6 decembrie 2015

Plachie de peste

Reteta Plachie De Peste - Retete De Peste - Mancaruri Cu Peste


peste, plachie, retete plachie, reteta plachie, retete de peste, preparate din peste, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu peste, tocanita, tocanita de peste, peste cu sos, plachie dobrogeana, plachie lipoveneasca,

     Un preparat din peste foarte gustos cu specific romanesc este plachia de peste indiferent ca este preparata la cuptor sau pe aragaz. Plachia este o mancare de peste cu un sos placut dulce-acrisor, pe baza de multa ceapa si putin ardei doar de gust, asemanatoare cu tocanita de ceapa. Imi place plachia de peste, este una dintre mancarurile cu peste preferate, iar cand gasesc cate un peste obligatoriu din cap fac o ciorba de peste, iar din restul prepar mai multe feluri de mancare de peste cum ar fi: plachie de peste, peste marinat, tochitura de peste, peste la gratar, peste panepeste cu legume la cuptor, sau pur si simplu peste prajit cu mujdei de usturoi si mamaliguta. Reteta de plachie de peste se prepara foarte simplu si usor in aproximativ 30-40 de minute, iar ingredientele sunt pentru 6-8 portii. Pentru preparare avem nevoie de: peste (crap, caras, chefal, somn, stiuca, pastrav, macrou, etc), 5 cepe normale, 3 ardei kapia mari, 3 linguri de bulion, 100 ml de ulei, 2 cani de apa, 1 lingurita de faina, 1 lingurita de sare, ½ lingurita de piper boabe, ½ lingurita de cimbru macinat, 2 frunze de dafin. 
     Cum facem o plachie de peste gustoasa? Foarte simplu, in primul rand ne ocupam de peste pe care il curatam si il spalam, il portionam si il saram, apoi il prajim intr-o tigaie cu ulei incins pana se rumeneste frumos. Cand pestele este gata il scoatem intr-o farfurie si ne ocupam de legume. Toate legumele le curatam si le spalam, apoi ceapa o taiem julien mai subtire, iar ardeiul il taiem cubulete. Intr-un ceaun incingem 100ml din uleiul in care am prajit pestele si calim mai intai ceapa. Ceapa o calim inabusit acoperita cu un capac si picurand din cand in cand putina apa pana cand ceapa se topeste. Se adauga faina, pasta de tomate si apa (apa cat sa fie un sos legat), se amesteca bine compozitia, iar cand incepe sa fiarba se adauga bucatile de peste prajit, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, cimbru si dafin si se continua fierberea pana cand mancarea este gata. La final sosul trebuie sa fie bine legat si capata aspectul si consistenta tocanitei de ceapa. Mancarea se serveste fiebinte cu o mamaliguta calda alaturi. 
     Plachie de peste, o mancare traditionala romaneasca, o reteta de peste pe care o mananci oricand cu placere si nu trebuie ratata niciodata. 
Pofta Buna! 
peste, plachie de peste, retete plachie, reteta plachie, retete de peste, preparate din peste, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu peste, tocanita, tocanita de peste, peste cu sos, plachie dobrogeana, plachie lipoveneasca,

peste, plachie, plachie de peste, retete plachie, reteta plachie, retete de peste, preparate din peste, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu peste, tocanita, tocanita de peste, peste cu sos, plachie dobrogeana, plachie lipoveneasca,

peste, plachie, plachie de peste, retete plachie, reteta plachie, retete de peste, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu peste, tocanita, tocanita de peste, peste cu sos, plachie dobrogeana, plachie lipoveneasca,

5 decembrie 2015

Tochitura de peste

Retete Culinare Tochitura De Peste Reteta


Tochitura de peste reteta,

Un preparat din peste deosebit de gustos si simplu de preparat este tochitura de peste. Reteta se prepara foarte usor, iar pentru preparare avem nevoie de urmatoarele ingrediente: bucati de peste (crap, fitofag), 1 morcov, 1 ceapa, ¼ telina radacina, 4 catei de usturoi, 3 linguri de ulei, ½ lingurita faina, 2 linguri otet, 1 lingura vin alb, 1 ceasca apa, ½ lingurita sare, ½ lingurita piper boabe, ½ lingurita cimbru macinat, 1 frunza de dafin. Mancarea de peste se prepara in aproximativ 30-40 minute, iar in functie de cantitatea de peste pe care o punem la mancare atatea portii ne ies. Reteta de tochitura se aseamana putin la gust din cauza otetului cu reteta de peste marinat, sau ostropel. 

Vom folosi un peste mai mare (eu am folosit crap si fitofag), care se curata, se spala si se portioneaza in bucati potrivit de mari, apoi se sareaza si se lasa 10 minute la rece sa prinda gust. Cat timp pestele sta la rece curatam legumele si le spalam, usturoiul il taiem feliute iar celelalte legume le lasam intregi. Din ceapa, telina si morcov vom face un piure. Intr-o craticioara punem ceapa, telina si morcovul sa fiarba in putina apa, iar cand legumele sunt fierte le scurgem de zeama si le pasam. Intr-o tigaie incingem putin ulei si prajim pestele, iar cand pestele este frumos rumenit il scoatem pe o farfurie. 

Cum facem tochitura? Foarte simplu, avem toate ingredientele alaturi, pestele prajit, legumele pasate si multe condimente care vor da un gust si o aroma speciala atat carnii de peste cat si sosului. Intr-un vas incapator sau intr-un ceaun incingem 2-3 linguri de ulei (ulei in care am prajit pestele) si calim foarte putin usturoiul taiat feliute, adaugam faina si stingem cu otet. Trebuie sa ne miscam repede, amestecam bine compozitia, adaugam apa, vin si piureul de legume, trebuie sa iasa un sos bine legat, la final condimentam dupa gust cu sare, piper boabe, cimbru si dafin, mai adaugam otet si apa daca este cazul, punem bucatile de peste prajit si continuam fierberea 5-10 minute la foc potrivit. Mancarea se serveste fierbinte dar este la fel de buna si rece. 

Tochitura de peste, o reteta de peste mai speciala cu un gust deosebit, o tochitura gustoasa cu carne de peste, usturoi, otet si legume, o combinatie savuroasa care te incanta si te rasfata placut. Merge foarte bine alaturi de o mamaliguta calda si un vin bun. Alte retete de tochituri aici, retete de peste si preparate din peste aici
Pofta Buna!   
Peste tochitura retete,

Mancare de peste reteta,

4 decembrie 2015

Bors de peste

Ciorba De Peste - Retete De Peste - Preparate Din Peste


peste, retete de peste, preparate din peste, ciorba de peste, bors de peste reteta, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu peste, ciorbe, borsuri, retete ciorba, reteta ciorba, retete traditionale din bucataria romaneasca, retete, retete peste,

     Cum facem o ciorba de peste gustoasa? O reteta simpla si rapida de ciorba de peste este urmatoarea. Pentru preparare avem nevoie de: 1 cap de peste mare (crap, fitofag), 1 ardei kapia mare, 1 ceapa mare, 1 morcov mare, 2 l de bors acru de casa, 1 lingura de orez, 1 lingurita de sare, verdeata proaspata (leustean, marar, patrunjel). Reteta se prepara foarte repede in maxim 30 de minute si este pentru 4 persoane. 
     Cum procedam ca sa ne reuseasca un bors de peste preparat acasa la noi in bucatarie. In primul rand si cel mai important este carnea de peste care trebuie sarata si lasata sa prinda gust. Capul de peste se spala si se portioneaza, apoi se sareaza si se pastreaza la rece sa prinda gust cat timp ne ocupam de legume. Legumele se curata si se spala, apoi ceapa se taie marunt, ardeiul si morcovul se taie cubulete, iar verdeata se toaca mic. 
     Intr-o craticioara punem borsul sa fiarba separat. Intr-o oala de ciorba punem zarzavatul si apa cat sa-l acopere foarte putin, il lasam sa fiarba la foc mic pana cand este gata, apoi adaugam bucatile de peste si continuam fierberea tot la foc mic. Carnea de peste o sa fiarba imediat, nu trebuie lasat sa se farame. Cand pestele este fiert se adauga borsul fierbinte, orezul, se amesteca usor si se mai dau doua clocote, dupa care se opreste focul. Se adauga verdeata tocata marunt si se potriveste gustul de sare, se bate un ou si se adauga in ciorba de peste daca ciorba nu o facem in timpul postului, apoi se poate servi fierbinte fiind deosebit de gustoasa. 
     Bors de peste, un preparat din peste nelipsit de la o masa de peste, gustos si aromat cu un gust placut acrisor de bors de casa si peste proaspat. O mancare gustoasa si sanatoasa careia nu-i poti rezista nicioadata! 
Pofta Buna! 
peste, retete de peste, preparate din peste, ciorba de peste reteta, bors de peste, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu peste, ciorbe, borsuri, retete ciorba, reteta ciorba, retete traditionale din bucataria romaneasca, retete, retete peste,

2 decembrie 2015

Ceai de ghimbir

Slabeste Sanatos Cu Ceai De Ghimbir - Dieta Cu Lamaie Si Ghimbir


ghimbir, ghimbir si lamaie, lamaie, infuzie de ghimbir, ceai de ghimbir si lamaie, retete naturiste, diete, dieta, cure, cura, regim, leac, leacuri, tratamente naturiste, remedii naturiste, medicamente naturiste, medicamente naturale, retete culinare, retete, tratamente anticancer, tratamente anti obezitate, leacuri babesti, scortisoara si ghimbir, condimente, retete cu ghimbir, reteta cu ghimbir, ceai, infuzie, alimente sanatoase, antiasmatic, gripa si raceala, tuse si febra,

     Slabeste sanatos cu ceai de ghimbir si alunga starile de oboseala, raceala si gripa, bea o cana de ceai de ghimbir dimineata pe stomacul gol inainte de micul dejun si inca din prima zi o sa te simti mai tanar si mai plin de energie. Adauga pentru un efect mai puternic lamaie, miere de albine naturala si scortisoara si nu vei regreta. Daca vrei sa slabesti, atunci tine o dieta cu ghimbir si lamaie, nu mai manca gras, prajit si dulce macar o perioada de timp, consuma multe cereale, fructe, legume si peste, fa multa miscare in aer liber! 
reteta cu ghimbir si lamaie pentru sanatate, retete cu lamaie si ghimbir pentru sanatate, retete culinare, ghimbir, ghimbir radacina, lamaie, tratamente naturiste, remedii naturiste, alimente sanatoase, leacuri sanatoase, medicamente naturale, anti cancer, anti obezitate, antiasmatic, gripa si raceala, tuse si febra,


Cum Se Prepara Corect Ceaiul Si Infuzia De Ghimbir

     
ghimbir, ghimbir si lamaie, lamaie, infuzie de ghimbir si lamaie, ceai de ghimbir si lamaie, retete naturiste, diete, dieta, cure, cura, regim, leac, leacuri, tratamente naturiste, remedii naturiste, medicamente naturiste, medicamente naturale, retete culinare, retete, tratamente anticancer, tratamente anti obezitate, leacuri babesti, scortisoara si ghimbir, condimente, retete cu ghimbir, reteta cu ghimbir, ceai, infuzie, alimente sanatoase, antiasmatic, gripa si raceala, tuse si febra,
Infuzie de ghimbir. Se pune apa la fiert intr-un ibric iar radacina de ghimbir proaspata se curata de coaja si se spala. La o cana de apa vom folosi o felie de ghimbir groasa de 1,5 cm care se taie feliute sau 1-2 lingurite de ghimbir ras. Se pun bucatile de ghimbir in cana de ceai, iar cand apa clocoteste se toarna in cana si se acopera cu o farfurioara. Aceasta infuzie se lasa 5-10 minute dupa care se poate strecura si consuma simpla sau cu tot cu ghimbir, se adauga dupa gust zeama de lamaie, scortisoara sau miere naturala de albine. 
     
ghimbir, ghimbir si lamaie, lamaie, infuzie de ghimbir, ceai de ghimbir, retete naturiste, diete, dieta, cure, cura, regim, leac, leacuri, tratamente naturiste, remedii naturiste, medicamente naturiste, medicamente naturale, retete culinare, retete, tratamente anticancer, tratamente anti obezitate, leacuri babesti, scortisoara si ghimbir, condimente, retete cu ghimbir, reteta cu ghimbir, ceai, infuzie, alimente sanatoase, antiasmatic, gripa si raceala, tuse si febra,
Ceai de ghimbir. La o cana de apa (250-300ml) vom folosi 1-2 lingurite de ghimbir ras sau ghimbir feliute. Cand apa fierbe se adauga ghimbirul, se acopera vasul si se continua fierberea la foc mic timp de 10 minute. Cand ceaiul este gata se strecoara, iar cand este caldut se adauga zeama de lamaie si dupa gust miere de albine si scortisoara. Se serveste cald pe stomacul gol inainte de masa. Cura cu ceai de ghimbir poate tine de la o saptamana pana la o luna, in functie de rezultatul dorit.

radacina de ghimbir, ghimbir radacina, retete cu ghimbir, reteta cu ghimbir, retete culinare, condimente, condiment, leacuri naturale, tratamente naturiste, aliment iute, medicamente naturale, remedii naturiste, aliment minune, diete, cure, slabesti sanatos, antiasmatic, anti tuse, anti cancer, raceala si gripa,
Cate ceva despre ghimbir. Ghimbirul (zingiber officinale), este o planta erbacee din regiunile tropicale, o specie perena care pentru a se dezvolta corespunzator are nevoie de o temperatura ridicata si constanta, precum si de o umiditate permanenta. Denumit popular “ghimber” sau “gingiber” a fost cunoscut si folosit la noi in tara in special in Banat si Ardeal si apoi in toata tara, in Muntenia si Moldova a fost numit si “pipert alb”. Ghimbirul este un condiment care poate fi folost cu succes in aproape toate tipurile de preparate, de la sosuri pana la deserturi si bauturi (ginger beer, ginger ale). Se poate folosi crud, fiert, prajit, murat (beni shoga) sau uscat si este deosebit de pretuit in bucatariile orientale. 
Radacina de ghimbir se mai poate consuma cu succes alaturi de lamaie si ulei de masline ca dressing pentru salate si legume. O reteta simpla de dressing este urmatoarea: se amesteca bine 1 lingura de ulei de masline, 2 linguri de zeama de lamaie si 2 linguri de ghimbir ras. Se mai poate adauga si 1 lingurita de otet de mere, asezoneaza mancarurile de legume si salatele de sezon preferate si vei da nu numai gust dar si sanatate preparatelor. 


Printre beneficiile ceaiului de ghimbir : accelereaza metabolismul, arde si topeste grasimile, imbunatateste circulatia, intareste sistemul imunitar, elimina toxinele din organism, ajuta digestia si este un calmant pentru durerile abdominale, elimina gazelle si creste pofta de mancare, combate cancerul si artrita, combate voma si este un antidot in rau de masina, rau de mare, rau de altitudine, calmeaza inflamatiile gatului, sinuzite, ragusala, febra, lupta cu infectiile repiratorii, antiasmatic, trateaza tulburarile sexuale numit si “viagra naturala”, reduce inflamatiile articulare, amelioreaza migrenele, este un produs natural care ajuta la pierderea in greutate, etc. 
reteta cu ghimbir si lamaie pentru sanatate, retete cu lamaie si ghimbir pentru sanatate, retete culinare, ghimbir, ghimbir radacina, lamaie, tratamente naturiste, remedii naturiste, alimente sanatoase, leacuri sanatoase, medicamente naturale, anti cancer, anti obezitate, antiasmatic, gripa si raceala, tuse si febra,

ghimbir, ghimbir si lamaie, lamaie, infuzie de ghimbir, ceai de ghimbir, retete naturiste, diete, dieta, cure, cura, regim, leac, leacuri, tratamente naturiste, remedii naturiste, medicamente naturiste, medicamente naturale, retete culinare, retete, tratamente anticancer, tratamente anti obezitate, leacuri babesti, scortisoara si ghimbir, condimente, retete cu ghimbir, reteta cu ghimbir, ceai, infuzie, alimente sanatoase, antiasmatic, gripa si raceala, tuse si febra,

ceai de ghimbir, ghimbir, ghimbir si lamaie, lamaie, infuzie de ghimbir, retete naturiste, diete, dieta, cure, cura, regim, leac, leacuri, tratamente naturiste, remedii naturiste, medicamente naturiste, medicamente naturale, retete culinare, retete, tratamente anticancer, tratamente anti obezitate, leacuri babesti, scortisoara si ghimbir, condimente, retete cu ghimbir, reteta cu ghimbir, ceai, infuzie, alimente sanatoase, antiasmatic, gripa si raceala, tuse si febra,

30 noiembrie 2015

Cornuri cu dovleac

Reteta Cornuri Pufoase Cu Dovleac Si Scortisoara De Post


cornuri, cornuri pufoase, cornuri de post, retete de post, retete culinare, retete cu dovleac, deserturi, dulciuri, gustari, cornuri pufoase cu dovleac, cornuri cu dovleac si scortisoara, preparate din dovleac, dovleac, dovleac placintar, retete patiserie, aluaturi si cocaturi de casa, retete cornuri, reteta cornuri,

     O reteta simpla de cornuri pufoase de post umplute cu dovleac este reteta de cornuri din aluat de scovergi umplute cu o umplutura gustoasa si aromata de dovleac si scortisoara. Pentru preparare avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 500g de faina, 25g de drojdie proaspata, 1 dovleac placintar mic, 2 linguri de scortisoara macinata, 3 linguri de zahar, 1 cana apa calduta, 3 linguri de ulei, ½ lingurita de sare. Reteta se prepara in aproximativ 90-120 de minute si este pentru 8-10 cornuri. 
ingrediente pentru prepararea de cornuri cu dovleac si scortisoara de post, retete culinare, retete cu dovleac placintar,

     Pentru inceput ne ocupam de dovleac care necesita mai mult timp de pregatire, iar din el o sa preparam o umplutura pentru cornuri identica cu umplutura de placinta cu dovleac. Curatam de coaja dovleacul si il taiem bucati, dupa care il radem pe razatoarea mare. Intr-o cratita punem putin ulei la incins si calim dovleacul pana cand se inmoaie, iar cand este aproape gata adaugam si zaharul. Amestecam bine compozitia, oprim focul si la sfarsit adaugam scortisoara dupa gust si amestecam bine. Lasam compozitia de dovleac sa se raceasca si incepem sa pregatim aluatul pentru cornuri
Aluatul este unul clasic de scovergi sau paine, dar daca dorim sa fie mai dulce putem adauga in el 1-2 linguri de zahar. Faramitam drojdia intr-un vas si o frecam cu putin zahar, apoi turnam peste ea apa calduta in care am dizolvat putina sare. Amestecam bine pana cand se dizolva drojdia complet, picuram putin ulei (1 lingura) si adaugam treptat faina, framantam pana cand obtinem un aluat elastic care nu se lipeste de maini. Acoperim vasul cu un prosop si il lasam sa creasca la caldura pana cand aluatul isi mareste volumul. 
coca, aluat, retete patiserie, retete brutarie, retete panificatie, cum facem aluatul de paine si scovergi, cum facem aluatul de cornuri de post, retete culinare,

     Dupa ce aluatul a crescut il rasturnam pe blatul de lucru, il mai framantam putin si din el intindem o foaie potrivit de groasa sub forma unui cerc. Vom proceda exact ca la cornulete, taiem foaia de aluat in 8 bucati egale si asezam aproape de margine, pe fiecare bucata cate 1-2 linguri din compozitia de dovleac, dupa care incepem sa rasucim spre interior fiecare bucata pana cand obtinem cornurile cu dovleac. Procedeul este asemanator cu cel de la pregatirea cornuletelor, insa la o dimensiune mai mare. Compozitia de dovleac ramasa se pastreaza intr-o punga la congelator pentru alte retete cu dovleac viitoare. 
preparare cornuri cu dovleac, cum facem cornuri cu dovleac, cornulete cu dovleac, retete culinare, retete patiserie, dulciuri, deserturi, reteta cornuri de post,

cornuri, cornuri pufoase, cornuri de post, retete de post, retete culinare, retete cu dovleac, deserturi, dulciuri, gustari, cornuri pufoase cu dovleac, cornuri cu dovleac si scortisoara, preparate din dovleac, dovleac, dovleac placintar, retete patiserie, aluaturi si cocaturi de casa, retete cornuri, reteta cornuri,

     Luam o tava de cuptor rotunda pe care o tapetam cu hartie de copt unsa cu putina margarina si asezam in ea cornurile cu dovleac. Lasam cornurile sa mai creasca in tava si dupa ce au mai crescut le pudram cu scortisoara si le introducem in cuptorul incins la o temperatura de 220-250 de grade pana cand sunt frumos rumenite. Dupa ce s-au rumenit si sunt gata, se pot pudra dupa gust cu putin zahar pudra si le putem servi imediat calde sau le acoperim cateva minute cu un prosop sa se abureasca si sa fie mai moi. 
cornuri, cornuri pufoase, cornuri de post, retete de post, retete culinare, retete cu dovleac, deserturi, dulciuri, gustari, cornuri pufoase cu dovleac, cornuri cu dovleac si scortisoara, preparate din dovleac, dovleac, dovleac placintar, retete patiserie, aluaturi si cocaturi de casa, retete cornuri, reteta cornuri,

cornuri, cornuri pufoase, cornuri de post, retete de post, retete culinare, retete cu dovleac, deserturi, dulciuri, gustari, cornuri pufoase cu dovleac, cornuri cu dovleac si scortisoara, preparate din dovleac, dovleac, dovleac placintar, retete patiserie, aluaturi si cocaturi de casa, retete cornuri, reteta cornuri,

     Cornuri cu dovleac, o gustare si un desert de post foarte sanatos, gustos si aromat cu putin zahar care se prepara foarte usor si este foarte bun, gustos si sanatos. Cornuri pufoase de post umplute cu dovleac si scortisoara, o reteta de patiserie cu dovleac placintar deosebit de gustoasa pe timpul postului si nu numai. 
Pofta Buna! 
cornuri pufoase, cornuri de post, retete de post, retete culinare, retete cu dovleac, deserturi, dulciuri, gustari, cornuri pufoase cu dovleac, cornuri cu dovleac si scortisoara, preparate din dovleac, dovleac, dovleac placintar, retete patiserie, aluaturi si cocaturi de casa, retete cornuri, reteta cornuri,

cornuri, cornuri pufoase, cornuri de post, retete de post, retete culinare, retete cu dovleac, deserturi, dulciuri, gustari, cornuri pufoase cu dovleac, cornuri cu dovleac si scortisoara, preparate din dovleac, dovleac, dovleac placintar, retete patiserie, aluaturi si cocaturi de casa, retete cornuri, reteta cornuri,

cornuri, cornuri pufoase, cornuri de post, retete de post, retete culinare, retete cu dovleac, deserturi, dulciuri, gustari, cornuri cu dovleac de post, cornuri cu dovleac si scortisoara, preparate din dovleac, dovleac, dovleac placintar, retete patiserie, aluaturi si cocaturi de casa, retete cornuri, reteta cornuri,

28 noiembrie 2015

Ardei umpluti cu peste


peste, retete de peste, preparate din peste, retete culinare, ardei umpluti, reteta ardei umpluti, retete ardei umpluti, legume umplute cu peste la cuptor, rosii umplute cu peste la cuptor, ardei umpluti cu peste la cuptor, ardei umpluti la cuptor, retete de mancare, retete pentru dezlegare la peste, mancaruri cu peste si legume,

     O reteta delicioasa de ardei umpluti pentru zilele de post atunci cand este dezlegare la peste, este reteta de ardei umpluti cu peste, sau legume umplute cu peste. Reteta de ardei umpluti cu carne de peste si legume este foarte gustoasa si aromata, se prepara foarte simplu si nu-ti cere efort deosebit. Putem folosi peste salau, chefal, macrou, sau orice sortiment de peste ne place, rezultatul va fi acelasi ...un preparat din peste delicios!. 
Ca ingrediente avem nevoie de: 1 kg de peste sau file de peste, 10 ardei grasi normali ca marime, 2 rosii, 3 cepe mari, 3 linguri de orez, 3 linguri de bullion, 2 linguri de ulei, 1 lingurita de sare, ½ lingurita de piper macinat, 1 borcan de suc de rosii (800ml), 1 borcan de apa(800ml), ½ legatura de patrunjel verde, ciusca iute. Reteta se prepara ca orice reteta de ardei umpluti clasica, este pentru 5-6 persoane si se prepara in aproximativ 90 de minute. 
ce ingrediente ne trebuie pentru mancarea din ardei si rosii umplute cu peste si legume la cuptor, retete culinare, retete de peste, preparate din peste, peste si legume la cuptor retete,

     Cum facem ardei umpluti cu peste gustosi? Foarte simplu, in primul rand ne ocupam de peste. Daca avem peste intreg, atunci curatam pestele de solzi daca este cazul si de intestine, li se taie capetele, cozile si aripioarele, apoi se spala bine. Carnea de peste se curata pe cat posibil de oase si se toaca prin masina de tocat carne, apoi se pastreaza la rece. Daca se poate il putem taia cubulete si o sa iasa si mai gustos. Toate legumele se curata si se spala, la ardei li se taie capacele si se curata de samburi, ceapa se taie marunt, patrunjelul se toaca marunt, din rosii se taie cate un capac pentru astupat ardeii, iar restul se taie cubulete mici. 
ce ingrediente ne trebuie pentru mancarea din ardei si rosii umplute cu peste si legume la cuptor, retete culinare, retete de peste, preparate din peste, peste si legume la cuptor retete,

     Cum facem umplutura pentru ardei umputi cu peste gustoasa? Intr-o tigaie incingem putin ulei si calim intai ceapa cu o lingita de sare, apoi adaugam orezul, pasta de tomate si amestecam 2-3 minute. Punem o ceasca de apa si continuam fierberea la foc mic pana cand orezul se umfla putin si zeama este absorbita. Am citit multe retete cu orezul fiert pe jumatate inainte in apa si pestele la fel, dar consider ca mult mai gustos este preparat asa. 
preparare umplutura pentru ardei umpluti cu carne de peste tocata si legume, retete culinare, retete de peste, preparate din peste, ardei umpluti cu peste la cuptor preparare umplutura,

Compozitia de umplutura astfel rezultata se lasa sa se raceasca putin, apoi se amesteca cu carnea tocata de peste, se adauga patrunjel proaspat tocat marunt si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. 
preparare umplutura pentru ardei umpluti cu carne de peste tocata si legume, retete culinare, retete de peste, preparate din peste, ardei umpluti cu peste la cuptor preparare umplutura,

Fiecare ardei se umple cu umplutura de carne si legume, li se pune cate un capac din felii de rosie si se asaza frumos intr-o tava de cuptor unsa cu putin ulei inainte. Printre ardei se pun rosiile taiate cubulete, sucul de rosii si apa in proportii egale. Se mai pot umple si cateva rosii scobite de miez inainte si asezate printre ardei, vor avea un gust minunat. 
retete de peste, preparate din peste, retete culinare, ardei umpluti, reteta ardei umpluti, retete ardei umpluti, legume umplute cu peste la cuptor, rosii umplute cu peste la cuptor, ardei umpluti cu peste la cuptor, ardei umpluti la cuptor, retete de mancare, retete pentru dezlegare la peste, mancaruri cu peste si legume,

Se pune patrunjel tocat, sare si piper dupa gust si se introduce tava in cuptorul incins la o temperatura de 180-200 de grade timp de 60 de minute, pana cand ardeii sunt gata si frumos rumeniti. Se servesc fierbinti sau calduti cu patrunjel verde deasupra si un ardei iute alaturi. 
     Ardei umpluti cu peste, o combinatie savuroasa, un preparat din peste si legume foarte gustos si sanatos, o reteta de peste care merita incercata macar o singura data! Ardei si rosii umplute cu peste, o mancare cu peste si legume preparata la cuptor care se mananca foarte usor, oricand cu placere iar satsfactia este garantata. O reteta perfecta pentru Sarbatoarea de Sfantul Andrei! 
Pofta Buna! 
retete de peste, preparate din peste, retete culinare, ardei umpluti, reteta ardei umpluti, retete ardei umpluti, legume umplute cu peste la cuptor, rosii umplute cu peste la cuptor, ardei umpluti cu peste la cuptor, ardei umpluti la cuptor, retete de mancare, retete pentru dezlegare la peste, mancaruri cu peste si legume, peste,

retete de peste, preparate din peste, retete culinare, ardei umpluti, reteta ardei umpluti, retete ardei umpluti, legume umplute cu peste la cuptor, rosii umplute cu peste la cuptor, ardei umpluti cu peste la cuptor, ardei umpluti la cuptor, retete de mancare, retete pentru dezlegare la peste, mancaruri cu peste si legume, peste, food,

retete de peste, preparate din peste, peste, retete culinare, ardei umpluti la cuptor, reteta ardei umpluti, retete ardei umpluti, legume umplute cu peste la cuptor, rosii umplute cu peste la cuptor, ardei umpluti cu peste la cuptor, retete de mancare, retete pentru dezlegare la peste, mancaruri cu peste si legume,

retete de peste, peste, preparate din peste, retete culinare, ardei umpluti, reteta ardei umpluti, retete ardei umpluti, legume umplute cu peste la cuptor, rosii umplute cu peste la cuptor, ardei umpluti cu peste la cuptor, ardei umpluti la cuptor, retete de mancare, retete pentru dezlegare la peste, mancaruri cu peste si legume,

27 noiembrie 2015

Mancare de prune de post

Reteta Mancare De Prune Uscate Si Afumate De Post


mancare de prune, retete de post, retete culinare, mancare de post, retete de mancare, mancare de prune afumate, mancare de prune uscate, mancaruri de post, mancaruri dulci, retete cu prune, preparate din prune, mancare de post cu prune uscate si afumate, retete delicioase, retete simple, retete usoare, retete sanatoase,

     O reteta de post deosebit de gustoasa este reteta de mancare de prune fara carne. Mancarea se prepara la fel ca reteta de mancare de prune cu pui numai ca acum fiind o reteta de post in loc de carne vom folosi o ceapa mica. Reteta se prepara foarte usor si simplu in maxim 45 de minute, iar ingredientele sunt pentru 6 portii. Avem nevoie de: 1 kg de prune uscate si afumate, 1 ceapa foarte mica doar pentru gust, 3 linguri de zahar, 2 lingurite de faina, 2 linguri de ulei, ½ lingurita de sare, 2 cani din zeama in care vom fierbe prunele.  
     Cum facem o mancare de prune gustoasa? In primul rand ne ocupam de prune, le spalam foarte bine sub jet de apa si le curatam de codite si orice corp strain, apoi le punem intr-o craticioara cu apa cat sa le acopere si le fierbem timp de 15 minute, pana cand prunele sunt fierte. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Intr-un vas caramelizam 2 linguri de zahar, apoi cu un polonic punem zeama de prune peste el si amestecam pana cand zaharul ars este complet dizolvat. Intr-o cratita incingem putin ulei si calim ceapa, adaugam faina si zeama de prune amestecata cu zaharul ars si mai completam cu zeama pana se formeaza un sos legat. Se pun si prunele si se mai completeaza cu zeama daca mai este cazul, apoi se mai adauga sare si zahar dupa gust. Se mai lasa sa fiarba 5 minute si se opreste focul. 
     Mancare de prune, o reteta de post delicioasa in special servita rece, cu un gust si o aroma inconfundabila specifica prunelor uscare si afumate. Mancare de prune de post, mananci de te lingi pe degete! 
Pofta Buna!  
mancare de prune, retete de post, retete culinare, mancare de prune de post, mancare de post, retete de mancare, mancare de prune afumate, mancare de prune uscate, mancaruri de post, mancaruri dulci, retete cu prune, preparate din prune, mancare de post cu prune uscate si afumate, retete delicioase, retete simple, retete usoare, retete sanatoase,

mancare de prune, retete de post, retete culinare, mancare de post, retete de mancare, mancare de prune afumate, mancare de prune de post, mancaruri de post, mancaruri dulci, retete cu prune, preparate din prune, mancare de post cu prune uscate si afumate, retete delicioase, retete simple, retete usoare, retete sanatoase,

mancare de prune de post, retete de post, retete culinare, mancare de post, retete de mancare, mancare de prune afumate, mancare de prune uscate, mancaruri de post, mancaruri dulci, retete cu prune, preparate din prune, mancare de post cu prune uscate si afumate, retete delicioase, retete simple, retete usoare, retete sanatoase,

25 noiembrie 2015

Paine cu cartofi

Reteta Paine De Casa Cu Cartofi - Paine Cu Cartofi Pufoasa


paine, paine de casa, paine pufoasa, paine cu cartofi pufoasa, paine pufoasa cu cartofi, retete culinare, retete de mancare, paine de post, aluaturi, cocaturi, retete de panificatie, retete patiserie, retete paine, reteta paine, paine gustoasa, aliment hranitor, retete traditionale, cum facem painea de casa,

     O paine de casa cu cartofi este un deliciu traditional romanesc care se prepara mai ales in Banat, fiind apreciata datorita gustului foarte bun si usor dulceag de la cartofi. Pentru prepararea acestei paini de casa cu cartofi avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 1,5 kg faina, 50g drojdie proaspata, 4 cartofi (0,5 kg), 2 linguri de ulei, 1 lingurita de sare, 1 lingurita de zahar, 500ml de apa, ½ lingurita de margarina pentru uns tava, 1 lingura seminte de mac sau susan. Reteta se prepara foarte simplu in aproximativ 60 de minute iar din ingredientele de mai sus ies 2 paini mari. 
ce ingrediente ne trebuie pentru a face o paine cu cartofi gustoasa si pufoasa de casa, retete culinare,

     Curatam cartofii de coaja si ii taiem bucatele mici dupa care ii punem sa fiarba intr-o cratita cu apa si putina sare. Dupa ce cartofii au fiert, scurgem apa, oprim din ea 500ml (2 cani) si o dam deoparte. Pisam cartofii foarte bine (sau ii mixam) pana cand obtinem un piure de cartofi, adaugam treptat uleiul si jumatate din zeama de cartofi si amestecam continuu pana obtinem o pasta bine amestecata de consistenta unui nectar. 
piure de cartofi, preparare cartofi mixati pentru painea de cartofi, retete culinare, retete de mancare, cum facem painea cu cartofi, cartofi pisati, cartofi mixati, cartofi pisati, retete cu cartofi,

In vasul in care vom face painea punem drojdia faramitata cu putin zahar si o dizolvam cu putina zeama calduta de la cartofii care au fiert. Punem deasupra piureul de cartofi si restul de zeama, amestecam bine si apoi adaugam treptat faina pana cand obtinem un aluat de paine care nu se mai lipeste de maini. Il framantam putin si cand este gata il asezam in vas la crescut acoperit cu un prosop. Lasam aluatul sa creasca la caldura timp de 30 de minute pana cand isi mareste volumul. 
aluat paine cu cartofi, coca paine cu cartofi preparare, cum facem painea cu cartofi, cum se face painea cu cartofi, cum se prepara painea de casa cu cartofi pufoasa, retete culinare,

aluat de paine, coca de paine, cum facem painea de casa, cum se face painea de casa, aluat de casa, retete culinare, retete patiserie, retete panificatie, reteta paine, retete paine,

Presaram blatul de lucru cu faina, rasturnam aluatul, il framantam putin si il impartim in doua bucati. Eu am facut painea in forma de cozonac, dar se pot face dupa preferinta in ce forma dorim. Din fiecare bucata facem cate un sul pe care il rasucim putin. Ungem tavile de cozonac cu putina margarina si le presaram cu faina, apoi asezam sulurile de aluat in tava si le mai lasam putin sa creasca. 
aluat, coca, aluat de casa, coca de casa, aluat cu cartofi pentru paine, cum facem aluatul de paine, cum se face aluatul pentru paine, aluaturi, cocaturi,

paine de casa in forme de cozonac, paine la crescut, paine la dospit, retete paine, reteta paine, retete culinare, retete panificatie, retete patiserie, cum se face painea de casa,

Dupa ce au crescut in tava le crestam in 2-3 locuri cu un cutit, le ungem putin cu apa calduta si presaram deasupra mac sau susan. 
paine de casa in forme de cozonac, paine la crescut, paine la dospit, retete paine, reteta paine, retete culinare, retete panificatie, retete patiserie, cum se face painea de casa,

Coacem painile in cuptorul incins la foc potrivit pana cand se rumenesc frumos si trec testul cu scobitoarea. Cand sunt gata scoatem tavile din cuptor si le acoperim cu un prosop mai gros pana cand se racesc. Dupa ce s-au racit, scoatem painile din tava si le putem taia felii si servi. 
     Paine de casa cu cartofi, o paine minunata, gustoasa si hranitoare, cu o aroma imbietoare si un gust adevarat de paine de casa cu cartofi care se mananca simpla sau cu orice altceva fiind foarte buna si gustoasa. 
Pofta Buna! 
paine, paine de casa, paine pufoasa, paine cu cartofi pufoasa, paine pufoasa cu cartofi, retete culinare, retete de mancare, paine de post, aluaturi, cocaturi, retete de panificatie, retete patiserie, retete paine, reteta paine, paine gustoasa, aliment hranitor, retete traditionale, cum facem painea de casa,

paine de casa, paine pufoasa, paine cu cartofi pufoasa, paine pufoasa cu cartofi, retete culinare, retete de mancare, paine de post, aluaturi, cocaturi, retete de panificatie, retete patiserie, retete paine, reteta paine, paine gustoasa, aliment hranitor, retete traditionale, cum facem painea de casa,

paine, paine de casa, paine pufoasa, paine pufoasa cu cartofi, retete culinare, retete de mancare, paine de post, aluaturi, cocaturi, retete de panificatie, retete patiserie, retete paine, reteta paine, paine gustoasa, aliment hranitor, retete traditionale, cum facem painea de casa,

paine, paine pufoasa, paine cu cartofi pufoasa, paine pufoasa cu cartofi, retete culinare, retete de mancare, paine de post, aluaturi, cocaturi, retete de panificatie, retete patiserie, retete paine, reteta paine, paine gustoasa, aliment hranitor, retete traditionale, cum facem painea de casa,

Rulouri de pui

Reteta Rulou Din Piept De Pui Cu Ficatei Si Kaiser


rulouri din piept de pui, retete culinare, retete de mancare, retete cu pui, preparate din pui, fripturi, aperitive, rulou din piept de pui cu ficatei si kaiser, rulou de pui, mancaruri cu carne, retete culinare cu carne de pui,

     Avem nevoie pentru prepararea acestor rulouri de pui de urmatoarele ingrediente: 2 piepti de pui dezosati si curatati de piele, 200g ficatei de pui, 200g kaizer feliat subtire, ½ lingurita de sare, ½ lingurita de piper negru macinat, 50ml de vin alb si 2 linguri de ulei pentru uns tava. Taiem fiecare piept de pui in doua, dupa care cu un cutit foarte bine ascutit il feliem in felii subtiri ca la snitel, dupa care le batem putin cu ciocanul pentru snitele ca sa fie cat mai intinse si mai subtiri. Condimentam cu sare si piper fiecare bucata de piept, asezam intr-o margine un ficatel si apoi rulam totul impreuna, iar la sfarsit o mai rulam intr-o bucata de kaizer pe care o prindem cu scobitori ca sa nu se desfaca. Procedam la fel cu restul ingredientelor pana cand vom obtine 18-20 rulouri de pui pe care le asezam intr-o tava unsa cu putin ulei. 
rulouri din piept de pui, retete culinare, retete de mancare, retete cu pui, preparate din pui, fripturi, aperitive, rulou din piept de pui cu ficatei si kaiser, rulouri de pui, mancaruri cu carne, retete culinare cu carne de pui,

Introducem tava in cuptor la foc potrivit si cand rulourile sunt aproape gata le stropim cu vin si le mai lasam inca 5-10 minute pana cand s-au rumenit usor. Cand sunt gata scoatem rulourile din cuptor si le servim fierbinti alaturi de o garnitura de cartofi acordeon si niste gogosari murati sau castraveti in otet, sau reci sub forma de aperitiv taiat feliute. 
     Rulou de pui, un preparat minunat, gustos si delicios din piept de pui, ficatei si kaizer care se mananca foarte usor fiind foarte apetisant. 
Pofta Buna! 

rulouri de pui, retete culinare, retete de mancare, retete cu pui, preparate din pui, fripturi, aperitive, rulou din piept de pui cu ficatei si kaiser, rulou de pui, mancaruri cu carne, retete culinare cu carne de pui,

22 noiembrie 2015

Macrou cu legume la cuptor

Cum facem peste la cuptor! Secretul unui peste dulce si gustos gatit perfect! 


peste, macrou, peste la cuptor, preparate din peste, retete de peste, peste macrou, retete culinare, retete de mancare, peste cu legume la cuptor, peste in hartie de copt, mancaruri cu peste, peste gatit in hartie de copt la cuptor,

     Vrei sa-i impresionezi pe cei dragi cu ceva delicios? Daca da, atunci prepara un peste cu legume la cuptor, atat de bun incat toata familia o sa fie incantata! Reteta de peste este foarte simpla si usor de preparat si este gata in maxim 90 de minute fara grija ca n-o sa reuseasca. Ingredientele sunt pentru 3 portii: 3 pesti macrou, 1 ardei gras galben si unul rosu, 1 morcov normal, 1 ceapa mare, 1 rosie mare, 2 lingurite ulei de masline, 1 lingurita de sare, ½ lingurita de piper macinat, 2 linguri de vin alb dulce, 1 lamaie. 
     In primul rand curatam pestele. Eu am folosit peste macrou care este un peste mai gras, nu are solzi, are o carne alba si nu are oase, deci il pot servi si copiilor mai mici fara probleme fiind si foarte gustos. Pestele se curata de intestine, li se taie capetele si se spala foarte bine sub jet de apa. Se sareaza bine atat in interior cat si la exterior si se pastreaza la rece 1-2 ore bune. Pestele se poate pastra si 24 de ore la rece fiind si mai gustos cand este gatit. Toate legumele se curata, se spala si se taie rondele. 
     Vom folosi o hartie de copt pentru ca pestele sa fie inabusit si toate gusturile si aromele sa ramana inauntru. Intindem o hartie de copt suficient de mare incat sa incapa pestii si legumele la un loc, o ungem in mijloc cu ulei de masline (masuram intai unde vor sta pestii) si apoi asezam un pat de legume in felul urmator: primul strat este de morcovi, asezam morcovii unul langa altul fara spatiu intre ei, apoi punem ceapa si la final ardeiul. Asezam pestii unul langa altul si le umplem burtile cu bucati de legume, deasupra mai punem cateva bucati de legume si toata rosia taiata felii. Condimentam cu putin piper si sare dupa gust, stropim cu ulei de masline si putin vin alb sau rosu. Invelim bine pestele cu legume in hartia de copt, capsam cu un capsator toate colturile incat zeama si aburul din interior sa nu poata iesi. Asezam intr-o tava de cuptor si coacem pestele timp de 60 de minute la o temperatura de 250 de grade. Dupa acest timp scoatem tava din cuptor si desfacem cu grija hartia de copt de deasupra si mai coacem pestele inca 10-15 minute descoperit, pana cand pestele se rumeneste foarte usor. Se serveste fierbinte cu multa zeama de lamaie si binentele pentru cei mari un vin bun rece. 
     Peste la cuptor, un preparat minunat, o reteta adevarata cu un gust rafinat din peste macrou si o multitudine de legume proaspete care dau o savoare deosebita acestui fel de mancare, foarte sanatos si delicios preferat indeosebi iubitorilor de preparate din peste. 
Pofta Buna! 
peste, macrou, peste la cuptor, preparate din peste, retete de peste, peste macrou, retete culinare, retete de mancare, peste cu legume la cuptor, peste in hartie de copt, mancaruri cu peste, peste gatit in hartie de copt la cuptor, macrou cu legume la cuptor,

peste, macrou, peste la cuptor, preparate din peste, retete de peste, peste macrou, retete culinare, retete de mancare, peste cu legume la cuptor, peste in hartie de copt, mancaruri cu peste, peste gatit in hartie de copt la cuptor, macrou cu legume la cuptor,

peste, macrou, macrou cu legume la cuptor, preparate din peste, retete de peste, peste macrou, retete culinare, retete de mancare, peste cu legume la cuptor, peste in hartie de copt, mancaruri cu peste, peste gatit in hartie de copt la cuptor,