20 mai 2013

Socul

Recoltarea Si Uscarea Socului - Slabeste Sanatos Cu Soc


Soc inflorit,
Socul sau SAMBUCUS este un arbust ce poate atinge inaltimea de maxim 8-10 m. Trunchiul si ramurile batrane sunt acoperite de o scoarta de culoare cenusie sau brun-cenusie, cu aspect fisurat (crapat). Ramurile tinere sunt de culoare verde. Tulpina are maduva multa, aproximativ 70% din tulpina. Frunzele socului au un miros neplacut in comparative cu florile care sunt parfumate. Florile socului sunt mici, de culoare alba sau alb-galbui, grupate in inflorescente. Inflorescenta ca marime difera de la soc la soc, pot fi de 15cm pana la 30cm. Socul se inmulteste prin seminte. Fructele socului se prezinta sub forma unor ciorchini cu bobite de culoare negru violet. Din fructele socului se poate prepara o gustoasa dulceata de soc iar din florile socului populara bautura socata.

Socul creste la tara, pe langa case si garduri, prin padurile de deal si campie, la marginea padurilor, in luminisuri. Infloreste in lunile iulie, august, sau mai timpuriu. Florile de soc se recolteaza de la inceputul infloririi. Recoltarea se face taind cu foarfeca intreaga floare imediat de sub locul de ramificatie. Dupa recoltare, acestea se pun la uscat pe coli de hartie intr-un singur strat. Florile de soc au un miros puternic parfumat, placut aromat, iar gustul este la inceput dulceag, apoi iute amarui. Mirosul florilor de soc puse la uscat devine mai putin placut dupa o zi, dar dispare dupa aproximativ 4-5 zile cand floarea este complet uscata. Floarile de soc se pastreaza in pungi de hartie si se depoziteaza in camari.

Socul are actiune sudorifica, ajutand la scaderea febrei. Florile de soc au proprietati diuretice si laxative. Socul, aplicat extern are proprietati antiseptice. Socul se foloseste in tratarea recelilor, gripelor, bronsitelor, contra tusei si a bolilor aparatului respirator. Se recomanda in tratarea reumatismului, a bolilor de rinichi. Ceaiul de soc se foloseste si in tratarea obezitatii si constipatiei datorita proprietatilor sale laxative, ajutand astfel la eliminarea apei din organism.
Extern, sub forma de bai sau cataplasme sunt folosite in tratarea furunculilor, a abceselor, arsurilor, avand rolul de a fluidiza puroiul si de a alina durerile si de a desumfla rana. Sub forma de bai fierbinti se utilizeaza in tratarea reumatismului.
Ceaiul de soc este recomandat in curele de slabire datorita proprietatilor sudorifice si diuretice. Fructele socului sunt bogate in vitamine.

Socul diete cure si retete,

Soc diete cure si retete,

Flori de soc retete,

Fructul socului reteta,

Fructele socului reteta,

Fructe de soc reteta,

Fructe de soc coapte retete,

Fructe de soc coapte reteta,

Fructele socului reteta,

Floare de soc reteta,

Floare de soc recoltata reteta,

Floarea socului recoltata retete,

16 mai 2013

Feriga (Nephrolepis) Feriga De Apartament

Feriga De Apartament - Cum Se Planteaza Si Inmulteste Feriga De Camera


flori, floare, flori de apartament, feriga, feriga de apartament, feriga de camera, planta feriga, plante, planta, floare de apartament, nephrolepis, plante decorative, planta decorativa, flori decorative, floare decorativa, ingrijirea si inmultirea plantelor si florilor de apartamrnt,

     Feriga sau Nephrolepis este originara din India, America De Sud, Malaiezia. Este o planta exotica, foarte frumoasa, decorativa, care nu este pretentioasa si care infrumuseteaza locul in care este amplasata. Feriga are marea calitate ca ionizeaza aerul din incaperea in care se afla, il purifica si il oxigeneaza. Va da o senzatie de curat si proaspat!
     Feriga este o planta care prefera semiumbra si nu expunerea directa la soare, nu trebuie sa fie expusa curentilor de aer reci, fumului de tigara sau aerului foarte uscat. Feriga trebuie asezata intr-un loc luminos dar nu in razele directe ale soarelui. Se simte foarte bine intr-un mediu umed. Pamantul ferigii trebuie sa fie in permanenta umed, planta fiind udata vara de 2 ori pe zi si iarna o data pe saptamana. In zilele de vara foarte calduroase, feriga trebuie pulverizata si pe frunze cu apa. Aspectul ei deosebit, frunzele viu colorate de un verde inchis atingand o lungime de pana la 1 m, va inviora camera si ii va da viata.
     Feriga se poate planta in ghivece scurte si spatioase, pentru a permite dezvoltarea frunzelor noi aparute. Pamantul din ghiveci se poate imbunatati de 1-2 ori pe luna, in lunile de primavara si toamna. Este de preferat ca amestecul de pamant sa contina pamant de frunze, turba, nisip, pentru o afanare mai buna, mai ales in stratul exterior. Cand planta s-a indesit foarte mult, se separa tulpinitele noi care au deja frunze la baza si se muta in alt ghiveci. Aceasta operatiune trebuie sa se faca primavara, in lunile martie, aprilie, august. Planta se inmulteste in mod natural cu ajutorul frunzelor fragile care sunt purtatoare de niste saculeti cu spori. Frunzele pot fi arcuite, ondulate sau simple. Sunt foarte fragile si se rup usor. Deoarece tulpina creste foarte repede, varfurile frunzelor sunt la inceput arcuite (invartite) dar treptat se vor desface si se vor indrepta. O planta sanatoasa este demna de admirat. Daca nu-i place locul unde este amplasata, daca este ceva ce nu-i convine, se va observa imediat in colorit si in aspectul frunzelor. Se va observa imediat daca nu-i merge bine. 

flori, floare, flori de apartament, feriga, feriga de apartament, feriga de camera, planta feriga, plante, planta, floare de apartament, nephrolepis, plante decorative, planta decorativa, flori decorative, floare decorativa, ingrijirea si inmultirea plantelor si florilor de apartamrnt, pui de feriga,

flori, floare, flori de apartament, feriga, feriga de apartament, feriga de camera, planta feriga, plante, planta, floare de apartament, nephrolepis, plante decorative, planta decorativa, flori decorative, floare decorativa, ingrijirea si inmultirea plantelor si florilor de apartamrnt,

15 mai 2013

Pricomigdale Retete Pricomigdale Cu Nuca

Reteta Pricomigdale Cu Nuci - Retete Dulciuri Si Prajituri De Casa


pricomigdale, dulciuri, prajituri, deserturi, pricomigdale cu nuca, pricomigdale cu nuci, retete pricomigdale, reteta pricomigdale, pricomigdale retete, pricomigdale reteta, retete si preparate culinare dulciuri si prajituri de casa, pricomigdale de casa,
Ingrediente

  • 6 albusuri de ou
  • 6 lingura de faina
  • 1 lingurita cu esenta de migdale
  • 300 g de zahar
  • 300 g nuci macinate
  • ½ lingurita de sare


Mod de preparare

     Nucile se curata de coaja si se dau prin masina de maruntit nuci. Albusurile se bat bine intr-un castron cu putina sare pana cand devin spuma, apoi se adauga zaharul si se bat in continuare ca la bezele. Se adauga in compozitie esenta de migdale, faina si nucile pisate. Se amesteca usor de jos in sus astfel incat compozitia sa ramana aerata. 
     Se pregateste o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si cu ajutorul unui posh de patiserie sau cu o lingurita formam niste fursecuri rotunde, pe care le asezam la distanta unele de altele, pentru ca acestea in timpul coacerii isi vor mari volumul. Coacem tava in cuptorul incalzit timp de aproximativ 20 de minute (la foc mediu), dupa care le scoatem usor din tava si le lasam sa se raceasca inainte de a le servi. Pricomigdale cu nuci, o reteta de pricomigdale delicioasa.
POFTA BUNA!
retete si preparate culinare dulciuri si prajituri de casa, ingrediente pentru pricomigdale, cum se fac pricomigdalele cu nuca,

retete si preparate culinare dulciuri si prajituri de casa, aluat de pricomigdale, compozitie de pricomigdale, cum se fac pricomigdalele, cum facem poricomigdale, cum se prepara pricomigdale, retete pricomigdale, reteta pricomigdale, preparare pricomigdale,

retete si preparate culinare dulciuri si prajituri de casa, aluat de pricomigdale, compozitie de pricomigdale, cum se fac pricomigdalele, cum facem poricomigdale, cum se prepara pricomigdale, retete pricomigdale, reteta pricomigdale,

retete si preparate culinare dulciuri si prajituri de casa, aluat de pricomigdale, compozitie de pricomigdale, cum se fac pricomigdalele, cum facem poricomigdale, cum se prepara pricomigdale, retete pricomigdale, reteta pricomigdale,

pricomigdale, dulciuri, prajituri, deserturi, pricomigdale cu nuca, pricomigdale cu nuci, retete pricomigdale, reteta pricomigdale, pricomigdale retete, pricomigdale reteta, retete cu nuca, retete si preparate culinare dulciuri si prajituri de casa, pricomigdale de casa,

pricomigdale, dulciuri, prajituri, deserturi, pricomigdale cu nuca, pricomigdale cu nuci, retete pricomigdale, reteta pricomigdale, pricomigdale retete, pricomigdale reteta, retete cu nuca, retete si preparate culinare dulciuri si prajituri de casa, pricomigdale de casa,

pricomigdale, dulciuri, prajituri, deserturi, pricomigdale cu nuca, pricomigdale cu nuci, retete pricomigdale, reteta pricomigdale, pricomigdale retete, pricomigdale reteta, retete cu nuca, retete si preparate culinare dulciuri si prajituri de casa, pricomigdale de casa,

pricomigdale, dulciuri, prajituri, deserturi, pricomigdale cu nuca, pricomigdale cu nuci, retete pricomigdale, reteta pricomigdale, pricomigdale retete, pricomigdale reteta, retete cu nuca, retete si preparate culinare dulciuri si prajituri de casa, pricomigdale de casa,

pricomigdale, dulciuri, prajituri, deserturi, pricomigdale cu nuca, pricomigdale cu nuci, retete pricomigdale, reteta pricomigdale, pricomigdale retete, pricomigdale reteta, retete cu nuca, retete si preparate culinare dulciuri si prajituri de casa, pricomigdale de casa,

pricomigdale, dulciuri, prajituri, deserturi, pricomigdale cu nuca, pricomigdale cu nuci, retete pricomigdale, reteta pricomigdale, pricomigdale retete, pricomigdale reteta, retete cu nuca, retete si preparate culinare dulciuri si prajituri de casa, pricomigdale de casa,

pricomigdale, dulciuri, prajituri, deserturi, pricomigdale cu nuca, pricomigdale cu nuci, retete pricomigdale, reteta pricomigdale, pricomigdale retete, pricomigdale reteta, retete cu nuca, retete si preparate culinare dulciuri si prajituri de casa, pricomigdale de casa,

Dovlecei prajiti

Retete Cu Dovlecei Reteta Dovlecei Prajiti Cu Iaurt Si Mujdei De Usturoi


Dovlecei prajiti retete culinare,
Ingrediente
  • 1 kg dovlecei (nu prea mari)
  • 3 linguri de faina
  • ulei pentru prajit
  • sare dupa gust

Mod de preparare
Dovleceii se spala, se curata de coaja si se taie dupa preferinta rondele sau pe lung. Nu trebuie sa taiem toti dovleceii odata, doar cat ne incap in tigaie, pentru ca sunt foarte zemosi si isi vor lasa multa apa. Se pun rondelele de dovlecei intr-un castron si se freaca cu putina sare pentru a-si lua gust, dupa care se trec prin faina. Se prajesc intr-o tigaie cu ulei pana se rumenesc bine. Dupa ce s-au prajit, se scot din tigaie pe un platou acoperit de un servetel pentru a absorbi surplusul de ulei. Dovlecei prajiti, o reteta de mancare delicioasa, se servesc fierbinti sau reci, cu mujdei de usturoi, cu iaurt sau smantana, cu un sos de iaurt cu usturoi si marar, sau un sos tzatziki
Pofta Buna!

Dovlecei reteta,

Preparare dovlecei reteta,

Preparare dovlecei retete,

Dovlecei prajiti reteta,

Dovlecei prajiti cu sos de iaurt si marar reteta,

Dovlecei prajiti cu sos de iaurt si mujdei de usturoi reteta,

Prajitura de pricomigdale si cafea

Cum Se Prepara Prajitura De Pricomigdale Si Cafea - Retete Si Preparate Culinare - Retete Dulciuri - Retete Prajituri



Ingrediente blat:

  • 5 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita esenta migdale
  • 300g nuci macinate(migdale)
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • ½ lingurita sare

Ingrediente crema:

  • 2 cesti cafea neindulcita si foarte rece
  • 1 cutie mascarpone
  • 30g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 cutie de 500g smantana dulce pentru frisca
  • 1 lingura cacao

Mod de preparare:

     Albusurile se bat bine intr-un castron cu putina sare pana cand devin spuma, apoi adaugam zaharul si se bat in continuare ca la bezele. Adaugam in compozitie esenta de migdale si vanilia, faina si nucile pisate. Amestecam usor de jos in sus astfel incat compozitia sa ramana aerata. Pregatim doua tavi tapetate cu hartie de copt si intindem compozitia cam de 1cm grosime cu ajutorul unui posh de patiserie sau cu o lingura. Coacem tavile in cuptorul incins timp de aproximativ 20 minute.
     Facem cafeaua, o racim si o punem in frigider sa se racesca, dupa care vom insiropa blaturile cu  ea.
     Punem crema de mascarpone intr-un castron impreuna cu zaharul pudra si vanilia si batem cu ajutorul unui mixer, pana cand compozitia devine consistenta ca o smantana mai groasa. Separat batem smantana dulce pentru frisca pana cand obtinem o frisca pufoasa. Amestecam crema de mascarpone cu frisca pana se omogenizeaza(nu prea mult pentru a nu se lasa).
Pentru asamblare, pregatim o tava dreptunghiulara cu marginile mai inalte. Asezam in tava primul blat si-l insiropam cu jumatate din cafea, apoi il acoperim cu jumatate din crema, nivelam frumos si-l presaram cu un strat de cacao. Asezam cel de-al doilea blat, il insiropam cu cafeaua ramasa, il acoperim cu restul de crema, nivelam frumos si ornam deasupra cu cacao din belsug. Inainte de a-l servi, il tinem la rece in frigider cel putin doua ore.
POFTA BUNA!

13 mai 2013

Snitele din piept de pui

Snitel De Pui - Cum Facem Snitele Din Piept De Pui


Snitele de pui reteta,
Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 2 oua
  • 1 ceasca de lapte
  • 5 linguri de faina
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare:

Pieptul de pui se dezoseaza, se spala si se taie felii subtiri. Fiecare felie de piept de pui se bate cu ajutorul unui ciocan de batut carnea pentru a se fragezi. Se condimenteaza carnea dupa gust cu sare si piper pe ambele parti si se pune intr-o farfurie acoperita la frigider timp de 30 de minute sa prinda gust. Intr-un castron se bat bine ouale, se adauga laptele si faina amestecand compozitia pana cand devine consistenta ca o smantana mai groasa care curge. 
Pe o farfurie punem putina faina si trecem prin ea fiecare bucata de carne, dupa care o introducem in amestecul de ou batut si o prajim pe ambele parti intr-o tigaie cu ulei incins pana se rumenesc frumos. Din tigaie se scot snitelele pe un platou acoperit cu un servetel pentru a se scurge surplusul de ulei. 
Snitel de pui, o mancare foarte deosebita care se serveste atat calda cat si rece, in ambele cazuri fiind foarte gustoasa si usoara. Snitel din piept de pui, o reteta de snitele cu un gust aparte. 
POFTA BUNA!

ingrediente snitele din piept de pui

carne, carne pui, carne de pui, piept de pui, retete cu pui, preparate din pui, retete culinare, retete de mancare, carne de pui pentru snitele, piept de pui pentru snitele,

carne, carne pui, carne de pui, piept de pui, retete cu pui, preparate din pui, retete culinare, retete de mancare, carne de pui pentru snitele, piept de pui pentru snitele,

compozitie aluat pane pentru snitele din piept de pui

snitel, snitele, snitel de pui, snitele de pui, snitel din piept de pui, snitele din piept de pui, retete cu pui, preparate din pui, retete cu piept de pui, preparate din piept de pui, retete de mancare, retete mancare, retete culinare, retete snitele, reteta snitele, aperitive, garnituri, preparate culinare,

snitel, snitele, snitel de pui, snitele de pui, snitel din piept de pui, snitele din piept de pui, retete cu pui, preparate din pui, retete cu piept de pui, preparate din piept de pui, retete de mancare, retete mancare, retete culinare, retete snitele, reteta snitele, aperitive, garnituri, preparate culinare,

snitel, snitele, snitel de pui, snitele de pui, snitel din piept de pui, snitele din piept de pui, retete cu pui, preparate din pui, retete cu piept de pui, preparate din piept de pui, retete de mancare, retete mancare, retete culinare, retete snitele, reteta snitele, aperitive, garnituri, preparate culinare,

snitel, snitele, snitel de pui, snitele de pui, snitel din piept de pui, snitele din piept de pui, retete cu pui, preparate din pui, retete cu piept de pui, preparate din piept de pui, retete de mancare, retete mancare, retete culinare, retete snitele, reteta snitele, aperitive, garnituri, preparate culinare,

snitel, snitele, snitel de pui, snitele de pui, snitel din piept de pui, snitele din piept de pui, retete cu pui, preparate din pui, retete cu piept de pui, preparate din piept de pui, retete de mancare, retete mancare, retete culinare, retete snitele, reteta snitele, aperitive, garnituri, preparate culinare,

snitel, snitele, snitel de pui, snitele de pui, snitel din piept de pui, snitele din piept de pui, retete cu pui, preparate din pui, retete cu piept de pui, preparate din piept de pui, retete de mancare, retete mancare, retete culinare, retete snitele, reteta snitele, aperitive, garnituri, preparate culinare,

Sos de iaurt cu marar si usturoi

Reteta Sos De Iaurt Cu Marar Si Usturoi - Sos De Iaurt



Ingrediente:

  • 1 pahar mare de iaurt gras
  • 1/2 legatura de marar proaspat
  • 1/2 capatana de usturoi
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare:

     Mararul verde se spala bine si se toaca marunt. Usturoiul se curata, se piseaza si se freaca cu putina sare exact ca la mujdeiul de usturoi. Intr-un castron se amesteca iaurtul de casa cu sarea, piperul, mararul si usturoiul si se omogenizeaza toate pana cand se obtine un sos delicios, foarte racoritor, ideal pentru orice friptura sau garnitura. Sos de iaurt cu marar si usturoiun preparat foarte gustos din iaurt gras de tara care se serveste ca sos pentru preparate din carne si legume la cuptor sau gratar. 
POFTA BUNA!

marar verde, marar proaspat, marar de gradina, retete cu marar, preparate din marar,

sos de iaurt, sos de iaurt cu usturoi, sosuri, dressinguri, preparare sos de iaurt cu usturoi si marar,

sos de iaurt, sos de iaurt cu usturoi, sosuri, dressinguri, preparare sos de iaurt cu usturoi si marar, retete cu iaurt de casa, retete cu usturoi, sos de iaurt pentru fripturi si carne la gratar,

sos de iaurt, sos de iaurt cu usturoi, sosuri, dressinguri, preparare sos de iaurt cu usturoi si marar, retete cu iaurt de casa, retete cu usturoi, sos de iaurt pentru fripturi si carne la gratar,

Sos Tatichi Retete Sos Grecesc Tzatziki

Retete Culinare Straine - Retete Sos Grecesc Tzatziki - Retete Sosuri Si Dressinguri


sosuri, dressinguri, sos grecesc tzatziki, sos tatichi, sos tzatzichi, sos tzatziki, tzatziki, tatichi, sos, sos din iaurt marar usturoi si castraveti, retete culinare, retete grecesti, sosuri pentru fripturi, sos pentru gratar, iaurt cu marar si usturoi, cure, diete,

Ingrediente pentru Sos Tatichi: 

  • 1 pahar mare de iaurt gras 
  • 2 castraveti 
  • 1/2 legatura de marar 
  • 1/2 capatana de usturoi 
  • sare 
  • piper 
Mod de preparare Sos Tzatziki: 

     Castravetii se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare, dupa care se pun intr-o sita si se storc bine de zeama. Mararul se spala bine si se toaca marunt. Usturoiul se curata si se piseaza ca la mujdei. Intr-un castron se amesteca iaurtul cu sarea, piperul, castravetii, mararul si usturoiul si se omogenizeaza toate pana cand se obtine un sos tatichi delicious, foarte racoritor, ideal pentru orice friptura sau garnitura.
POFTA BUNA!





retete si preparate culinare sosuri si dressinguri, sos pentru friptura, sosuri pentru fripturi, sos din iaurt marar usturoi si castraveti, retete culinare,

retete si preparate culinare sosuri si dressinguri, sos pentru friptura, sosuri pentru fripturi, sos din iaurt marar usturoi si castraveti, retete culinare,

retete si preparate culinare sosuri si dressinguri, sos pentru friptura, sosuri pentru fripturi, sos din iaurt marar usturoi si castraveti, retete culinare,

sosuri, dressinguri, sos grecesc tzatziki, sos tatichi, sos tzatzichi, sos tzatziki, tzatziki, tatichi, sos, sos din iaurt marar usturoi si castraveti, retete culinare, retete grecesti, sosuri pentru fripturi, sos pentru gratar, iaurt cu marar si usturoi, cure si diete, cura, dieta,