17 decembrie 2015

Cartofi la cuptor

Retete De Post - Mancaruri De Post - Cartofi Copti La Cuptor Cu Rozmarin


mancare de cartofi, cartofi copti, cartofi cu rozmarin, retete, retete de post, mancaruri de post, retete culinare, retete de mancare, cartofi copti la cuptor cu rozmarin si ulei de masline, mancaruri cu cartofi, retete cu cartofi, preparate din cartofi, garnitura, garnituri pentru fripturi si salate,

     O reteta perfecta pentru urmatoarele zile de post, gustoasa si aromata, imposibil sa nu-ti placa, este reteta de cartofi copti la cuptor cu rozmarin si ulei de masline. Reteta se poate servi simpla cu diverse muraturi sau servita ca o garnitura la diverse salate, fripturi, mancaruri cu carne si nu numai
Cartofii se prepara foarte simplu, iar ingredientele sunt pentru 4 portii, avem nevoie de 1 kg de cartofi, 3 linguri ulei de masline, 1 lingura de rozmarin uscat, 1 crenguta de rozmarin verde, 1 lingurita de sare, 1 lingurita de piper macinat, 1 lingurita de boia de ardei dulce. 
ingrediente pentru mancare de cartofi preparati la cuptor cu ulei de masline si rozmarin reteta de post, cum facem cartofi copti la cuptor,

Cum facem o mancare de cartofi la cuptor gustoasa? Foarte simplu, cartofii se curata, se spala si se taie felii mai grosute, sau sub forma dorita. Apoi se pun intr-un lighenus si se sareaza, iar dupa ce se amesteca foarte bine se adauga ulei de masline, boia de ardei care merge foarte bine la cartofi si n-ar trebui sa lipseasca de la nici un preparat cu cartofi, piper si rozmarin. 
preparare mancare de cartofi la cuptor cu ulei de masline si rozmarin reteta de post, cum facem cartofi copti la cuptor cu multe mirodenii foarte gustosi, preparare mancaruri de post gustoase, retete culinare de post,

Se rastoarna si se asaza frumos intr-o tava de cuptor unsa cu ulei si se coace in cuptorul incins la o temperatura de 250 de grade timp de 60 de minute, sau pana cand sunt frumos rumeniti. 
preparare mancare de cartofi la cuptor cu ulei de masline si rozmarin reteta de post, cum facem cartofi copti la cuptor cu multe mirodenii foarte gustosi, preparare mancaruri de post gustoase, retete culinare de post,

cartofi la cuptor, mancare de cartofi, cartofi copti, cartofi cu rozmarin, retete, retete de post, mancaruri de post, retete culinare, retete de mancare, cartofi copti la cuptor cu rozmarin si ulei de masline, mancaruri cu cartofi, retete cu cartofi, preparate din cartofi, garnitura, garnituri pentru fripturi si salate,

     Cartofi la cuptor cu rozmarin, o reteta de post simpla si usor de preparat, o mancare romaneasca sanatoasa si hranitoare. Pofta Buna! 

cartofi la cuptor, mancare de cartofi, cartofi copti, cartofi la cuptor cu rozmarin, retete, retete de post, mancaruri de post, retete culinare, retete de mancare, cartofi copti la cuptor cu rozmarin si ulei de masline, mancaruri cu cartofi, retete cu cartofi, preparate din cartofi, garnitura, garnituri pentru fripturi si salate,

cartofi la cuptor, mancare de cartofi, cartofi copti, cartofi cu rozmarin, retete, retete de post, mancaruri de post, retete culinare, retete de mancare, cartofi copti la cuptor cu rozmarin si ulei de masline, mancaruri cu cartofi, retete cu cartofi, preparate din cartofi, garnitura, garnituri pentru fripturi si salate,

16 decembrie 2015

Focaccia

Focaccia De Post Cu Ardei Ceapa Masline Si Ierburi Aromate


retete focaccia, reteta focaccia, paine, pizza, retete culinare, retete de post, mancaruri de post, aluaturi, cocaturi, retete patiserie, retete italiene, focaccia italiana, paine italiana, retete de mancare, gustari, focaccia cu masline si ierburi aromate, focaccia de post cu legume, cum facem focaccia,

     Focaccia, o reteta foarte populara in italia numita paine italiana, se prepara la cuptor si seamana foarte mult cu pizza. Este asezonata cu ulei de masline si se poate face in multe feluri, cu fel de lel de legume, branza, carne, ierburi aromate cum ar fi rozmarinul care da un gust si o aroma deosebita preparatului. Focaccia poate fi servita la masa de zi cu zi inlocuind painea, ca o gustare sau sandvis, ori ca un delicios blat de pizza. Aluatul de focaccia se prepara foarte simplu cu faina, apa, sare si ulei, este un aluat de post asemanator cu un aluat de pizza, scovergi sau paineEu o sa prepar focaccia de post doar cu ceapa, ardei si masline, plus mult rozmarin. Pentru preparare avem nevoie de 500g faina, 1 cub de drojdie (25g), 1 cana de apa (250 ml), 1 ceapa, 1 ardei kapia, 50g masline kalamata, 50g masline normale, 3 linguri ulei de masline, 1 lingurita de bullion, 1 lingurita sos Tabasco, 1-2 linguri de rozmarin uscat, 1 lingurita de sare. Ingredientele sunt necesare pentru o tava mare (tava cuptor turcesc) de focaccia. 
     Cum facem o focaccia gustoasa? Foarte simplu, facem un aluat normal de pizza. Eu asa il prepar, intr-un lighenus dizolv drojdia in apa calduta, pun o lingura de ulei si treptat faina pana cand se obtine un aluat elastic dar nelipicios. Luam o tava de cuptor rotunda in care o sa coacem focaccia si o ungem bine cu ulei, in mijlocul tavii rasturnam aluatul, il ungem cu ulei si il acoperim cu lighenusul in care l-am framantat. Aluatul o sa creasca foarte frumos si totodata o sa-si ia si ulei din tava. Cat timp aluatul e la crescut curatam ceapa si ardeiul si le taiem fideluta. Maslinele le curatam de samburi si le taiem pe jumatate. 
Cand aluatul a crescut, se intoarce invers si se intinde direct in tava apasand cu ajutorul palmelor aluatul uniform pe toata suprafata tavii, apoi cu buricele degetelor se apasa lasand mici gropite. Ungem aluatul cu putina pasta de tomate dizolvata in putina apa, eu am pus si putin sos Tabasco ca-mi place mai picanta, asezam rondele de ceapa si ardei peste toata suprafata, printre ele bucati de maslinele, stropim cu ulei de masline si presaram deasupra rozmarin. Se mai poate condimenta dupa gust cu piper si sare. Se introduce tava in cuptorul incins la 250 grade pentru 20-30 de minute, se coace pana cand este frumos rumenita. Se serveste calda sau rece find la fel de gustoasa, este o reteta simpla cu o aroma deosebita de rozmarin, masline si legume, o reteta de post care merge foarte bine langa diverse salate de sezon sau orice fel de mancare
Poate vrei sa vezi si alre retete de focaccia: focaccia cu rosii si masline, focaccia cu branza si rosii, focaccia cu ceapa si rosii, focaccia cu branza si carnaciori
Podta Buna! 
focaccia, retete focaccia, reteta focaccia, paine, pizza, retete culinare, retete de post, mancaruri de post, aluaturi, cocaturi, retete patiserie, retete italiene, focaccia italiana, paine italiana, retete de mancare, gustari, focaccia cu masline si ierburi aromate, focaccia de post cu legume, cum facem focaccia,

focaccia, retete focaccia, reteta focaccia, paine, pizza, retete culinare, retete de post, mancaruri de post, aluaturi, cocaturi, retete patiserie, retete italiene, focaccia italiana, paine italiana, retete de mancare, gustari, focaccia de post cu legume, cum facem focaccia,

focaccia, retete focaccia, reteta focaccia, paine, pizza, retete culinare, retete de post, mancaruri de post, aluaturi, cocaturi, retete patiserie, retete italiene, focaccia italiana, paine italiana, retete de mancare, gustari, focaccia cu masline si ierburi aromate, focaccia de post cu legume, cum facem focaccia,

focaccia, retete focaccia, reteta focaccia, paine, pizza, retete culinare, retete de post, mancaruri de post, aluaturi, cocaturi, retete patiserie, retete italiene, focaccia italiana, paine italiana, retete de mancare, gustari, focaccia cu masline si ierburi aromate, focaccia de post cu legume, cum facem focaccia,

14 decembrie 2015

Scrumbie la gratar

Scrumbie La Gratar Cu Mujdei Si Mamaliguta - Preparate Din Peste Scrumbie



     Peste scrumbie, un peste deosebit de gustos, poate cel mai gustos peste, foarte gras, cu multe oase, care merge preparat cel mai bine in hartie de copt, fript la gratar si servit sub forma de saramura (saramura de scrumbie) sau simplu cu lamaie, mujdei de usturoi si mamaliga. Eu o sa fac scrumbie la gratar cu mujdei de usturoi si mamaliguta, care imi place cel mai mult, binenteles si cu multa zeama de lamaie care da un gust si mai bun oricarui gratar de peste
peste scrumbie de dunare, pesti, scrumbii, cel mai gustos peste, retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, retete culinare, pesti pentru gratar,

     Cum facem scrumbie la gratar? Foarte simplu, in primul rand curatam pestele si il spalam foarte bine cu apa, apoi il crestam oblic la o distant de 1 cm intre crestaturi, il condimentam cu sare si il tinem la rece minim 30 de minute, cat timp pregatim un gratar sau un grill pe care o sa frigem pestele. 
peste scrumbie de dunare, pesti, scrumbii, cel mai gustos peste, retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, retete culinare, pesti pentru gratar, retete cu scrumbie,

Scrumbia o sa se faca foarte repede si o sa scoata mult fum, la un foc bun ii trebuie maxim 10 minute pe fiecare parte ca sa fie gata. Daca pregatiti scrumbia la grill pe aragaz in bucatarie, atunci asezati in jurul aragazului pliante (ziare) ca o sa stropeasca. Cat timp lemnele ard se prepara un mujdeide usturoi si o mamaliga care se acopera sa se pastreze calda. Cand gratarul este gata, se scoate pestele de la rece, se condimenteaza cu putin piper si se asaza pe gratarul bine incins, se lasa pe o parte pana cand este gata si apoi se intoarce si pe partea cealalta. 
peste, scrumbie, peste la gratar, peste scrumbie de dunare la gratar, retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, retete culinare, retete de mancare, scumbie la gratar, retete pentru gratar, gratar de peste, retete cu scrumbie, preparate din scrumbie, peste gatit, peste fript, scrumbii, pesti,

peste, scrumbie, peste la gratar, peste scrumbie de dunare la gratar, retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, retete culinare, retete de mancare, scrumbie la grill, retete pentru gratar, gratar de peste, retete cu scrumbie, preparate din scrumbie, peste gatit, peste fript, scrumbii, pesti,

Se scoate pestele pe un platou si se serveste cald cu multa lamaie, mujdei de usturoi si bucati de mamaliguta calda. Scrumbie de dunare la gratar, cel mai gustos preparat din peste facut la gratar, o reteta de peste care te imbie inca de la inceput prin aspect si apoi printr-un gust si o aroma desavarsita. Scrumbie la gratar, o mancare de peste delicioasa, sanatoasa, pe care o mananci oricand cu multa placere si satisfactie. 
Poate vrei sa vezi si alte retete de peste: bors de peste, salau cu legume, chefal cu legume, plachie de peste, ardei umpluti cu peste, chiftele de peste, saramura de peste
Pofta Buna! 
peste, scrumbie, peste la gratar, retete peste, peste scrumbie de dunare la gratar, retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, retete culinare, retete de mancare, scumbie la gratar, scrumbie la grill, retete pentru gratar, gratar de peste, retete cu scrumbie, preparate din scrumbie, peste gatit, peste fript, scrumbii, pesti,

peste, scrumbie, retete peste, peste scrumbie de dunare la gratar, retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, retete culinare, retete de mancare, scumbie la gratar, scrumbie la grill, retete pentru gratar, gratar de peste, retete cu scrumbie, preparate din scrumbie, peste gatit, peste fript, scrumbii, pesti,

peste, scrumbie, peste la gratar, peste scrumbie de dunare la gratar, retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, retete culinare, retete de mancare, scumbie la gratar, scrumbie la grill, retete pentru gratar, gratar de peste, retete cu scrumbie, preparate din scrumbie, peste gatit, peste fript, scrumbii, pesti,

friptura de peste, scrumbie, peste la gratar, peste scrumbie de dunare la gratar, retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, retete culinare, retete de mancare, scumbie la gratar, scrumbie la grill, retete pentru gratar, gratar de peste, retete cu scrumbie, preparate din scrumbie, peste gatit, peste fript, scrumbii, pesti,

peste, scrumbie, peste la gratar, peste scrumbie de dunare la gratar, retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, retete culinare, retete de mancare, scumbie la gratar, scrumbie la grill, retete pentru gratar, gratar de peste, retete cu scrumbie, preparate din scrumbie, peste gatit, peste fript, scrumbii, pesti,

Mancare de orez cu prune

Mancare De Orez Cu Prune Uscate Si Afumate - Pilaf Cu Prune Uscate



     Mancare de orez cu prune uscate si afumate de post, o mancare de post cu prune si orez delicioasa si foarte apreciata in special pe perioada postului, un preparat care se poate face sub forma unui desert de post cu prune, orez si zahar, sau ca o mancare de post cu prune, orez, zahar, ceapa si ulei. Eu o sa prepar reteta de desert, dar sa le luam pe rand. 

     Cum facem reteta de orez cu prune afumate, reteta de desert. Reteta este foarte simpla si se prepara repede. Avem nevoie de 500g prune uscate, 1 cana de orez, 4 cani de apa, 3 linguri de zahar si un praf de sare. 

Reteta se prepara ca orice pilaf, adica la o cana de orez se pun 3-4 cani de apa, numai ca in loc de apa o sa folosim zeama de prune (compot de prune). Cum procedam, spalam si curatam foarte bine prunele sub jet de apa calduta, apoi le clatim bine pana cand apa rezultata este curata. Punem prunele sa fiarba intr-un litru de apa in care am adaugat si 2 linguri de zahar. Fierbem prunele pana cand sunt bine fierte (ca la orice mancare de prune) iar zeama rezultata este un delicios compot de prune, apoi le scoatem cu o spumiera intr-un castron. Luam o craticioara in care caramelizam o lingura de zahar, cand zaharul este topit punem un polonic de zeama de prune si amestecam bine pe foc pana cand zaharul este complet dizolvat, masuram si adaugam 3 cani de zeama iar cand acesta incepe sa fiarba punem orezul si un praf de sare. Fierbem orezul pana cand este trei sferturi fiert, adaugam prunele fierte, mai dam cateva clocote, oprim focul si acoperim craticioara cu un capac. 

Se potriveste gustul de dulce dupa preferinta fiecaruia, iar pe parcursul fierberii se mai poate adauga zeama daca mai trebuie (depinde de orez). Se serveste caldut sau rece sub forma de desert, fiind deosebit de gustos si racoros. 


     Cum facem reteta de mancare de orez cu prune uscate si ceapa. Pentru preparare avem nevoie de 500g prune uscate si afumate, 1 cana de orez, 2 linguri de ulei, 1 ceapa medie, 3 linguri de zahar, 4 cani de apa, un praf de sare. Procedam la fel ca in reteta de mai sus, fierbem prunele si dizolvam putin zahar ars in zeama de prune. Intr-o craticioara calim o ceapa taiata marunt in putin ulei si un praf de sare, iar cand ceapa devine sticloasa adaugam cana de orez si amestecam 2-3 minute sa prinda orezul gust, adaugam 3 cani de zeama de prune, zaharul ars dizolvat in zeama si fierbem orezul pana cand este aproape gata. Adaugam prunele, mai dam cateva clocote si oprim focul, potrivim gustul de dulce si acoperim vasul cu un capac sa se umfle orezul frumos. Mancarea se serveste calda fiind deosebit de gustoasa. 
Pofta Buna! 

13 decembrie 2015

Orez calugaresc

Retete Orez Calugaresc - Mancare De Orez Cu Legume De Post - Pilaf Cu Legume


pilaf calugaresc, orez cu legume, mancare de orez cu legume de post, retete de post, retete culinare, mancaruri de post, retete cu orez si legume, pilaf cu legume, mancaruri cu orez si legume, orez calugaresc de post,

     Orez calugaresc sau pilaf calugaresc, o reteta de post deosebit de gustoasa, o mancare cu orez si multe legume proaspete care dau un gust si o aroma perfecta preparatului, sanatoasa, hranitoare si nu in ultimul rand foarte aspectuoasa. Reteta de mancare se prepara foarte usor in 30 de minute, iar ingredientele sunt necesare pentru 4-6 portii. Pentru preparare avem nevoie de 1 cana de orez, 3 linguri de ulei, 2 morcovi, 4 ardei kapia rosii si verzi, 2 ardei grasi galbeni, 3 cepe normale, 1 lingura pasta de tomate, 1 borcan mare suc de rosii, 1 lingurita de sare, ½ lingurita de piper macinat, 1 lingurita de boia de ardei dulce, 1 ardei mic iute, 2 cani de apa. Bulion se pune doar pentru gust nu si pentru culoare, iar in loc de suc de rosii se pot adauga rosii pasate. Tot gustul la mancare il dau rosiile si ardeiul, daca vrei sa-ti reuseasca mancarea atunci nu te zgarcii la aceste doua legume. Iar legumele nu trebuie fierte pana se terciuiesc, pentru un gust mai bun trebuie sa fie al dente

Cum facem un orez calugaresc bun? Curatam toate legumele si le spalam, ceapa o taiem mic, morcovul si ardeiul cubulete. Intr-o craticioara incingem putin ulei si calim inabusit la inceput ceapa, apoi adaugam ciusca si morcovul, iar la sfarsit ardeiul. Cand legumele sunt pe jumatate patrunse punem bulionul si orezul si amestecam bine compozitia 2-3 minute sa prinda si orezul gust, punem sucul de rosii si completam cu apa. 

Condimentam dupa gust cu sare, piper si boia si fierbem ca la orice pilaf, pana cand zeama scade si orezul este fiert, apoi se acopera craticioara cu un capac si se opreste focul. Mancarea se serveste calda dar la fel de buna este si rece. 
     Orez calugaresc, un pilaf cu legume gustos, simplu si usor de preparat, fara carne, ideal in perioada postului cu orez si legume asortate in sos de rosii care dau mancarii un gust si o aroma minunata de primavara. 
Pofta Buna! 
orez calugaresc, pilaf calugaresc, orez cu legume, mancare de orez cu legume de post, retete de post, retete culinare, mancaruri de post, retete cu orez si legume, pilaf cu legume, mancaruri cu orez si legume, orez calugaresc de post,

orez calugaresc, pilaf calugaresc, orez cu legumede post, mancare de orez cu legume de post, retete de post, retete culinare, mancaruri de post, retete cu orez si legume, pilaf cu legume, mancaruri cu orez si legume, orez calugaresc de post,

orez calugaresc, pilaf calugaresc, orez cu legume, mancare de orez cu legume de post, retete de post, retete culinare, mancaruri de post, retete cu orez si legume, pilaf cu legume, mancaruri cu orez si legume, orez calugaresc de post,

orez calugaresc, pilaf calugaresc, orez cu legume, mancare de orez cu legume de post, retete de post, retete culinare, mancaruri de post, retete cu orez si legume, pilaf cu legume de post, mancaruri cu orez si legume, orez calugaresc de post,

12 decembrie 2015

Platica la gratar

Peste Platica La Gratar Cu Mujdei De Usturoi Si Mamaliguta


Platica la gratar reteta,

Platica este un peste gras, cu o carne foarte dulce si gustoasa, dar cu multe oase. Daca vrei sa mananci platica, atunci trebuie mai intai sa sti cum s-o prepari, altfel a doua oara nu te mai atingi de ea. Daca se prepara prajita sau la gratar, atunci trebuie bine crestata pana la sira spinarii din jumatate in jumatate de cm, astfel oasele vor disparea. 
Platica este gustoasa preparata in multe feluri, de la saramura de platica clasica, pana la platica la gratar simpla cu mujdei sau cu multe rosii si ardei copti si usturoi, plachie de platica, sau pur si simplu platica prajita cu mujdei de usturoi si bineinteles o mamaliguta aburinda care nu trebuie sa lipseasca niciodata de la nici un preparat din peste. 
Peste platica reteta,

Eu o sa prepar platica la gratar, mai bine zis pe aragaz la grill deoarece e vreme urata afara si nu prea merge gratar. Am ales o platica mare de aproape 1kg, am curatat-o de solzi si intestine, i-am taiat capul si aripioarele deoarece nu prea avea loc pe gril si am spalat-o foarte bine sub jet de apa rece. Am crestat-o si am condimentat-o cu sare si piper, apoi am lasat-o la rece pana a doua zi sa prinda gust. Platica ca orice alt fel de peste trebuie sa stea cu sare minim 30 de minute inainte sa fie gatit, iar condimente se pot adauga dupa gustul fiecaruia. 
Platica reteta,

Cum se prepara platica la gratar? Foarte simplu, am incins un grill foarte bine si am asezat frumos platica unsa cu foarte putin ulei de masline si l-am fript pe ambele parti pana ce pestele s-a rumenit frumos. 
Peste la grill reteta,

Cat timp pestele scoate fum pe gratar si umple cartierul de miros de peste, nu stati si va uitati la el c-o sa va saturati inainte sa fie gata, in primul rand serviti un “pahar de ceva” ca sa prindeti curaj si puteri noi si ocupati-va de mujdei. Eu am facut rapid un mujdei de usturoi dintr-o capatana de usturoi, ½ lingurita de sare, 2 linguri de ulei si 1 ceasca de apa. Am zdrobit cateii de usturoi si i-am frecat cu sare grunjoasa pana n-a mai ramas nimic din ei, apoi am pus ulei si i-am frecat pana am realizat o pasta de usturoi, am adaugat apa calduta pana la consistenta dorita si gata mujdeiul. Se mai poate adauga dupa gust putin otet de mere sau zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. 
Mujdei de usturoi reteta,

Cineva tare drag langa mine amesteca de zor intr-o mamaliga. Din ce am reusit sa vad prin fumul gros pentru ca nu vrea sa-mi divulge secretul unei mamaligi reusite preparata la noi in bucatarie …intr-o craticioara sau ceaun se pun 3 cani de apa sa fiarba cu o lingurita de sare, iar cand apa clocoteste se adauga in ploaie o cana de malai grisat. Se amesteca repede cu un tel sa nu faca cocoloase si se fierbe la foc potrivit timp de 15-20 de minute, pana cand malaiul este fiert si mamaliga este gata. 
Mamaliga reteta,

Platica la gratar se serveste calda, cu feliute de lamaie si zeama de lamaie, mujdei de usturoi din abundenta si mamaliguta calda, este o reteta de peste delicioasa, gustoasa si simplu de preparat, o mancare cu peste foarte apreciata de cunoscatori. 
Peste la gratar, un deliciu culinar, dar sa nu uitam de un vin bun sau o bere rece, “prietenii stiu de ce”!  Alte retete de mancare, retete de peste si preparate din peste aici, retete de gratare aici. Pofta Buna! 
Peste platica la gratar reteta,

Peste la gratar reteta,

11 decembrie 2015

Briose cu dovleac

Retete Briose Cu Dovleac De Post - Briose Cu Dovleac Si Scortisoara


briose, retete briose, reteta briose, deserturi, dulciuri, prajituri, briose de post, briose cu dovleac de post, briose cu dovleac si scortisoara, briose umplute cu dovleac, retete culinare, retete de mancare, retete de post, mancaruri de post, retete cu dovleac, preparate din dovleac, briose de casa, briosa, gustari, retete patiserie, aluaturi, cocaturi,

     O reteta cu dovleac mai speciala, dar in acelasi timp foarte simpla este cea de briose cu dovleac, briose umplute cu dovleac. Pentru pregatirea ei avem nevoie de 500g faina, ½ cub de drojdie proaspata (25g), 1 ceasca de apa calda, ½ lingurita sare, 4 linguri de zahar, 2 lingurite de scortisoara macinata, ¼ dovleac placintar, 2-3 linguri de ulei. 
ingrediente pentru prepararea brioselor cu dovleac, retete culinare, retete cu dovleac placintar, preparate din dovleac, retete briose de post umplute cu dovleac,

     Cum facem aluatul pentru briose? Intr-un castron frecam bine drojdia de bere faramitata cu o lingurita de zahar, dupa care adaugam peste ea apa calduta si o dizolvam bine. Adaugam si putin ulei, apoi faina treptat. Amestecam bine si incepem sa framantam aluatul format pana cand se obtine un aluat elastic potrivit de tare, asemanator cu cel de scovergi sau de paine. Lasam aluatul sa creasca acoperit cu un prosop la loc calduros pana cand isi dubleaza volumul. Cat timp creste aluatul pregatim umplutura de dovleac. Curatam dovleacul de coaja, il taiem in bucati si apoi il dam pe razatoarea mare. 
dovleac ras pentru umplut briosele cu dovleac si placinta cu dovleac, retete cu dovleac, preparate din dovleac, retete culinare,

Incingem intr-un ceaun cateva linguri de ulei si apoi calim dovleacul pana se inmoaie, iar cand este aproape gata adaugam si zaharul iar la sfarsit scortisoara. Amestecam bine compozitia de dovleac si o lasam sa se raceasca. Umplutura preparata este identica cu cea de la placinta de dovleac. Dupa ce aluatul a crescut presaram pe blat putina faina, rulam aluatul sub forma unui sul si il taem in bucati mai mici. 
aluat de casa, aluat de scovergi, aluat de paine, retete patiserie, aluaturi, cocaturi, retete culinare, cum se fac briosele,

Luam o forma de briose si o ungem in fiecare spatiu cu putina margarina. Luam o bucata de aluat, o intindem putin cu mana si asezam in mijlocul ei o lingurita de dovleac, dupa care modelam in maini aluatul pana obtinem o bila. Presaram deasupra scortisoara si o asezam in tava de briose. 
preparare briose umplute cu dovleac, retete patiserie, aluaturi, cocaturi, retete culinare, retete cu dovleac, preparate din dovleac placintar, cum se fac briosele,

Procedam asemanator cu restul aluatului si mai lasam cateva minute briosele sa mai creasca in tava. Coacem tava in cuptorul preincalzit pana cand cresc frumos si se rumenesc, apoi le scoatem din cuptor. Le lasam putin sa se raceasca si apoi le scoatem din tava, la final le asezam frumos intr-un platou. 
briose, retete briose, reteta briose, deserturi, dulciuri, prajituri, briose de post, briose cu dovleac de post, briose cu dovleac si scortisoara, briose umplute cu dovleac, retete culinare, retete de mancare, retete de post, mancaruri de post, retete cu dovleac, preparate din dovleac, briose de casa, briosa, gustari, retete patiserie, aluaturi, cocaturi,

     Briose cu dovleac de post, un desert de post bun, gustos si aromat, foarte aspectuos cu un gust minunat de dovleac si o aroma placuta de scortisoara. Briose cu dovleac, simple si usor de preparat pentru zilele friguroase de iarna petrecute alaturi de cei dragi. Pofta Buna! 
Poate vrei sa vezi si alte retete de briose sau retete cu dovleac: strudel cu dovleac, cornulete cu dovleacdulceata de dovleacdovleac copt, dovleac inabusit, cornuri cu dovleac, briose cu visine, briose cu ciocolata, madlenemadlene cu ciocolata, madlene cu cacao, supa crema de dovleac
briose cu dovleac, retete briose, reteta briose, deserturi, dulciuri, prajituri, briose de post, briose cu dovleac de post, briose cu dovleac si scortisoara, briose umplute cu dovleac, retete culinare, retete de mancare, retete de post, mancaruri de post, retete cu dovleac, preparate din dovleac, briose de casa, briosa, gustari, retete patiserie, aluaturi, cocaturi,

briose cu dovleac, briose, retete briose, reteta briose, deserturi, dulciuri, prajituri, briose de post, briose cu dovleac de post, briose cu dovleac si scortisoara, briose umplute cu dovleac, retete culinare, retete de mancare, retete de post, mancaruri de post, retete cu dovleac, preparate din dovleac, briose de casa, briosa, gustari, retete patiserie, aluaturi, cocaturi,

briose, retete briose, reteta briose, deserturi, dulciuri, prajituri, briose de post, briose cu dovleac, briose cu dovleac si scortisoara, briose umplute cu dovleac, retete culinare, retete de mancare, retete de post, mancaruri de post, retete cu dovleac, preparate din dovleac, briose de casa, briosa, gustari, retete patiserie, aluaturi, cocaturi,

briose cu dovleac, briose, retete briose, reteta briose, deserturi, dulciuri, prajituri, briose de post, briose cu dovleac de post, briose umplute cu dovleac, retete culinare, retete de mancare, retete de post, mancaruri de post, retete cu dovleac, preparate din dovleac, briose de casa, briosa, gustari, retete patiserie, aluaturi, cocaturi,

briose, retete briose, reteta briose, briose cu dovleac, deserturi, dulciuri, prajituri, briose de post, briose cu dovleac de post, briose cu dovleac si scortisoara, retete culinare, retete de mancare, retete de post, mancaruri de post, retete cu dovleac, preparate din dovleac, briose de casa, briosa, gustari, retete patiserie, aluaturi, cocaturi,

briose, retete briose, reteta briose, deserturi, dulciuri, prajituri, briose cu dovleac, briose cu dovleac de post, briose cu dovleac si scortisoara, briose umplute cu dovleac, retete culinare, retete de mancare, retete de post, mancaruri de post, retete cu dovleac, preparate din dovleac, briose de casa, briosa, gustari, retete patiserie, aluaturi, cocaturi,

10 decembrie 2015

Mancare de gutui de post

Mancare De Gutui Reteta De Post Ca La Manastire Retete Mancaruri Cu Fructe


Mancare de gutui de post reteta fara carne gatita ca la manastire retete mancaruri dulci cu fructe si zahar caramel,

Mancare de gutui fara carne, o reteta de post foarte gustoasa si aromata, cu un gust placut dulce acrisor de la gutui si o culoare frumoasa de la zaharul ars. Reteta se prepara foarte simplu si usor in maxim 30 minute, iar ingredientele sunt pentru 4 portii de mancare de gutui de post.


Ingrediente mancare de gutui

-3 gutui mari
-3 linguri ulei
-4 linguri zahar
-2 lingurite faina
-2 cani apa (600ml)
-½ lingurita sare

Reteta video este si pe YouTube aici.

Mod de preparare mancare de gutui de post

Cum facem o mancare de gutui buna? Foarte simplu, alegem niste gutui coapte si sanatoase, le spalam foarte bine sub jet de apa rece, le taiem feliute si le curatam de cotor fara a le curata de coaja. Intr-o craticioara incingem putin ulei si calim cateva minute feliutele de gutui, le amestecam in uleiul incins pana cand incep sa prinda o usoara culoare de rumenit. Scoatem gutuile intr-o farfurie cu o spumiera si in uleiul incins caramelizam 4 linguri de zahar, apoi adaugam faina dizolvata in putina apa, un praf de sare si 2 cani de apa si amestecam bine compozitia, punem gutuile si potrivim sosul de grosime si de gust adaugand daca mai este nevoie apa si zahar. Fierbem mancarea la foc mic timp de 15 minute, pana cand se formeaza un sos legat si foarte aromat si bun la gust. Mancarea de gutui de post se serveste calda dar este foarte buna si rece, gustul final o sa-l aiba a doua zi.
Mancare de gutui de post reteta fara carne gatita ca la manastire retete mancaruri dulci cu fructe si zahar caramel,

Mancare de gutui de post, o reteta simpla si usor de preparat, o reteta de mancare dulce asemanatoare cu reteta de mancare de prune, pe care o mananci oricand cu placere, in special toamna in perioada Postului. Mancare de gutui sau mancare de prune uscate si afumate, incearca-le si cu siguranta o sa mai vrei! Incearca si reteta de mancare de gutui cu carne de pui aiciPofta Buna!
Mancare de gutui de post reteta fara carne gatita ca la manastire retete mancaruri dulci cu fructe si zahar caramel,

9 decembrie 2015

Tocanita de cartofi de post

Mancare De Cartofi De Post - Reteta Tocanita De Cartofi


tocanita de cartofi, tocana de cartofi, mancare de cartofi, retete de post, mancaruri de post, mancaruri cu cartofi, mancare de post, retete culinare, retete de mancare, retete cu cartofi, preparate din cartofi, cartofi cu sos, retete traditionale romanesti, bucataria romaneasca, retete simple,

     O reteta de mancare de post veche dar gustoasa, foarte sanatoasa si hranitoare, des intalnita in bucataria romaneasca, este reteta de mancare de cartofi cu sos sau tocanita de cartofi. Cine nu a gatit sau a mancat o tocanita de cartofi? Sigur ca este cea mai simpla mancare gatita si cea mai usor de preparat, dar ca la orice preparat exista si mici secrete ca sa fie si mai gustos. Ca ingrediente avem nevoie de 1,5-2 kg de cartofi, 3 cepe potrivite, 3 linguri pasta de tomate, 4 linguri de ulei, 2-3 cani de apa, 1 lingurita de sare, 1 lingurita boia de ardei dulce, ½ ligurita de cimbru macinat, ½ lingurita de piper macinat, 2 foi de dafin, 2 catei de usturoi, verdeata dupa gust. Reteta de tocanita se prepara in maxim 40 de minute, iar ingredientele sunt pentru 6 portii de mancare
     Cum facem o tocanita gustoasa? Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii taiem bucati potrivit de mari. Ceapa o curatam, o spalam si o taiem mic. Usturoiul il curatam si il taiem feliute. Intr-un ceaun incingem ulei si calim mai intai ceapa, adaugam sare si un strop de apa si o calim inabusit pana cand ceapa devine sticloasa. Adaugam cartofii si continuam calirea inabusit timp de 5-10 minute amestecand din cand in cand, apoi adaugam bulion, feliutele de usturoi si procedam la fel. Amestecam bine compozitia si in final punem apa cat sa se formeze un sos aproape legat care trebuie sa fiarba timp de 20 de minute pana cand cartofii sunt gata. Condimentam dupa gust cu piper, boia, cimbru si dafin, iar cand mancarea este gata potrivim si de sare. Adaugam verdeata tocata marunt si servim tocanita fierbinte alaturi de muraturi asortate
     Mancare de cartofi de post, o reteta de post delicioasa, simpla, consistenta pe care o mananci oricand cu pofta alaturi de niste gogosari in otet sau castraveti murati. Tocanita de cartofi de post, o adevarata reteta traditionala romaneasca din bucate simple romanesti. 
Pofta Buna! 
tocanita de cartofi de post, tocana de cartofi, mancare de cartofi, retete de post, mancaruri de post, mancaruri cu cartofi, mancare de post, retete culinare, retete de mancare, retete cu cartofi, preparate din cartofi, cartofi cu sos, retete traditionale romanesti, bucataria romaneasca, retete simple,

tocanita de cartofi, tocana de cartofi, mancare de cartofi, retete de post, mancaruri de post, mancaruri cu cartofi, mancare de post, retete culinare, retete de mancare, retete cu cartofi, preparate din cartofi, cartofi cu sos, retete traditionale romanesti, bucataria romaneasca, retete simple, retete usoare,