Retete Cu Pui – Reteta Drob – Drob De Pui Si Ciuperci
Ingrediente
- 2 pulpe de pui mari
- 1/2 piept de pui
- 0,5 kg de ficat de pui
- 400 g de ciuperci
- 5 -10 oua
- 2 legaturi de ceapa verde
- 1
legatura de patrunjel verde
- 1 legatura de marar verde
- 1 ceapa potrivita
- 1 lingurita de sare (dupa gust)
- 1/2 lingurita de piper
- 1/2 lingurita de boia de ardei iute
- 1/2 lingurita de cimbru
- 3 linguri de ulei
- 1 foaie de placinta
Mod de preparare:
Pieptul si pulpele de pui se curata, se spala, se fierb putin in apa cu sare si se
spumeaza. Separat se fierbe apa si se adauga ficatul de pui si se dau cateva clocote. Cand sunt gata se scot cu paleta, se racesc si se taie carnea de pui marunt iar ficatul de pui putin mai mare. Ceapa uscata se curata, se
spala si se taie marunt. Ciupercile se curata, se spala si se taie in 2-4
bucati. Se caleste ceapa in ulei, sare si un strop de apa, se adauga si
ciupercile, amestecam de cateva ori si punem la racit. Ceapa verde, mararul,
patrunjelul se spala si se taie marunt. Ouale se bat bine cu putina sare. Amestecam toate ingredientele intr-un castron si condimentam dupa gust cu sare, piper si boia de ardei iute. Se unge o tava cu ulei, se aseaza foaia de placinta si se unge cu putin ulei, se aseaza compozitia in tava (in compozitie se pot pune cateva oua intregi fierte tari si curatate de coaja), se acopera cu foaie de placinta, se unge cu ulei sau cu ou si se introduce in cuptorul incins pentru aproximativ 40 de minute. Este o reteta de drob de pui si ciuperci delicioasa.
POFTA BUNA!
Am retinut reteta ta si o sa fac drobul de Paste pentru ca imi place foarte mult!
RăspundețiȘtergere