20 iunie 2013

Mancare de fasole pastai

Retete Mancarea De Fasole Pastai - Retete De Post



Ingrediente: 

  • 1 kg de fasole pastai 
  • 2 cepe 
  • 1 dovlecel 
  • 2-3 rosii 
  • 2 linguri de bulion 
  • 1 legatura de patrunjel 
  • 1 legatura de marar 
  • 2 linguri de ulei 
  • sare dupa gust 
  • piper 
  • boia 

Mod de preparare:

     Fasolea pastai se curata de codite, se rupe pe jumatate si se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Dovlecelul se curata de coaja, se spala si se taie cubulete. Dovlecelul o sa se farame prin fierbere, o sa lege sosul si o sa-i dea un gust foarte bun. Rosiile se curata de coaja si se taie cubulete. Mararul si patrunjelul se spala si se taie martunt. 
     Calim ceapa cateva minute in ulei, apa si sare. Adaugam fasolea pastai si amestecam de cateva ori. Adaugam dovlecelul si rosiile si completam cu apa cat sa acopere putin fasolea. Acoperim vasul si fierbem aproximativ 30 minute, pana cand fasolea este aproape fiarta. Adaugam bulionul si condimentam dupa gust cu sare, piper si boia. Daca am adaugat mai multa apa iar sosul nu este la consistenta dorita, atunci adaugam 1-2 lingurite de faina, dar cu grija sa nu facem cocoloase. Dupa 10 minute mancarea de fole pastai este gata. Adaugam mararul si patrunjelul tocat marunt. 
     Mancare de fasole pastai, o reteta de mancare de post foarte gustoasa si delicioasa, sanatoasa si hranitoare. Se poate consuma fierbinte dar este la fgel de buna si rece. 
POFTA BUNA!

fasole, fasole pastai, retete cu fasole pastai, preparate din fasole pastai, fasole galbena, fasole verde, retete culinare,





preparare mancare de fasole, mancare de fasole verde, retete culinare, retete de mancare, retete de post, mancaruri de post, preparate culinare, retete de fasole, retete cu fasole pastai, preparate din fasole pastai, fasole, mancare,

mancare de fasole verde, retete culinare, retete de mancare, retete de post, mancaruri de post, preparate culinare, retete de fasole, retete cu fasole pastai, preparate din fasole pastai, fasole, mancare,

mancare de fasole verde, retete culinare, retete de mancare, retete de post, mancaruri de post, preparate culinare, retete de fasole, retete cu fasole pastai, preparate din fasole pastai, fasole, mancare,

12 iunie 2013

Clatite Retete Clatite Pufoase

Reteta Clatite - Dulciuri - Clatite Pufoase - Aluat Clatite


clatite, clatita, clatite pufoase, clatite de casa, dulciuri, deserturi, retete dulciuri, prajituri, retete culinare, preparate culinare, aluat de clatite, clatite retete, clatite reteta, reteta clatite, retete clatite, clatite cu dulceata,

Ingrediente:

  • 250-300 g de faina
  • 1 cana de lapte
  • 1 cana de apa minerala
  • 2 oua
  • ½ lingurita de sare
  • ulei

Mod de preparare:

     Punem intr-un vas faina, ouale, sarea si le amestecam bine. Turnam deasupra laptele si apa minerala dupa care le amestecam bine pana cand se desfac toate cocoloasele de faina. Compozitia pentru clatite obtinuta trebuie sa fie ca o smantana subtire. Lasam vasul la frigider “sa se odihneasca” compozitia de clatite timp de 30 de minute pentru a obtine niste clatite pufoase
     Pregatim o tigaie de teflon, o ungem cu putin ulei si cu un polonic turnam din aluat in tigaie, rotind-o repede astfel incat aluatul de clatite sa se intinda pe toata suprafata ei. Lasam clatita obtinuta sa se coaca bine pe o parte, desprindem usor marginile cu ajutorul unui cutit, apoi o intoarcem pe cealalta parte saltand cu o miscare rapida tigaia, sau folosind un cutin lat. Procedam la fel si cu restul de aluat de clatite pana cand clatitele sunt gata toate. 
     Ungem fiecare clatita cu o lingurita de gem sau dulceata de casa, le rulam sau le impachetam in diverse forme. Clatite de casa pufoase, un desert minunat pentru orice varsta, merg cu branza dulce de vaci sau cu dulceata de visinegem de caisedulceata de caisegem de prunedulceata de trandafiri
Pofta Buna!

clatite de casa ingrediente, cum se prepara clatitele, cum facem clatite, cum se fac clatite, clatite pufoase de casa,

aluat clatite, aluat pentru clatite, clatite, clatita, retete clatite, reteta clatite, retete aluat clatite, reteta aluat clatite, retete culinare, preparate culinare, dulciuri, deserturi, cum se fac clatitele, clatite pufoase,

clatite, clatita, clatite pufoase, clatite de casa, dulciuri, deserturi, retete dulciuri, prajituri, retete culinare, preparate culinare, aluat de clatite, clatite retete, clatite reteta, reteta clatite, retete clatite, clatite cu dulceata, cum se fac clatitele,

clatite, clatita, clatite pufoase, clatite de casa, dulciuri, deserturi, retete dulciuri, prajituri, retete culinare, preparate culinare, aluat de clatite, clatite retete, clatite reteta, reteta clatite, retete clatite, clatite cu dulceata, clatite coacere,

clatite, clatita, clatite pufoase, clatite de casa, dulciuri, deserturi, retete dulciuri, prajituri, retete culinare, preparate culinare, aluat de clatite, clatite retete, clatite reteta, reteta clatite, retete clatite, clatite cu dulceata,

clatite, clatita, clatite pufoase, clatite de casa, dulciuri, deserturi, retete dulciuri, prajituri, retete culinare, preparate culinare, aluat de clatite, clatite retete, clatite reteta, reteta clatite, retete clatite, clatite cu dulceata,

clatite, clatita, clatite pufoase, clatite de casa, dulciuri, deserturi, retete dulciuri, prajituri, retete culinare, preparate culinare, aluat de clatite, clatite retete, clatite reteta, reteta clatite, retete clatite, clatite cu dulceata, clatite cu gem,

clatite, clatita, clatite pufoase, clatite de casa, dulciuri, deserturi, retete dulciuri, prajituri, retete culinare, preparate culinare, aluat de clatite, clatite retete, clatite reteta, reteta clatite, retete clatite, clatite cu dulceata,

clatite, clatita, clatite pufoase, clatite de casa, dulciuri, deserturi, retete dulciuri, prajituri, retete culinare, preparate culinare, aluat de clatite, clatite retete, clatite reteta, reteta clatite, retete clatite, clatite cu dulceata,

clatite, clatita, clatite pufoase, clatite de casa, dulciuri, deserturi, retete dulciuri, prajituri, retete culinare, preparate culinare, aluat de clatite, clatite retete, clatite reteta, reteta clatite, retete clatite, clatite cu dulceata,

clatite, clatita, clatite pufoase, clatite de casa, dulciuri, deserturi, retete dulciuri, prajituri, retete culinare, preparate culinare, aluat de clatite, clatite retete, clatite reteta, reteta clatite, retete clatite, clatite cu dulceata, clatite cu branza de vaci,

clatite, clatita, clatite pufoase, clatite de casa, dulciuri, deserturi, retete dulciuri, prajituri, retete culinare, preparate culinare, aluat de clatite, clatite retete, clatite reteta, reteta clatite, retete clatite, clatite cu dulceata,

11 iunie 2013

Supa de fasole boabe cu ciolan afumat

Cum Facem Supa De Fasole Boabe Cu Ciolan Afumat - Reteta Supa De Fasole Cu Afumatura

supe, fasole, supa, supa de fasole, supa de fasole cu ciolan de porc afumat, retete culinare, retete de mancare, mancaruri de fasole, retete de fasole, retete romanesti traditionale,
Ingrediente:

  • 1 kg de fasole boabe (uscata)
  • 3 morcovi normali
  • 5 cepe mari
  • 2 ardei grasi
  • 2 ardei kapia 
  • 1 bucata de telina radacina
  • 3-4 linguri bulion
  • 1 ciolan de porc afumat
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita de sare

Mod de preparare:

     Fasolea se alege, se spala si se fierbe 5-10 minute. Se scurge, se clateste si se pune intr-o oala mare la fiert cu suficienta apa incat sa nu mai fim nevoiti sa adaugam pe parcurs. Ca sa fiarba mai repede, fasolea se tine cateva ore la inmuiat in apa inainte s-o gatim. Sau seara o oparim, ii schimbam apa si o lasam asa toata noaptea, iar dimineata o gatim. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Morcovii, telina si ardeii se curata, se spala si se taie cubulete. Ciolanul de porc afumat se parleste daca este cazul si se spala. Se adauga peste fasole: 2 cepe tocate marunt, 2 ardei, telina si morcovii taiati cubulete, ciolanul de porc intreg. Restul de ardei o sa-l adaugam cu 30 de minute inainte ca mancarea sa fie gata, o sa-i dea mancarii o aroma deosebita. Restul de ceapa se caleste intr-o tigaie cu ulei si putina apa, o lingurita de sare si una de zahar. Cand ceapa este calita se adauga bulionul, se amesteca si se mai dau cateva clocote. Fasolea se fierbe la foc mic 1-2 ore, depinde de fasole. Cand este aproape gata se adauga restul de ardei si se continua fierberea.
     Cand fasolea este bine fiarta si carnea de pe ciolan se desface singura de pe os, scoatem ciolanul de porc si il lasam sa se raceasca, apoi desfacem carnea de porc afumata si o taiem bucati. Gustam si potrivim de sare. Adaugam bucatile de ciolan afumat si osul cu maduva. Mai adaugam bulion daca mai este cazul. Dupa 10 minute supa de fasole cu ciolan afumat este gata, se opreste si se adauga verdeata tocata marunt. Daca ne place ciorba si preferam sa fie acra la gust, atunci putem adauga bors fiert separat ca la orice ciorba cu bors sau o putem acri cu otet.
POFTA BUNA!


ciolan de porc afumat, retete cu ciolan afumat, preparate din ciolan afumat, retete culinare, retete de mancare, afumaturi, retete cu porc, preparate din porc, ciolan pentru gatit, carne de porc afumata, afumatura,




ciolan de porc afumat, retete cu ciolan afumat, preparate din ciolan afumat, retete culinare, retete de mancare, afumaturi, retete cu porc, preparate din porc, ciolan pentru gatit, carne de porc afumata, afumatura,

ciolan de porc afumat, retete cu ciolan afumat, preparate din ciolan afumat, retete culinare, retete de mancare, afumaturi, retete cu porc, preparate din porc, ciolan pentru gatit, carne de porc afumata, afumatura,




fasole cu ciolan, supe, fasole, supa, supa de fasole, supa de fasole cu ciolan de porc afumat, retete culinare, retete de mancare, mancaruri de fasole, retete de fasole, retete romanesti traditionale, mancare cu ciolan afumat de porc,

supe, fasole, supa, supa de fasole cu ciolan, supa de fasole cu ciolan de porc afumat, retete culinare, retete de mancare, mancaruri de fasole, retete de fasole, retete romanesti traditionale,

Supa de rosii cu galuste

Cum Facem Supa De Rosii Cu Galuste - Cum Preparam Galustele



Ingrediente:

  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • ¼ telina
  • 6-8 cartofi
  • 2 borcane mari suc de rosii
  • 4 catei usturoi
  • 10 boabe piper
  • ulei
  • sare
  • patrunjel verde
  • 2 oua pentru galuste
  • 6-7 linguri gris pentru galuste


Mod de preparare:

     Legumele se curata, se spala si se taie ca la orice ciorba. Se incinge putin ulei intr-o oala, se adauga legumele, se calesc cu putina apa si sare, se mai adauga apa cat sa acopere putin legumele si se mai fierb la foc mic aproximativ 20-30 minute. Cand sunt fierte se adauga sucul de rosii, piperul si usturoiul. 
     Galustele le preparam din 2 oua si 6-7 linguri gris. Separam galbenusurile de albusuri si le batem bine separat cu un praf de sare. Dupa ce am batut spuma albusurile si separat galbenusurile, le amestecam si adaugam grisul treptat. Compozitia nu trebuie sa fie groasa dar nici prea moale (nu trebuie sa curga). Luam cu o lingurita din compozitie si turnam galusca formata in oala cu supa care fierbe. Supa trebuie sa fiarba incet. Dupa 5 minute se potriveste gustul de sare si se adauga verdeata. La sfarsit se acopera oala cu un capac si se lasa putin sa se raceasca, timp in care galustele se vor umfla bine. 
POFTA BUNA!









supe, supa, supa de rosii, retete, retete de mancare, retete culinare,

supa de rosii cu galuste, supe, supa, retete, retete culinare, retete de mancare,

7 iunie 2013

Dulceata de trandafiri

Retete Dulceata De Trandafiri - Cum Facem Dulceata De Trandafiri



Ingrediente:

  • 30 trandafiri (o farfurie adanca plina)
  • 1 kg zahar
  • o cana apa (250 ml)
  • 1 lingurita sare de lamaie

Mod de preparare:

     Culegem 30 de trandafiri si le desfacem petalele intr-un vas. Indepartam portiunea alba a petalelor. Se presara peste petalele de trandafiri o mana de zahar si se freaca pana cand petalele se inmoaie. Intr-un vas fierbem apa si zaharul pana se formeaza un sirop. Adaugam florile de trandafir si continuam fierberea. Cand siropul se leaga oprim si adaugam sarea de lamaie. Se pune fierbinte in borcane si se astupa bine cu capacul. Vor iesi 3 borcane de 420 ml. 
POFTA BUNA!

dulceturi, dulceata, dulceata de trandafiri, reteta dulceata, retete culinare, desert,

dulceata de trandafiri, dulceata de casa, dulceturi, retete, retete culinare, reteta dulceata,

dulceata de trandafiri, retete, dulceturi, retete culinare, dulceata de casa pentru iarna,

dulceata de trandafiri, dulceata de casa, dulceata pentru iarna, retete culinare, dulceturi,

dulceata de trandafiri de casa pentru iarna, dulceturi, retete, retete culinare,

Inghetata de vanilie

Retete Inghetata De Vanilie Si Lapte



Ingrediente:

  • 1 l lapte
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 250 g smanta
  • 1 esenta de vanilie

Mod de preparare:

     Ouale se spala si se separa galbenusurile de albusuri. Se pun intr-o cratita pe foc laptele, zaharul si galbenusurile, se amesteca bine si se fierb la foc mic pana cand se ingroasa, avand grija sa nu dea mai mult de 2 clocote in fiert. Se lasa cratita sa se racesca foarte bine. Albusurile se bat bine cu un praf de sare pana devin spuma. Smantana se bate cu mixerul pana cand se obtine frisca. Dupa ce s-a racit crema, se amesteca cu albusurile spuma, frisca si esenta de vanilie pana cand devine o compozitie omogena. Se toarna intr-o caserola cu capac si se introduce in congelator pentru a se ingheta. Se poate orna cu ciocolata topita, bucatele de nuci si cateva ciresi. 
POFTA BUNA!

inghetata, inghetata de casa, retete inghetatra, reteta inghetata, dulciuri, deserturi, retete culinare,

inghetata, retete inghetatra, reteta inghetata, dulciuri, deserturi, retete culinare,

Inghetata de cacao

Retete Inghetata De Cacao Si Lapte



Ingrediente:

  • 250 g smantana
  • 100 ml lapte
  • 125 g zahar
  • 3 oua
  • 50 g cacao

Mod de preparare:

     Smantana se bate bine pana devine frisca, se adauga 3 linguri de zahar si se mai bate inca putin dupa care se da la rece in frigider. Ouale intregi se mixeaza bine cu restul de zahar. Laptele se incalzeste pana da in clocot. Intr-o cratita se pun: crema de oua, cacao si laptele clocotit, amestecandu-le bine pe foc pana cand mai da o data in clocot. Se lasa cratita sa se raceasca bine si se amesteca cu frisca batuta. Se toarna compozitia obtinuta in forme speciale pentru inghetata si se introduce in congelator sa inghete pentru cateva ore. Se poate orna cu ciocolata topita, bucatele de nuci si cateva ciresi. 
POFTA BUNA!

inghetata, inghetata de casa, retete inghetata, reteta inghetata, dulciuri, deserturi, retete culinare,

inghetata, inghetata de cacao, retete inghetata, reteta inghetata, dulciuri, deserturi, retete culinare,

Inghetata de capsuni

Retete Inghetata De Capsuni De Casa



Ingrediente:

  • 200 ml smantana lichida (pt. frisca)
  • 80 g zahar
  • 80 ml lapte condensat
  • 300 g capsuni
  • ½ lingurita sare
  • zeama de la ½ lamaie


Mod de preparare:

     Capsunile se curata de codite, se spala bine si se mixeaza intr-un blender vertical pana se mixeaza complet. Se strecoara siropul de capsuni obtinut printr-o sita ca sa eliminam din seminte. Se pune smantana pentru frisca (nebatuta) intr-un vas impreuna cu laptele condensat, zaharul si un praf de sare dupa care se amesteca bine toate ingredientele cu mixerul pana cand zaharul este topit complet. Daca smantana lichida pe care o folosim este dulce, putem micsora cantitatea de zahar. Turnam peste compozitia obtinuta anterior siropul de capsuni, zeama de lamaie si amestecam bine. 
Turnam compozitia obtinuta intr-o caserola cu capac dupa care o introducem in congelator. Dupa aproximativ 5-6 ore ea va fi inghetata complet, numai buna de a fi servita cu cei dragi! Se poate orna cu ciocolata topita, bucatele de nuci si cateva ciresi. 
POFTA BUNA!

inghetata, inghetata de casa, dulciuri, deserturi, retete inghetata, reteta inghetata, retete culinare,

inghetata, inghetata de capsuni, dulciuri, deserturi, retete inghetata, reteta inghetata, retete culinare,

Parfe de capsuni

Retete Inghetata Parfe De Capsuni



Ingrediente:

  • 500 g smantana
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 500 g capsuni
  • ½ lingurita sare


Mod de preparare:

     Smantana trebuie sa fie o smantana de calitate, gustoasa, cumparata foarte proaspata pentru a avea un gust bun frisca. Batem bine smantana cu mixerul pana cand obtinem frisca. Spalam ouale si separam albusurile de galbenusuri. Albusurile impreuna cu un praf de sare se bat bine cu mixerul (sau telul) pana cand se intaresc si devin spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana cand acesta se topeste si galbenusurile isi maresc volumul si isi schimba culoarea. Capsunile se curata de codite, se spala bine si se mixeaza cu blenderul pana devin ca un sirop mai gros, dupa care se strecoara de seminte cu ajutorul unei site. Intr-un vas incapator amestecam bine frisca, albusurile, galbenusurile si siropul de capsuni. Turnam compozitia obtinuta intr-o caserola cu capac si o lasam sa inghete la congelator. Dupa o ora, o scoatem din congelator si o mai batem putin cu mixerul, dupa care o introducem din nou la congelator. Dupa inca o ora, repetam din nou operatiunea si o lasam sa inghete de tot. Se poate servi cu bucatele capsuni presarate deasupra, sau stropita cu sirop de capsuni. 
POFTA BUNA!