19 februarie 2013

Prajitura cu caise

Retete Prajituri Cu Fructe Reteta Prajitura Cu Caise De Casa



Ingrediente prajitura cu caise
-1,5 cana faina
-5 oua
-1,5 cana zahar
-1,5 pachet unt sau margarina
-1 praf de copt mare
-½ lingurita sare
-1 farfurie caise taiate feliute

Mod de preparare prajitura cu caise de casa
Se separa ouale albusuri de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu jumatate din cantitatea de zahar pana cand se intaresc si nu mai cad din castron. Separat se bat si galbenusurile cu restul de zahar pana cand se topeste tot zaharul. Se freaca si untul la temperatura camerei si se adauga peste galbenusuri si se amesteca. Se adauga albusurile si apoi se incorporeaza treptat si faina amestecata cu praful de copt, se amesteca pana cand se obtine o compozitie omogena. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se da la cuptor la 220 grade celsius pana se formeaza o crusta deasupra apoi se scoate din cuptor si se asaza frumos caisele curatate de samburi si taiate feliute. Se coace in continuare la cuptor pana ce prajitura este gata. Se incearca cu un betisor si cand prajitura este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca inainte de a se portiona si sevi. Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu