Google+

7 februarie 2013

Negresa




Ingrediente:

  • 300 g de faina
  • 1 pachet de margarina
  • ½ pachet de unt
  • 1 cana de lapte
  • 400 g de zahar
  • 5 oua
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare

Mod de preparare:

     Laptele se amesteca intr-o cratita pe foc cu margarina, untul, cacaoa si zaharul. Se amesteca usor pana cand se dizolva toate ingredientele si se lasa sa dea in clocot de cateva ori. Se opreste o cana din compozitia negresei pentru glazura, iar restul se pune la racit. Dupa ce compozitia s-a racit se amesteca cu ouale, unul cate unul, se adauga praful de copt amestecat cu faina si se amesteca bine pana cand se omogenizeaza. Se toarna compozitia obtinuta intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins timp de 30-35 de minute. 
     Cand prajitura este gata, se scoate din cuptor si se toarna peste ea (calda) cana de compozitie oprita. Cand prajitura s-a racit se taie in bucati. Prajitura Negresa, o reteta de prajituri de casa deosebit de gustoasa si apreciata de cunoscatori. Negresa, un desert delicios binevenit oricand ne este pofta de ceva dulce.
POFTA BUNA! 

Un comentariu:

  1. Este o prajitura foarte usor de realizat. Am urmat intocmai pasii si pot spune ca in 40 de min a fost gata(acum depinde si de cuptor). Dar pe langa cana de compozitie care se toarna pe deasupra drept glazura am mai adaugat o crema de cacao(glazura unui tort) Va recomand sa incercati si voi!! :*

    RăspundețiȘtergere