14 februarie 2013

Friptura de pui la cuptor cu mere

Retete Culinare Friptura De Pui La Cuptor Reteta De Casa


Friptura de pui cu mere la cuptor reteta,
Ingrediente friptura de pui la cuptor
  • 1 pui intreg sau pulpe de pui
  • 4 mere
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 3 catei usturoi
  • 200ml apa sau supa
  • 250ml vin alb demisec

Mod de preparare friptura de pui cu mere la cuptor
Usturoiul se curata si se piseaza. Merele se spala si se curata de cotor cu un cutit special. Puiul se parleste, se curata si se spala, se taie pe jumatate si se freaca bine cu sare, piper, usturoi, boia, cimbru si putin ulei. Se unge o tava de cuptor cu putin ulei, se asaza carnea de pui si merele, se adauga o ceasca cu apa sau supa de carne ori legume, se stropeste cu vin, apoi se da tava la cuptorul incins la 250 grade celsius pentru 30 minute. Dupa acest timp se scoate tava, se intoarce carnea si se stropeste cu restul de vin si se da la cuptor pentru inca jumatate de ora. Pofta Buna! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu