Reteta Ciorba De Perisoare - Ciorbe - Bors De Perisoare
Ingrediente:
- 400 g de carne tocata
- 5 cepe (2 pentru perisoare +3 pentru ciorba)
- 6 oua (4 pentru perisoare +2 pentru ciorba)
- 5 linguri de orez ( 3 pentru perisoare +2 pentru ciorba)
- 1-2 lingurite de piper pentru perisoare
- 2 l bors acru de casa
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- ¼ de telina
- 5 cartofi
- 1 legatura de leustean verde
- 2 lingurite de sare
Mod de preparare:
Zarzavatul pentru ciorba de perisoare se curata, se spala, se taie cubulete si se caleste cu
putin ulei, apa si sare. Dupa ce l-am calit se adauga apa cat sa-l acopere si
se fierbe la foc mic 10-15 minute. Separat se pune borsul la fiert intr-o oala.
Ceapa pentru perisoare se curata, se spala si se taie marunt. Se amesteca bine carnea tocata intr-un castron cu ceapa tocata marunt, sare, piper, orezul si ouale. Perisoarele trebuie sa fie putin mai piperate. Pentru niste perisoare tari si legate, continutul trebuie sa fie moale, aproape sa curga printre degete.
Dupa ce a fiert zarzavatul se adauga borsul si se lasa sa dea un clocot. Se da la foc mic si se adauga perisoarele una cate una fara sa se amestece, ele vor iesi singure la suprafata. Se ia putina carne in palme, se modeleaza perisoarele dupa marimea si forma dorita si se dau drumul in oala. Se continua fierberea 15 minute, la foc mic fara sa faramam perisoarele. Se mai adauga putin orez, ouale batute spuma, verdeata taiata, se potriveste gustul de sare si se opreste. Este o reteta excelenta de bors de perisoare.
Ceapa pentru perisoare se curata, se spala si se taie marunt. Se amesteca bine carnea tocata intr-un castron cu ceapa tocata marunt, sare, piper, orezul si ouale. Perisoarele trebuie sa fie putin mai piperate. Pentru niste perisoare tari si legate, continutul trebuie sa fie moale, aproape sa curga printre degete.
Dupa ce a fiert zarzavatul se adauga borsul si se lasa sa dea un clocot. Se da la foc mic si se adauga perisoarele una cate una fara sa se amestece, ele vor iesi singure la suprafata. Se ia putina carne in palme, se modeleaza perisoarele dupa marimea si forma dorita si se dau drumul in oala. Se continua fierberea 15 minute, la foc mic fara sa faramam perisoarele. Se mai adauga putin orez, ouale batute spuma, verdeata taiata, se potriveste gustul de sare si se opreste. Este o reteta excelenta de bors de perisoare.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu