Google+

6 februarie 2013

Supa de rosii


retete de post, mancaruri cu legume, mancare de post, retete culinare,

Ingrediente:

  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • ¼ telina
  • 6-8 cartofi
  • 2 borcane mari suc de rosii
  • o mana fidea
  • 4 catei usturoi
  • 10 boabe piper
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare:

     Legumele se curata, se spala si se taie normal ca pentru ciorba, ceapa marunt, cartofii bucati nu prea mari, ardeii, morcovii si telina cubulete. Se incinge putin ulei intr-o oala, se adauga legumele si se calesc 1-2 minute cu un strop de apa si putina sare, se mai adauga apa cat sa le acopere si se fierb la foc mic aproximativ 20 minute, pana cand sunt fierte. Cand sunt fierte se adauga sucul de rosii, fideaua, piperul si usturoiul intreg. Se da in clocot iar dupa 2 minute se potriveste gustul de sare, se pune verdeata si se opreste focul. 
Supa de rosii este foarte buna fierbinte dar si rece, se mananca vara fiind o mancare de post foarte gustoasa si racoroasa. 
POFTA BUNA!


legume, legume pentru supa de rosii, retete, retete culinare,

suc de rosii de casa pentru supa de rosii de post, retete culinare,


mancaruri de post, retete de post, retete culinare, supa de rosii de post, supe, supa,

supe, supa, retete, supa de rosii, retete culinare, retete de mancare,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu