7 februarie 2013

Macrou la cuptor

Retete Macroul La Cuptor In Sos De Vin Alb Reteta De Casa


Macrou la cuptor reteta,

Ingrediente peste la cuptor cu sos de vin
  • 4 pesti macrou 
  • 2 cani vin alb demisec
  • 1 lamaie
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita boia de ardei

Mod de preparare macou la cuptor cu sos de vin
Macroul se curata de intestine, capete si cozi, se spala bine sub jet de apa rece, se sareaza in interior si exterior si se lasa timp de zece minute la rece sa prinda gust. In acest timp se unge cu putin ulei o tava de cuptor, lamaia se taie feliute, usturoiul se taie rondele. 
Se scoate pestele de la rece, se unge cu ulei pe toate partile, iar in interiorul pestelui se pun feliute de lamaie si rondele de usturoi. Se asaza pestele in tava, se presara peste el piper, cimbru, boia si dafin, se asaza feliute de lamaie pe fiecare peste, se adauga vinul si se da tava la cuptor pentru 40 minute la 250 grade celsius, sau pana cand pestele este gatit dupa gustul fiecaruia. Se serveste cald cu mult sos din tava, merge cu mamaliguta sau paine de casa si un pahar de vin bun alaturi. Pofta Buna! 

Macrou la cuptor ingrediente reteta,

Peste la cuptor preparare reteta,

Peste la cuptor in sos de vin alb reteta,

Macrou la cuptor in sos de vin alb reteta,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu