Google+

7 februarie 2013

Dulceata de nuci



Ingrediente:

  • 120 nuci verzi
  • 1 kg de zahar
  • 1 cana de apa
  • 1 lingurita sare de lamaie


Mod de preparare:

     Se curata nucile verzi sub jet de apa, sau intr-un vas cu apa, sau cu manusi (sa nu ne inegrim pe maini). Dupa ce nucile au fost curatate de coaja, se pun intru-un vas cu apa si se schimba apa de 3-4 ori (apa o sa se inegreasca), se pun intr-un tifon si se baga intr-un vas cu apa clocotita unde se fierb timp de 5 minute. Dupa 5 minute, se scot nucile intr-o strecuratoare, se clatesc sub jet de apa si se scurg bine. 
     Intr-un vas se fierbe apa cu zahar pana se formeaza un sirop, se adauga nucile si se continua fierberea pana la consistenta dorita. La sfarsit se adauga sarea de lamaie, se amesteca si se ia vasul de pe foc. Dulceata de nuci verzi se toarna fierbinte in borcane si se acopera bine borcanele. Dulceata de nuci este un desert cu un gust aparte, este o reteta de dulceata pentru iarna deosebit de gustoasa. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu