13 februarie 2013

Tarta de mere

Retete Deserturi Si Prajituri Cu Fructe Reteta Tarta Cu Mere



Tarta de mere reteta,
Ingrediente tarta cu fructe
  • 4 mere mari
  • 4 linguri faina
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 lamaie
  • 1 praf de sare

Mod de preparare tarta cu mere
Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, galbenusurile se bat cu un praf de sare pana isi maresc volumul. Galbenusurile se incorporeaza usor in albusuri amestecand de sus in jos. Seaparat se amesteca praful de copt cu faina si se adauga putin cate putin in compozitia de oua. Merele se spala, se curata de coaja si de cotor si se taie feliute, apoi se stropesc cu zeama de lamaie sa nu oxideze. Se foloseste o tigaie groasa cu capac, eu am folosit o tigaie zepter. 
Se pune pe foc vasul si se incalzeste, se adauga zaharul si se caramelizeaza fara sa se arda pana cand acesta devine ca o miere, apoi se intinde zaharul ars si pe pereti rotind usor vasul. Se pun merele astfel incat sa acopere tot fundul vasului, se toarna peste ele compozitia de oua cu faina si se niveleaza. Se pune capacul si se lasa la foc mic pana cand acul indicator ajunge in zona verde, apoi se opreste focul si se lasa timp de zece minute acoperita. Dupa acest timp se ia capacul, se desprinde usor tarta de pe pereti daca este lipita, se acopera vasul cu un platou si se intoarce vasul invers, tarta fiind asezata cu blatul in jos si merele deasupra.
Tarta de casa cu fructe se serveste rece si se poate orna dupa gust si cu frisca. Printre mere se pot adauga si alt fel de fructe mai acrisoare: visine, caise, prune, corcoduse, fructe de padure, dandu-i o aroma si un gust deosebit. Tarta cu mere este o prajitura, un desert si ceva dulce si bun foarte simplu si usor de preparat, este racoroasa si o sa-ti placa imediat. Pofta Buna!
Tarta cu fructe reteta,

Tarta cu mere reteta,

Prajitura cu mere reteta,

Tarta de casa cu mere reteta,

tarta, tarta cu mere, tarta de mere, tarta cu fructe, dulciuri, prajituri, deserturi, retete si preparate culinare de tarta cu mere, prajitura de casa cu fructe, retete zepter, reteta tarta, retete tarta, prajituri simple,

Prajitura cu fructe reteta,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu