19 decembrie 2013

Tochitura de post

Retete De Mancare - Mancaruri De Post - Retete De Post


retete de post, retete de mancare, mancaruri de post, tochitura

Ingrediente:

  • 200 g de soia cuburi
  • 2 cepe mari
  • 6 catei de usturoi
  • 1 cana de vin rosu sau alb
  • 1 lingurita cu varf de bulion
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper macinat
  • 1 lingurita de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • ½ lingurita de boia dulce
  • ½ lingurita de boia iute
  • ulei
  • apa

Mod de preparare:

     Ceapa se curata de coaja, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata si se taie feliute. Bulionul se dizolva in cana cu vin.
     Soia cuburi se fierbe 20 de minute in apa cu sare. Pentru o aroma mai deosebita se mai adauga in apa in care fierbe soia: o ceapa taiata in patru, 2 catei de usturoi, piper, cimbru, dafin si putin vin. Dupa ce a fiert soia, se scurge de zeama si se scoate intr-o farfurie.
     Intr-un ceaun se caleste putin ceapa in ulei, sare si un strop de apa. Se adauga soia si se amesteca. Cand ceaunul sfaraie bine, se adauga vinul, jumatate de cana de apa si restul de condimente. Se lasa sa fiarba inabusit 15-20 de minute, pana cand ceapa se topeste si sosul se ingroase (este la consistenta dorita). Tochitura se serveste fierbinte alaturi de o mamaliguta calda si niste muraturi
POFTA BUNA! 









16 decembrie 2013

Cartofi copti

Retete Cu Cartofi - Retete De Mancare - Cartofi La Cuptor


 mancare de cartofi, cartofi la cuptor, retete cu cartofi

Ingrediente:

  • cartofi
  • ulei de masline
  • oregano sau rozmarin
  • cimbru
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

     Cartofii copti la cuptor in coaja se prepara astfel: se aleg cartofii de marime medie si cam de aceeasi dimensiune si se spala bine. Se cresteaza in felii subtiri fara a se taia complet, ca sa ramana cartoful intreg. Se ung cartofii cu ulei de masline, se ung si in exterior dar si in interior (printre taieturi). Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si oregano. Se aseaza cartofii intr-o tava de cuptor. Se introduce tava in cuptorul incins si se coc la foc potrivit 60-90 de minute. Cartofii copti sunt foarte sanatosi si este indicat consumul lor frecvent pentru prevenirea constipatiei si a bolilor de colon. Cartofii copti in coaja se pot servi simpli,  sau cu un sos crema de usturoi in zilele de post, sau garnitura alaturi de o friptura. 
POFTA BUNA! 









15 decembrie 2013

Supa crema de telina

Retete De Post - Mancare De Post - Retete Usoare


retete de post, retete de mancare, supa crema de telina, retete culinare, preparate culinare, retete dietetice, diete de slabit, cura de slabire, macaruri de post, retete cu legume, supa crema de legume, retete afrodisiace, retete supe creme, supe, supe creme, retete supe creme de legume, crema de telina, crema de legume,

Ingrediente:

  • 1 telina mare (1 kg)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce sau nucsoara
  • frunze de telina

Mod de preparare:

     Telina, morcovul, pastarnacul si ceapa se curata de coaja si se spala bine. Portionam toate legumele in bucati mai mici, le punem intr-o oala si turnam deasupra lor apa cat sa le acopere. Adaugam in apa o lingurita de sare, acoperim oala cu un capac si o lasam sa fiarba la foc mic. Dupa ce s-au fiert bine legumele se scoate o parte din zeama, dupa care se paseaza legumele cu ajutorul unui blender pana cand se obtine un piure. Peste acest piure se adauga treptat zeama scoasa anterior si se mai amesteca putin pana cand s-a omogenizat si am obtinut o gustoasa supa crema de telina. Mai potrivim gustul adaugand sare si piper apoi o servim intr-un bol cu boia se ardei sau nucsoara presarata deasupra. Supa crema de telina merge foarte bine cu niste crutoane de paine prajita. 
     Aceasta supa crema de telina este o reteta de post, dar cand nu tinem post putem adauga deasupra ei si un cub de unt sau o lingura de smantana. Este o mancare delicioasa si foarte sanatoasa. O alta reteta la fel de simpla si usor de preparat: supa crema de broccoli
POFTA BUNA! 

retete de post, retete de mancare, supa crema de telina, retete culinare, preparate culinare, retete dietetice, diete de slabit, cura de slabire, macaruri de post, retete cu legume, supa crema de legume, retete afrodisiace, retete supe creme, supe, supe creme, retete supe creme de legume, crema de telina, crema de legume, supa crema de telina ingrediente,

retete de post, retete de mancare, supa crema de telina, retete culinare, preparate culinare, retete dietetice, diete de slabit, cura de slabire, macaruri de post, retete cu legume, supa crema de legume, retete afrodisiace, retete supe creme, supe, supe creme, retete supe creme de legume, crema de telina, crema de legume,

retete de post, retete de mancare, supa crema de telina, retete culinare, preparate culinare, retete dietetice, diete de slabit, cura de slabire,

retete de post, retete de mancare, supa crema de telina, retete culinare, preparate culinare, retete dietetice, diete de slabit, cura de slabire, macaruri de post, retete cu legume, supa crema de legume, retete afrodisiace, retete supe creme, supe, supe creme, retete supe creme de legume, crema de telina, crema de legume,

retete de post, retete de mancare, supa crema de telina, retete culinare, preparate culinare, retete dietetice, diete de slabit, cura de slabire, macaruri de post, retete cu legume, supa crema de legume, retete afrodisiace, retete supe creme, supe, supe creme, retete supe creme de legume, crema de telina, crema de legume,

retete de post, retete de mancare, supa crema de telina, retete culinare, preparate culinare, retete dietetice, diete de slabit, cura de slabire, macaruri de post, retete cu legume, supa crema de legume, retete afrodisiace, retete supe creme, supe, supe creme, retete supe creme de legume, crema de telina, crema de legume,

retete de post, retete de mancare, supa crema de telina, retete culinare, preparate culinare, retete dietetice, diete de slabit, cura de slabire, macaruri de post, retete cu legume, supa crema de legume, retete afrodisiace, retete supe creme, supe, supe creme, retete supe creme de legume, crema de telina, crema de legume,

retete de post, retete de mancare, supa crema de telina, retete culinare, preparate culinare, retete dietetice, diete de slabit, cura de slabire, macaruri de post, retete cu legume, supa crema de legume, retete afrodisiace, retete supe creme, supe, supe creme, retete supe creme de legume, crema de telina, crema de legume,

retete de post, retete de mancare, supa crema de telina, retete culinare, preparate culinare, retete dietetice, diete de slabit, cura de slabire, macaruri de post, retete cu legume, supa crema de legume, retete afrodisiace, retete supe creme, supe, supe creme, retete supe creme de legume, crema de telina, crema de legume,

retete de post, retete de mancare, supa crema de telina, retete culinare, preparate culinare, retete dietetice, diete de slabit, cura de slabire, macaruri de post, retete cu legume, supa crema de legume, retete afrodisiace, retete supe creme, supe, supe creme, retete supe creme de legume,

retete de post, retete de mancare, supa crema de telina, retete culinare, preparate culinare, retete dietetice, diete de slabit, cura de slabire, macaruri de post, retete cu legume, supa crema de legume, retete afrodisiace, retete supe creme, supe, supe creme, retete supe creme de legume,

retete de post, retete de mancare, supa crema de telina, retete culinare, preparate culinare, retete dietetice, diete de slabit, cura de slabire, macaruri de post, retete cu legume, supa crema de legume, retete afrodisiace, retete supe creme, supe, supe creme, retete supe creme de legume,

retete de post, retete de mancare, supa crema de telina, retete culinare, preparate culinare, retete dietetice, diete de slabit, cura de slabire, macaruri de post, retete cu legume, supa crema de legume, retete afrodisiace, retete supe creme, supe, supe creme,

13 decembrie 2013

Sardina la cuptor

Retete Pestele La Cuptor - Cum Facem Sardina La Cuptor


peste, sardina, retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, retete de mancare, retete culinare,

Ingrediente:

  • 1 kg pestesardina
  • 2 lingurite de sare
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri de otet
  • 1 lingurita piper boabe
  • 3-4 foi de dafin
  • 1 lingurita cimbru
  • 50ml de vin alb
  • 1 ceasca apa
  • 1 lamaie

Mod de preparare:

     Pestele se curata de intestine, urechi si solzi, se spala bine si se sareaza. Daca dorim putem sa le taiem si capetele. Se unge o tava de cuptor cu ulei, se asaza frumos pestele in tava, se condimenteaza cu piper, foi de dafin si cimbru, se stropeste cu otet si vin, iar la sfarsit se adauga o ceasca de apa. Incingem cuptorul si introducem tava in cuptor unde o lasam 40-50 minute, timp in care pestele va fi gata si zeama va scade putin. Cand este gata putem servi pestele fierbinte alaturi de cateva felii de lamaie, dar este la fel de gustos si rece. 
POFTA BUNA!  
ALTE RETETE:  Macrou marinat  Macrou la cuptor in hartie de copt  Macrou la gratar  Macrou prajit  Macrou la cuptor in folie de aluminiu  Macrou la cuptor cu rosii si usturoi  Macrou la cuptor  Crap la cuptor cu legume  Peste novac prajit cu mujdei  Macrou la cuptor cu masline  

peste, sardina, retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, retete de mancare, retete culinare,

peste, sardina, sardina la cuptor, retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, retete de mancare, retete culinare,

peste, sardina, retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, retete de mancare, retete culinare, retete cu sardina, sardina gatita,

peste, sardina la cuptor, retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, retete de mancare, retete culinare, retete cu sardina,

11 decembrie 2013

Tarta cu nuci si gem de caise

Retete De Post - Dulciuri De Post - Mancaruri De Post


dulciuri, prajituri, deserturi, tarta, tarta cu nuci si gem de caise, retete si preparate culinare tarta cu nuci si gem, retete tarta, reteta tarta, prajituri cu gem, dulciuri cu gem,
Ingrediente:

  • 1 borcan de gem de caise
  • 250 g de margarina
  • 500 g de faina
  • 150 g de nuci 
  • 2 linguri de miere de albine
  • 50 g de zahar pudra
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • apa
  • sare

Mod de preparare:

     Margarina se scoate din timp din frigider, se taie bucatele si se lasa la temperatura camerei sa se topeasca. Nucile se piseaza si se amesteca cu gemul de caise. Cand margarina este moale ne apucam de treaba. Amestecam intr-un vas faina cu praful de copt, zaharul pudra, zaharul vanilat, sarea si margarina. Se framanta toate ingredientele si se adauga treptat putina apa (50-100 ml) ca sa lege aluatul. Aluatul trebuie sa fie maleabil, sa se lucreze usor, asemanator cu cel de cornulete fragede. Cand aluatul pentru tarta este gata se lasa la rece 30 de minute. 
     Cat timp sta aluatul la rece, pregatim o tava rotunda de cuptor, o ungem cu margarina si o tapetam cu faina. Se intinde aluatul in 2 foi nu foarte groase. Se aseaza prima foaie in tava, se unge cu amestecul de gem si nuci. Se acopera cu cealalta foaie si se coace la cuptor la foc potrivit 25-30 de minute. Cand este gata se unge tarta cu putina miere de albine. Tarta cu nuci si gem, o reteta de desert dulce foarte usor de preparat. 
POFTA BUNA!  

ingrediente pentru tarta cu nuci si gem, retete si preparate culinare tarta cu nuci si gem de caise,

margarina, margarina topita la temperatura camerei, margarina pentru dulciuri si prajituri de casa, margarina pentru tarta, retete si preparate culinare cu margarina,

compozitia din gem de caise si nuci pentru tarta, compozitia tarta, umplutura pentru tarta,

preparare tarta cu nuci si gem de caise, cum se prepara tarta cu nuci si gem de casa, cum facem tarta de casa cu gem si nuci, retete tarta, reteta tarta,

preparare tarta cu nuci si gem de caise, cum se prepara tarta cu nuci si gem de casa, cum facem tarta de casa cu gem si nuci, retete tarta, reteta tarta,

preparare tarta cu nuci si gem de caise, cum se prepara tarta cu nuci si gem de casa, cum facem tarta de casa cu gem si nuci, retete tarta, reteta tarta,

preparare tarta cu nuci si gem de caise, cum se prepara tarta cu nuci si gem de casa, cum facem tarta de casa cu gem si nuci, retete tarta, reteta tarta,

preparare tarta cu nuci si gem de caise, cum se prepara tarta cu nuci si gem de casa, cum facem tarta de casa cu gem si nuci, retete tarta, reteta tarta,

preparare tarta cu nuci si gem de caise, cum se prepara tarta cu nuci si gem de casa, cum facem tarta de casa cu gem si nuci, retete tarta, reteta tarta,

preparare tarta cu nuci si gem de caise, cum se prepara tarta cu nuci si gem de casa, cum facem tarta de casa cu gem si nuci, retete tarta, reteta tarta,

preparare tarta cu nuci si gem de caise, cum se prepara tarta cu nuci si gem de casa, cum facem tarta de casa cu gem si nuci, retete tarta, reteta tarta,

dulciuri, prajituri, deserturi, tarta, tarta cu nuci si gem de caise, retete si preparate culinare tarta cu nuci si gem, retete tarta, reteta tarta, prajituri cu gem, dulciuri cu gem,

dulciuri, prajituri, deserturi, tarta, tarta cu nuci si gem de caise, retete si preparate culinare tarta cu nuci si gem, retete tarta, reteta tarta, prajituri cu gem, dulciuri cu gem,

dulciuri, prajituri, deserturi, tarta, tarta cu nuci si gem de caise, retete si preparate culinare tarta cu nuci si gem, retete tarta, reteta tarta, prajituri cu gem, dulciuri cu gem, retete de post, dulciuri de post,

dulciuri, prajituri, deserturi, tarta, tarta cu nuci si gem de caise, retete si preparate culinare tarta cu nuci si gem, retete tarta, reteta tarta, prajituri cu gem, dulciuri cu gem, retete de post, dulciuri de post,

Alte retete:  Tarta de mere   Negresa   Salam de biscuiti   Prajitura cu visine  

Cum sa pui o piatra pe o arma sau armura fara sa esueze

Cum Sa Pui O Piatra Pe O Armura Fara Sa Esueze - Cum Sa Pui O Piatra Pe O Arma Fara Sa Se Sparga



     Cum sa pui o piatra fara sa-ti esueze pe o arma sau pe o armura? Cred ca majoritatea jucatorilor de Metin si-au pus aceasta intrebare! Eu dupa o gramada de reusite si esuari, am gasit o modalitate care in majoritatea cazurilor mi-a reusit, cred ca in 99% din cazuri. Dar cum am procedat:
     M-am dus la “Femeia Batrana” din centru mp1 sau mp2 si am “acceptat clarviziunea”. Am incercat pana mi-a spus ca nu am noroc deloc, ca “am ghinion” si am cumparat o “Vraja Karma”. 
     Mi-am facut un caracter nou, nu trebuie sa omori nimic cu el (zero exp). Vraja karma i-am dat-o caracterului nou impreuna cu itemele si pietrele pe care vreau sa le pun. Nu stiu daca are efect vraja karma asupra caracterului nou dar mi-a dat mai multa incredere. Am pus cate o piatra in fiecare zi fara sa esueze, la doua zile chiar nu mi-a esuat niciodata! Am pus si doua pietre una dupa alta dar au fost si esecuri. Daca esueaza din prima nu mai incerca, asteapta pentru a doua zi. Ma refer aici la pietre+4 care sunt mai scumpe si se pun mai greu decat cele de +3; +2; +1 sau +0. Bafta si astept si parerea voastra!!  Voi cum reusiti, ce secrete aveti? 

10 decembrie 2013

Lapte de cocos

Retete Cu Nuca De Cocos - Retete Cu Fulgi De Cocos


cocos, lapte de cocos, nuca de cocos, lapte din nuca de cocos, lapte din fulge de nuca de cocos, retete culinare, preparate culinare, bauturi, bauturi de casa, fulgi de cocos, fulgi de nuca de cocos, reteta lapte de cocos, retete lapte de cocos, retete cocos, reteta cocos, retete lapte cocos,

Ingrediente:

  • 1 nuca de cocos sau 200 g de fulgi de nuca de cocos
  • 900 ml de apa 

Mod de preparare:

     O nuca buna de cocos trebuie sa fie mare si plina cu lichid, deci trebuie sa tinem cont de aceste detalii cand cumparam nuca de cocos. Pentru a prepara lapte de cocos avem nevoie de o nuca de cocos (sau 200 g de fulgi de nuca de cocos), o bucata de tifon, o strecuratoare si trei vase.  
     Nuca de cocos are coaja foarte tare, iar pentru a o sparge o vom tine in palma mainii stangi iar cu mana dreapta o vom lovi in mijoc cu dosul unui cutit mare sau cu un ciocan, rotind mereu nuca de cocos pana cand in final se va sparge si se va desface in 2 bucati (ca un ou). In interior daca nuca este proaspata, trebuie sa contina un lichid de culoare transparenta, cu un gust bun si dulceag de cocos. Daca nu are lichid deloc sau daca lichidul este acrisor, atunci nuca de cocos este veche. 
     Desprindem cu un cutit miezul de nuca de cocos de pe coaja, dupa care il taiem in bucati mai mici. Putem sa maruntim bucatile obtinute in blender, sau sa le radem pe razatoarea mica. Dupa ce am obtinut fulgii de nuca de cocos ii punem intr-un vas. Intre timp punem apa sa fiarba. Turnam jumatate din cantitatea de apa peste fulgii de cocos si ii lasam sa se hidrateze timp de 10-15 minute, dupa care ii amestecam bine cu mana si ii strecuram intr-un vas cu ajutorul tifonului asezat peste strecuratoare, luam si tifonul si-l stoarcem bine. Dupa ce am scurs bine laptele de cocos, punem fulgii de cocos din nou in castron si turnam deasupra lor restul de apa fiarta ramasa si procedam la fel (incalzim apa daca s-a racit).
     Obtinem astfel 900 ml lapte de cocos, foarte gustos si aromat, cu un gust usor dulceag pe care-l lasam sa se raceasca si apoi il putem servi ca atare, sau il putem utiliza in diferite retete de post. Daca lasam laptele de cocos intr-un vas nemiscat cateva ore, vom constata ca deasupra lui se formeaza o pojghita subtire de unt de cocos, care poate fi folosita in diverse retete de prajituri de post. Daca nu dorim sa folosim acest unt de cocos, atunci amestecam bine untul cu laptele si vom obtine un lapte mai gras si mai consistent de cocos
     Laptele de cocos este nu numai foarte gustos dar si plin de vitamine si minerale: C, E, B1, B3, B5, B6, Calciu, Sodiu, Fier, Magneziu, Fosfor. Este foarte bun pentru sanatate. Laptele de cocos tinut la frigider si consumat pe timpul verii este o bautura racoritoare cu proprietati vitaminizante si remineralizante.
POFTA BUNA! 

nuca, nuca de cocos, retete cu nuca de cocos, reteta cu nuca de cocos, preparate cu nuca de cocos, retete culinare, preparate culinare, cum alegem o nuca de cocos buna, cum cumparam o nuca de cocos sanatoasa, retete cocos, reteta cocos, nuci de cocos, nuci,

nuca, nuca de cocos, retete cu nuca de cocos, reteta cu nuca de cocos, preparate cu nuca de cocos, retete culinare, preparate culinare, cum alegem o nuca de cocos buna, cum cumparam o nuca de cocos sanatoasa, retete cocos, reteta cocos, nuci de cocos, nuci,

nuca, nuca de cocos, retete cu nuca de cocos, reteta cu nuca de cocos, preparate cu nuca de cocos, retete culinare, preparate culinare, cum alegem o nuca de cocos buna, cum cumparam o nuca de cocos sanatoasa, retete cocos, reteta cocos, nuci de cocos, nuci,

cocos, lapte de cocos, nuca de cocos, lapte din nuca de cocos, lapte din fulge de nuca de cocos, retete culinare, preparate culinare, bauturi, bauturi de casa, fulgi de cocos, fulgi de nuca de cocos, reteta lapte de cocos, retete lapte de cocos,

cocos, lapte de cocos, nuca de cocos, lapte din nuca de cocos, lapte din fulge de nuca de cocos, retete culinare, preparate culinare, bauturi, bauturi de casa, fulgi de cocos, fulgi de nuca de cocos, reteta lapte de cocos, retete lapte de cocos,

cocos, lapte de cocos, nuca de cocos, lapte din nuca de cocos, lapte din fulge de nuca de cocos, retete culinare, preparate culinare, bauturi, bauturi de casa, fulgi de cocos, fulgi de nuca de cocos, reteta lapte de cocos, retete lapte de cocos,

cocos, lapte de cocos, nuca de cocos, lapte din nuca de cocos, lapte din fulge de nuca de cocos, retete culinare, preparate culinare, bauturi, bauturi de casa, fulgi de cocos, fulgi de nuca de cocos, reteta lapte de cocos, retete lapte de cocos, retete cocos, reteta cocos, retete lapte cocos,

cocos, lapte de cocos, nuca de cocos, lapte din nuca de cocos, lapte din fulge de nuca de cocos, retete culinare, preparate culinare, bauturi, bauturi de casa, fulgi de cocos, fulgi de nuca de cocos, reteta lapte de cocos, retete lapte de cocos, retete cocos, reteta cocos, retete lapte cocos,