25 februarie 2013

Crema de branza cu chimen Retete Culinare

Retete Crema De Branza Cu Chimen Sau Branza Frecata


Crema de branza cu chimen reteta,
Ingrediente crema de branza
  • 300g branza de vaci
  • 200g branza sarata 
  • 25g unt la temperatura camerei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri seminte de chimen
  • piper macinat dupa gust
  • sare dupa gust

Mod de preparare crema de branza cu chimen
Se amesteca branza de vaci cu branza sarata rasa fin, se adauga untul la temperatura camerei, smantana, chimenul, condimentele dupa gust si se mixeaza compozitia. Se obtine o pasta de branza foarte gustoasa. O poti servi simpla, sau intinsa pe felii de paine sau pe diverse legume cum ar fi ardei gras, ardei kapia sau felii de rosii. Pofta Buna!
Branza sarata reteta,

Branza de vaci reteta,

Unt si chimen reteta,

Branza telemea rasa reteta,

Unt la temperatura camerei reteta,

Crema de branza reteta,

Crema de branza aperitiv reteta,

Branza frecata cu chimen reteta,

Crema de branza cu chimen reteta,

Crema de branza cu ceapa rosie Retete Culinare

Retete Crema De Branza Cu Ceapa Rosie Reteta De Casa


Crema de branza cu ceapa rosie reteta,
Ingrediente crema de branza
  • 300g branza proaspata de vaci
  • 200g branza sarata 
  • 25g unt
  • 1 lingura smantana
  • 1 ceapa mare rosie 
  • piper macinat dupa gust
  • boia de ardei dulce dupa gust

Mod de preparare crema de branza cu ceapa rosie
Se amesteca branza de vaci cu branza sarata rasa fin, se adauga untul topit la temperatura camerei, smantana, condimentele dupa gust si se mixeaza compozitia. La sfarsit se adauga in compozitie si ceapa taiata marunt si se amesteca. Se obtine o crema de branza foarte gustoasa cu un gust si o aroma deosebita de ceapa rosie si mix de branza. Pofta Buna! 
Crema de branza cu ceapa rosie preparare reteta,

Pasta de branza cu ceapa rosie

Crema de branza cu marar Retete Culinare

Retete Crema De Branza Cu Marar Reteta Branza Frecata De Casa



Crema de branza cu marar reteta,
Ingrediente crema de branza
  • 300g branza de vaci proaspata 
  • 200g branza telemea sarata 
  • 25g unt
  • 1 lingura smantana
  • 1 legatura marar proaspat 
  • piper macinat dupa gust 

Mod de preparare crema de branza cu marar
Se amesteca branza de vaci cu branza telemea sarata rasa pe razatoarea mica, se adauga untul la temperatura camerei, smantana, condimentele dupa gust si se mixeaza compozitia. La sfarsit se adauga in compozitie si mararul taiat marunt. Se obtine o pasta de branza foarte gustoasa. Pofta Buna!
Crema de branza cu marar preparare reteta,

24 februarie 2013

Friptura de curcan la cuptor cu mere si cartofi copti

Friptura De Curcan La Cuptor Cu Mere Si Cartofi Copti In Coaja



Friptura de curcan la cuptor cu mere si cartofi copti reteta,
Ingrediente friptura de curcan
  • 3 pulpe de curcan
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 6 catei usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 1  lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 3 linguri ulei de masline/ulei
  • 250ml vin alb demisec
  • 4 mere
  • cartofi
  • unt
  • cascaval
  • branza

Mod de preparare friptura de curcan la cuptor
Pulpele de curcan se parlesc si se spala, se oparesc cateva minute in apa cu sare, se spumeaza si se opresc doua cani din zeama rezultata. Se unge o tava de cuptor cu ulei, carnea se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si boia si se asaza in tava. Se pune o cana din supa oprita, jumatate din cantitatea de vin, foi de dafin, usturoi, merele intregi curatate de cotor cu un cutin special si se coace la cuptorul dinainte incins.
Dupa jumatate de ora se scoate tava din cuptor si se intoarce carnea, se adauga vinul si supa ramasa si se continua gatirea pana cand carnea este gata. Periodic se unge carnea cu sosul din tava. Cartofii se spala si se taie in doua, se ung cu ulei si se presara cu sare. Se dau la cuptor pana se coc si prind o crusta. Inainte cu cinci minute sa fie gata se cresteaza, se adauga unt,  branza si cascaval dupa preferinta. Se servesc fierbinti. Pofta Buna!
Friptura de curcan la cuptor reteta,

Friptura de curcan la cuptor reteta,

Cartofi copti la cuptor

Reteta Cartofii Copti La Cuptor In Coaja Cu Unt Branza Si Cascaval


Cartofi copti la cuptor reteta,
Ingrediente cartofi copti
  • cartofi 
  • sare 
  • unt 
  • cascaval 
  • branza 

Mod de preparare cartofi copti la cuptor
Cartofii se spala, se taie in doua, se ung cu ulei si se presara cu sare. Se dau la cuptor pana se coc si prind o crusta. Inainte cu cinci minute sa fie gata, se cresteaza cu un cutit, se adauga dupa gust unt, branza si cascaval. Se servesc fierbinti, simpli sau sub forma de garnitura. Cartofi copti, o reteta de mancare gustoasa si sanatoasa, consistenta si foarte hranitoare. Pofta Buna! 

23 februarie 2013

Tort de mere cu crema de zahar ars

Reteta Tort De Mere Cu Crema De Zahar Ars Si Blat De Pandispan Retete Desert Prajitura Torturi De Casa


Tort de casa cu mere si zahar ars reteta desert prajitura torturi creme brulee retete bune,

Ingrediente tort de mere cu crema de zahar ars

-7-8 mere potrivite
-15 oua (10 oua pentru crema, 5 oua pentru blat)
-1 litru de lapte
-25 linguri zahar (10 linguri pentru ars, 5 linguri pentru blat, 10 linguri pentru crema)
-5 linguri faina alba
-1 lingura unt
-1 pliculet zahar vanilat
-1 pliculet praf de copt
-2 linguri dulceata de visine
-2 nuci
-frisca pentru ornat

Mod de preparare tort de mere cu crema de zahar ars

Intr-o cratita mare cu diametrul de 25cm caramelizam zece linguri de zahar, luam cratita de pe foc si o rotim ca sa intindem zaharul si pe pereti, apoi o lasam obligatoriu sa se raceasca si sa inceapa zaharul sa trosneasca si sa crape. Merele le curatam de coaja iar cu ajutorul unui cutit special de patiserie le scoatem cotoarele, apoi le punem intr-o cratita unsa cu unt si le dam la cuptorul incins pentru 15 minute. Cat stau merele la cuptor preparam compozitia de crema de zahar ars astfel: mixam bine zece oua, adaugam 10 linguri de zahar, laptele si zaharul vanilat si amestecam bine toata compozitia. 

Scoatem merele din cuptor, le asezam in cratita in care am caramelizat zaharul, introducem in fiecare mar cate o visina din dulceata si cate un miez de nuca, turnam usor compozitia de crema de zahar ars si dam cratita in cuptorul incins pentru jumatate de ora la 180 grade celsius. Cu aproximativ zece minute inainte ca aceasta sa fie gata pregatim pandispanul astfel: se freaca bine 5 galbenusuri cu 2 linguri de zahar, albusurile se bat spuma cu 3 linguri de zahar, se adauga galbenusurile peste albususuri amestecand usor de sus in jos, apoi se adauga treptat 5 linguri de faina amestecata cu praful de copt.

Scoatem cratita din cuptor, turnam aluatul de pandispan peste crema de zahar ars, o asezam frumos si o mai lasam la cuptor 20 de minute pana se coace si trece testul scobitorii. Dupa ce s-a copt il lasam sa se raceasca putin, il desprindem usor cu un cutit de pe margini si il rasturnam punand un platou cu margini mai inalte peste cratita, intorcand-o dintr-o miscare cu fundul in sus. In prima faza tortul va avea sirop de la crema de zahar ars, care va fi absorbit de pandispan si astfel tortul se va insiropa singur. Nu se ridica imediat cratita, il punem la rece in frigider pentru cateva ore bune sau pana a doua zi. Dupa ce s-a racit bine, ridicam cratita de deasupra si il ornam dupa preferinta si imaginatie cu frisca si bucati de ciocolata. 

Tort de mere cu crema de zahar ars, un tort deosebit de aspectuos, potrivit in diverse ocazii festive, aniversari sau onomastica. Se serveste rece si are cu un gust aparte datorita cremei de zahar ars si a merelor, este un desert gustos si racoros si se incadreaza perfect ca o reteta pentru Ziua Indragostitilor, Dragobete sau Ziua Femeii. Pofta Buna!
Tort de casa cu mere si zahar ars preparare reteta desert prajitura creme brulee,

Compozitie crema de zahar ars preparare reteta,

Tort de casa cu mere si zahar ars preparare reteta desert prajitura creme brulee retete,

Compozitie pandispan preparare reteta,

Tort de casa cu mere si zahar ars preparare reteta desert prajitura creme brulee,

Tort de casa cu mere si zahar ars preparare reteta desert prajitura creme brulee,

Tort de casa cu mere si zahar ars reteta desert prajitura creme brulee,

Tort de casa cu mere si zahar ars reteta desert prajitura creme brulee,

Tort de casa cu mere si zahar ars reteta desert prajitura creme brulee,

Tort de casa cu mere si zahar ars reteta desert prajitura creme brulee,

Tort de casa cu mere si zahar ars reteta desert prajitura creme brulee,

Briose cu dulceata de visine

Briose De Post Cu Dulceata De Visine Reteta De Casa


Ingrediente briose
  • 500g faina alba
  • 1 cana dulceata de visine
  • ½ pachet de margarina
  • 150g de zahar tos
  • 150g nuci macinate
  • 2-3 linguri cacao
  • ½ lingurita sare
  • 1 praf de copt
  • 250ml sirop de visine

Mod de preparare briose cu dulceata
Margarina se lasa la temperatura camerei pana se topeste, se amesteca cu zaharul si se bate cu mixerul pana se obtine o crema spumoasa. Faina se amesteca cu praful de copt, nucile se macina. Se amesteca nucile cu faina si cacaua, siropul de zahar si margarina se toarna usor amestecand bine pentru a nu se forma cocoloase. Forma de briose se unge cu margarina, se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se coace la cuptor la foc potrivit timp de jumatate de ora. Se servesc briosele cu dulceata de visine. Pofta Buna!

Supa crema de mazare

Retete Si Preparate Culinare De Post Reteta Supa Crema De Mazare


Supa crema de mazare reteta,
Ingrediente supa crema de mazare
  • 1kg mazare congelata 
  • 3 catei de usturoi 
  • 1 morcov 
  • 1 ardei gras 
  • ½ telina radacina 
  • 1 lingura ulei 
  • sare dupa gust 
  • 5 cepe verzi 
  • verdeata pentru ornat 

Mod de preparare supa crema de mazare de post
Ceapa verde se curata, se taie rondele si se caleste in putin ulei si putina sare. Morcovul si telina se curata, morcovul se adauga ras prin razatoare mare, iar telina se adauga taiata cubulete. Se amesteca toate legumele si se inabuse bine in uleiul incins. Usturoiul se curata si se piseaza. Se pune la fiert mazarea in apa cu sare, cand este aproape fiarta se adauga legumele inabusite si usturoiul pisat, se continua fierberea inca 15 minute. Se paseaza totul la blender sau cu un mixer vertical si se potriveste gustul de sare apoi se lasa sa mai dea un clocot. Se orneaza cu verdeata proaspata tocata marunt si se serveste fierbinte cu ardei iute taiat rondele si ceapa verde. Pofta Buna! 

Supa de ciuperci

Retete De Post Reteta Supa De Ciuperci De Casa



Ingrediente supa de ciuperci
  • 500g ciuperci champignon
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 3 cartofi
  • ½ telina
  • 1 ardei gras
  • sare dupa gust
  • 1 lingura ulei
  • patrunjel verde

Mod de preparare supa de ciuperci de post
Toate legumele se curata si se spala, ceapa se taie marunt, morcovul, ardeiul, cartofii si telina se taie cubulete. Se caleste intai ceapa in putin ulei si putina sare, apoi se adauga si celelalte legume si se amesteca. Se adauga apa dupa preferinta si se lasa sa fiarba la foc mic. Ciupercile se curata, se spala si se taie in 2-4 bucati. Cand cartofii sunt aproape fierti se pun si ciupercile si se continua fierberea la foc mic. Cand supa este gata se potriveste gustul de sare si se orneaza cu verdeata proaspata tocata marunt. Pofta Buna!

22 februarie 2013

Inghetata Parfe

Retete Inghetata Parfe De Ciocolata Cu Nuca Reteta De Casa


Inghetata parfe reteta,
Ingrediente inghetata parfe
  • 500g smantana 
  • 5 oua 
  • 10 linguri zahar tos
  • 3-4 linguri cacao 
  • bucatele de ciocolata
  • miez de nuca pentru ornat

Mod de preparare inghetata parfe de casa
Smantana se bate bine pana cand se obtine o frisca consistenta. Albusurile se bat spuma cu jumatate din zahar pana cand se intaresc. Galbenusurile se freaca cu restul de zahar pana cand acesta se topeste si galbenusurile isi maresc volumul. In crema de galbenusuri se incorporeaza cacaoa. Se amesteca toate ingredientele si la sfarsit se adauga bucatele de ciocolata. Se toarna intr-o casoleta si se lasa sa inghete la congelator. Se orneaza cu alune sau miez de nuca si ciocolata rasa. Inghetata parfe, o inghetata delicioasa preparata acasa care este mult mai gustoasa si mai sanatoasa decat inghetata din comert. Pofta Buna!
Compozitie inghetata parfe reteta,

Inghetata parfe de ciocolata reteta,

Inghetata parfe cu ciocolata si nuca reteta,

Inghetata parfe de casa reteta,

21 februarie 2013

Pilaf de pui

Retete Pilaf De Orez Cu Carne De Pui Reteta De Casa


Pilaf de pui reteta,
Ingrediente pilaf de pui
  • carne pui (pulpe, piept, aripi)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 cana orez (250g)
  • 3 cani apa (750ml)
  • 2 linguri ulei
  • ½ lingurita sare (dupa gust)
  • ½ lingurita piper boabe

Mod de preparare pilaf de orez cu pui
Carnea de pui se parleste pentru un gust mai bun, se spala si se portioneaza. Se fierbe toata carnea in 800ml apa cu putina sare, se spumeaza cand se formeaza spuma, apoi se adauga si legumele, ceapa se pune taiata marunt iar morcovul taiat pe jumatate  Dupa ce a fiert carnea, se scoate si se scurge apoi se prajeste putin intr-o tigaie cu putin ulei. Se scoate carnea si in uleiul incins se pune pentru doua minute cantitatea de orez si se amesteca. Se completeaza cu supa de carne, se potriveste gustul de sare si se fierbe la foc potrivit pana cand orezul absoarbe aproape toata zeama. Cand orezul este legat si mai are foarte putina zeama, se adauga carnea si dupa preferinta putin ulei incins deasupra si se opreste focul. Se pastreaza pilaful acoperit timp de jumatate de ora apoi se serveste cald cu putin piper macinat presarat deasupra. Pofta Buna! 

Mancare de urzici

Retete Mancare De Urzici Cu Usturoi De Post Reteta De Casa



Mancare de urzici cu mamaliguta reteta,
Ingrediente mancare de urzici
  • 500g urzici alese
  • 1 capatana usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri cu varf de faina

Mod de preparare mancare de urzici de post
Urzicile proaspete se aleg, se aleg numai frunzele si varfurile fragede de la urzici, apoi se spala bine cu apa rece si se pun la fiert pentru 15 minute in putina apa doar cat sa le acopere. Usturoiul se curata si se piseaza. Dupa ce au fiert urzicile, se rastoarna intr-o strecuratoare si se scurg de zeama, iar dupa ce s-au racit putin se pun pe un fund de bucatarie si se toaca marunt. Zeama de la urzici nu se arunca, se foloseste la prepararea mancarii de urzici, iar ce ramane se poate consuma sub forma de ceai avand nenumarate proprietati benefice asupra organizmului. De evemplu cu zeama de urzici se poate clati parul proaspat spalat, avand efect de intarire si intinerire a parului degradat previnind caderea parului.
Se incinge putin ulei intr-o cratita sau ceaun, se pun urzicile si se amesteca timp de doua minute pe foc. Se adauga putina faina si usturoiul pisat, se completeaza cu zeama de urzici pana cand mancarea are consistenta de ciulama moale. Se condimenteaza cu sare dupa gust si se fierbe timp de zece minute sau pama cand mancarea este legata. Pe timpul fierberii urzicile se vor mai ingrosa, daca mai este nevoie se mai picura din zeama de urzici pana cand urzicile sunt gata. 
Mancarea de urzici se prepara in special primavara cand urzicile sunt tinere si au un gust mult mai bun. O cura primavara de cateva zile cu mancare de urzici ne intareste organismul si ne ajuta sa trecem mai usor de astenia de primavara. Urzicile se mai pot servi daca nu se mananca de post, cu un ou ochi prajit deasupra, cu mamaliguta, cu putin piper macinat si boia de ardei dulce sau iute. Pofta Buna! 
Mancare de urzici cu oua ochiuri reteta,

bucataria romaneasca retete mancare de urzici cu usturoi,

Mancare de urzici cu oua prajite reteta,

retete mancare de urzici cu usturoi reteta de post,

Drob de porc

Retete Pentru Paste Si Craciun Reteta Drob De Porc



drob, drob de porc, retete drob, reteta drob, drob retete, drob reteta, retete de paste, retete de craciun, retete de mancare, retete culinare, preparate culinare, retete cu carne de porc, drob din maruntaie, aperitive, drob porc, aperitive, gustari,
Ingrediente drob de porc
  • 3 inimi de porc
  • 3 rinichi de porc
  • 1 ficat mare de porc
  • 1 plaman de porc
  • 6 -10 oua
  • 1 legatura marar verde
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • ½ lingurita piper macinat
  • ½ lingurita boia de ardei iute
  • 1 lingurita sare
  • 1 foaie de placinta
  • 1 morcov,1 ceapa, piper boabe, foi dafin pentru fiert organele

Mod de reparare drob cu organe de porc
Organele de porc se spala cu apa rece, se fierb in apa cu sare si se spumeaza. In apa in care se fierb organele se pune: un morcov, o ceapa, doua foi de dafin si o lingurita piper boabe. Dupa ce organele au fiert se pun la racit si apoi se toaca marunt. Ceapa verde, mararul si patrunjelul, se spala si se toaca marunt. Ouale se bat spuma cu putina sare. Se amesteca toate ingredientele si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si boia. 
Se unge o tava de cuptor (forma de chec sau cozonac) cu ulei, se asaza foaia de placinta in tava si se unge cu putin ulei, se asaza frumos umplutura de drob aproape pana sus, se mai pot pune prin umplutura oua intregi fierte si curatate de coaja, se acopera deasupra cu marginile foii de placinta si se unge cu ulei si ou batut. Se introduce tava in cuptorul incins pentru aproximativ 45 de minute la 220 grade celsius. Este o reteta de drob de poc de casa delicioasa. Pofta Buna! 
Drob de porc ingrediente reteta,

Drob de porc preparare reteta,

Drob de porc umplutura reteta,

Compozitie drob de porc preparare reteta,

Drob de porc preparare reteta,

Drob de porc de casa preparare reteta,

Drob cu organe de porc preparare reteta,

Drob reteta,

Drob de porc reteta,

Drob retete,

Drob de porc reteta,