Google+

10 februarie 2013

Friptura de miel


friptura de miel, friptura la cuptor, friptura de miel la cuptor, retete cu miel, retete de mancare, retete de paste, retete si preparate culinare cu carne de miel, reteta fripturi la cuptor, specialitati culinare,
Ingrediente:

  • 2 kg de carne de miel (carne de miel cu os)
  • 2-3 felii de slaninuta
  • 250 ml de vin alb
  • usturoi verde sau uscat
  • 1 lingurita de piper negru macinat
  • 1 lingurita de cimbru
  • 1 lingurita de sare
  • 3 linguri de ulei de masline sau ulei de floarea soarelui


Mod de preparare:

     Carnea de miel se curata, se spala, se condimenteaza cu sare si piper, se impaneaza cu usturoi si slaninuta. Se unge o tava de cuptor cu ulei, se asaza carnea, se adauga vinul si usturoiul si se introduce in cuptorul incins. Se mai scoate tava din cand in cand si se mai unge carnea de miel cu sosul format. Dupa 20 minute intoarcem carnea, mai adaugam putina apa sau vin daca mai este cazul. Cand carnea de miel este bine facuta, se scoate tava din cuptor si se serveste fierbinte. Este o friptura de miel la cuptor delicioasa.
POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu