12 noiembrie 2017

Tort Padurea Neagra

Tort Padurea Neagra retete culinare,

Ce retete de prajituri si torturi de casa mai facem. Un tort dulce si racoros, foarte deosebit atat la gust cat si la aspect, atat de simplu de preparat ca nu-ti vine sa crezi este urmatoarea reteta de tort cu frisca si visine numit Tort Foret Noir sau Tort Padurea Neagra. Cum se face acest tort aniversar urmareste reteta pas cu pas, ingredientele sunt pentru un tort mare cu diametrul de 24cm format din trei blaturi de tort de cacao si trei straturi de frisca cu visine, ornat cu ciocolata amaruie si visine. 
Tort Foret Noir retete culinare,

Prajitura Padurea Neagra retete culinare,

Ingrediente tort
  • 600ml frisca lichida
  • 400g visine fara samburi
  • 250ml sirop de visine
  • 1 lingura de zahar
  • 1 ciocolata amaruie pentru ornat
  • 20 visine sau ciresi intregi pentru ornat

Ingrediente blat 
  • 7 oua
  • ½ cana faina
  • ½ cana cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 cana de zahar
  • 1 esenta de rom
  • 1 lingura de ulei

Mod de preparare
In primul rand facem un blat de tort de cacao (pandispan de cacao) care este bine sa fie facut cu 1-2 zile inainte de prepararea tortului, o reteta simpa de blat de tort este si aici. Cum se procedeaza, se amesteca faina cu cacao si cu praful de copt si se cerne, se separa ouale si se mixeaza separat cu cate un praf de sare si fiecare cu cate jumatate din cantitatea de zahar pana cand se obtine o crema de galbenusuri si o bezea de albusuri consistenta, in galbenusuri se adauga la final putin ulei. Se amesteca usor cele doua compozitii si se incorporeaza treptat faina amestecata cu cacao si praf de copt. 
Se pune compozitia intr-o forma de tort cu peretii detasabili tapetata cu hartie de copt doar pe fund si se coace la cuptor timp de 40 minute la foc mediu (180-200 grade) sau pana cand trece testul scobitorii. Se desfac peretii detasabili si se lasa sa se raceasca, apoi se pastreaza 1-2 zile acoperit pana in momentul prepararii tortului. 
Blat de tort cu cacao retete culinare,

Blat de tort retete culinare,

Visinele se spala, se aleg de codite si samburi si se pun intr-o sita sa se scurga de zeama. Siropul rezultat se pastreaza si se amesteca cu putin zahar, cu acest sirop se va insiropa blatul tortului. Frisca se mixeaza pana cand nu mai cade din castron si devine consistenta. 
Frisca si visine pentru tort retete culinare,

Se taie blatul cu un cutit lung in trei blaturi egale, apoi se pune bucata de deasupra pe un platou cu taietura in sus si se insiropeaza cu 3-4 linguri de sirop de visine. Se pun 4-5 linguri de frisca si se intinde pe toata suprafata blatului si se presara deasupra vişine pe toata suprafata. Ca sa ne fie mai usor montam peretii detasabili de la forma de tort. 
Preparare tort cu frisca retete culinare,

Preparare Tort Padurea Neagra retete culinare,

Se pune urmatorul blat si se preseaza usor cu palma apoi se insiropeaza si se pune la fel frisca si visine. 
Preparare Tort Foret Noir retete culinare,

Deasupra se pune partea blatului care a fost jos, se insiropeaza si se asaza cu taietura in jos usor peste visine, se preseaza cu palma si se acopera cu un strat de frisca. 
Preparare tort cu frisca si visine retete culinare,

Preparare tort de casa retete culinare,

Se orneaza tortul de jur imprejur cu frisca si se tapeteaza cu fulgi de ciocolata, deasupra se orneaza cu frisca si visine intregi sau bucati de ciocolata, sau se lasa simplu asa cum l-am facut eu. 
La Multi Ani! 

Alte retete de dulciuri, torturi si prajituri de casacheesecaketiramisutort diplomatprajitura cu vanilie, prajitura sah-matprajitura cu visine, tort de inghetata, crema de zahar ars, lasagna de ciocolata, tort mousse, tort de mere, tort de visine si piscoturi
Tort retete culinare,

Tort cu frisca si visine retete culinare,

Tort cu blat de cacao retete culinare,

Prajitura Foret Noir retete culinare,

11 noiembrie 2017

Sos barbeque

Retete Sos Barbeque Pentru Costite Preparat Acasa


Sos barbeque retete culinare,

Ingrediente 
  • 1 ceapa rosie 
  • 1 ardei capia rosu 
  • 1 ardei iute rosu 
  • 3 linguri ulei 
  • 1 lingura mustar dijon 
  • 1 lingura miere de albine 
  • 1 lingura otet 
  • 3 catei de usturoi 
  • ½ lingurita sare neiodata 
  • ½ lingurita piper macinat 

Ingrediente ketchup
  • 2 linguri cu varf bulion (concentratie minim 24%) 
  • 200ml apa 
  • ½ lingurita sare 
  • ½ lingurita zahar 
  • ½ lingurita piper macinat 
  • ½ lingurita boia de ardei dulce 
  • ½ lingurita cimbru macinat 
  • 1 foaie de dafin 

Mod de preparare 
Sosul barbeque este compus din doua sosuri, in primul rand daca nu avem o sticla de ketchup dulce (200-250ml) atunci preparam rapid unul de acasa. O reteta simpla ketchup de casa este si aici, se pune intr-un ibric apa si pasta de tomate, apoi se pun restul de condimente si plante aromatice dupa gust: sare, zahar, boia, cimbru, piper si dafin. Se fierbe compozitia cateva minute pana cand sosul se leaga, apoi se lasa sa se raceasca. Tot secretul este sa nu punem apa multa ca sa nu fim nevoiti sa fierbem ketchup-ul mult timp. 

Intr-un blender punem ceapa, ardeiul kapia, ardeiul iute si usturoiul, totul curatat si taiat bucati, apoi punem sare, miere, mustar, ulei, otet si mixam cateva minute astfel incat legumele sa nu fie mixate chiar de tot. Turnam mixtura intr-un castron si amestecam cu ketchup, gustam si mai potrivim gustul de sare si piper. In acest sos barbeque marinam carnea pentru gratar, iar in timpul frigerii ungem constant cu o pensula cu acest sos direct pe gratar sau grill bucatile de carne pana sunt facute si frumos rumenite. 
Legume la blender retete culinare,

Preparare sos barbeque retete culinare,

Costite in sos barbeque retete culinare,

10 noiembrie 2017

Pastrama la gratar

Pastrama la gratar retete culinare,

Un preparat la gratar sau grill greu de refuzat este pastrama pe care indiferent cum o servesti, simpla cu paine sau mamaliguta si mujdei, sau dupa reteta mea cu sote de ciuperci si gogosari sau castraveti murati …este minunata! 
Ingredientele sunt pentru 4 portii: 
Pastrama la gratar cu ciuperci retete culinare,

Ingrediente
  • 700g pastrama de porc
  • 500g ciuperci champignon
  • 150ml vin alb demisec
  • 1 ceapa rosie 
  • 1 ceapa galbena 
  • 3 linguri ulei de masline
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingurita de sare
  • ½ lingurita piper macinat
Pastrama retete culinare,

Mod de preparare
Cum se face pastrama la gratar cu ciuperci sote, cum gatim pastrama
-spala ciupercile proaspete sub jet de apa si curata-le partea piciorusului murdar,
-curata cepele si taie-le solzi, 
-curata usturoiul si taie-l felii, 
-incinge putin ulei intr-o tigaie si caleste timp de 5 minute ceapa, presara putina sare peste ea si amestec-o bine la foc tare, 
Ceapa la tigaie retete culinare,

-cand ceapa devine sticloasa adauga usturoiul iar dupa inca un minut pune ciupercile taiate felii si amesteca-le 2-3 minute la foc iute, 
Ciuperci la tigaie retete culinare,

-stropeste ciupercile cu vin si condimenteaza-le dupa gust cu piper negru macinat, 
-lasa ciupercile pe foc 5 minute sau pana cand vinul se evapora si ciupercile sunt facute, timp suficient sa frigi pastrama la gratar
Sote de ciuperci retete culinare,

-incinge bine un grill sau un gratar si frige bucata de pastrami intreaga timp de 3-5 minute pe fiecare parte in functie de grosimea ei, nu se tine mai mult ca se intareste, 
Pastrama la grill retete culinare,

Pastrama de porc la gratar retete culinare,

-scoate pastrama pe un fund de bucatarie si taie fasii late de 1-2 cm apoi pune-le in tigaie peste ciuperci, 
Pastrama fripta la gratar retete culinare,

-serveste pastrama calda alaturi de ciuperci si paine de casa, binenteles si cu un vin sau o bere de calitate. O reteta de pastramă de casă este aici
Pofta Buna! 
Pastrama la gratar cu sote de ciuperci retete culinare,

9 noiembrie 2017

Prajitura cu nuci din aluat fraged

Prajitura cu nuca din aluat fraged retete culinare,

Ce retete de prajituri si deserturi mai facem. O reteta simpla de prajitura de casa cu aluat fraged este urmatoarea reteta de prajitura cu nuca, o prajitura de post foarte simplu si usor de preparat cu un gust si o aroma deosebita, rumena si crocanta care se topeste in gura. 
Prajitura de casa retete culinare,

Ingrediente
  • 1 ½ cana miez de nuca
  • 2 ½ cana faina integrala
  • 1 cana zahar pudra
  • ¼ lingurita sare
  • ½ cana ulei de masline 
  • ½ cana de ulei 
  • coaja rasa de la 2 lamai 
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 linguri nuca de cocos pentru ornat
  • 2 linguri zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare
Cum se face prajitura, cum se face un aluat fraged:  
-coace nucile la cuptor timp de 10 minute dupa care lasa-le sa se raceasca,
-mixeaza nucile prajite cu ½ cana de faina, 
-amesteca bine toate ingredientele intr-un bol, pune la inceput amestecul de faina si nuci si incorporeaza treptat restul de faina, coaja rasa de lamaie, esenta de vanile, zaharul pudra si uleiul, amesteca totul foarte bine cu o lingura, 
-pune aluatul fraged intr-o tava de tarta cu diametrul de 23 cm si preseaza-l cu o lingura pe fundul tavii, 
Aluat fraged retete culinare,

-portioneaza prajitura usor cu un cutit subtire si da-o la cuptor la 180-200 grade pentru 20 minute, apoi scade temperatura la 160 grade pentru inca 15 minute sau pana cand prajitura este aurie si crocanta, 
Aluat fraged cu nuca retete culinare,

Retete prajituri,

Prajitura cu nuca retete culinare,

-portioneaza prajitura cat timp este calda, iar cand s-a racit  pudreaz-o cu zahar pudra si nuca de cocos. 
Alte retete de prajituri: lasagna de ciocolataclafoutis cu visineprajitura cu visineprajitura negresa, prajitura cu afine, prajitura alba ca zapada, prajitura semiluna, prajitura sah-mat, tort de mere, prajitura desteapta, prajitura in straturi
Pofta Buna! 
Prajitura frageda cu nuca retete culinare,

Prajitura frageda cu nuci retete culinare,

Prajitura din aluat fraged cu nuci retete culinare,

8 noiembrie 2017

Supa greceasca cu spanac

Retete Grecesti Reteta Supa De Spanac Cu Oua Si Lamaie


Supa greceasca cu spanac retete culinare,

O mancare greceasca gata in maxim 20 minute este urmatoarea reteta de supa de spanac. Supa greceasca de spanac, o supa delicioasa din bucataria greceasca, sanatoasa si plina de vitamine simplu si usor de preparat care-ti va aduce un plus de prospetime si savoare. 

Ingrediente
  • 500g spanac proaspat 
  • 5 cepe verzi 
  • 3 catei de usturoi 
  • 2 oua mari 
  • 150g orez cu bobul lung 
  • 800ml supa de pui 
  • 2 linguri zeama de lamaie 
  • 1 lingurita oregano uscat 
  • 1 lingurita sare 
  • ½ lingurita piper macinat 

Mod de preparare
Cum se face supa de spanac dupa metoda greceasca. Cum se procedeaza: 
-in primul rand se pune orezul la fiert in apa cu putina sare, sau pentru un gust mai bun in supa de legume sau supa de carne, se pune ca la pilaf o parte orez si trei parti apa, iar cand zeama scade se lasa orezul sa se umfle, 
Orez fiert retete culinare,

-spanacul, ceapa si usturoiul se curata si se spala sub jet de apa, ceapa se taie rondele subtiri, usturoiul se zdrobeste sau se toaca marunt, 
-in 800ml supa se pune ceapa si usturoiul sa fiarba timp de 1 minut, apoi se pune spanacul scurs bine de apa si se fierbe acoperit cu capac timp de 5 minute, 
Ceapa verde in supa de carne retete culinare,

Preparare spanac retete culinare,

-dupa ce spanacul este fiert se adauga orezul, zeama de lamaie, oregano uscat si piper negru macinat, 
-separat se bat ouale spuma si se amesteca cu 3-4 linguri de supa, 
-se gusta si se potriveste gustul de sare apoi se toarna amestecul de ou in supa care fierbe amestecand usor formand zdrente de ou
Supa de spanac cu zdrente de ou retete culinare,

-se serveste supa imediat cat este calda dreasa dupa gust cu iaurt sau smantana. 
Alte retete de supe: supa de rosiisupa de telina, supa de salata, supa de pastarnacsupa de curcansupa de pui, supa de limbasupa de fasole
Pofta Buna! 
Supa de spanac greceasca retete culinare,

Supa greceasca de spanac cu oua si lamaie retete culinare,

7 noiembrie 2017

Retete imunitate

Retete Pentru Imunitate Cu Produse Apicole Reteta Leac De Casa 100% Natural


Retete cu produse apicole naturale reteta cu miere de albine polen propolis si laptisor de matca,

Ai imunitatea scazuta? O reteta cu produse apicole pentru intarirea imunitatii si pentru a tine bolile departe este urmatoarea rețetă pentru sanatate cu miere de albine, polen, propolis si laptisor de matca, totul 100% de la albine, cu produse naturale de la natura. Incearca reteta mea daca esti o persoana bolnavicioasa, daca racesti usor si vrei sa-ti intaresti organismul sau urmezi diferite cure si diete care slabesc sistemul imunitar, ingredientele sunt pentru o portie. 

Miere cu polen propolis si laptisor de matca reteta naturala de casa retete imunitate mix apicol energizant,

Retete sanatate reteta miere cu polen propolis si laptisor de matca mix apicol de casa natural energizant imunitate,

Se stie ca toate bolile au la baza o imunitate scazuta, adica incapacitatea organismului de a se apara singur. Atunci apar diferite boli, de la simpla raceala si gripa care nu se mai trateaza decat medicamentos si ajungand pana la cele mai grave, cum ar fi cancerul. Scaderea imunitatii mai intervine si atunci cand esti deja bolnav si trebuie neaparat putin ajutor din partea ta pentru intarirea imunitatii, aici un rol foarte important pe termen lung il are si un stil de viata sanatos, adica alimentatia, miscarea in aer liber, stresul, etc. 

Ingrediente mix apicol

-800g miere de salcam 
-3g laptisor de matca pur (crud) 
-80g propolis glicolic sau tinctura 
-200g polen uscat poliflor 
-80ml ser fiziologic 

Mod de preparare miere cu polen propolis si laptisor

Toate ingredientele se amesteca intr-un borcan si se pastreaza la rece. Se ia dimineata si seara pe stomacul gol cu 30 minute inainte de masa cate o lingura din acest amestec, de preferat ar fi la ore fixe (la 12 ore). Sau o alta varianta ar fi cate o lingurita de trei ori pe zi la fel pe nemancate (la 6 ore), in functie de scopul propus si gravitatea bolii. In loc de ser fiziologic se mai poate folosi zeama de la 2-3 lamai. 

Cum se face acest cocktail natural pentru intarirea sistemului imunitar, plin de vitamine, minerale si fibre. Se pune mai intai intr-un borcan mai mare sau intr-o sticla de sticla polenul care se stropeste cu serul fiziologic si se amesteca, se adauga laptisorul si propolisul si se amesteca, apoi se adauga treptat mierea si se amesteca bine. 
Retete cu produse apicole reteta miere cu polen propolis si laptisor de matca natural de casa imunitate mix apicol energizant,

Se pastreaza la rece si se amesteca inaintea fiecarei doze luate, o portie ajunge pentru o persoana timp de o luna, iar cura se tine primavara si toamna in functie de scopul dorit si de fiecare persoana in parte. Prudenta la persoanele alergice, contraindicat femeilor insarcinate si copiilor mici. Datorita capacitatii extraordinare de refacere dupa diverse boli si pentru ca intareste imunitatea si dezinfecteaza gatul si caile respiratorii este foarte bun si in cazul de covid.
Retete imunitate reteta miere cu polen propolis si laptisor de matca natural de casa mix apicol energizant,

Miere cu polen si propolis la borcan reteta naturala de casa cu laptisor de matca retete imunitate mix apicol energizant,

Reteta pentru imunitate cu miere de albine retete mix apicol energizant cu polen propolis si laptisor de matca natural energizant,