26 februarie 2013

Sarmale in foi de varza

Sarmale De Craciun Reteta Sarmale De Porc In Foi De Varza Murata


Sarmale in foi de varza reteta,
Ingrediente sarmale in foi de varza
  • 1 kg carne de porc tocata 
  • 2 cepe
  • 2 linguri orez
  • 2 linguri bulion
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita piper macinat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 varze murate
  • 3 felii kaiser
  • 2-3 cani apa 

Mod de preparare sarmale de porc in foi de varza murata
Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste intr-o tigaie cu putin ulei si un praf de sare pana devine sticloasa. Se adauga orezul, pasta de tomate si carnea de porc tocata. Cea mai buna carne pentru sarmaleperisoareardei umpluti este fleica de porc slaba. Se amesteca putin pe foc, apoi se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, cimbru si se lasa sa se raceasca. 
Se aleg foile de varza si se infasoara sarmalele, cele mai bune frunze de varza murata sunt cele subtiri. Sarmalele se fac la dimensiunea si forma dorita, mie imi plac sarmale mai micute. Daca varza murata este prea acra sau prea sarata, atunci se spala mai intai in apa si se scurge bine. Se toaca putina varza acra si se asaza pe fundul unei cratite. Se asaza sarmalele in straturi unele langa altele si la sfarsit se acopera cu varza tocata. Printre sarmale se pune o crenguta de cimbru si 2-3 feliute de kaiser pentru un plus de aroma si gust
Se acopera cu apa, putina zeama de varza si se fierb acoperite aproximativ 30 de minute la foc mic. Sarmalutele in foi de varza merg foarte bine cu o mamaliguta calda si un ardei iute alaturi. Sarmale in foi de varza, un preparat traditional romanesc, nelipsit de pe mesele romanilor de sarbatori si nu numai, este un preparat culinar cu carne de porc apreciat si cautat de toata lumea. Pofta Buna! 
Fleica de porc reteta,

Carne de porc reteta,

Carne de porc tocata reteta,

Ceapa calita reteta,

Ceapa calita cu orez si bulion reteta,

Compozitie pentru sarmale preparare reteta,

Compozitie pentru sarmale reteta,

Varza murata reteta,

Foi de varza murata reteta,

Sarmale de porc reteta,

Sarmale cu afumatura preparare reteta,

Sarmale de casa preparare reteta,

Sarmale reteta,

Sarmale de porc reteta,

Sarmale de Craciun reteta,

Sarmale reteta,

Sarmale de porc in foi de varza murata reteta,

Pasta de masline Retete Si Preparate Cu Masline

Reteta Pasta Sau Crema De Masline Retete Aperitive De Casa


Pasta de masline reteta,
Ingrediente pasta de masline
  • 200g masline
  • 2 felii paine
  • 1 catel usturoi
  • 50ml ulei de masline
  • 3 lingurite zeama de lamaie
  • sare dupa gust

Mod de preparare crema de masline
Se scot samburii maslinelor si se paseaza cu ajutorul unui blender impreuna cu feliile de paine inmuiate in apa si stoarse bine. Se adauga usturoiul zdrobit si se amesteca, apoi se adauga uleiul treptat ca la maioneza. La final se adauga zeama de lamaie si sare dupa gust daca mai este nevoie. Pofta Buna! 

25 februarie 2013

Ciorba de perisoare

Reteta Ciorba De Perisoare Cu Bors Acru De Casa


Ciorba de perisoare reteta,

Ingrediente ciorba de perisoare
  • 400g carne de porc tocata
  • 5 cepe (2 pentru perisoare, 3 pentru ciorba)
  • 6 oua (4 pentru perisoare, 2 pentru ciorba)
  • 5 linguri orez ( 3 pentru perisoare, 2 pentru ciorba)
  • 1 lingurita piper macinat 
  • 2l bors acru de casa
  • 1l apa
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • ¼ telina radacina
  • 5 cartofi
  • 1 legatura leustean verde
  • 2 lingurite sare

Mod de preparare bors de perisoare
Zarzavatul pentru ciorba se curata si se taie cubulete, apoi se caleste in putin ulei si un praf de sare. Se adauga apa cat sa-l acopere si se fierbe la foc mic timp de zece minute. Separat se pune borsul la fiert intr-o oala. 
Ceapa pentru perisoare se curata, se spala si se taie marunt. Se amesteca bine carnea tocata intr-un castron cu ceapa tocata marunt, sarea, piperul macinat, orezul si ouale. Perisoarele trebuie sa fie putin mai piperate ca sa fie gustoase, iar pentru niste perisoare tari si bine legate continutul trebuie sa fie moale, aproape sa curga printre degete. 
Dupa ce a fiert zarzavatul se adauga borsul si se lasa sa dea un clocot. Se da focul mic si se adauga perisoarele una cate una fara sa se amestece, ele vor iesi singure la suprafata. Se ia putina carne in palme, se modeleaza perisoarele dupa marimea si forma dorita si se dau drumul in oala. Se continua fierberea timp de 15 minute la foc mic fara sa faramam perisoarele. Se mai adauga putin orez, ouale batute spuma, verdeata taiata marunt, se potriveste gustul de sare si se opreste focul. Se serveste ciorba de perisoare calda cu un ardei iute alaturi. Pofta Buna! 
Zarzavat pentru ciorba reteta,

Zarzavat calit pentru ciorba reteta,

Compozitie pentru perisoare reteta,

Ciorba de perisoare reteta,

Bors de perisoare reteta,

Ciorba de perisoare reteta,

Crema de branza cu chimen Retete Culinare

Retete Crema De Branza Cu Chimen Sau Branza Frecata


Crema de branza cu chimen reteta,
Ingrediente crema de branza
  • 300g branza de vaci
  • 200g branza sarata 
  • 25g unt la temperatura camerei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri seminte de chimen
  • piper macinat dupa gust
  • sare dupa gust

Mod de preparare crema de branza cu chimen
Se amesteca branza de vaci cu branza sarata rasa fin, se adauga untul la temperatura camerei, smantana, chimenul, condimentele dupa gust si se mixeaza compozitia. Se obtine o pasta de branza foarte gustoasa. O poti servi simpla, sau intinsa pe felii de paine sau pe diverse legume cum ar fi ardei gras, ardei kapia sau felii de rosii. Pofta Buna!
Branza sarata reteta,

Branza de vaci reteta,

Unt si chimen reteta,

Branza telemea rasa reteta,

Unt la temperatura camerei reteta,

Crema de branza reteta,

Crema de branza aperitiv reteta,

Branza frecata cu chimen reteta,

Crema de branza cu chimen reteta,

Crema de branza cu ceapa rosie Retete Culinare

Retete Crema De Branza Cu Ceapa Rosie Reteta De Casa


Crema de branza cu ceapa rosie reteta,
Ingrediente crema de branza
  • 300g branza proaspata de vaci
  • 200g branza sarata 
  • 25g unt
  • 1 lingura smantana
  • 1 ceapa mare rosie 
  • piper macinat dupa gust
  • boia de ardei dulce dupa gust

Mod de preparare crema de branza cu ceapa rosie
Se amesteca branza de vaci cu branza sarata rasa fin, se adauga untul topit la temperatura camerei, smantana, condimentele dupa gust si se mixeaza compozitia. La sfarsit se adauga in compozitie si ceapa taiata marunt si se amesteca. Se obtine o crema de branza foarte gustoasa cu un gust si o aroma deosebita de ceapa rosie si mix de branza. Pofta Buna! 
Crema de branza cu ceapa rosie preparare reteta,

Pasta de branza cu ceapa rosie

Crema de branza cu marar Retete Culinare

Retete Crema De Branza Cu Marar Reteta Branza Frecata De Casa



Crema de branza cu marar reteta,
Ingrediente crema de branza
  • 300g branza de vaci proaspata 
  • 200g branza telemea sarata 
  • 25g unt
  • 1 lingura smantana
  • 1 legatura marar proaspat 
  • piper macinat dupa gust 

Mod de preparare crema de branza cu marar
Se amesteca branza de vaci cu branza telemea sarata rasa pe razatoarea mica, se adauga untul la temperatura camerei, smantana, condimentele dupa gust si se mixeaza compozitia. La sfarsit se adauga in compozitie si mararul taiat marunt. Se obtine o pasta de branza foarte gustoasa. Pofta Buna!
Crema de branza cu marar preparare reteta,

24 februarie 2013

Friptura de curcan la cuptor cu mere si cartofi copti

Friptura De Curcan La Cuptor Cu Mere Si Cartofi Copti In Coaja



Friptura de curcan la cuptor cu mere si cartofi copti reteta,
Ingrediente friptura de curcan
  • 3 pulpe de curcan
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 6 catei usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 1  lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 3 linguri ulei de masline/ulei
  • 250ml vin alb demisec
  • 4 mere
  • cartofi
  • unt
  • cascaval
  • branza

Mod de preparare friptura de curcan la cuptor
Pulpele de curcan se parlesc si se spala, se oparesc cateva minute in apa cu sare, se spumeaza si se opresc doua cani din zeama rezultata. Se unge o tava de cuptor cu ulei, carnea se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si boia si se asaza in tava. Se pune o cana din supa oprita, jumatate din cantitatea de vin, foi de dafin, usturoi, merele intregi curatate de cotor cu un cutin special si se coace la cuptorul dinainte incins.
Dupa jumatate de ora se scoate tava din cuptor si se intoarce carnea, se adauga vinul si supa ramasa si se continua gatirea pana cand carnea este gata. Periodic se unge carnea cu sosul din tava. Cartofii se spala si se taie in doua, se ung cu ulei si se presara cu sare. Se dau la cuptor pana se coc si prind o crusta. Inainte cu cinci minute sa fie gata se cresteaza, se adauga unt,  branza si cascaval dupa preferinta. Se servesc fierbinti. Pofta Buna!
Friptura de curcan la cuptor reteta,

Friptura de curcan la cuptor reteta,

Cartofi copti la cuptor

Reteta Cartofii Copti La Cuptor In Coaja Cu Unt Branza Si Cascaval


Cartofi copti la cuptor reteta,
Ingrediente cartofi copti
  • cartofi 
  • sare 
  • unt 
  • cascaval 
  • branza 

Mod de preparare cartofi copti la cuptor
Cartofii se spala, se taie in doua, se ung cu ulei si se presara cu sare. Se dau la cuptor pana se coc si prind o crusta. Inainte cu cinci minute sa fie gata, se cresteaza cu un cutit, se adauga dupa gust unt, branza si cascaval. Se servesc fierbinti, simpli sau sub forma de garnitura. Cartofi copti, o reteta de mancare gustoasa si sanatoasa, consistenta si foarte hranitoare. Pofta Buna! 

23 februarie 2013

Tort de mere cu crema de zahar ars

Reteta Tort De Mere Cu Crema De Zahar Ars Si Blat De Pandispan Retete Desert Prajitura Torturi De Casa


Tort de casa cu mere si zahar ars reteta desert prajitura torturi creme brulee retete bune,

Ingrediente tort de mere cu crema de zahar ars

-7-8 mere potrivite
-15 oua (10 oua pentru crema, 5 oua pentru blat)
-1 litru de lapte
-25 linguri zahar (10 linguri pentru ars, 5 linguri pentru blat, 10 linguri pentru crema)
-5 linguri faina alba
-1 lingura unt
-1 pliculet zahar vanilat
-1 pliculet praf de copt
-2 linguri dulceata de visine
-2 nuci
-frisca pentru ornat

Mod de preparare tort de mere cu crema de zahar ars

Intr-o cratita mare cu diametrul de 25cm caramelizam zece linguri de zahar, luam cratita de pe foc si o rotim ca sa intindem zaharul si pe pereti, apoi o lasam obligatoriu sa se raceasca si sa inceapa zaharul sa trosneasca si sa crape. Merele le curatam de coaja iar cu ajutorul unui cutit special de patiserie le scoatem cotoarele, apoi le punem intr-o cratita unsa cu unt si le dam la cuptorul incins pentru 15 minute. Cat stau merele la cuptor preparam compozitia de crema de zahar ars astfel: mixam bine zece oua, adaugam 10 linguri de zahar, laptele si zaharul vanilat si amestecam bine toata compozitia. 

Scoatem merele din cuptor, le asezam in cratita in care am caramelizat zaharul, introducem in fiecare mar cate o visina din dulceata si cate un miez de nuca, turnam usor compozitia de crema de zahar ars si dam cratita in cuptorul incins pentru jumatate de ora la 180 grade celsius. Cu aproximativ zece minute inainte ca aceasta sa fie gata pregatim pandispanul astfel: se freaca bine 5 galbenusuri cu 2 linguri de zahar, albusurile se bat spuma cu 3 linguri de zahar, se adauga galbenusurile peste albususuri amestecand usor de sus in jos, apoi se adauga treptat 5 linguri de faina amestecata cu praful de copt.

Scoatem cratita din cuptor, turnam aluatul de pandispan peste crema de zahar ars, o asezam frumos si o mai lasam la cuptor 20 de minute pana se coace si trece testul scobitorii. Dupa ce s-a copt il lasam sa se raceasca putin, il desprindem usor cu un cutit de pe margini si il rasturnam punand un platou cu margini mai inalte peste cratita, intorcand-o dintr-o miscare cu fundul in sus. In prima faza tortul va avea sirop de la crema de zahar ars, care va fi absorbit de pandispan si astfel tortul se va insiropa singur. Nu se ridica imediat cratita, il punem la rece in frigider pentru cateva ore bune sau pana a doua zi. Dupa ce s-a racit bine, ridicam cratita de deasupra si il ornam dupa preferinta si imaginatie cu frisca si bucati de ciocolata. 

Tort de mere cu crema de zahar ars, un tort deosebit de aspectuos, potrivit in diverse ocazii festive, aniversari sau onomastica. Se serveste rece si are cu un gust aparte datorita cremei de zahar ars si a merelor, este un desert gustos si racoros si se incadreaza perfect ca o reteta pentru Ziua Indragostitilor, Dragobete sau Ziua Femeii. Pofta Buna!
Tort de casa cu mere si zahar ars preparare reteta desert prajitura creme brulee,

Compozitie crema de zahar ars preparare reteta,

Tort de casa cu mere si zahar ars preparare reteta desert prajitura creme brulee retete,

Compozitie pandispan preparare reteta,

Tort de casa cu mere si zahar ars preparare reteta desert prajitura creme brulee,

Tort de casa cu mere si zahar ars preparare reteta desert prajitura creme brulee,

Tort de casa cu mere si zahar ars reteta desert prajitura creme brulee,

Tort de casa cu mere si zahar ars reteta desert prajitura creme brulee,

Tort de casa cu mere si zahar ars reteta desert prajitura creme brulee,

Tort de casa cu mere si zahar ars reteta desert prajitura creme brulee,

Tort de casa cu mere si zahar ars reteta desert prajitura creme brulee,

Briose cu dulceata de visine

Briose De Post Cu Dulceata De Visine Reteta De Casa


Ingrediente briose
  • 500g faina alba
  • 1 cana dulceata de visine
  • ½ pachet de margarina
  • 150g de zahar tos
  • 150g nuci macinate
  • 2-3 linguri cacao
  • ½ lingurita sare
  • 1 praf de copt
  • 250ml sirop de visine

Mod de preparare briose cu dulceata
Margarina se lasa la temperatura camerei pana se topeste, se amesteca cu zaharul si se bate cu mixerul pana se obtine o crema spumoasa. Faina se amesteca cu praful de copt, nucile se macina. Se amesteca nucile cu faina si cacaua, siropul de zahar si margarina se toarna usor amestecand bine pentru a nu se forma cocoloase. Forma de briose se unge cu margarina, se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se coace la cuptor la foc potrivit timp de jumatate de ora. Se servesc briosele cu dulceata de visine. Pofta Buna!

Supa crema de mazare

Retete Si Preparate Culinare De Post Reteta Supa Crema De Mazare


Supa crema de mazare reteta,
Ingrediente supa crema de mazare
  • 1kg mazare congelata 
  • 3 catei de usturoi 
  • 1 morcov 
  • 1 ardei gras 
  • ½ telina radacina 
  • 1 lingura ulei 
  • sare dupa gust 
  • 5 cepe verzi 
  • verdeata pentru ornat 

Mod de preparare supa crema de mazare de post
Ceapa verde se curata, se taie rondele si se caleste in putin ulei si putina sare. Morcovul si telina se curata, morcovul se adauga ras prin razatoare mare, iar telina se adauga taiata cubulete. Se amesteca toate legumele si se inabuse bine in uleiul incins. Usturoiul se curata si se piseaza. Se pune la fiert mazarea in apa cu sare, cand este aproape fiarta se adauga legumele inabusite si usturoiul pisat, se continua fierberea inca 15 minute. Se paseaza totul la blender sau cu un mixer vertical si se potriveste gustul de sare apoi se lasa sa mai dea un clocot. Se orneaza cu verdeata proaspata tocata marunt si se serveste fierbinte cu ardei iute taiat rondele si ceapa verde. Pofta Buna! 

Supa de ciuperci

Retete De Post Reteta Supa De Ciuperci De Casa



Ingrediente supa de ciuperci
  • 500g ciuperci champignon
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 3 cartofi
  • ½ telina
  • 1 ardei gras
  • sare dupa gust
  • 1 lingura ulei
  • patrunjel verde

Mod de preparare supa de ciuperci de post
Toate legumele se curata si se spala, ceapa se taie marunt, morcovul, ardeiul, cartofii si telina se taie cubulete. Se caleste intai ceapa in putin ulei si putina sare, apoi se adauga si celelalte legume si se amesteca. Se adauga apa dupa preferinta si se lasa sa fiarba la foc mic. Ciupercile se curata, se spala si se taie in 2-4 bucati. Cand cartofii sunt aproape fierti se pun si ciupercile si se continua fierberea la foc mic. Cand supa este gata se potriveste gustul de sare si se orneaza cu verdeata proaspata tocata marunt. Pofta Buna!

22 februarie 2013

Inghetata Parfe

Retete Inghetata Parfe De Ciocolata Cu Nuca Reteta De Casa


Inghetata parfe reteta,
Ingrediente inghetata parfe
  • 500g smantana 
  • 5 oua 
  • 10 linguri zahar tos
  • 3-4 linguri cacao 
  • bucatele de ciocolata
  • miez de nuca pentru ornat

Mod de preparare inghetata parfe de casa
Smantana se bate bine pana cand se obtine o frisca consistenta. Albusurile se bat spuma cu jumatate din zahar pana cand se intaresc. Galbenusurile se freaca cu restul de zahar pana cand acesta se topeste si galbenusurile isi maresc volumul. In crema de galbenusuri se incorporeaza cacaoa. Se amesteca toate ingredientele si la sfarsit se adauga bucatele de ciocolata. Se toarna intr-o casoleta si se lasa sa inghete la congelator. Se orneaza cu alune sau miez de nuca si ciocolata rasa. Inghetata parfe, o inghetata delicioasa preparata acasa care este mult mai gustoasa si mai sanatoasa decat inghetata din comert. Pofta Buna!
Compozitie inghetata parfe reteta,

Inghetata parfe de ciocolata reteta,

Inghetata parfe cu ciocolata si nuca reteta,

Inghetata parfe de casa reteta,