Google+

23 februarie 2013

Tort de mere cu crema de zahar ars

Retete Prajituri Deserturi Si Torturi De Casa


Tort de mere cu crema de zahar ars retete culinare,

Ingrediente pentru tort

  • 7-8 mere (depinde de marimea merelor)
  • 15 oua (10 oua pentru crema, 5 oua pentru blat)
  • 1 litru de lapte
  • 25 linguri de zahar (10 linguri pentru ars, 5 linguri pentru blat, 10 linguri pentru crema)
  • 5 linguri de faina
  • 1  lingura de unt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 plic mic praf de copt
  • 2 linguri de dulceata de visine
  • 2 nuci
  • frisca pentru ornat 

Mod de preparare tort
    
Intr-o cratita mare cu diametrul de 25 cm caramelizam 10 linguri de zahar, luam cratita de pe foc si o rotim ca sa intindem zaharul si pe peretii ei. O lasam obligatoriu sa se raceasca si sa inceapa zaharul sa trosneasca si sa crape. Merele se curata de coaja iar cu ajutorul unui cutit special li se scoate cotorul, se pun intr-o cratita unsa cu unt si se introduc la cuptorul incins pentru 15-20 minute. Cat stau merele la cuptor preparam compozitia de crema de zahar ars astfel: mixam bine 10 oua, adaugam 10 linguri de zahar, laptele si zaharul vanilat (laptele fiert si caldut sau rece) si amestecam bine toata compozitia. 

Scoatem merele din cuptor, le asezam in cratita in care am caramelizat zaharul, introducem in fiecare mar cate o visina din dulceata de visine si cate o bucata de nuca, turnam usor compozitia de crema de zahar ars si introducem in cuptorul incins pentru 30 de minute. Cu aproximativ 10 minute inainte sa fie gata crema de zahar ars pregatim pandispanul astfel: se freaca bine 5 galbenusuri cu 2 linguri de zahar, albusurile se bat spuma cu 3 linguri de zahar, se adauga galbenusurile peste albususuri amestecand usor de sus in jos, adaugam treptat 5 linguri de faina amestecate cu praful de copt. 

Se scoate cratita din cuptor, se toarna aluatul de pandispan peste crema de zahar ars, se asaza si se mai lasa la cuptor 20-30 de minute pana se coace (il probam cu un pai). Dupa ce s-a copt pandispanul, il lasam sa se raceasca putin, il desprindem usor cu un cutit de pe margini si il rasturnam punand un platou cu margini mai inalte peste cratita, intorcand-o dintr-o miscare cu fundul in sus. In prima faza tortul va avea sirop de la crema de zahar ars, care va fi absorbit de pandispan si astfel tortul se va insiropa. Nu ridicam cratita de deasupra, il punem la rece in frigider pentru cateva ore bune sau pana a doua zi. Dupa ce s-a racit bine, ridicam cratita de deasupra lui si il ornam cu frisca dupa preferinta si imaginatie. 

Tort de mere cu crema de zahar ars, este un tort deosebit de aspectuos, potrivit in diverse ocazii festive, aniversari sau onomastica. Are cu un gust aparte datorita cremei de zahar ars si a merelor, este un desert gustos, se incadreaza perfect ca o reteta pentru Ziua Indragostitilor, retete de Dragobete sau retete de Ziua Femeii
POFTA BUNA!

Ingrediente pentru tort de mere cu crema de zahar ars

Mere curatate pentru tort retete culinare,

Preparare tort de mere cu crema de zahar ars retete culinare,

Preparare compozitie crema de zahar ars retete culinare,

Preparare tort de mere cu crema de zahar ars

Blat de tort cu aluat de pandispan retete culinare,

Preparare tort de mere cu crema de zahar ars retete culinare,

Reteta tort de mere cu crema de zahar ars retete culinare,

Tort de mere cu crema de zahar ars retete culinare,

Tort de mere retete dulciuri deserturi prajituri si torturi de casa,

Tort de mere cu crema de zahar ars retete culinare,

Tort de mere cu crema de zahar ars,

Tort de casa cu mere si zahar ars retete culinare,

Un comentariu: