.  
POFTA BUNA!

prune, prune uscate, prune afumate, prune uscate si afumate, retete si preparate culinare cu prune, retete cu prune, prune pentru mancare, preparate cu prune, retete de mancare,

carne, carne pui, carne de pui, copane de pui, copane pui, retete cu pui, retete si preparate culinare cu carne de pui, carne de pui pentru mancare, retete de mancare,

mancare de prune, retete cu prune, retete cu pui, retete de mancare, mancare de prune cu carne de pui, prune cu pui, mancare cu prune afumate, mancare cu prune uscate, reteta mancare de prune, retete mancare de prune, retete si preparate culinare cu carne de pui,


mancare de prune, retete cu prune, retete cu pui, retete de mancare, mancare de prune cu carne de pui, prune cu pui, mancare cu prune afumate, mancare cu prune uscate, reteta mancare de prune, retete mancare de prune, retete si preparate culinare cu carne de pui,

mancare de prune, retete cu prune, retete cu pui, retete de mancare, mancare de prune cu carne de pui, prune cu pui, mancare cu prune afumate, mancare cu prune uscate, reteta mancare de prune, retete mancare de prune, retete si preparate culinare cu carne de pui,

mancare de prune, retete cu prune, retete cu pui, retete de mancare, mancare de prune cu carne de pui, prune cu pui, mancare cu prune afumate, mancare cu prune uscate, reteta mancare de prune, retete mancare de prune, retete si preparate culinare cu carne de pui,

mancare de prune, retete cu prune, retete cu pui, retete de mancare, mancare de prune cu carne de pui, prune cu pui, mancare cu prune afumate, mancare cu prune uscate, reteta mancare de prune, retete mancare de prune, retete si preparate culinare cu carne de pui, mancaruri dulci,

Suberek cu branza

Cum Se Face Suberecul Cu Branza Reteta Suberek De Casa Sau Placinte Prajite


Suberec sau suberek umplut cu branza reteta de casa dobrogeana retete de patiserie branzoaice placinte prajite mancare gustare stradala,

Ingrediente suberec cu branza

  • 700g faina 
  • 300ml apa 
  • 300g branza telemea de oi, branza feta, 
  • 1 ou (optional) 
  • ½ lingurita sare 
  • 250ml ulei pentru prajit 

Mod de preparare suberek cu branza

Intr-un vas punem faina, adaugam sare, turnam apa rece si amestecam bine pana se omogenizaza complet faina, dupa care incepem sa framantam pana cand obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini. Presaram blatul de lucru cu faina si formam din aluat bile pe care le lasam putin sa se odihneasca. Intre timp pregatim umplutura din branza. Intr-un castron radem branza pe razatoare sau o sfaramam cu furculita, dupa care o amestecam cu un ou batut bine pana cand devine o pasta mai consistenta, daca nu dorim ou nu punem.
Intindem fiecare bila de aluat cu o vergea pana cand obtinem un cerc de aluat cat mai subtire. Punem o lingura de umplutura de branza pe jumatate de cerc si o intindem pana aproape de margini, dupa care indoim cealalta jumatate deasupra celeilate, lipim bine marginile, si taiem surplusul de aluat cu un cutit special de patiserie.
Punem o tigaie cu ulei la incins si incepem sa prajim suberek-urile pana cand se rumenesc frumos pe ambele parti. Dupa ce s-au prajit, le scoatem intr-un vas mai inalt tapetat cu servetele pentru a absorbi surplusul de ulei, le acoperim cu capac si le lasam sa se abureasca 15 minute. Ele se vor aburi si vor deveni mult mai moi si mai pufoase. Se servesc atat fierbinti, cat si dupa ce s-au racit, fiind foarte bune alaturi de un pahar cu iaurt rece, pofta buna!
Branza de oaie pentru suberec reteta si mod de preparare,

Preparare suberec sau suberek umplut cu branza reteta de casa dobrogeana retete de patiserie branzoaice placinte prajite mancare gustare stradala,

Suberec sau suberek umplut cu branza reteta de casa dobrogeana retete de patiserie branzoaice placinte prajite mancare gustare stradala,

Suberec sau suberek umplut cu branza reteta de casa dobrogeana retete de patiserie branzoaice placinte prajite mancare gustare stradala,

Suberek sau suberec umplut cu branza reteta de casa dobrogeana retete de patiserie branzoaice placinte prajite mancare gustare stradala,

Prajitura cu piersici

Cum Se Prepara Prajitura Cu Piersici - Retete Si Preparate Culinare - Cum Facem Prajitura Cu Piersici



Ingrediente:

  • 1 cana faina
  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 praf de copt
  • 1/2  lingurita sare
  • 1 farfurie piersici taiate feliute


Mod de preparare:

     Se bat albusurile spuma. Separat se bat si galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul si se mareste volumul. Se incorporeaza albusurile(se amesteca cu furculita de jos in sus), praful de copt se amesteca cu faina si se adauga in compozitie. Se amesteca pana cand se omogenizeaza complet. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se adauga piersicile curatate de samburi si taiate felii, se coace la cuptorul incins pana cand este gata. Se incearca cu un betisor daca este coapta. Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca inainte de a se taia.
POFTA BUNA!




2 iunie 2013

Cotlet de porc la gratar

Retete Si Preparate Culinare Cu Porc


Cotlet de porc la gratar retete de mancare,

Ingrediente:

  • cotlet de porc
  • piper
  • cimbru
  • boia
  • sare

Mod de preparare:
Cotletul de porc se taie in felii de 1,5-2 cm grosime, se sareaza, se condimenteaza cu piper, cimbru si boia si se lasa la rece pentru 15-30 minute. Tigaia gril sau gratarul bine incins se unge cu o bucata de sunca (grasime). Se asaza carnea pe gratarul incins, se frig intoarcand fiecare bucata pe ambele parti pana cand este gata, dupa preferinta mai in sange sau mai rumenita. Se servesc cu orice garnitura dorim, dar sa nu uitam de berea sau vinul rece. 
Gratarul de porc merge cu o garnitura de ciuperci la cuptor umplute cu oua de prepelitaceapa verde marar si cascavalkaiser si cascaval sau cu diverse sosuri: smantana cu usturoi si marariaurt cu marar si usturoitatichi, sau mujdei de usturoi 
POFTA BUNA! 
Cotlet de porc retete,

Cotlete de porc retete,

Cotlet de porc la gratar retete,

Salata de varza reteta,

Gratar de porc retete culinare,

Retete mancare cotlet de porc la gratar,