7 ianuarie 2016

Sarbatori Religioase Sarbatori Crestine Ortodoxe 2016


calendar, calendar 2016, calendar ortodox 2016, sarbatori crestine 2016, sarbatori, sarbatori religioase 2016, 2016, cand cade craciunul si pastele in 2016, biserica, calendar bisericesc, sfinti, paste, craciun, cand se fac nunti si botezuri in 2016, calendar crestin 2016, xalendar crestin ortodox in anul 2016,

Sarbatori Religioase In Luna Ianuarie (Gerar) 2016


01 Ianuarie   Taierea Imprejur Cea Dupa Trup A Domnului, Sf. Ier. Vasile Cel Mare 
03 Ianuarie   Sf. Proroc Maleahi; Sf. Mc. Gordie
04 Ianuarie   Soborul Sf. 70 de Apostoli; Sf. Cuv. Teoctist; Sf Cuv. Apolinaria 
06 Ianuarie   Botezul Domnului – (Boboteaza- Dumnezeiasca Aratare) 
07 Ianuarie   Soborul Sf. Proroc Ioan Botezatorul Si Inaintemergatorul Domnului  
10 Ianuarie   Sf. Cuv. Antipa de la Calapodesti; Sf. Ier. Grigorie 
11 Ianuarie   Sf. Cuv. Teodosie Cel Mar; Sf. Cuv. Vitalie 
13 Ianuarie   Sf. Mc. Ermil si Stratonic 
17 Ianuarie   Sf. Cuv. Antonie Cel Mare; Sf. Cuv. Antonie cel Nou din Veria 
18 Ianuarie   Sf. Ier. Atanasie Si Chiril, Arhiep. Alecsandriei 
20 Ianuarie   Sf. Cuv. Eftimie Cel Mare, Sf. Mc. Vas Si Eusebiu 
24 Ianuarie   Sf. Cuv. Xenia; Sf. Ier. Filion
25 Ianuarie   Sf. Ier. Grigorie Teologul; Sf. Bretanion, Episcopul Tomisului; Sf. Ier. Bretanion 
27 Ianuarie   Aducerea Moastelor Sf. Ier. Ioan Gura De Aur;  Sf. Marciana Imparateasa 
30 Ianuarie   Sfintii Trei Ierarhi: Vasile Cel Mare, Grigorie Teologu si Ioan Gura De Aur 
31 Ianuarie   Sf. Mc. Doctori fara de arginti si facatori de minuni Chir si Ioan



01 Februarie   Inainte-praznuirea Intampinarii Domnului; Sf. Mc. Trifon;
02 Februarie   Intampinarea Domnului
07 Februarie   Sf. Ier. Partenie; Sf. Cuvios Luca din Elada
08 Februarie   Sf. Mare Mc. Teodor Stratilat; Sf. Proroc Zaharia
10 Februarie   Sf. Sfintit Mc. Haralambie, Sf. Mc. Valentina
14 Februarie   Sf. Cuv. Auxentie, Maron si Avraam
15 Februarie   Sf. Ap. Onisim; Sf. Mc. Maior; Sf. Cuv. Eusebiu din Siria
21 Februarie   Sf. Cuvios Timotei; Sf. Ier. Eustatie;
22 Februarie   Aflarea moastelor Sf. Mc. Din Evghenia; Sf. Cuv. Atanasie, Talasie si Limneu
24 Februarie   Intaia Si A Doua Aflare A Capului SF. Ioan Botezatorul
28 Februarie  Sf. Cuvios Vasile Marturisitorul; Sf. Sfintit Mc. Proterie;
29 Februarie   Sf. Cuv. Ioan Casian Romanul Si Gherman Din Dobrogea



01 Martie   Sf. Cuv. Mc. Evdochia; Sf. Cuv. Domnina;  
06 Martie   Sf. 42 de Mc. Din Amoreea; Aflarea Sfintei Cruci;
07 Martie   Sf. Sfintiti Mc. Efrem, episcopul Tomisului
08 Martie   Sf. Ier. Marturisitori Teofilact, ep. Nicomidiei si Pavel ep. Plusiadei
09 Martie   Sf. 40 de Mucenici din Sevastia
11 Martie   Sf. Ier. Sofronie, Patriarhul Ierusalimului
13 Martie   Aducerea moastelor Sf. Ier. Nichifor; Sf. Mc. Hristina din Persia;
15 Martie   Sf. Mc. Agapie, Plisie si Timolau
20 Martie   Sf. Cuv. Mucenici din Manastirea Sf. Sava cel Sfant; Sf. Ierarh Mart;
22 Martie   Sf. Sfintit Mc. Vasile, preotul din Ancira;
25 Martie   Buna Vestire (dezlegare de peste)
26 Martie   Sf. Mc. Montanus preotul si sotia sa Maxima; Sf. 26 de Mucenici din Gotia (Pomenirea mortilor)
27 Martie   Sf. Mucenita Matrona din Tesalonic; Sf. Mc. Filit si Lidia, sotia sa, cu cei 4 fii ail or;
29 Martie   Sf. Sfintiti Mc. Marcu, episcopul Aretuselor si Chiril diaconul; Sf. Mc. Ioana si Varahisie 



03 Aprilie   Sf. Cuv. Nichita Marturisitorul si Ilirie;
05 Aprilie   Sf. Mc. Teodul si Agatopod
06 Aprilie   Sf. Sfintit Mc. Irineu, episcop de Sirmium
10 Aprilie   Sf. Mc. Terentie, Pompei, African, Maxim si Dima
11 Aprilie   Sf. Ier. Calinic de la Cernica
12 Aprilie   Sf. Mc. Sava de la Buzau
13 Aprilie   Sf. Sfintit Mc. Artemon; Sf. Mc. Elefterie Persul
14 Aprilie   Sf. Ier. Pahomie de la Gledin
17 Aprilie   Sf. Sfintit Mc. Simeon  
19 Aprilie   Sf. Cuv. Ioan de la Lavra Veche; Sf. Sfintit Mc. Pafnutie
20 Aprilie   Sf. Ier. Teotim, episcopul Tomisului
23 Aprilie   Sf. Mare Mc. Gheorghe, purtatorul de biruinta; Sf. Mc. Valerie (Pomenirea mortilor) 
24 Aprilie   Intrarea Domnului in Ierusalim (dezlegare la peste) Sf. Ierarhi Ilie Iorest, Simion Stefan, Sava Brancovici si Iosif Marturisitorul
25 Aprilie   Sfantul Vasile De La Poiana Marului
26 Aprilie   Sf. Mc.Chiril, Chindeu si Tasie din Axiopolis (Cernavoda)
28 Aprilie   Sf. Mc. Maxim, Cvintilian si Dadas din Ozovia 



01 Mai   Invierea Domnului (Sfintele Pasti)
02 Mai   Sfintele Pasti; Aducerea moastelor Sf. Ier. Atanasie cel Mare; Sf. Ier. Atanasie al III-lea
03 Mai   Sfintele Pasti; Sf. Cuv Irodion de la Lainici; Sf. Mc. Timotei si Mavra sotia lui; Sf. Mc. Diodor
05 Mai   Sf. Mare Mucenita Irina; Sf. Cuv. Mc. Efrem cel Nou
06 Mai   Izvorul Tamaduirii; Sf. Si Dreptul Iov; Sf. Mc. Varvar
08 Mai   Sf. Ap. si Evanghelist Ioan Teologul; Sf. Cuvios Arsenie cel Mare
10 Mai   Sf. Ap. Simion Zilotul; Sf. Mc. Alfeu, Filadelf si Ciprian
12 Mai   Sf. M. Ioan Valahul
13 Mai   Sf. Mc. Glicheria; Sf. Serghie Marturisitorul (dezlegare la peste)
15 Mai   Sf. Cuvios Pahomie cel Mare; Sf. Ier. Ahile
17 Mai   Sf. Ap. Andronic si sotia sa Iunia; Sf. Cuv. Nectarie si Teofan
21 Mai   Sfintii Mari Imparati Constantin Si Elena
22 Mai   Sf. Mucenici Vasilisc si Marcel; Sf. Parinti de la Sinodul al II-lea Ecumernic
24 Mai   Sf. Cuv. Simeon cel din Muntele Minunat
25 Mai   Injumatatirea Praznicului; A treia aflare a cinstitului cap al Sf. Proroc Ioan Botezatorul
27 Mai   Sf. Mc. Iuliu Veteranul
29 Mai   Sf. Mc. Teodosia fecioara; Sf. Sfintit Mucenic Olivian; Sf. Ierarh Alexandru
30 Mai   Sf. Cuv. Isaachie Marturisitorul si Varlam  



01 Iunie   Odovania Injumatatirii praznicului; Sf. Iustin Martirul si Filozoful (Dezlegare la peste)  
02 Iunie   Sf. Mare Mc. Ioan Cel Nou De La Suceava, Sf. Ier. Nichifor Marturisitorul
03 Iunie   Sf. Mc. Luchilian, Ipatie si Paula fecioara (Dezlegare la peste)
04 Iunie   Sf. Mc. Zotic, Atal, Camasie Si Filip De La Niculitel
05 Iunie   Sf. Sfintit Mc. Dorotei; Sf. Mc. Apolo si Leonid
07 Iunie   Sf. Sfintit Mc. Teodot; Sf. Mc. Zenaida
08 Iunie   Sf. Mc. Nicandru si Marcian
09 Iunie   Inaltarea Domnului (Ziua Eroilor)
12 Iunie   Sf. Cuv. Onufrie cel Mare si Petru Atonitul
13 Iunie   Sf. Mc. Achilina, Sf. Ier. Trifilie (dezlegare la peste)
14 Iunie   Sf. Proroc Elisei; Sf. Ier. Metodie
15 Iunie   Sf. Proroc Amos; Sf. Mucenic Isihie;
19 Iunie   Pogorarea Sfantului Duh
20 Iunie   Sfanta Treime
21 Iunie   Sf. Mc. Iulian din Tars si Afrodisie  
22 Iunie   Sf. Ier. Grigorie Dascalu  
23 Iunie   Sf. Mc. Agripa; Sf. Sfintit Mc. Aristocle preotul
24 Iunie   Nasterea Sf. Proroc Ioan Botezatorul (Sanzienele sau Dragaica); Aducerea moastelor Sf. Mare Mc. Oan cel Nou de la Suceaca; Sf. Ier. Niceta de Remesiana
26 Iunie   Sf. Cuv. David din Tesalonic; Sf. Ier. Ioan;
28 Iunie   Aducerea moastelor Sf. Mc. Doctori fara de arginti, Chir si Ioan; Sf. Mc. Papias
29 Iunie   Sf. Ap. Petru Si Pavel (Dezlegare la peste)
30 Iunie   Soborul Sf. 12 Apostoli; Sf. Ier. Ghelasie de la Ramet 



01 Iulie   Sf. Ier. Leontie De La Radauti
02 Iulie   Asezarea vesmantului Nascatoarei de Dumnezeu in biserica Vlaherne; Sfantul Voievod Stefan cel Mare
03 Iulie   Sf. Mucenic Iachint, Sf. Ier. Anatolie
05 Iulie   Sf. Cuv. Atanasie Atonitul, Sf. Cuv. Lampadie
08 Iulie   Sf. Mc. Epictet preotul si Astion monahul
10 Iulie   Sf. 45 de Mucenici din Nicopolea Armeniei
12 Iulie   Cinstirea Sfintei Icoane Prodomita de la Muntele Athos; Sf. Mc. Proclu si Ilarie
17 Iulie   Sf. Mare Mucenita Marina; Sf. Ier. Eufrasie;
18 Iulie   Sf. Mc. Emilian de la Durostor; Sf. Cv. Pamvo
19 Iulie   Sf. Cuv. Macrina; Sf. Cuv. Die;
20 Iulie   Sf. Slavitul Proroc Ilie Tesviteanul
21 Iulie   Sf. Cuv. Simeon si Ioan Pustnicul; Sf. Cuv. Rafael si Partenie
24 Iulie   Sf. Mare Mc. Hristina; Sf. Mc. Emoghen
26 Iulie   Sf. Sfintit Mc. Ermolae; Sf. Cuv. Mc. Paraschevi din Roma; Sf. Cuv. Ioanichie cel Nou de la Muscel
27 Iulie   Sf. Mare Mc.si Tamaduitor  Pantelimon
30 Iulie   Sf. Ap. Sila, Silvan, Crescent; Sf. Sfintit Mc. Valentin
31 Iulie   Inainte- prazuirea scoaterii Sfintei Cruci; Sf. Si Dreptul Evdochim; Sf. Si Dreptul Iosif din Arimateea (Lasatul secului pentru Postul Adormirii Maicii Domnului) 



02 August   Aducerea moastelor Sf. Intai Mc. Si Arhid. Stefan;
05 August   Inainte- praznuirea Schimbarii la Fata a Domnului; Sf. Cuv. Ioan Iacob
06 August   Schimbarea La Fata A Domnului (Dezlegare la peste)
07 August   Sf. Cuv. Teodora De La Sihla; Sf. Cuv. Mucenic Dometie Persul; Sf. Ier. Narcis; Sf. Irina imparateasa
09 August   Sf. Ap. Matia; Sf. 10 Mc. Marturisitori pentru icoana lui Hristos;
11 August   Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului
14 August   Inainte-praznuirea Adormirii Maicii Domnului; Sf. Proroc Miheia
15 August   Adormirea Maicii Domnului
16 August   Aducerea Sf. Mahrama a Domnului din Edesa la Constantinopol; Sf. Martiri Brancoveni: Constantin Voievod cu cei patru fii ai sai; Sf. Cuv. Iosif de la Varatec;   
21 August   Sf. Ap. Tadeu; Sf. Mc. Vasa cu fii ei; Sf. Mc. Donat diaconul, Romul preotul, Silvan diaconul si Venust
23 August   Odovania praznicului Adormirii Maicii Domnului; Sf. Muc. Lup;
28 August   Sf. Cuv. Moise Etiopianul; Dreptul Iezechia;
29 August   Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul, Cuv. Teodora (Post)
30 August   Sf. Ierarhi Varlaamsi Ioan de la Rasca si Secu; Sf. Ierarhi Alexandru, Ioan si Pavel cel Nou 



01 Septembrie   Inceputul anului bisericesc; Sf. Cuv. Dionisie Exigul; Sf. Simeon Stalpnicul Si Marta
04 Septembrie   Sf. Sfintit Mc. Vavila; Sf. Proroc Moise; Sf. Mc. Petroniu
06 Septembrie   Pomenirea Minunii Sf. Arhanghel Mihail in Colose; Sf. Mc. Eudoxie
08 Septembrie   Nasterea Maicii Domnului
09 Septembrie   Sf. Parinti Ioachim Si Ana; Sf. Cuv. Onufrie si Chiriac;
11 Septembrie   Sf. Cuv. Teodora din Alexandria; Sf. Cuvios Eufrosim bucatarul
13 Septembrie   Inainte- praznuirea Inaltarii Sfintei Cruci; Sf. Sfintiti Mc. Corneliu Sutasiul si Ciprian; Sf. Cuv. Ioan de la Prislop; Sf. Mucenici din Dobrogea: Macrobie, Gordian, Ilie, Zotic, Lucian si Valerian
14 Septembrie   Inaltarea Sfintei Cruci (Post)
15 Septembrie   Sf. Ier. Iosif Cel Nou De La Partos, Sf. Mare Mc. Nichita
18 Septembrie   Sf. Ier. Eumenie; Sf. Mucenita Ariadna
20 Septembrie   Sf. Mare Mc. Eustatie si sotia sa Teopisti cu cei doi fii ail or Agapie si Teopist
22 Septembrie   Sf. Sfintit Mc. Teodosie De La Manastirea Brazi
23 Septembrie   Zamislirea Sf. Proroc Ioan Botezatorul;
24 Septembrie   Sf. Cuv. Siluan Athonitul
25 Septembrie   Sf. Cuv. Eufrosina; Sf. Cuv. Pafnutie; Sf. Cuv. Serghie
26 Septembrie   Sf. Voievod Neagoie Basarabi; Sf. Ier. Martir Antim Ivireanul
27 Septembrie   Sf. Ier. Martir Antim Ivireanul, mitropolitul Tarii Romanesti; Sf. Mc. Calistrat si Epiharia;
28 Septembrie   Sf. Cuv. Hariton Marturisitorul; Sf. Proroc Baruh; 



01 Octombrie   Acoperamantul Maicii Domnului; Sf. Apostol Anania; Sf Cuv. Roman Melodul; Sf. Cuv. Iosif si Chiriac de la Bisericani
02 Octombrie   Sf. Sfintit Mucenic Ciprian; Sf. Mucenica Iustina fecioara
04 Octombrie   Sf. Sfintit Mc. Ierotei, Episcopul Atenei;
06 Octombrie   Sf. Ap. Toma; Sf. Mc. Erotiida;
07 Octombrie   Sf. Mari Mc. Serghie si Vah;
09 Octombrie   Sf. Ap. Iacob al lui Alfeu; Sf. Cuv. Andronic si Anastasia
11 Octombrie   Sf. Ap. Filip; Sf. Ier. Teofan Marturisitorul;
13 Octombrie   Aducerea moastelor Sf. Apostol Andrei la Iasi
14 Octombrie   Sf. Cuv. Parascheva de la Iasi;
16 Octombrie   Sf. Mucenic Longhin Sutasul
18 Octombrie   Sf. Ap. Si Evanghelist Luca; Sf. Mc. Marin cel Batran;
21 Octombrie   Sf. Preoti Marturisitori: Ioan din Gales si Moise Macinicdin Sibiel, Visarion si Sofronie, Sf. Cuv. Oprea
23 Octombrie   Sf. Ap. Iacob; Sf. Ier. Ignatie; Sf. Cuv. Macarie Romanul
25 Octombrie   Sf. Mc. Marcian si Martirie, Sf. Tavita
26 Octombrie   Sf. Mare Mc. Dimitrie, Izvoratorul de Mir
27 Octombrie   Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor; Sf. Mc. Nestor
28 Octombrie   Sf. Ier. Iachint, mitropolitul Tarii Romanesti 
30 Octombrie   Sf. Sfintit Mc. Zenovie ep. Ciliciei si sora sa Zenovia; Sf. Ap. Cleopa



01 Noiembrie   Sf. Doctori fara de arginti Cosma si Damian din Asia
06 Noiembrie   Sf. Ier. Pavel Mart; Sf. Cuv Luca din Sicilia
08 Noiembrie   Soborul Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil si al tuturor cerestilor puteri
09 Noiembrie   Sf. Mc. Claudiu, Castor, Sempronian si Nicostrat
12 Noiembrie   Sf. Martiri si Marturisitori Nasaudeni: Atanasie Todoran din Bichigiu, Vasile din Mocod, Grigorie din Zegra si Vasile din Telciu;
13 Noiembrie   Sf. Ier. Ioan Gura de Aur; Sf. Antuza, mama sa
14 Noiembrie   Sf. Ier. Grigorie Palama; Sf. Apostol Filip; (Lasatul secului pentru Postul Nasterii Domnului)
15 Noiembrie   Sf. Cv. Paisie de la Neamt; Sf. Mc. Si Marturisitori: Gurie, Samona si Aviv diaconul (Inceputul Postului Nasterii Domnului)
16 Noiembrie   Sf. Ap. Si Evanghekist Matei
20 Noiembrie   Inainte- praznuirea Intrarii in biserica a Maicii Domnului; Sf. Cuv. Grigorie Decapolitul; Sf. Mc. Dasie; Sf. Ier. Proclu (Dezlegare la peste)
21 Noiembrie   Intrarea in Biserica a Maicii Domnului (Dezlegare la peste)
22 Noiembrie   Sf. Ap. Filimon Arhip, Onisimsi Apfia; Sf. Mc. Cecilia
23 Noiembrie   Sf. Cuv. Antonie de la Iezerul Valcii
25 Noiembrie   Odovania praznicului Intrarii in biserica a Maicii Domnului; Sf. Mare Mc. Ecaterina; Sf. Mare Mc. Mercurie
27 Noiembrie   Sf. Mare Mucenic Iacob Persul; Sf. Cuv. Natanael si Pinufrie (Dezlegare la peste)
29 Noiembrie   Sf. Mc. Paramon si Filumen; Sf. Cuv. Pitirun  
30 Noiembrie   Sf. Ap. Andrei, cel intai chemat, Ocrotitorul Romaniei; Sf. Ier. Andrei Saguna (Dezlegare la peste) 



03 Decembrie   Sf. Cuv. Gheorghe de la Cernica si Caldarusani; Sf. Proroc Sofrnie (Dezlegare la peste)
04 Decembrie   Sf. Mare Mc. Varvara; Sf. Cuv. Ioan Damaschin (Dezlegare la peste)
05 Decembrie   Sf. Cuv. Sava cel Sfintit; Sf. Mc. Anastasie (Dezlegare la peste)
06 Decembrie   Sf. Ier. Nicolae (Dezlegare la peste)
07 Decembrie   Sf. Mc. Filofteia de la Curtea de Arges
09 Decembrie   Zamislirea Sfintei Fecioare Maria de catre Sf. Ana;
11 Decembrie  Sf. Cuv. Daniil Stalpnicul si Luca cel Nou (Dezlegare la peste)
12 Decembrie   Sf. Ier. Spiridon episcopul Trimitundei (Dezlegare la peste)
13 Decembrie   Sf. Ier. Dosoftei, mitropolitul Moldovei; Sf. Mc. Eustratie, Evghenie, Mardarie si Orest; Sf. Mc. Lucia (Dezlegare la peste)
15 Decembrie   Sf. Sfintit Mc. Elefterie
18 Decembrie   Sf. Cuv. Daniil Sihastrul; Sf. Mc. Sebastian si Zoe; Sf. Ier. Modest (Dezlegare la peste)  20 Decembrie   Inainte- praznuirea Nasterii Domnului
22 Decembrie   Sf. Ier. Petru Movila, Sf. Mare Mc. Anastasia
25 Decembrie   Nasterea Domnului  (Craciunul)
26 Decembrie   A Doua Zi De Craciun, Soborul Maicii Domnului, Sf. Cuv. Nicodim de la Tismana; Sf. Sfintit Mc. Eftimie Marturisitorul
27 Decembrie   A Treia Zi De Craciun, Sf. Ap. Intaiul Mc. Si Arhidiacon Stefan; Sf. Cuv. Teodor Marturisitorul
31 Decembrie   Odovania praznicului Nasterii Domnului; Sf. Cuv. Melania Romana; Sf. Mc. Hermes 

Calendar de pe Site-ul Oficial al Arhiepiscopiei Tomisului 
www.arhiepiscopiatomisului.ro  

5 ianuarie 2016

Zile libere 2016 Zile libere legale 2016


2016, calendar, calendar 2016, zile libere 2016, anul 2016, zile libere legale in anul 2016, codul muncii prevede zile libere legale in anul 2016, sarbatori legale in 2016,

     In anul 2016 vor fi 12 zile libere declarate prin lege, insa din 12 zile libere stabilite drept sarbatori legale doar 7 cad in cursul saptamanii, iar 5 sunt in weekend cand oricum nu se lucreaza. Toti romanii trebuie sa stie!  

     Sarbatorile legale stabilite prin Codul Muncii sunt: prima si a doua zi de Anul Nou; prima si a doua zi de Pasti; Ziua Internationala a Muncii; prima si a doua zi de Rusalii; Adormirea Maicii Domnului; Sfantul Apostol Andrei; Ziua Nationala a Romaniei; prima si a doua zi de Craciun; 


Vineri - 01 Ianuarie - Anul Nou 
Sambata - 02 Ianuarie - A doua zi de Anul Nou 
Duminica - 24 Ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Romane 
Duminica - 1 Mai - Prima zi de Paste 
Luni - 2 Mai - A doua zi de Paste 
Duminica - 01 Mai - Ziua Internationala a Muncii 
Duminica - 19 Iunie - Prima zi de Rusalii 
Luni - 20 Iunie - A doua zi de Rusalii 
Luni - 15 August - Adormirea Maicii Domnului 
Miercuri - 30 Noiembrie - Sfantul Andrei 
Joi - 01 Decembrie - Ziua Nationala a Romaniei 
Duminica - 25 Decembrie - Prima zi de Craciun 
Luni - 26 Decembrie - A doua zi de Craciun 


Data Pastelui pe perioada anilor 2015-2025 

2015 - 12 aprilie 
2016 - 1 mai 
2017 - 16 aprilie 
2018 - 8 aprilie 
2019 - 28 aprilie 
2020 - 19 aprilie 
2021 - 2 mai 
2022 - 24 aprilie 
2023 - 16 aprilie 
2024 - 5 mai 
2025 - 20 aprilie 

4 ianuarie 2016

Piftie de porc

Retete De Racituri Si Piftii De Porc - Reteta Piftie Cu Carne De Porc


racitura, piftii, racituri, piftie, racitura de porc, retete piftie de porc, retete culinare, retete de mancare, retete de porc, preparate de porc, aperitive si gustari reci, retete de craciun si revelion, preparate de craciun si revelion, reteta racituri sau piftii specific bobotezei, preparate de boboteaza si sfantul ioan, retete de boboteaza si sfantul ioan, mancare traditionala romaneasca,


     Piftie de porc, un preparat specific Bobotezei, o mancare traditionala romaneasca nelipsita de pe masa de Craciun, Revelion, Boboteaza si Sfantul Ioan. De obicei de Boboteaza pe langa alte mancaruri si preparate de porc se prepara si piftia sau racitura de porc. Piftia este un preparat culinar din grupa gustarilor reci servit si ca aperitiv, ornat cu boia de ardei si piper macinat sau hrean in otet, este obtinut prin fierberea indelungata si la foc mic (2-3 ore) a bucatilor de carne (pulpa, rasol, cap si picioare de porc) cu os, sorici si cartilaje care dau un gust bun si care incheaga zeama, cu diferite zarzavaturi si condimente pentru aroma. Piftia poate fi preparata cu carne de porc, curcan, vitel, gasca, cocos si peste. 
Eu o sa fac o piftie de porc deoarece am oprit special ingredientele de la taierea porcului. Pentru preparare avem nevoie de 1 rasol de porc, 3 picioare de porc, ¼ cap de porc, putina pulpa de porc, 2 capatani de usturoi, 1 ceapa, 1 lingurita de piper boabe, 2 lingurite de sare, 4 l de apa. 
     Cum facem o piftie sau o racitura gustoasa? Foarte simplu, in primul rand parlim si curatam foarte bine carnea. Intr-o oala punem apa suficienta la fiert si cand incepe sa fiarba adaugam bucatile de carne si le lasam sa fiarba la foc mic acoperite cu un capac pana cand sunt apropape fierte. Pe parcurs se aduna cu o spumiera spuma formata. Cand carnea este aproape fiarta adaugam o ceapa si o capatana de usturoi curatate de coaja, condimentam cu putina sare si piper boabe si continuam fierberea pana cand carnea este bine fiarta si devine lipicioasa. Scoatem carnea cu o paleta intr-o farfurie si o lasam sa se raceasca, apoi o alegem de oase si o portionam in bucati potrivit de mari, sau la dimensiunea dorita. In zeama in care am fiert carnea adaugam o capatana de usturoi curatata de coaja, zdrobita si frecata cu sare la fel ca la mujdei, amestecam bine si cu un polonic vanturam zeama pana cand se albeste (zeama trebuie sa fie alba). Lasam zeama vanturata timp de 30 de minute sa se linisteasca, dupa care adunam grasimea formata si o dam deoparte, potrivim gustul de sare si o strecuram printr-o strecuratoare fina de oase si usturoi. In castronele asezam dupa gust bucati de carne si completam cu zeama, apoi lasam la rece sa se intareasca. 
     Piftie de porc, o reteta de porc deosebit de gustoasa nelipsita in deosebi cu ocazia sarbatorilor de iarna cand temperatura de afara este mai scazuta si se prepara mult mai usor iar carnea de porc se gaseste mai proaspata. Racituri si piftii de porc specific Bobotezei, o reteta de mancare romaneasca pe care o mananci oricand cu placere si care merita incercata macar cu ocazia Craciunului sau a Sfantului Ioan. Daca vrei sa trimiti felicitari si urari de Sf. Ioan citeste aici
Pofta Buna 
retete racitura, piftii, racituri, piftie, racitura de porc, piftie de porc, retete culinare, retete de mancare, retete de porc, preparate de porc, aperitive si gustari reci, retete de craciun si revelion, preparate de craciun si revelion, reteta racituri sau piftii specific bobotezei, preparate de boboteaza si sfantul ioan, retete de boboteaza si sfantul ioan, mancare traditionala romaneasca,

racitura, piftii, racituri, piftie, retete racitura de porc, piftie de porc, retete culinare, retete de mancare, retete de porc, preparate de porc, aperitive si gustari reci, retete de craciun si revelion, preparate de craciun si revelion, reteta racituri sau piftii specific bobotezei, preparate de boboteaza si sfantul ioan, retete de boboteaza si sfantul ioan, mancare traditionala romaneasca,

racitura, piftii, racituri, retete piftie, racitura de porc, piftie de porc, retete culinare, retete de mancare, retete de porc, preparate de porc, aperitive si gustari reci, retete de craciun si revelion, preparate de craciun si revelion, reteta racituri sau piftii specific bobotezei, preparate de boboteaza si sfantul ioan, retete de boboteaza si sfantul ioan, mancare traditionala romaneasca,

3 ianuarie 2016

Friptura de porc

Friptura De Porc La Cuptor - Retete Fripturi La Cuptor - Preparate De Porc


fripturi, friptura de porc la cuptor, friptura, fripturi de porc la cuptor, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu carne, rulada de porc, carnati prajiti, cartofi prajiti, retete fripturi, reteta fripturi, preparate de porc, retete de porc, meniu pentru ocazii festive, un fel de mancare, preparate de revelion,

     Rulada de porc cu cartofi si carnati la cuptor, o mancare cu carne de porc deliciosa, o friptura de porc preparata la cuptor gustoasa si aspectuoasa, care merge pregatita cu orice ocazie fiind foarte apreciata pentru gustul bun. Am pregatit acest fel de mancare pe langa alte fripturi si preparate de porc pentru masa de Craciun si Revelion, servite alaturi de multe feluri de muraturi puse de mine in bucatarie si diferite salate de sezon. In loc de rulada se poate folosi orice carne de porc, reteta se face foarte simplu si nu necesita efort deosebit. 
     Am luat din balcon un carnat de porc, spun un carnat deoarece eu prepar carnatii de Craciun lungi cat este matul de mare, iar carnatul in cauza are 1,5 m lungime. Am portionat carnatul in bucati de 10 cm, am crestat fiecare bucata in 2 locuri pe ambele parti si le-am prajit intr-o tigaie cu putina untura, nu l-am prajit de tot doar cat sa fie 70 % facut si sa iasa zeama din el. Cartofii se curata, se spala, se taie la dimensiunea dorita, se pun intr-un castron unde se sareaza si se amesteca sa prinda toti sare. Carnatii se scot intr-o farfurie si in untura incinsa se adauga cartofii care se prajesc si ei foarte putin, cat sa prinda gust de untura si carnati si sa capete putina culoare. Rulada din piept de porc se taie felii, in loc de rulada se poate praji dupa gust foarte putin cateva bucati de ceafa de porc, piept de porc, cotlet, muschi sau antricot de porc, care au fost condimentate inainte cu sare si piper. 
     Intr-o tava de cuptor se asaza primii cartofii, apoi peste ei intr-o parte se pun carnatii iar in cealalta parte rulada de porc, se pun 2-3 linguri din untura in care am prajit carnatii si cartofii si se baga tava in cuptor la 180 de grade pentru 15 minute, pana cand friptura capata culoare frumoasa de rumenit. 
Friptura de porc se serveste fierbinte avad un gust si un miros imbietor, alaturi de o salata de varza murata sau muraturi, castraveti sau gogosari in otet. Dar sa nu uitam si de un pahar de vin de butuc natural facut de noi in gospodarie. Poate vrei sa vezi si alte retete de porc: carnati de casa, rulada de porc, rulada din piept de porc, carnati prajiti, friptura la ceaun
Pofta Buna!  
fripturi, friptura de porc la cuptor, friptura, fripturi la cuptor, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu carne, rulada de porc, carnati prajiti, cartofi prajiti, retete fripturi, reteta fripturi, preparate de porc, retete de porc, meniu pentru ocazii festive, un fel de mancare, preparate de revelion,

fripturi, friptura de porc la cuptor, friptura, fripturi de porc la cuptor, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu carne, rulada de porc, carnati prajiti, cartofi prajiti, retete fripturi, reteta fripturi, preparate de porc, retete de porc, meniu pentru ocazii festive, un fel de mancare, preparate de revelion,

fripturi, friptura de porc la cuptor, friptura, fripturi de porc la cuptor, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu carne, rulada de porc, carnati prajiti, cartofi prajiti, retete fripturi, reteta fripturi, preparate de porc, retete de porc, meniu pentru ocazii festive, un fel de mancare, preparate de revelion,

fripturi, friptura de porc la cuptor, friptura, fripturi de porc la cuptor, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu carne, rulada de porc, carnati prajiti, cartofi prajiti, retete fripturi, reteta fripturi, preparate de porc, retete de porc, meniu pentru ocazii festive, un fel de mancare, preparate de revelion,

fripturi, friptura de porc la cuptor, friptura, fripturi de porc la cuptor, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu carne, rulada de porc, carnati prajiti, cartofi prajiti, retete fripturi, reteta fripturi, preparate de porc, retete de porc, meniu pentru ocazii festive, un fel de mancare, preparate de revelion,

fripturi, friptura de porc la cuptor, friptura, fripturi de porc la cuptor, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu carne, rulada de porc, carnati prajiti, cartofi prajiti, retete fripturi, reteta fripturi, preparate de porc, retete de porc, meniu pentru ocazii festive, un fel de mancare, preparate de revelion,

fripturi, friptura la cuptor, friptura, fripturi de porc la cuptor, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu carne, rulada de porc, carnati prajiti, cartofi prajiti, retete fripturi, reteta fripturi, preparate de porc, retete de porc, meniu pentru ocazii festive, un fel de mancare, preparate de revelion,

2 ianuarie 2016

Ciorba de burta ardeleneasca

Retete Ciorba De Burta - Reteta Ciorba De Burta Ardeleneasca


ciorbe, ciorba, ciorba de burta, ciorba de burta cu rasol si picioare de porc, ciorba de revelion, retete culinare, retete de mancare, retete ciorba, reteta ciorba, retete de revelion, preparate de revelion, ciorba traditionala romaneasca, mancare traditionala romaneasca, retete din ardeal, ciorba de burta dreasa cu smantana usturoi si otet, retete, mancare romaneasca din ardeal,

     O reteta de ciorba perfecta pentru orice ocazie este ciorba de burta, eu o sa prepar special pentru masa de Revelion o reteta de ciorba din Ardeal si anume ciorba de burta ardeleneasca. O sa fac ciorba intr-o oala de 9 litri pentru mai multe persoane, dar si pentru ca imi place sa mai ramana si pentru a doua zi cate o portie care este si mai buna. 
Pentru preparare avem nevoie de 1 kg burta de vita prefiarta, 1 rasol potrivit, 4 picioare de porc, 2 cepe, 1 ardei, 1 cana smantana, 1 capatana de usturoi, otet dupa gust, 3 oua, 2 lingurite de sare, ardei iute pentru servit, 5 l de apa. Ciorba se prepara ca orice ciorba de burta clasica cu unele completari specifice zonei. Unii pun ori rasol ori picioare de porc, eu le pun pe amandoua deoarece fiecare are gustul sau in ciorba. 
ingrediente pentru ciorba de burta ardeleneasca din burta si rasol de vita si picioare de porc dreasa cu smantana otet si usturoi, retete culinare, retete, cum se face ciorba de burta traditionala romaneasca din ardeal,

     Cum facem o ciorba de burta gustoasa de te lingi pe degete? Foarte simplu, in primul rand curatam si spalam foarte bine picioarele de porc si bucata de rasol, le si parlim pe fiecare in parte la flacara de la aragaz chiar daca nu au nimic pe sorici, o sa observam ca o sa aiba un gust mult mai bun parlite. Apoi se pun intr-o oala cu apa suficienta sa fiarba, iar cand incepe sa fiarba se aduna cu o spumiera spuma formata. Zarzavatul se curata si se spala, ceapa se taie mic, morcovii si ardeiul se taie cubulete. Burta se pune intr-o oala cu apa si putin otet si se da 1-2 clocote. Dupa ce am adunat toata spuma formata de carne se adauga zarzavatul si se continua fierberea acoperit pana cand carnea se desface singura de pe oase, apoi se scot bucatile de carne intr-un castron sa se raceasca. 
preparare ciorba de burta ardeleneasca din burta si rasol de vita si picioare de porc dreasa cu smantana otet si usturoi, retete culinare, retete, cum se face ciorba de burta traditionala romaneasca din ardeal, cum facem ciorba de burta, retete cu porc, retete cu vita, preparate de porc, preparate de vita, retete cu burta de vita,

Carnea se alege de pe oase si se taie bucatele, apoi se pune in oala cu ciorba, se adauga si burta cu o spumiera, se mai completeaza cu putina apa si se continua fierberea pana cand burta este bine fiarta. Usturoiul se curata, se spala si se zdrobeste, se freaca cu putina sare, se adauga si putina apa cat sa devina o pasta. Ouale se bat foarte bine intr-un castron cu un praf de sare si 2 linguri de smantana. Aici ardelenii amesteca smantana cu ouale (doar galbenusuri) si le pun in oala de ciorba alaturi de usturoiul dat pe razatoare, eu daca sunt din Dobrogea imi place mai mult smantana si usturoiul sa le pun separat in farfurie, asa ca in oala de ciorba o sa pun doar ouale cu 2 linguri de smantana amestecate foarte bine inainte si cu cateva polonice de ciorba dupa, ca sa nu se taie. Se potriveste gustul de sare si se opreste focul. 
ciorba de burta, preparare ciorba de burta ardeleneasca din burta si rasol de vita si picioare de porc dreasa cu smantana otet si usturoi, retete culinare, retete, cum se face ciorba de burta traditionala romaneasca din ardeal, cum facem ciorba de burta, retete cu porc, retete cu vita, preparate de porc, preparate de vita, retete cu burta de vita,

Ciorba de burta se serveste fierbinte dreasa dupa gust cu usturoi, smantana si otet, alaturi de un ardei iute. Ciorba de burta ardeleneasca, o reteta de mancare traditionala romaneasca, o reteta din Ardeal gustoasa simplu si usor de preparat, care merge servita cu o palinca sau o tuica fiarta inainte de masa. 
Pofta Buna! 
ciorbe, ciorba, ciorba de burta ardeleneasca, ciorba de burta cu rasol si picioare de porc, ciorba de revelion, retete culinare, retete de mancare, retete ciorba, reteta ciorba, retete de revelion, preparate de revelion, ciorba traditionala romaneasca, mancare traditionala romaneasca, retete din ardeal, ciorba de burta dreasa cu smantana usturoi si otet, retete, mancare romaneasca din ardeal,

ciorbe, ciorba, ciorba de burta ardeleneasca, ciorba de burta cu rasol si picioare de porc, ciorba de revelion, retete culinare, retete de mancare, retete ciorba, reteta ciorba, retete de revelion, preparate de revelion, ciorba traditionala romaneasca, mancare traditionala romaneasca, retete din ardeal, ciorba de burta dreasa cu smantana usturoi si otet, retete, mancare romaneasca din ardeal,

ciorbe, ciorba, ciorba de burta, ciorba de burta cu rasol si picioare de porc, ciorba de revelion, retete culinare, retete de mancare, retete ciorba, reteta ciorba, retete de revelion, preparate de revelion, ciorba traditionala romaneasca, mancare traditionala romaneasca, retete din ardeal, ciorba de burta dreasa cu smantana usturoi si otet, retete, mancare romaneasca din ardeal, ciorba de burta ardeleneasca,

ciorbe, ciorba, ciorba de burta, ciorba de burta cu rasol si picioare de porc, ciorba de revelion, retete culinare, retete de mancare, retete ciorba, reteta ciorba, retete de revelion, preparate de revelion, ciorba traditionala romaneasca, mancare traditionala romaneasca, retete din ardeal, ciorba de burta dreasa cu smantana usturoi si otet, retete, mancare romaneasca din ardeal, meniu, un fel de mancare,

1 ianuarie 2016

Rulada din piept de porc

Retete Rulada De Porc La Cuptor - Preparate De Porc - Retete Cu Porc


fripturi, friptura, rulada, rulade, rulada de porc, rulada din piept de porc, retete, retete culinare, retete de mancare, preparate de porc, retete de revelion, retete de craciun, aperitive, aperitive reci, preparate de craciun, preparate de revelion, retete cu porc, friptura de porc, friptura la cuptor, rulada de porc la cuptor, preparate culinare, carne de porc gatita, retete cu pipept de porc,

     O reteta de Craciun si Revelion sau pentru orice alta masa festiva, un aperitiv rece sau o friptura de porc calda cu cartofi prajiti, ciuperci si muraturi sau diferite salate de sezon, deosebit de gustoasa si aspectuoasa este rulada din piept de porc preparata la cuptor. Rulada de porc se prepara foarte simplu si usor, ai nevoie de o bucata de piept de porc fara os, alegi o bucata mai mare de piept care merge rulata cu usurinta, iar ca condimente o sa poti pune cu succes: cimbru macinat, piper macinat, boia de ardei iute, sare grunjoasa, ulei de masline, catei de usturoi, putin vin doar de miros. Rulada o poti face umpluta cu carne tocata, cu ciuperci sau cu multe verdeturi, eu o sa prepar o rulada din piept de porc simpla. 
ingrediente rulada din piept de porc preparata la cuptor, retete cu porc, retete cu piept de porc, preparate de craciun si revelion preparare, retete de craciun si revelion preparare, ingrediente fripturi la cuptor cu carne de porc, retete culinare,

     Cum facem rulada din piept de porc gustoasa? Sa va spun cum o prepar eu, in primul rand am ales o bucata de piept frumoasa si proaspata, cu mai multa carne decat grasime si cel mai important sa aiba si sorici. Am parlit soriciul pentru un gust mai bun chiar daca era foarte bine curatat, am facut din loc in loc mici incizii cu varful unui cutit si am impanat-o cu catei de usturoi curatati de coaja si spalati. Apoi am frecat carnea foarte bine cu sare grunjoasa, am uns-o cu ulei de masline si am pudrat-o cu piper macinat, boia de ardei iute si cimbru macinat. Am asezat bucata de carne intr-o punga de plastic, am picurat putin vin si am tinut-o la rece inchisa ermetic cateva ore, pentru un gust mai bun se poate tine pana a doua zi. 
carne, porc, carne de porc, retete cu carne de porc, retete cu porc, preparate de porc, preparate din piept de porc, retete culinare, carne de porc pregatita pentru friptura, carne cruda, carne macra, carne de purcel,

     Se pregateste o tava de cuptor incapatoare, se asaza pieptul de porc rulat strans si legat cu o sfoara ca sa nu se desfaca, se acopera cu o hartie de copt si se coace la cuptor timp de 120 de minute la o temperatura de 150 de grade. Pe parcurs rulada se mai intoarce cu grija pe toate partile, iar la final se descopera si se mai coace inca 20 minute pana se rumeneste frumos. Aici depinde de marimea pieptului de porc, eu am avut un piept de porc de aproximativ 3 kg iar in 150 de minute a fost gata. Soriciul de pe piept se poate cresta, iar rulada se poate infasura in staniol sau hartie de copt, dar aveti grija cand desfaceti rulada deoarece soriciul cald este foarte moale si lipicios. Cel mai bine este sa preparati rulada din timp, o desfaceti cand s-a racit si apoi ii desfaceti sforile si o reincalziti alaturi de cartofi la cuptor sau alte garnituri care se potrivesc. 
     Friptura din piept de porc la cuptor, o reteta de rulada de porc foarte gustoasa si aspectoasa care merge servita atat rece cat si calda, o friptura din carne de porc delicioasa, frageda, moale si gustoasa, cu un sorici care ti se topeste in gura si un gust deosebit ideala pentru o masa festiva, speciala sau cu orice ocazie cand avem invitati dragi. Poate vrei sa vezi si alte retete: rulada de porc, rulada de spanac
Pofta Buna! 
fripturi, friptura, rulada, rulade, reteta rulada de porc, rulada din piept de porc, retete, retete culinare, retete de mancare, preparate de porc, retete de revelion, retete de craciun, aperitive, aperitive reci, preparate de craciun, preparate de revelion, retete cu porc, friptura de porc, friptura la cuptor, rulada de porc la cuptor, preparate culinare, carne de porc gatita, retete cu pipept de porc, fripturi la cuptor, mancaruri cu carne,

fripturi, friptura, rulada, rulade, rulada de porc, rulada din piept de porc, retete, retete culinare, retete de mancare, preparate de porc, retete de revelion, retete de craciun, aperitive, aperitive reci, preparate de craciun, preparate de revelion, retete cu porc, friptura de porc, friptura la cuptor, retete rulada de porc la cuptor, preparate culinare, carne de porc gatita, retete cu pipept de porc, fripturi la cuptor, mancaruri cu carne,

fripturi, friptura, rulada, rulade, reteta rulada de porc, rulada din piept de porc, retete, retete culinare, retete de mancare, preparate de porc, retete de revelion, retete de craciun, aperitive, aperitive reci, preparate de craciun, preparate de revelion, retete cu porc, friptura de porc, friptura la cuptor, rulada de porc la cuptor, preparate culinare, carne de porc gatita, retete cu pipept de porc, fripturi la cuptor, mancaruri cu carne,

fripturi, friptura de porc, rulada de porc, rulada din piept de porc, retete, retete culinare, retete de mancare, preparate de porc, retete de revelion, retete de craciun, aperitive, aperitive reci, preparate de craciun, preparate de revelion, retete cu porc, friptura de porc la cuptor, friptura la cuptor, rulada de porc la cuptor, preparate culinare, carne de porc gatita, retete cu pipept de porc, fripturi la cuptor, mancaruri cu carne de porc,

Placinta cu ravase

Placinta Cu Ravase Si Bani - O Surpriza Mult Asteptata In Noaptea De Revelion Si De Sf. Vasile


placinta, placinte, placinta cu branza, placinta de branza cu ravase, placinta cu branza si iaurt, retete, retete culinare, retete de revelion, retete patiserie, placinta creata, placinta de casa, preparate de revelion si sfantul vasile, deserturi, dulciuri, retete cu branza foi de placinta oua si iaurt, cum facem placinta cu ravase, reteta placinta, retete placinta,

     In cele ce urmeaza o sa va invat cum se face o placinta de casa gustoasa si cel mai important cum sa procedezi ca sa nu ratezi nici un ravas cu bani in fiecare noapte de anul nou. Cum se face o placinta gustoasa am vazut la mama dar cum castigi bani usor din ravase stiu din proprie experienta. Sunt doua variante, daca esti in vizita atunci stai numai in preajma gazdei, vorbeste frumos si nu uita de complimente, dar cel mai important nu pierde din ochi placinta ca sa ochesti locul ravaselor. A doua varianta este mai usoara, daca esti gazda da o mana de ajutor bucatarului si stai nemiscat numai in bucatarie unde-i cald si bine, asta binenteles pana vezi locul ravaselor. Uite asa castig eu in fiecare an in seara de anul nou cate 100 euro. Sper sa nu citeasca mama asta ca m-am lins pe bot anul viitor! 
     Eu o sa prepar o placinta cu branza oua si iaurt, deoarece pe langa faptul ca este mult mai economica, este si foarte gustoasa. In placinta o sa introduc si o sa ascund pe langa cateva ravase haioase clasice si cativa bani de hartie sau monezi. Daca vrei sa-i surprinzi cu adevarat pe cei dragi in noaptea de anul nou, atunci pune in cateva ravase si bani si surpriza o sa fie pe masura! Cum se face placinta cu ravase? Placinta se face ca orice placinta clasica cu branza, oua si iaurt. Pentru preparare avem nevoie de 1 pachet foi de placinta, 1 l de iaurt, 200g de branza, 5 oua, 4 linguri de ulei, 2 linguri de zahar tos pentru pudrat. 
ingrediente pentru placinta de branza cu ravase preparata acasa pentru noaptea de revelion si sfantul vasile, retete de patiserie, retete culinare, cum se face placinta cu ravase,

     Cum procedam, in primul rand lasam pachetul cu foi de placinta sa se dezghete la temperatura camerei, apoi il desfacem foaie cu foaie, branza o radem pe razatoarea mare, iar ouale le batem bine intr-un castron si apoi le amestecam cu iaurt. 
umplutura placinta cu branza oua si iaurt pentru placinta cu foi de placinta preparata pentru noaptea de revelion, compozitie placinta cu branza si iaurt, retete culinare, cum se face placinta cu branza si ravase, retete patiserie, preparare dulciuri si deserturi de casa,

Luam cate 2 foi de placinta, le stropim cu putin ulei, apoi le asezam una peste cealalta si presaram deasupra branza rasa, dupa care strangem foile ca un acordeon si le asezam in tava de cuptor unsa cu putin ulei. 
preparare placinta cu branza si foi de placinta de cumparat, retete culinare, retete patiserie, retete placinta, reteta placinta cu branza oua si iaurt, placinta creata preparare,

Procedam in continuare la fel pana cand s-a umplut toata tava, apoi in cateva locuri strecuram cu grija sa nu se vada cativa bani infasurati in ravase si apoi in staniol, turnam deasupra amestecul de oua si iaurt, stropim cu putin ulei si introducem tava in cuptor sa se coaca timp de 20 minute la o temperatura de 250 de grade. 
placinta, placinta cu ravase, placinte, preparare placinta, placinta de branza cu ravase, placinta cu branza si iaurt, retete, retete culinare, retete de revelion, retete patiserie, placinta creata, placinta de casa, preparate de revelion si sfantul vasile, deserturi, dulciuri, retete cu branza foi de placinta oua si iaurt, cum facem placinta cu ravase,

Cand placinta este rumenita o scoatem din cuptor, o presaram cu zahar si o acoprim cu un prosop cateva minute, dupa care o taiem in bucati. Norocosul anului este cel care va nimeri bucata de placinta cu banul cel mai mare. 
     Placinta de branza cu ravase special preparata de Anul Nou sau de Sfantul Vasile este o placinta traditionala romaneasca care nu trebuie sa lipseasca de pa masa in noaptea Noului An, foarte buna si gustoasa cu un miros si un gust imbietor. Placinta cu branza merge servita simpla cu iaurt sau unsa cu miere de albine sau orice dulceata ne place. Sarbatori Fericite si multe bucurii in Noul An! 
Pofta Buna! 
placinta, placinta cu ravase, placinte, placinta de branza cu ravase, placinta cu branza si iaurt, retete, retete culinare, retete de revelion, retete patiserie, placinta creata, placinta de casa, preparate de revelion si sfantul vasile, deserturi, dulciuri, retete cu branza foi de placinta oua si iaurt, cum facem placinta cu ravase,

placinta, placinte, placinta cu branza, placinta de branza cu ravase, placinta cu branza si iaurt, retete, retete culinare, retete de revelion, retete patiserie, placinta creata, placinta de casa, preparate de revelion si sfantul vasile, deserturi, dulciuri, retete cu branza foi de placinta oua si iaurt, cum facem placinta cu ravase, aluaturi, retete traditionale romanesti,

placinta, placinte, placinta cu branza, placinta de branza cu ravase, placinta cu branza si iaurt, retete, retete culinare, retete de revelion, retete patiserie, placinta creata, placinta de casa, preparate de revelion si sfantul vasile, deserturi, dulciuri, retete cu branza foi de placinta oua si iaurt, cum facem placinta cu ravase,

placinta, placinte, placinta cu branza, placinta cu branza si iaurt, retete, retete culinare, retete de revelion, retete patiserie, placinta creata, placinta de casa, preparate de revelion si sfantul vasile, deserturi, dulciuri, retete cu branza foi de placinta oua si iaurt, cum facem placinta cu ravase,