10 ianuarie 2014

Ciorba de pui a la grec


ciorba greceasca de pui a la grec, ciorba greceasca a la grecque, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare, ciorba, ciorbe, ciorba dreasa cu smantana si oua,
Ingrediente: 

  • 1 pui de 1- 1,5 kg 
  • 2- 3 cepe 
  • 2 morcovi 
  • 300 g de telina radacina 
  • 1 bucata patrunjel radacina 
  • 1 bucata pastarnac 
  • 200 g de smantana 
  • 3 galbenusuri de ou 
  • 2 litri de bors acru de casa 
  • 2- 3 linguri de ulei 
  • 2 linguri de orez 
  • 2 lingurite de sare 
  • 1 legatura de patrunjel verde 
  • 1 legatura de marar verde 

Mod de preparare:

     Puiul se curata, se spala, se taie in bucati si se pune la fiert intr-o oala cu 1- 2 litri de apa in care se adauga o lingurita de sare. Cand incepe sa fiarba se spumuieste si se mai lasa in continuare sa fiarba. Legumele se curata de coaja si se spala bine. Ceapa se taie marunt, iar morcovul, patrunjelul proaspat, pastarnacul si telina se taie cubulete. Separat se calesc legumele in putin ulei, apa si sare, iar dupa ce s-au calit se adauga peste supa de pui care fierbe (legumele se pot pune sa fiarba cu carnea si necalite). Se amesteca bine si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana cand carnea este fiarta. Separat se pune si borsul la fiert. 
     Cand bucatile de carne de pui au fiert bine, se scoate intr-un castron sa se raceasca putin. Carnea de pui se curata de piele, se scoate de pe oase, se taie fasii si se adauga din nou in oala sa mai dea cateva clocote. Se adauga borsul si orezul dupa care se mai lasa 5 minute sa fiarba. Galbenusurile se bat bine intr-un castron incapator cu un praf de sare si se amesteca cu smantana. Cu un polonic se ia zeama din oala de ciorba si se toarna peste smantana amestecand continuu, apoi se toarna usor peste ciorba care fierbe foarte incet, avand grija sa nu se taie. Se mai lasa ciorba sa mai dea un clocot si la sfarsit se adauga verdeata proapata tocata marunt. 
     Ciorba de pui a la grec se aseamana putin cu ciorba de burta. Se serveste calda, cu verdeata deasupra, este foarte gustoasa si merge foarte bine alaturi de un ardei iute. Ciorba de pui dreasa cu smantana si oua, o mancare de care nu te mai saturi!
POFTA BUNA!  


ingrediente ciorba de pui a la grec dreasa cu smantana si oua,

legume proaspete de tara pentru gatit si ciorba de pui a la grec

legume proaspete de tara pentru gatit si ciorba de pui a la grec


legume proaspete de tara pentru gatit si ciorba de pui a la grec


carne de pui fiarta si taiata bucatele pentru mancare si ciorba greceasca a la grec dreasa cu smantana si oua

oua cu smantana pentru ciorba de pui a la grec


ciorba greceasca de pui a la grec, ciorba greceasca a la grecque, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare, ciorba, ciorbe, ciorba dreasa cu smantana si oua, ciorba de pui,

ciorba greceasca de pui a la grec, ciorba greceasca a la grecque, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare, ciorba, ciorbe, ciorba dreasa cu smantana si oua, ciorba de pui,

ciorba greceasca de pui a la grec, ciorba greceasca a la grecque, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare, ciorba, ciorbe, ciorba dreasa cu smantana si oua, ciorba de pui,

ciorba greceasca de pui a la grec, ciorba greceasca a la grecque, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare, ciorba, ciorbe, ciorba dreasa cu smantana si oua, ciorba de pui,

8 ianuarie 2014

Placinta cu branza si stafide

Retete De Placinta Cu Branza Dulce De Vaci Si Stafide 


placinta, retete placinta, reteta placinta, placinta cu branza, placinta cu branza dulce, placinta cu stafide, placinta cu branza dulce si stafide, retete si preparate culinare placinta de casa cu branza dulce si stafide, dulciuri, prajituri, deserturi,
Ingrediente:

  • 1 pachet foi de placinta
  • 500 g de branza dulce de vaci
  • 5 oua
  • 150 g de zahar
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 100 g de stafide
  • ½ sticluta de esenta de rom
  • coaja de la o lamaie rasa
  • 50 g de unt topit
  • 1 ou pentru uns placinta
  • 4 linguri de smanatana pentru uns placinta
  • sare

Mod de preparare:

      Intr-un castron amestecam cu o furculita branza dulce de vaci, adaugam zaharul vanilat si  coaja de lamaie rasa. Separat batem ouale bine cu putina sare si apoi le amestecam cu branza de vaci (compozitia trebuie sa fie moale). Stafidele le punem intr-o ceasca cu apa si esenta de rom sa se umfle. Un ou il batem bine cu smantana si vom unge placinta deasupra inainte de a o introduce in cuptor. Zaharul se adauga in compozitie doar la sfarsit, inainte de a umple foile de placinta pentru ca acesta va muia si mai tare compozitia. Topim untul pe foc si il pregatim pentru a unge foile cu el.
     Luam o tava dreptunghiulara de cuptor, o tapetam cu hartie de copt, o ungem cu putin unt si asezam 2 foi de placinta una langa alta, astfel incat sa acopere fundul tavii dar sa ramana si in afara tavii. Cu aceste doua bucati din foile de placinta care raman in afara tavii vom acoperi placinta la final. Ungem cu unt si asezam in interiorul tavii doua foi unse fiecare cu unt, peste care adaugam un strat de umplutura. Peste branza presaram stafide scurse de zeama. Stratul ai doilea il punem din trei foi de placinta unse cu unt intre ele. Adaugam branza si stafide peste ele. Pentru al treilea strat folosim doua foi de placinta unse cu unt intre ele si inchidem placinta cu cele doua bucati care atarna in afara tavii. Ungem cu unt si turnam deasupra oul batut cu smantana, intepam cu varful unui cutit toata suprafata placintei, dupa care o introducem in cuptor sa se coaca timp de 40-50 de minute.
     Dupa ce placinta cu branza si stafide este gata rumenita, se scoate din cuptor, se lasa putin sa se raceasca si se taie in bucati, se poate orna cu zahar pudra. Placinta se serveste dupa preferinta, atat calda sau rece fiind deosebit de gustoasa si de aromata.  
POFTA BUNA!

preparare placinta cu branza si stafide, cum se prepara placinta cu branza dulce si stafide, cum facem placinta cu branza si stafide, retete si preparate culinare de placinta cu branza dulce si stafide,

preparare placinta cu branza dulce si stafide, cum se prepara placinta cu branza dulce si stafide, cum facem placinta cu branza si stafide, retete si preparate culinare de placinta cu branza dulce si stafide,

placinta, retete placinta, reteta placinta, placinta cu branza, placinta cu branza dulce, placinta cu stafide, placinta cu branza dulce si stafide, retete si preparate culinare placinta de casa cu branza dulce si stafide, dulciuri, prajituri, deserturi,

placinta, retete placinta, reteta placinta, placinta cu branza, placinta cu branza dulce, placinta cu stafide, placinta cu branza dulce si stafide, retete si preparate culinare placinta de casa cu branza dulce si stafide, dulciuri, prajituri, deserturi,

placinta, retete placinta, reteta placinta, placinta cu branza, placinta cu branza dulce, placinta cu stafide, placinta cu branza dulce si stafide, retete si preparate culinare placinta de casa cu branza dulce si stafide, dulciuri, prajituri, deserturi,

placinta, retete placinta, reteta placinta, placinta cu branza, placinta cu branza dulce, placinta cu stafide, placinta cu branza dulce si stafide, retete si preparate culinare placinta de casa cu branza dulce si stafide, dulciuri, prajituri, deserturi,

Sirop de ceapa si miere

Reteta Sirop De Tuse Natural Cu Ceapa Si Miere Retete Tratamente Si Remedii Naturiste De Casa


Sirop de ceapa cu miere reteta de casa pentru tuse retete tratamente si remedii naturiste pentru raceala si gripa expectorant,

Ingrediente sirop de ceapa

-5 cepe galbene normale
-3 linguri de miere de albine poliflora
-500ml apa (2 cani)


Mod de preparare sirop de ceapa cu miere de albine

Ceapa cu tot cu coaja se spala si se zdrobeste sau se taie in patru. Intr-o craticioara cu capac se pune ceapa in apa la fiert. Se fierbe 40 de minute la foc mic, sau pana cand apa scade la jumatate. Siropul de ceapa preparat cu tot cu coaja are o culoare galbui inchis spre rosu si are mult mai multe proprietati decat siropul de ceapa preparat fara coaja.
Se strecoara siropul intr-o cana si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se amesteca cu mierea de albine si se consuma 3-4 linguri pe zi cu 30 minute inainte de masa, copii 3 lingurite pe zi. Siropul de ceapa calmeaza mancarimea si usturimea din gat, calmeaza tusea si este un foarte bun expectorant. Intareste imunitatea organismului, se recomanda in gripe si raceli, in tusea seaca sau productiva. Sirop de ceapa cu miere de albine facut acasa, un sirop de tuse natural foarte bun pentru sanatate! 

Sirop de ceapa si nuci

Retete Tratamente Si Remedii Naturiste Contra Tusei Reteta Sirop De Ceapa Cu Nuci


Sirop de ceapa cu nuci reteta de casa pentru tuse retete tratamente si remedii naturiste pentru raceala si gripa bun expectorant,

Ingrediente sirop de ceapa

-5 cepe normale
-3 nuci intregi
-3 linguri zahar
-500ml apa


Mod de preparare sirop de ceapa cu nuci

Ceapa cu tot cu coaja se spala si se zdrobeste sau se taie bucati, iar nucile se spala si se spoarg dar nu de tot, sa ramana aproape intregi. Intr-o craticioara sau ibric cu capac se pune ceapa si nucile la fiert la foc mic in apa si zahar. Se fierb 40 de minute, pana cand apa scade aproape la jumatate. Siropul de ceapa preparat cu tot cu coaja, are o culoare frumoasa spre rosu si este mult mai eficient decat cel preparat fara coaja. Se strecoara siropul rezultat intr-o cana si se consuma cu 30 minute inainte de masa, 3-4 linguri pe zi adultii, iar copii 3 lingurite pe zi. 
Ceaiul de nuci este eficient in orice fel de tuse, calmeaza mancarimea si usturimea din gat, calmeaza tusea si este un foarte bun expectorant, desfunda nasul, bun in gripe si raceli, in tusea productiva si seaca. Sirop de ceapa si nuci, este un sirop anti-tuse natural!
Ceapa si nuci reteta,

Sirop de ceapa cu nuci preparare reteta de casa pentru tuse retete tratamente si remedii naturiste pentru raceala si gripa bun expectorant,

Sirop de ceapa cu nuci preparare reteta de casa pentru tuse retete tratamente si remedii naturiste pentru raceala si gripa bun expectorant,

Sirop de ceapa cu nuci reteta de casa pentru tuse retete tratamente si remedii naturiste pentru raceala si gripa bun expectorant,

Alte retete:   Sirop de ceapa   Sirop de ceapa si miere   Sirop de ceapa cu nuci si cimbru   Sirop de lamaie si miere   Sirop de ridiche neagra si miere de albine 

Sirop de ceapa

Sirop De Ceapa Pentru Tuse Retete Tratamente Si Remedii Naturiste Pentru Raceala Si Gripa


Sirop de ceapa reteta de casa naturala pentru tuse retete tratamente si remedii naturiste pentru raceala si gripa expectorant,

Ingrediente sirop de ceapa

-5 cepe normale
-3 linguri cu varf de zahar
-500ml apa (2 cani)


Mod de preparare sirop de ceapa pentru tuse

Ceapa cu tot cu coaja se spala si se zdrobeste sau se taie felii. Intr-un ibric cu capac se fierbe ceapa in apa si zahar la foc mic. Se fierbe aproximativ 30-40 de minute, pana cand apa scade aproape la jumatate. Siropul de ceapa preparat cu tot cu coaja are o culoare rosu si are mult mai multe proprietati decat cel preparat fara coaja. 
Se strecoara siropul de ceapa intr-o cana si se consuma 3-4 linguri pe zi, iar copii 3 lingurite pe zi. Mult mai eficient decat ceaiul de ceapa, siropul de ceapa calmeaza mult mai rapid mancarimea si usturimea din gat, desfunda nasul, calmeaza tusea si este un foarte bun expectorant. Se recomanda in gripe si raceli, in tusea productiva si seaca, este un foarte bun sirop de tuse natural.
Sirop de ceapa preparare reteta de casa naturala pentru tuse retete tratamente si remedii naturiste pentru raceala si gripa expectorant,

Sirop de ceapa preparare reteta de casa naturala pentru tuse retete tratamente si remedii naturiste pentru raceala si gripa expectorant,

Sirop de ceapa cu zahar reteta de casa naturala pentru tuse retete tratamente si remedii naturiste pentru raceala si gripa expectorant,

6 ianuarie 2014

Tort Diplomat


tort, torturi, prajituri, dulciuri, tort diplomat, tort diplomat cu fructe, retete de torturi, retete tort, reteta tort, tort cu fructe, tort diplomat cu fructe si piscoturi, retete culinare, preparate culinare, retete de prajituri, prajitura, deserturi, tort cu piscoturi,
Ingrediente:

  • 6 galbenusuri
  • 500 ml de lapte
  • 500 ml de smantana sau frisca lichida
  • 250 g de zahar
  • 200 g de piscoturi de sampanie
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie rasa
  • 20 g de gelatina foite
  • 1 compot de ananas rondele
  • 1 cescuta de visine congelate
  • 2 mandarine sau clementine
  • 2 kiwi
  • 1 portocala
  • 1 banana

Mod de preparare:

     Galbenusurile se mixeaza cu un praf de sare, zahar si zahar vanilat pana cand zaharul se dizolva si se obtine o crema consistenta de oua. Incalzim putin laptele si il amestecam cu crema de oua si coaja de lamaie rasa. Turnam compozitia obtinuta intr-o cratita pe care o punem sa fiarba putin pe foc la bain-marine
     Rupem gelatina in bucati si o punem intr-un castronel cu putina apa rece la inmuiat timp de 5-10 minute. Cand s-a mai racit putin compozitia fiarta la bai-marine, se adauga gelatina scursa de apa, se amesteca bine si se lasa la racit. Smantana se mixeaza pana cand se obtine o frisca consistenta. Se amesteca frisca cu compozitia racita preparata anterior.
     Tapetam cu folie alimentara o forma de tort cu pereti detasabili. Curatam fructele de coaja si le taiem feliute cu care vom orna fundul formei de tort, iar pe pereti vom aseza piscoturi de sampanie. Piscoturile daca sunt mai mari decat peretii formei de tort ii taiem la dimensiunea formei. Turnam in forma jumatate din compozitie, si asezam inca un strat de fructe taiate bucatele pe care-l acoperim cu restul compozitiei. Deasupra asezam piscoturi de sampanie sub forma unui blat de tort pana cand se acopera toata suprafata tortului. Acoperim cu folie alimentara si il lasam la frigider pana a doua zi sa se intareasca. 
     Cand tortul s-a intarit desfacem folia, asezam deasupra un platou si rasturnam tortul diplomat invers, astfel incat fructele vor fi deasura iar piscoturile dedesubt. Tortul diplomat se poate orna si cu frisca, fructe sau bucati de ciocolata
     Tort Diplomat cu fructe si piscoturi, un tort foarte gustos si aspectuos, potrivit in diverse ocazii festive, aniversari. Tort Diplomat, un desert deosebit care se poate incadra de minune intr-o reteta de Ziua Indragostitilor, Dragobete sau Ziua Femeii. 
POFTA BUNA! 

5 ianuarie 2014

Salata de cruditati

Retete De Salate - Salata - Retete Aperitive


salata, salate, salata de cruditati, salata cruditati, retete de salate, retete salate, retete salata, reteta salata, salata retete, salata de post, retete de post, aperitive, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare, retete dietetice, retete afrodisiace,

Ingrediente:

  • 1 telina
  • 1 morcov
  • 1 mar
  • 1 lamaie
  • sare dupa gust

Mod de preparare:

     Curatam telina, morcovul si marul de coaja dupa care le spalam bine. Telina si morcovul se rad pe razatoarea mica si se amesteca intr-un castron. Marul se rade pe razatoarea mare pentru ca altfel lasa multa zeama. Se adauga si marul in castron deasupra telinei si morcovului, se amesteca bine toate ingredientele, se adauga sare dupa gust si se stropeste totul cu zeama de lamaie. Se serveste in castronase sau cupe, sub forma de aperitiv. Salata de cruditati este foarte sanatoasa si gustoasa si are proprietati miraculoase… 
POFTA BUNA! 

salata, salate, salata de cruditati, salata cruditati, retete de salate, retete salate, retete salata, reteta salata, salata retete, salata de post, retete de post, aperitive, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare, retete dietetice, retete afrodisiace,

salata, salate, salata de cruditati, salata cruditati, retete de salate, retete salate, retete salata, reteta salata, salata retete, salata de post, retete de post, aperitive, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare, retete dietetice, retete afrodisiace,

salata, salate, salata de cruditati, salata cruditati, retete de salate, retete salate, retete salata, reteta salata, salata retete, salata de post, retete de post, aperitive, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare, retete dietetice, retete afrodisiace,

salata, salate, salata de cruditati, salata cruditati, retete de salate, retete salate, retete salata, reteta salata, salata retete, salata de post, retete de post, aperitive, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare, retete dietetice, retete afrodisiace,

salata, salate, salata de cruditati, salata cruditati, retete de salate, retete salate, retete salata, reteta salata, salata retete, salata de post, retete de post, aperitive, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare, retete dietetice, retete afrodisiace,

salata, salate, salata de cruditati, salata cruditati, retete de salate, retete salate, retete salata, reteta salata, salata retete, salata de post, retete de post, aperitive, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare, retete dietetice, retete afrodisiace,

Piure de cartofi cu ficatei si carnati

Reteta Friptura De Porc Si Pui Cu Piure De Cartofi Si Muraturi


retete de mancare, friptura de pui si porc, mancaruri cu carne, ficatei de pui prajiti, carnati de porc prajiti, piure de cartofi,

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi 
  • 100 ml lapte 
  • 1 cub de unt 
  • 1 lingurita de sare 
  • ficatei de pui 
  • carnati de porc

Mod de preparare:

     Pentru un piure de cartofi bun trebuie sa alegem cartofi albi pentru ca acestia sunt mai gustosi si fierb si mai usor. Curatam cartofii de coaja si ii taiem cubulete mai mici, ii punem intr-o oala si ii acoperim cu apa in care adaugam o lingurita de sare. Lasam cartofii sa fiarba la foc mic aproximativ 20 minute. 
Carnatii ii taiem la dimensiunea dorita, ii intepam sau ii crestam cu un cutin. Ficateii de pui se spala si se lasa intr-o sita sa se scurga de apa. Ficateii si carnatii ii prajim intr-o tigaie cu putin ulei sau ii putem face si pe gratar (grill).
Dupa ce s-au fiert bine cartofii ii scurgem de zeama si incepem sa-i zdrobim bine cu un tel special pentru piure, dupa care adaugam untul, sare dupa gust si la sfarsit lapte caldut. Amestecam bine pana cand se omogenizeaza si obtinem un piure de cartofi deosebit de gustos si delicios. Servim piureul de cartofi fierbinte alaturi de ficatei si carnati prajiti sau la gratar si niste castraveti murati. Este foarte bun si se mananca foarte usor, fiind indragit chiar si de copii mai pretentiosi. 
POFTA BUNA! 






friptura de pui si porc, ficatei prajiti, carnati prajiti, piure de cartofi, retete, reteta, mancaruri cu carne, friptura,

retete, retete de mancare, mancaruri cu carne, pui, carnati, ficatei, fripturi, piure,