Google+

15 februarie 2013

Mucenici Moldovenesti

Retete Culinare Mucenici Moldovenesti Sau Sfintisori Reteta De Casa



mucenici, mucenici moldovenesti, retete mucenici, dulciuri, retete culinare, retete de mucenici, 40 de mucenici, preparate culinare, 40 mucenici, cornuri, mucenici cu aluat de cozonac,
Ingrediente mucenici moldovenesti
  • 1kg faina
  • 400ml lapte
  • 200g zahar
  • 3 oua
  • 25g drojdie
  • 2 linguri ulei
  • ½ lingurita sare
  • 1 lamaie
  • 200g miez de nuca
  • 1 ceasca miere de albine
  
Mod de preparare mucenici moldovenesti de casa
Zaharul se dizolva in laptele caldut. Drojdia de bere se dizolva cu putin zahar si se pune la crescut in mijlocul castronului cu faina, unde se lasa acoperita cu putina faina timp de zece minute sa dospeasca. Cand drojdia a crescut, se adauga ouale, sarea, uleiul si coaja de lamaie rasa. Se framanta bine continutul pana se formeaza un aluat asemanator cu cel de cozonac si se lasa sa creasca la caldura aproximativ jumatate de ora. Dupa ce aluatul a crescut se ruleaza si se imparte in bucati egale, ideal ar fi sa iasa 40 de mucenici. Din fiecare bucata se modeleaza un bastonas lung si se impleteste furmandu-se astfel mucenicul in forma cifrei opt. Se tapeteaza o tava de cuptor cu hartie de copt si se asaza mucenicii in tava. Se mai lasa in tava la crescut 30 de minute, se ung cu ou batut si se introduc in cuptorul preincalzit la 250 grade celsius timp de 15 minute, sau pana se coc. Se scot din cuptor, se ung fierbinti cu un sirop din zahar preparat din 200ml apa, 4 linguri zahar, zeama si coaja de lamaie, iar dupa ce se racesc putin se ung cu miere de albine si se presara nuca macinata deasupra. Pofta Buna! 
Mucenici ingrediente reteta,

Aluat de mucenici reteta,

Bastonase de aluat reteta,

Mucenici preparare reteta,

Mucenici moldovenesti preparare reteta,

Mucenici de casa reteta,

Miere de albine si miez de nuca reteta,

Mucenici reteta,

Mucenici moldovenesti reteta,

Mucenici moldovenesti reteta,

2 comentarii:

  1. Grozavi, pacat ca anul acesta e post, dar am retinut reteta si imi place!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari pentru reteta! gustosi si aratosi!

    RăspundețiȘtergere