9 februarie 2018

Salata a la russe

Salata a la russe retete culinare,

O alta varianta de salata de boeuf fara carne si cu maioneza de post, insa la fel de buna si de gustoasa este urmatoarea reteta de salata a la russe. Pentru prepararea ei avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 
Salata de legume retete culinare,

-10 morcovi tineri 
-1 telina radacina potrivita 
-6 cartofi rosii 
-300g mazare congelata 
-1 borcan castraveti murati 
-1 lingura mustar dijon 
-4 linguri maioneza 
-½ lingurita sare fina 
-½ lingurita piper negru macinat 

Mod de preparare 
In primul rand ne ocupam de legume pe care le curatam de coaja si le spalam bine sub jet de apa, apoi le punem intr-o oala cu apa rece si putina sare sa fiarba. Separat in alta craticioara punem si mazarea congelata in apa clocotita si o lasam sa fiarba, lasam toate legumele sa fiarba la foc potrivit pana cand sunt fierte.

In acest timp facem o maioneza de post din telina, o maioneza rapida care este si mai sanatoasa, gustoasa, aromata si poate inlocui cu succes maioneza clasica din oua, reteta de maioneza este aici. Potrivim gustul maionezei si o pastram la rece, gustul ei este foarte bun dupa ce s-a racit, deci o lasam la rece minim 30 minute. 

Cand legumele sunt fierte le scoatem cu o spumiera si le lasam sa se raceasca putin, apoi le taiem cubulete la fel ca la salata de boef. Castravetii murati ii taiem si pe ei la fel ca pe legume si ii stoarcem usor de zeama. 
Legume retete culinare,

Legume retete culinare,

Punem toate legumele, mazarea si castravetii intr-un castron mai mare, adaugam dupa gust sare, piper, mustar si maioneza dupa care amestecam totul usor sa nu terciuim legumele. 
Preparare salata a la russe retete culinare,

Preparare salata a la russe de post retete culinare,

Asezam salata in castroane si o ornam frumos dupa preferinta cu maioneza, castraveti murati, verdeata proaspata, o servim imediat sau dupa 30 minute cand i s-au amestecat gusturile si aromele.
Salata a la russe de post, o salata de legume cu castraveti si maioneza, mult mai sanatoasa si mai usoara decat salata de boef clasica, o reteta preferata de vegetarieni si o reteta de post gustoasa. Alte retete de salate: salata de boeuf dietetica, salata de icre, salata de surimi, salata de vinete, salata de leurda, salata de peste afumat
Pofta Buna! 
Salata a la russe de post retete culinare,

Salata boeuf de post retete culinare,

Retete mancare chiftelute cu salata a la russe,

7 februarie 2018

Peste cu legume

Peste cu legume retete culinare,

La o masa de peste preparata dupa gust la gratar, grill, prajit, fiert sau la aburi, gustul il da si sosul (dressing) care poate fi rece sau cald. Ce sosuri si dressinguri pentru peste facem, sosuri reci reusite si foarte usor de preparat care pot salva un peste fara gust sau preparat gresit. Urmareste reteta mea de peste cu legume, pentru doua portii avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 
Peste cu legume si sos alb retete culinare,

-2 pesti la marimea dorita (pastrav, chefalsomon, macrou, etc) 
-legume (morcovi tineri, varza kale, ceapa verde, broccoli, etc) 
-sare si piper dupa gust 
-1 lingura ulei de masline 
-200g iaurt pentru dressing 
-50g maioneza pentru dressing 
-zeama de la ½ lamaie pentru dressing 

Mod de preparare
In primul rand facem un sos pentru peste rapid din iaurt cu maioneza si zeama de lamaie care pe parcurs mai merge imbunatatit cu usturoi, hrean, castravete, totul depinde de gustul fiecaruia. Amestecam ingredientele reci, maioneza treptat cu iaurtul si la final zeama de lamaie, apoi potrivim gustul adaugand putina sare fina si piper macinat. Pastram sosul la temperatura camerei daca facem pestele imediat sau la rece daca mai intarziem. 

Pestele curatat frumos si spalat bine sub jet de apa se taie pe jumatate si i se scoate sira spinarii, se pune la scurs apoi se unge cu putin ulei si se condimenteaza cu sare si piper daca pestele se frige la gratar, daca se prajeste se trece inainte prin faina, daca se prepara fiert sau la aburi se lasa asa cum este. 
Legumele se pun la fiert in apa cu sare timp de 5 minute la foc mic apoi se scot cu o paleta. Se frige pestele cate 5 minute pe fiecare parte apoi se serveste alaturi de legume si se stropeste din belsug cu sos rece de iaurt cu maioneza. Alte retete de peste si aici
Pofta Buna! 
Garnitura pentru peste retete culinare cu legume,

Preparate din peste retete culinare,

Retete de peste reteta peste cu legume si sos alb,

3 februarie 2018

Ceai de ghimbir cu portocale si scortisoara

Ceai de ghimbir cu portocale si scortisoara retete ceaiuri,

Un ceai natural care arde grasimele, o bautura foarte buna atat la gust dar si pentru sanatate, este urmatoarea reteta de ceai de ghimbir cu portocale si scortisoara. Ceaiul este gata in doar 5 minute iar pentru 2 cesti de ceai avem nevoie de: 
-2 cani apa (500ml)
-2 lingurite cu varf ghimbir ras
-3-4 lingurite miere de albine naturala
-zeama de la o portocala 
-2 batoane de scortisoara 
Portocale ghimbir scortisoara retete culinare,

Mod de preparare
-curata ghimbirul de coaja si da-l pe razatoarea mica, 
-stoarce portocala bine obtinand un suc de portocale natural
-pune apa intr-un ibric la fiert iar cand aceasta incepe sa fiarba adauga ginger ras si lasa-l sa fiarba la foc mic timp de 2 minute, 
-pune in fiecare ceasca cate 1-2 lingurite de miere de albine, 
-strecoara ceaiul de ghimbir direct in cesti peste miere, amesteca bine pana cand mierea este dizolvata apoi adauga sucul de portocale, 
-pune cate un baton de scortisoara si orneaza dupa gust cu felii de portocala. 
Alte retete cu ghimbir: sos de ghimbirbautura de ghimbir cu castravete si lamaie, bautura de ghimbir cu lamaiepaste cu pui si ghimbir, supa de pastarnac cu ghimbir
Ceai de portrocale si ghimbir retete culinare,

27 ianuarie 2018

Carne de porc in sos curry

Carne de porc in sos curry retete culinare,

O mancare gustoasa pe baza de carne de porc si un sos de curry delicios este urmatoarea reteta de curry de porc preparat la tigaie, o reteta Indiana cu arome specifice care se gateste foarte simplu si usor si la noi in bucatarie. Pentru 4-5 portii avem nevoie de: 

-1 kg carne de porc slaba (pulpa, muschi)
-4 cepe
-80g unt
-2 linguri ulei de masline
-300g iaurt natural
-250ml apa sau supa
-2 linguri pasta de ardei
-20g curry
-3 lingurite cu varf usturoi granulat
-1/2 lingurita sare grunjoasa
-1/4 lingurita piper macinat
Curry de porc retete culinare,

Curry de porc retete culinare,

Mod de preparare
Carnea se spala si se taie cuburi iar ceapa se toaca dupa preferinta marunt sau fideluta. Intr-o tigaie incapatoare se topeste untul amestecat cu putin ulei, se adauga toata cantitatea de sare apoi se pune ceapa la calit
Ceapa calita in unt retete culinare,

Dupa 5 minute se presara usturoiul granulat si doua lingurite de curry, iar dupa ce se amesteca bine inca 5 minute pe foc se adauga carnea taiata cuburi mici sau mai mari. 
Carne de porc cu ceapa si curry retete culinare,

Carnea se perpeleste la tigaie doar cat sa i se inchida porii, dupa aproximativ 5 minute cand aceasta prinde putina culoare se opreste focul si se adauga celelalte ingrediente: iaurtul, pasta de ardei, curry si piper. 
Reteta carne de porc gatita in stil indian retete culinare,

Preparare curry de porc retete culinare,

Preparare porc in sos de curry retete culinare,

Se amesteca bine si se lasa tigaia la loc racoros acoperita cu capac timp de 60 minute sa prinda carnea gust. Dupa acest timp se adauga apa sau supa de legume si se fierbe la foc moderat timp de 30 minute, i se potriveste gustul de sare si piper si se serveste imediat simpla sau cu o garnitura de orez. Alte retete indiene: branza paneer
Pofta Buna! 
Preparare curry de porc la tigaie retete culinare,

Curry de porc la tigaie retete culinare,

Retete mancare porc in sos curry,

Curry de porc cu orez retete culinare,

25 ianuarie 2018

Placinta dobrogeana

Reteta Placinta De Casa Dobrogeana Cu Branza Si Iaurt Retete De Patiserie


Placinta dobrogeana retete culinare,

O reteta de placinta de casa foarte gustoasa si simplu de preparat este urmatoarea reteta romaneasca din zona Dobrogei, o placinta traditionala cu branza de oaie si smantana cu un gust foarte special. Pentru o tava de cuptor mare avem nevoie de urmatoarele ingrediente, eu o sa folosesc un cuptor electric turcesc in care poti face foarte usor atat diverse placinte deosebite cat si alte preparate pe baza de carne si legume. 
Placinta de casa retete culinare,

Pentru o tava mare 40/40 care la inceput pare enorma dar mancand din ea se micsoreaza vazand cu ochii: 
-1 pachet foi de placinta congelate
-500g branza telemea (branza uscata de oaie sau vaca)
-500g smantana sau iaurt gras
-6 oua de tara
-100ml ulei 
-2 linguri zahar tos 

Mod de preparare placinta dobrogeana
Se vor folosi foi de placinta de cumparat, foi de placinta congelate care se vor scoate din congelator cu o zi inainte si se pastreaza in frigider sa se dezghete in voie, iar cu 10 minute inainte de prepararea placintei se scot la temperatura camerei in bucatarie. 
La inceput se face umplutara pentru placinta din branza, oua si smantana, se bat bine 3 oua si se amesteca cu 250ml smantana apoi se adauga branza rasa si se amesteca bine compozitia pana cand aceasta se omogenizeaza. Tava de cuptor se tapeteaza cu hartie de copt in special daca avem o tava de aluminiu. 
Oua cu smantana retete culinare umplutura placinta,

Oua cu branza si iaurt retete culinare umplutura placinta,

Umplutura placinta retete culinare placinta cu branza si iaurt,

Se desfac foile de placinta, se pune o foaie de placinta pe blatul de lucru si se unge cu ulei iar deasupra se asaza alta foaie de placinta care se unge cu smantana. Se pun 2-3 linguri de umplutura si se intinde uniform apoi foile de placinta se ruleaza pana la capat sub forma de sul. 
Preparare suluri de placinta cu branza si iaurt retete culinare,

Suluri de placinta retete culinare,

Se procedeaza la fel cu toate foile de placinta, sulurile se asaza in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei, sulurile se asaza dupa preferinta sub forma circulara sau drepte. Sulurile se ung cu ulei iar deasupra se pune smantana cu oua amestecate bine, se stropeste cu ulei si se coace la cuptorul foarte bine incins timp de 25-30 minute la 250 grade. 
Preparare placinta dobrogeana retete culinare,

Preparare placinta la tava cu branza si iuart retete culinare,

Cand placinta este gata se presara zahar tos deasupra si se acopera cu un prosop timp de 15 minute apoi se portioneaza si serveste atat calda cat si rece. 
Pofta Buna! 
Retete placinta reteta dobrogeana,

Placinta cu iaurt retete culinare,

Placinta romaneasca retete culinare,

Placinta cu branza retete culinare,

Placinta cu branza si iaurt retete culinare,

23 ianuarie 2018

Muschi de porc in bere

Muschi de porc in bere retete culinare fripturi,

O friptura de porc la cuptor gustoasa foarte usor de preparat este reteta de muschi de porc in bere preparata la cuptor si servita pe un pat de legume sote trase in unt la tigaie. Reteta de mancare este foarte rapida fiind gata in maxim 30-40 minute, reprezentand un fel de mancare servit cu placere la orice ora din zi, apreciata de iubitorii mancarurilor cu carne si legume
Muschi de porc la cuptor cu bere retete culinare fripturi,

Dar cum gatim carne de porc in bere, pentru 2 portii avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 
-2-4 medalioane muschi de porc proaspat 
-300 ml bere blonda
-4 catei de usturoi
-5 linguri ulei de masline pentru carne 
-sare, piper si cimbru macinat pentru carne 
-400g legume congelate pentru garnitura
-2 linguri unt si ulei pentru legume sote 
-1 praf de sare pentru legume

Mod de preparare
Se amesteca 3 linguri ulei de masline cu 1 lingurita cimbru macinat, 3 catei de usturoi zdrobiti, 1 lingurita piper macinat si ½ lingurita sare grunjoasa. Cu acest amestec se unge bine carnea de porc, carne de porc (muschi, cotlet, ceafa) portionata inainte in felii groase de 4 cm se ung si se asaza intr-un vas termorezistent sau o tava de cuptor unsa cu 2 linguri de ulei si se lasa timp de 30 minute la temperatura camerei. Dupa acest timp se adauga berea, se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 20 minute la 200 grade, apoi se descopera si se mai lasa pana cand carnea este frumos rumenita pe ambele parti. 
Preparare friptura de porc la cuptor retete culinare,

Preparare friptura de porc in bere retete culinare,

Se serveste friptura de porc asezata pe un pat de legume trase in unt, deasupra se pun 2-3 linguri de sos din tava care o sa dea un gust minunat legumelor. Cum se fac legume la tigaie sau legume sote, se incing 2 linguri de unt cu 3 linguri ulei de masline, se adauga un catel de usturoi taiat felii si legumele congelate (amestec mexican sau legume proaspete taiate betisoare), se amesteca usor si se tin la foc tare fara capac pana cand legumele sunt facute, se sareaza cand sunt gata si se servesc calde sub forma de garnitura. 
Pofta Buna! 
Legume congelate la tigaie retete culinare legume sote,

Friptura de porc la tava retete culinare,

Mancaruri cu carne si legume retete culinare fripturi,

Friptura de porc cu legume sote retete culinare,

Retete mancare,